Akú pastu pod chladič na CPU?
Akú pastu pod chladič na CPU?
Zdravím Vás!
Chcel by som poradiť s výberom chladiacej pasty na CPU. Už dva krát sa mi stalo, že som nechtiac posunul veľký chladič, ktorý mám na CPU v skrinke, čo mi spôsobilo, že sa mi vytrhol z pätice procesor nalepený, resp. pripečený ku chladiču. Väčšina nožičiek na procerose bola ohnutá, čo som vyriešil ohnutím do pôvodného stavu a procesor funguje ďalej. Pred pár dňami som menil novú dosku a opäť sa mi vytrhol cpu a opäť sa mi ohli nožičky. Zopakoval som ten istý postup a procesor funguje, ale už som naňho nedal veľký chladič, ale ten čo bol k nemu pribalený. Nakoľko by mi teoreticky stačil aj tento, je však veľmi hlučný a PC používam na všetko a hlavne ho vyťažujem na najnovšie hry a preto chcem dať naspäť veľký chladič, ale nechcel by som prísť o procesor. Neviete mi poradiť nejakú dobrú pastu, ktorá sa pod chladičom nespečie, resp. nestvrdne?
Dík.
Chcel by som poradiť s výberom chladiacej pasty na CPU. Už dva krát sa mi stalo, že som nechtiac posunul veľký chladič, ktorý mám na CPU v skrinke, čo mi spôsobilo, že sa mi vytrhol z pätice procesor nalepený, resp. pripečený ku chladiču. Väčšina nožičiek na procerose bola ohnutá, čo som vyriešil ohnutím do pôvodného stavu a procesor funguje ďalej. Pred pár dňami som menil novú dosku a opäť sa mi vytrhol cpu a opäť sa mi ohli nožičky. Zopakoval som ten istý postup a procesor funguje, ale už som naňho nedal veľký chladič, ale ten čo bol k nemu pribalený. Nakoľko by mi teoreticky stačil aj tento, je však veľmi hlučný a PC používam na všetko a hlavne ho vyťažujem na najnovšie hry a preto chcem dať naspäť veľký chladič, ale nechcel by som prísť o procesor. Neviete mi poradiť nejakú dobrú pastu, ktorá sa pod chladičom nespečie, resp. nestvrdne?
Dík.
-
MichalkoOo
Zablokovaný
Re: Akú pastu pod chladič na CPU?
wtf? pohol si chladičom a piny procesora sa ohli? Máš tam ten chladič vôbec pripevnený?
Jedna z najlepších pást na trhu je Arctic MX-4. Navyše je aj jedna z najlacnejších.
Jedna z najlepších pást na trhu je Arctic MX-4. Navyše je aj jedna z najlacnejších.
pavucek: pozri si manuál k inštalácii chladiča. neostali ti šrobiky?
ešte som nikdy nevidel, aby niekto len prilepil pastou chladič na CPU 
-
Michaelo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Asi tak nejak. Ten chladič sa musí pripevniť aj k doske, práve preto aby sa niečo také nestalo.
A ak dobre počúvam, ty tam nemáš teplovodivú pastu, ale teplovodivé lepidlo a to je rozdiel
Aký máš chladič na tom CPU?
A ak dobre počúvam, ty tam nemáš teplovodivú pastu, ale teplovodivé lepidlo a to je rozdiel
Aký máš chladič na tom CPU?
nie som teraz doma, takže neviem napísať presný typ ale je samozrejme uchytený na doske ale iba cez stred takým veľkým kovovým perom. V piatok prídem domov a napíšem presný typ aj procáku. Pastu som tam mal takú striebornú, ale to už nezistím aký to bol typ.....
-
MichalkoOo
Zablokovaný
wtf kovovým perom?
-
Michaelo
Hardcore addict
To veľké kovové pero je na uchytenie CPU v sockete. Chladič sa do dosky buď zacvakne cez kolíky (základné Intel chladiče) alebo sa montuje cez backplate a 4 skrutky 
-
MichalkoOo
Zablokovaný
ta palička je pero? lol
-
Grim
Darca
http://img1.hyperinzerce.cz/x-cz/inz/31 ... -am3-2.jpg
...on myslí niečo takéto...podľa mňa to slabo zacvakol, alebo vôbec...
...on myslí niečo takéto...podľa mňa to slabo zacvakol, alebo vôbec...
-
MichalkoOo
Zablokovaný
takéto veci ale veľké chladiče nemajú..
Áno presne takéto uchytenie mám aj ja a práve preto, že je ten chladič veľký tak sa ľahko vylupne z úchytu na doske.
-
Grim
Darca
...niečo máš pokazené, nie je možné, aby niekto vyrobil chladič, ktorý nedrží...buď máš pokazený úchyt, alebo si to nezaistil...
-
Michaelo
Hardcore addict
Veľký chladič? Čo je potom podľa teba veľké?
Btw, skús ho trochu vyhnúť dovnútra a zacvaknúť. Mal by držať.
Btw, skús ho trochu vyhnúť dovnútra a zacvaknúť. Mal by držať.
Takže už som sa konečne k tomu dostal a ten chladič je Zalman cnps10x extreme. Asi budem musieť to perko trochu prihnúť.
-
Daniel9911
Professional
tak ja som si dal Pastu Primecooler PC-C100S HighQual Silver zatím pc ide a ani sa tak neprehrieva čo sa týka chladiča mam s medenou základnou zatím sa nesťažujem sice je to original od vyrobcu procesora.
-
uplink
VIP
Mráz mi behá po chrbáte z tohoto threadu 
a mas po probleme
tam prilep uplinka a budes to mat "mrazom" chladene 
-
hrban
Addict
http://www.pcper.com/reviews/Cases-and- ... stallation
podľa tohoto sa ten chladič šróbuje ...neviem akým perom to uchytávaš ale držať to majú 4 šróby a uchyt takisto 4 šrúby čiže 8 šrúb
//autoeditácia príspevku (02 Júl 2013, 16:11)
daj sem detajlné foto ako si to uchytil ty, isto si použil pero zo starého chladiča a na ten úchyt si sa vykašľal
už vidím ako sa zakladateľ témy ozve až po tom, ako mu vytrhne procesor znova
//autoeditácia príspevku (02 Júl 2013, 16:21)
njn starý socket a amd sockety používajú práve toto nešťastné ''pero''
podľa tohoto sa ten chladič šróbuje ...neviem akým perom to uchytávaš ale držať to majú 4 šróby a uchyt takisto 4 šrúby čiže 8 šrúb
//autoeditácia príspevku (02 Júl 2013, 16:11)
daj sem detajlné foto ako si to uchytil ty, isto si použil pero zo starého chladiča a na ten úchyt si sa vykašľal
už vidím ako sa zakladateľ témy ozve až po tom, ako mu vytrhne procesor znova
//autoeditácia príspevku (02 Júl 2013, 16:21)
njn starý socket a amd sockety používajú práve toto nešťastné ''pero''
určite som nepoužil pero zo starého chladiča, musím pozrieť ešte príslušenstvo ku chladiču, ale na starú dosku na ktorej som to mal, to inak nešlo uchytiť, teraz mám novú dosku takže uvidím, či to bude možné takto uchytiť. Dík za info....
-
uplink
VIP
O akom pere to tu stále točíte? Help me I'm lost