-konverzia každého filmu mi v tomto prípade absolútne nevyhovuje .,... ďakujem k
nainštalovanie kodekov na prenosnom DVD prehrávači
nainštalovanie kodekov na prenosnom DVD prehrávači
mám prenosný DVD prehrávač- teda nie je môj ale otca, ale na tom nezáleží, a okrem AVI na ňom nejde spustiť skoro žiadny iný formát videa... ani mkv,... môžem doňho nejako cez USB nainštalovať kodekPack s ktorým sa inštalujú kodeky na PC, alebo je iná možnosť??
-konverzia každého filmu mi v tomto prípade absolútne nevyhovuje .,... ďakujem k
je samozrejmosť 
-
Ryan Giggs
VIP
Re: nainštalovanie kodekov na prenosnom DVD prehrávači
DVD prehravač nie je PC. Kodeky tam nenainštaluješ. Maš smolu.
Môžeš skusiť nahodiť novši FW, ale osobne pochybujem že tam bude lepšia podpora.
Môžeš skusiť nahodiť novši FW, ale osobne pochybujem že tam bude lepšia podpora.
a iná možnosť než kodeky nieje?? a ten FW??- to je prosím skratka čoho?? lebo vyhodilo mi to vela možností...
firmware.. hoď to slovo do googla spolu s typom svojho prehrávača.. prípadne skús pohľadať na webke výrobcu prehrávača, či neponúka nejaký firmware alebo iný software na stiahnutie.
-
Ryan Giggs
VIP
FW=firmver (firmware). Na oficialnej stranke vyrobcu si vyhľadaj konkretny model prehravača a pozri sa či vyrobca poskytol nejaky novši FW na stiahnutie. Pochybujem však že bude mať aj väčšiu podporu prehravania.
Nijaka ina možnosť neexistuje. Jedine konverzia do kodeku ktory ten prehravač prehra. Alebo kupiť niečo ine s lepšou podporou (prehravač, tablet...).
Nijaka ina možnosť neexistuje. Jedine konverzia do kodeku ktory ten prehravač prehra. Alebo kupiť niečo ine s lepšou podporou (prehravač, tablet...).
ok, vďaka skúsim- postup ako to potom updatnúť do toho som našiel, ale pochybujem že nájdem ten firmware, pretože ten DVD prehrávač je shit za 50€, a je to iba nejaká čínska "značka" ak sa to dá za značku považovať... ale ďakujem- potom sa ozvem keby som sa niekde zasekol 
//autoeditácia príspevku (25 Jún 2013, 17:46)
ešte teraz mi napadlo, že už som pár filmov prekonvertoval z mkv do avi, ale v tých prípadoch šiel iba obraz alebo iba zvuk... ak by som teda pristúpil k poslednému riešeniu- konverzii... musím film prekonvertovať nejako inak než do avi?? nemyslím do iného formátu, alebo čo- teda vlastne nová otázka- čím to je že sa mi spustí iba originál avi stiahnutý film a nie prekonvetovaný avi z niečoho iného?
//autoeditácia príspevku (25 Jún 2013, 17:46)
Ryan Giggs napísal:Jedine konverzia do kodeku ktory ten prehravač prehra. .
ešte teraz mi napadlo, že už som pár filmov prekonvertoval z mkv do avi, ale v tých prípadoch šiel iba obraz alebo iba zvuk... ak by som teda pristúpil k poslednému riešeniu- konverzii... musím film prekonvertovať nejako inak než do avi?? nemyslím do iného formátu, alebo čo- teda vlastne nová otázka- čím to je že sa mi spustí iba originál avi stiahnutý film a nie prekonvetovaný avi z niečoho iného?
-
Ryan Giggs
VIP
Pretože avi je veľmi široky pojem. To je len kontajner v ktorom môže byť čokoľvek (rozumej rôzne kodeky audia, videa, rozlišenie, iny datovy datovy tok atd.).
Takže to že to konvertuješ do avi nie je problem. Problem je ake parametre tomu avi pri konverzii nastaviš. Ako nahle je tam nejaky parameter ktory ten prehravač nezvlada, už ti to neprehra. Resp. prehra ale bez obrazu či zvuku.
Najlepšie keď si zistiš parametre videa , ktore ti ide prehrať (napr. v programe Mediainfo) a take parametre budeš použivať aj pri konvertovani.
Takže to že to konvertuješ do avi nie je problem. Problem je ake parametre tomu avi pri konverzii nastaviš. Ako nahle je tam nejaky parameter ktory ten prehravač nezvlada, už ti to neprehra. Resp. prehra ale bez obrazu či zvuku.
Najlepšie keď si zistiš parametre videa , ktore ti ide prehrať (napr. v programe Mediainfo) a take parametre budeš použivať aj pri konvertovani.
aha, sorry to som nevedel... myslel som že ak je niečo raz AVI, bude všetko mať všetko-ako parametre, rovnaké...
FW zatial skúsiť stiahnuť nemôžem, pretože krabica aj s prehrávačom je mimo domu, ale toto za konvertovanie by som sa rád naučil... takýto typ videa to prehrá- foto v prílohe... ak by ti to nevadilo, mohol by si mi prosím nejako s botkou alebo čím označiť ktoré parametre sú pre toto tie dôležité??
- mám konvertor format factory, ale ten používam iba občas- hlavne keď skúšam niečo dať na USB aby to šlo na tom prenosnom DVD... ja pre seba používam MKVToolinx- tam si odoberem alebo pridám zvuk alebo titulky a rovno sa mi to aj konvertuje do MKV- čo mne vyhovuje a ani na TV ani v PC som s tým problém nemal...
ďakujem
FW zatial skúsiť stiahnuť nemôžem, pretože krabica aj s prehrávačom je mimo domu, ale toto za konvertovanie by som sa rád naučil... takýto typ videa to prehrá- foto v prílohe... ak by ti to nevadilo, mohol by si mi prosím nejako s botkou alebo čím označiť ktoré parametre sú pre toto tie dôležité??
- mám konvertor format factory, ale ten používam iba občas- hlavne keď skúšam niečo dať na USB aby to šlo na tom prenosnom DVD... ja pre seba používam MKVToolinx- tam si odoberem alebo pridám zvuk alebo titulky a rovno sa mi to aj konvertuje do MKV- čo mne vyhovuje a ani na TV ani v PC som s tým problém nemal...
ďakujem
-
Ryan Giggs
VIP
Takto označiť ti to neviem, kedže neviem ktory konkretny parameter spôsobuje tomu prehravaču problem. Vo Format Factory si ale vieš jednoducho meniť tie parametre. Vyberieš subor, zvoliš "Všetky typy do avi" a klikneš na "Vystupne parametre". A tam si pekne všetko zmeniš presne tak ako su na videu, ktore ti prehrať ide.
dobre, poskúšam- asi najlepšie bude si to video najprv orezať na kratší čas, aby konvertovanie netrvalo večnosť- ak by som sa teda sekol a nenastavil všetko dobre na prvý krát:)
a keď už mám príležitosť, tak sa opýtam, lebo myslím že mi budeš vedieť poradiť.. vo formatfactory si môžem konvertovať aj rozlíšenie, ale napríklad mám film čo má na výšku 514 pixelov a chcem ho z avi napr. do mp4- ale teraz je tam možnosť nastaviť iba 720p alebo 480p- a zbytočne o 200p to zväčšovať nechcem ale ani nechcem ubrať z kvality... nevieš poradiť nejaký schopný free konvertor kde sa to dá??
-snáď som dobre vysvetlil o čo mi ide... ak nie tak dám pokus č. 2
a keď už mám príležitosť, tak sa opýtam, lebo myslím že mi budeš vedieť poradiť.. vo formatfactory si môžem konvertovať aj rozlíšenie, ale napríklad mám film čo má na výšku 514 pixelov a chcem ho z avi napr. do mp4- ale teraz je tam možnosť nastaviť iba 720p alebo 480p- a zbytočne o 200p to zväčšovať nechcem ale ani nechcem ubrať z kvality... nevieš poradiť nejaký schopný free konvertor kde sa to dá??
-snáď som dobre vysvetlil o čo mi ide... ak nie tak dám pokus č. 2
-
Ryan Giggs
VIP
Kludne to daj do 480p. To nie je velky rozdiel. To mensie rozlisenie si nevsimnes. Kvalitu znizuje hlavne datovy tok, nie par pixelov. A inak tych možnosti je ďaleko viac. Možeš to nechať na "Vysoka kvalita a veľkosť" alebo rozlišenie sa da vybrať aj priamo vo vypise parametrov. Hodoty sa daju jednoducho meniť.