podnikanie - Organo Gold Compensation Plan - pyramida?

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
canibal
Novice
Novice
Používateľov profilový obrázok

Re: podnikanie - Organo Gold Compensation Plan - pyramida?

Príspevok od používateľa canibal »

Vôbec neviete,že o čom tu vlastne píšete...Píšete nezmysli čo vidíte v telke,alebo čítate v korumpovaných novinách.... Pyramídová hra :D :D :D-ste úbohý... Ich systém je strašne dobre vymyslený a vôbec to nie je pyramídová hra....
Vy absolútne neviete,že aké sú rozdiely medzi pyramídovou hrou a binárnym systémom.Ja v mojom okolí mám strašne veľa ľudí ktorý zarábajú strašne veľké peniaze s network marketing-om atď. . Obeťami pyramídových hier sa stávajú práve taký ľudia ktoré sú natoľko sprosté aby nepochopili systém do ktorého si v stupujú. Pravý MLM-ista,keby že číta vaše príspevky tak sa POXERE z Vás,ako aj ja... A pre pána pýtajúceho,len toľko poviem,že keď toho celého pochopil,len toľko čo v otázke napísal,tak nech stým ani nezačína robiť(lebo si stratí peniaze). - Je to síce po HUN,ale dajte si to preložiť.Možno,že pochopíte o čom je to celé.Ja osobne už ďalej na túto tému reagovať nebudem,takže vopred Ďakujem sedliakom za prípadné urážky,ktoré padnú na moju osobu. =)
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

ked nebudes reagovat, tak si sa nemusel ani unuvat s registraciou ;-)
skuki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa skuki »

Môžu si to v týchto "firmách" pomenovať ako chcú či MLM , či network marketing, ABC marketing , ... stále podstata zostáva zachovaná a je to pyramída. Neviem prečo si to nechcú priznať. Asi sa za to hanbia. Mám jedného kamaráta, ktorý pracuje pre AFG a sním som sa o tomto dlho hádal a aj tak neustúpil. Je to boj s veternými mlynmi.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

canibal: Nám stačí niečo zo životnej praxe. Nepotrebujem k životu telku, noviny a podobne - stačí zopár hodín ekonomiky a biznisu s nejakým odborníkom a človek má vo veciach jasno. Veru, systém je strašne dobre vymyslený, aj BMG, ZFP, All4business a X ďalších mali "strašne dobre vymyslený systém". A samozrejme, aj ty spadáš do tej istej skupiny "mám známeho ktorý zarába dobre v X, Y".

Dúfam, že si si svoje posranie sa užil, inteligentný človek také niečo nespraví na svojej vlastnej stoličke/kresle/gauči. Nie, video v Maďarčine si nepozriem a ani prekladať nebudem.

Ale takých "biznismenov" a "vševedkov" sme tu už mali haaaaaabadej :)
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Keď čítam takéto príspevky, a jedno či je to v téme o Organo Gold, Banners Brooker, AFG a pod., vidím v tých príspevkoch seba samého kedysi dávno, keď som robil pre OVB. Takisto som odmietal akúkoľvek kritiku, pretože nikto do toho nevidel lepšie ako ja. Takisto som poznal veľa ľudí v mojom okolí, ktorí (vraj) zárabali tisíce, stotisíce korún a motivovaný školeniami som aj ja rozprával, že za krátko budem aj ja toľko zarábať. Všetci, čo mali tú drzosť o tom pochybovať, boli pre mňa len banda hlupákov, ktorí robia v bežnej práci od-do za neustáleho buzerovania nadriadeným. Sranda však na tom je, že dnes, aj tí, čo vraj zarábali desaťtisíce tam už dávno nerobia. Niektorí z nich mali problémy s políciou kvôli sprenevereniu peňazí, iní si rozbehli svoje vlastné podnikanie s reálnym produktom, ďalší sa vrátili k svojmu bývalému zamestnaniu, na ktoré ešte nedávno kydali, ako je slabo platené atď. A prečo? Lebo to, čo nám nováčikom tvrdili na školeniach, vôbec nebola pravda alebo len polopravda. Takisto ako ja, tak aj oni, žili v ilúziách o dokonalej práci a dych vyrážajúcich zárobkoch. Ak by to bolo také úžasné, tak by tam robili dodnes a boli v pyramíde už neviem kde vysoko. Naozaj len malej hŕstke ľudí sa podarí dostať sa vyššie a všetci tí, čo sem prídu to obhajovať, ani jeden z vás to nie je. Pretože ten, ktorému sa to podarilo, to nepotrebuje obhajovať a prezentovať sa niekde na fóre. Ten systém vás skôr či neskôr vypľuje von a vy jednak stratíte čas, ktorý ste mohli využiť efektívnejšie a takisto možno prídete aj o peniaze, ktoré ste investovali do pyramídy.
Gulli
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Gulli »

canibal napísal:... Ich systém je strašne dobre vymyslený ...
To máš pravdu, že je dobre vymyslený. Za predpokladu, že nájdu dostatok ľudí ktorí im skočia na lep ta sa majú veľmi dobre (myslím tých čo to rozbehnú ;)).
Balvorn
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Balvorn »

Jedna vec mi tak trochu nejde do hlavy, prečo keď tak krásne zarábate a nieje to pyramída, tak nieste ticho a neužívate si tie peniaze, ale všade sa nimi chválite aby ste nimi nalákali viac a viac ľudí pod seba, veď to predsa nieje pyramída nie? :)
Moja skúsenosť s týmto je podobná ako pincova, stačilo mi vidieť ako to funguje v praxi, že všetky tie úžasné veci sú len polopravdy a na školeniach sa viac učí ako človeka zaujať omáčkami, a nie ako mu pomôcť.
Kuko85
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Kuko85 »

Zdravím, síce píšem trošku neskoro, pretože ako vidím diskusia upadla ale to nevadí. V rýchlosti som si prečital niektoré príspevky negáčov o MLM a rád by som uviedol nejaké argumenty na danú tému a hlavne aký je rozdiel medzi MLM a pyramídovými hrami.

Áno MLM ma pyramídovú štruktúru ale čo nemá? Dokonca pyramídová štruktúra je hlavným znakom tohoto systému v ktorom žijeme stačí ak si pozriete jednodolárovú bankovku. Pyramídovú štruktúru ma aj každá firma, spoločnosť a dokonca aj štát.

V klasických pyramídových štruktúrach podnikov máte na vrchu majiteľa ten má plat najvyšší, nasleduje riaditeľ, manažeri a končí to obyčajnými robotníkmi, ktorý vyrobia produkt no dostanu možno 2% z jeho ceny. Zvyšok si rozdelia ľudia ktorý majú vyššiu pozíciu ako on. Takto pracuje pyramída, najviac dostane ten čo nič nerobí a najmenej ten čo to vyrobí.

Čo sa týka pyramídových hier a MLM je niekoľko rozdielov ako ich rozlíšiť a často krát je medzi nimi úzka hranica.
Pyramídová hra väčšinou nemá produkt alebo službu popripade má ale predražený, nekvalitný a hlavne produkt o ktorý by bez registrácie a vidiny veľkých ziskov nikto nestál. Pyramídová hra ponúka tovar len vramci štruktúry, čiže sa zaregistruješ a aby si zarobil musiš priviesť do systému ďalších ľudí, nie je možné predávať produkt verejnosti, pretože by oň nikto nestál. 90% spoločnosti, ktoré sa vyhlasujú za MLM fungujú práve takto ako pyramídové hry pretože síce majú produkt, no ten je väčšinou predražený a nedá sa ponúkať verejnosti.

Organo Gold je ale niečo iné. Neviem odkial ste tu nabrali, že treba registrovať ďalších ľudí... Netreba registrovať nikoho na to aby som mohol zarobiť. A dokonca mi stačí začať s investiciou 50 eur + clo a poštovné aby som mohol rozdehnúť podnikanie. Podstatné je ale že pre to človek musí niečo urobiť, nie investovať a sedieť na riti dufajúc že sa stane milionárom, tak to nefunguje...Opakujem nieje potrebné priviesť ani jedneho človeka, pokial ale chcem zarobiť musím na seba nahodiť sako a ísť do terenu a ponúkať podnikom.

Káva je druhá najobchodovanejšia komodita na svete po rope a plynu. Pije ju 5 miliard ľudí, denne sa vypije miliarda šálok.. Nepoznám MLM ktoré by malo lepší produkt.

Že je káva a čaj predražený? No možno pre nás áno, je potrebné si ale uvedomiť že je to Americká spoločnosť a verte či nie v amerika je táto káva možno ešte lacnejšia ako Starbucks, MCcafe a iné kávové spoločnosti. To len mi máme taký o ničom trh s nízkymi platmi tažke pre nás je drahé všetko. Navyše pre mňa produkty Organo Gold až také pridrahé niesu a keď vezmem do úvahy kvalitu, chuť, množstvo a cenu + účinky tak som rád že ich odoberám.

Takže na záver, áno Organo Gold má pyramídovú štruktúru (iná štruktúra ani nemôže byť) ako všetko na tomto svete, no má produkt po ktorom je dopyt, čiže ho môžete predávať kdekoľvek. Kaviarne, bary, reštaurácie, pizzerie, krčmy, hotely, salóny krásy, lekárne, hypermarketi, obchody a kdekoľvek kde sa pije káva. Žeby dané podniky kávu neodoberali o to sa nebojím, pretože viem že kaviarne často krát nakúpia lacnú kávu a vyrúbu si až 250 % maržu. A ľudia ktorý tam chodia to aj tak pijú...

Som v Organo gold len nejaký mesiac, začal som s investiciou 50 eur + clo a poštovné, našiel som 2 podniky ktoré sú ochotné odoberať kávu v určitej hodnote neskôr podľa toho ako sa bude predávať. Takže mi to môže hodiť mesačne takých 50-100 eur plus minus. Rozmýšlam ale kúpiť si balíček brondz za 220 eur aby som mohol mať príjem aj z mojej vytvorenej štruktúry. Zatial mam pod sebou jedného človeka, ktorý je ale veľmi šikovný. Poznám ľudí, ktorých produkty odoberá už 10 podnikov predovšetkým v Čechách a týto ľudí sú na spodku pyramídovej štruktúry a majú väčší prijem ako ľudia nad nimi. To by sa ale pri klasickej práci nemohlo stať aby mal napríklad konštruktér väčší prijem ako manažer či riaditeľ, alebo poznáte takú firmu či človeka? A toto je aj rozdiel medzi pyramídovou štruktúrou v klasickej robote kde najviac dostanú tí čo nič nerobia a najmenej tí čo vytvoria produkt a medzi pyramídovou štruktúrou v MLM kde najväčší profit dostane ten čo predá produkt, menie percentá z predaja idú potom do štruktúry vyššie.

Pekný deň priatelia ;)
beardie
Redeemer
Redeemer

ak si pozriete jednodolárovú bankovku
mohol by si mi pls na nej zakruzkovat, kde presne je ta pyramida?
http://www.cdnpapermoney.com/images/Multis/1973_1f.jpg
Takto pracuje pyramída, najviac dostane ten čo nič nerobí a najmenej ten čo to vyrobí.
hh, toto je tvoje prve "zamestnanie", ze? :)
Káva je druhá najobchodovanejšia komodita na svete po rope a plynu.
tie pocty ti nejak nejdu
Žeby dané podniky kávu neodoberali o to sa nebojím, pretože viem že kaviarne často krát nakúpia lacnú kávu a vyrúbu si až 250 % maržu.
(...)
A dokonca mi stačí začať s investiciou 50 eur + clo a poštovné aby som mohol rozdehnúť podnikanie.
kolko mas marzu ty? :)
kolko balickov musis predat, aby si zarobil nizsie spomenutych 50-100 euro plus minus?
kolko ti priemerne zaberie predat 1 balicek?
Takže mi to môže hodiť mesačne takých 50-100 eur plus minus.
wow, az?
Rozmýšlam ale kúpiť si balíček brondz za 220 eur aby som mohol mať príjem aj z mojej vytvorenej štruktúry. Zatial mam pod sebou jedného človeka, ktorý je ale veľmi šikovný.
takze aj ty vyrabas pyramidu?
To by sa ale pri klasickej práci nemohlo stať aby mal napríklad konštruktér väčší prijem ako manažer či riaditeľ, alebo poznáte takú firmu či človeka?
desiatky, v realite maju odbornici vyssie platy ako ich manazeri, cim vacsia firma a odbornost, tym je to vyraznejsie

zameraj sa na gramatiku, priatelu ;-)
matki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa matki »

Tfuj,to v nejakom podniku naozaj davaju takuto predrazenu pofidernu kavu ?
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Kua, čo ja sa nadriem, aby si u mňa zákazníci niečo kúpili. Koľko vecí musím povymýšľať, koľko rokovaní s dodávateľmi absolvovať, zákazníkov obletovať, venovať sa im, sprievodný servis realizovať... a mne by pri tom len stačilo si za pár stoviek kúpiť balíčky kávy a predať ich do podnikov v okolí. Som to ja ale hlupák :(

Prečo vlastne účastníci Organo goldu nenakúpia napr. kvalitnú značkovú kávu, nezrealizujú jej dovoz na SR a nepredajú? Však je to taký istý biznis, či nie? Mne napr. veľmi chýba kvalitná pulverizovaná turecká káva - ak by ju niekto na SR trh dotiahol, rád si ju za primeraný peniaz kúpim. Takže challenge: účastníci Organo biznisu - na vlastné triko zrealizujte dovoz a predaj pulverizovanej kávy na SR trhu a máte vo mne zákazníka :) Obstarajte rokovania s dodávateľom, prepravcom, obstarajte legalizáciu predaja a ja si to ako šťastný zákazník kúpim. Už sa na teším, ako sa budete predháňať s ponukami! :)
Kuko85
Amateur
Amateur

Beardie, Beardie ty si určite klasický tip človek ktorý vie všetko, všade bol a iný názor ako svoj ani nerešpektuje.

Namiesto mojej gramatiky by si si to mohol prečítať ešte raz a potom odpovedať. Kde som písal že myslím kanadskú jednodolárovu bankovku? Hovorím o USA bankovke. Aby som to ešte raz vysvetlil a ty pochopil hovoril som že celý tento systém ovláda sionisticko-slobodomurárska chávaď z USA a Izraelu a ich symbolom je pyramída, a na nej je aj založený celý tento systém, Euroval atď. Ak pochybuješ žiješ asi na inej planéte.

Samozrejme mám aj klasické zamestnanie a pracujem ako konštruktér, toto beriem zatial ako privyrobenie si. Takže aj tých 50 až 100 eur môže byť vcelku dobré. A neskôr ak budem úspešný, mohlo by to nahradiť moju prácu. Nikde nepíšem a ani sa nevychvaľujem ako budem zarábať milióny, pretože to ani nejde.

Povedz mi čo je teda druhá najobchodovanejšia komodita, poprípade druhy najpouživanejši produkt po rope a zemnom plyne? Ja myslel že káva. Možno sa mýlim. Je to len môj názor pretože kávu, čaj či horúcu čokoládu pije skoro každý.

Ja si davam maržu 4 eura na krabičku. Percenta si vypočítaj. Koľko stojí šalka klasickej kávy Jacobs, Nescafe z hypermarketu? Ak si balíček, prepočítaš na jednotlíve šálky vychádza to na 15 centov. Za koľko piješ kávu v reštauráciach a bároch? Platíš o vyše 200 %. Organo Gold stojí 30 centov za šálku. Čiže raz toľko čo nie je až tak veľa... Aspoň teda pre mňa. Neviem ako ty.. Ty si možno chudobný a šetríš každý cent. To je ale v poriadku, netvrdím že to bude kupovať každy... Jednu krabičku kávy nakúpim s 30% ylavou od firmy za 16 eur a predám za eur. Kedže som spomínal že som predal 2 podnikom kávu za 400 eur. To maš 20 krabíc. 80 eur zisk. 16*20 je 320 cena za ktorú som nakúpil a 400 eur cena za ktorú som predal, - poštovné a clo pri väčšom odbere sú ale zľavy takže čistý zisk vyše 65 eur. Sem tam predam niečo aj cez internet.

Na ostatné tvoje pripomienky či aj ja vyrábam pyramídu a podobné nemám chuť odpovedať.

Matki - prečo si mysliš že ta káva je pofiderná? Nedávno som v TV videl dokument kde ukazovali ako si ľudia pridávali túto hubu Reishi do kávy a čaju (nebola to Organo Gold káva) a hovorili že majú veľmi dobré účinky. Je vedecky dokázané že táto huba ma veľmi veľa pozitívnych účinkov o tom bez debaty. A za zdravie si treba priplatiť alebo nie? Otázne je či táto huba nestratí svoje pozitívne účinky po jej pridaní do kávy ale asi nie keď to spomínali v tom dokumente... Ešte čo sa týka tých účinkov je pravda že je tam toho až moc a človek by si pomyslel, že keď to bude užívať dlhšiu dobu tak sa stane nesmrteľný :D, to mi povedali aj moji známy. takže já tym účínkom niektorým moc neverím, ale budem rád ak aspoň 1/3 z toho bude pravda. Každopádne po skoro mesačnom užívani sa cítim oveľa lepšie ako pri pití klasických kofeinových bombách kde mi ide vyskočiť srdce z hrude a po popradských čajoch... Hlavne cítim menej stresu ;) .

Škoda ale tebe niečo vysvetlovať o tejto hube keď ty si budeš určite mleť aj tak svoje, lebo si najmúdrajší najinteligentnejší si vedec a preto táto káva je určite pofiderná... Lebo čo ti povieš je určite pravda ;)
matki
Light Professional
Light Professional

Vedecky dokazane to je mozno vo vasich propagacnych materialoch. Potom este mate kopec Certifikatov. Ale toto vsetko ma aj zazracka cokolada, zazracna voda, teraz kava a ktovie co vsetko este :) Preco nepredavate proste hubu ?
beardie
Redeemer
Redeemer

Beardie, Beardie ty si určite klasický tip človek ktorý vie všetko, všade bol a iný názor ako svoj ani nerešpektuje.
mozes pouzivat male b, nie je to meno
z toho 1 postu vies odhadnut moju osobnost, gratulujem, zaloz si na tom biznis, zarobis urcite ovela viac
Kde som písal že myslím kanadskú jednodolárovu bankovku? Hovorím o USA bankovke.
to az teraz, v tom tvojom predchadzajucom poste nie je o USA ani slovo
Povedz mi čo je teda druhá najobchodovanejšia komodita, poprípade druhy najpouživanejši produkt po rope a zemnom plyne?
ked je plyn a ropa prvy a druha, kava asi bude tretia, ze...
takže čistý zisk vyše 65 eur.
kolko hodin ti to trva zarobit predajom kavy a kolko v normalnom zamestnani?
Na ostatné tvoje pripomienky či aj ja vyrábam pyramídu a podobné nemám chuť odpovedať.
skoda, tesil som sa :(
Je vedecky dokázané že táto huba ma veľmi veľa pozitívnych účinkov o tom bez debaty.
link na vedecku studiu?
Škoda ale tebe niečo vysvetlovať o tejto hube keď ty si budeš určite mleť aj tak svoje, lebo si najmúdrajší najinteligentnejší si vedec a preto táto káva je určite pofiderná... Lebo čo ti povieš je určite pravda
je na tebe, aby si nas presvedcil, takymto arogantnym pristupom sa ti to urcite nepodari
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Ako keby sme tu už o tom v minulosti nepopísali viac ako dosť, zbytočne sa vyjadrovať vždy stále o tom istom.
Kuko85
Amateur
Amateur

matki napísal:Vedecky dokazane to je mozno vo vasich propagacnych materialoch. Potom este mate kopec Certifikatov. Ale toto vsetko ma aj zazracka cokolada, zazracna voda, teraz kava a ktovie co vsetko este :) Preco nepredavate proste hubu ?

Tak ti vlastne určite spochybňuješ všetko čo veda vytvorí. To môžeme potom hovoriť aj o ovocí či zelenine, že sú to len bludy vedcov a že vôbec nemajú pozitívne účinky. Môžeme pochybovať aj o čokoláde že ma pozitívny účinok na náš organizmus... No ako ktorá tie lacnejšie sú podpad. Tie oveľa oveľa drahšie sú zdravé. Ale ty na drahú čokoládu hovoríš že je určite predražená a pofiderná :).

"Preco nepredavate proste hubu." Bože to je zase otázka...
matki
Light Professional
Light Professional

Ale vazne, preco v kave ? Ak je ta huba tak prospesna a je to dokazane, preco sa obtazujete s tou kavou. Kopec ludi kavu proste nepije.Preco si zbytocne ohranicujete svojich potencionalnych zakaznikov a zaroven predrazujete produkt? Predavaj proste hubu.
Kuko85
Amateur
Amateur

Myslim si že trocha arogantný prístup tu máme všetci.
Ja vás o ničom presviedčať nechcem a ani nebudem pretože poznám ľudí ako ste vy a aj keby vám traktory pred očami padali tak vás nič nepresvedčí. Vy ste presvedčený o svojej pravde a sotva vám ju niekto vyvráti, preto sa nemienim unúvať vám tu poslelať nejaké dôkazy. Google funguje tak googlite. Najdite si nejaké vedecké konferencie kde sa hovorí o tej hube. Pravdepodobne mnohí z vás už naleteli pochybným pyramídovým, či Ponziho hrám, ktoré sa schovávali za MLM. Preto ta averzia voči MLM. Môj názor

Kedže som pri googlovani narazil na túto diskusiu a prečítal som si pár príspevkov odborníkov na MLM tak som mal pocit, že musim napísať svoj názor a uviesť všetko na pravú mieru a hlavne to že Organo gold nie je pyramídová hra. Pyramídové hry vyzerajú úplne inak. Stačilo mi keď som videl ako všetci prirovnávajú BMG Invest k pyramídovej hre. Bola to mimochodom Ponziho schéma. A je rozdiel medzi pyramídovou hrou, ponziho hrou a MLM.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Tak nás presviedčať prestaň. Prečítaj si túto diskusiu už od začiatku a tam je X vecí, ktoré tu ty spomínaš (ok, nechcem použiť slovíčko "obhajuješ", lebo sa voči tomu ohradíš aj napriek tomu, že je jasné, že robíš whiteknighting za túto pyramídu) a ktoré sme už vyvrátili, spochybnili a podobne. Použili sme gúgl, vieme, ako funguje a našli sme všeličo o tom, aký je to "biznis".

Tvoj názor je chybný a založený na ničom. Teda ten o nás vs. to, že sme vraj naleteli na nejaké MLM a podobne - nie, ale mnohí z nás mali možnosť prichádzať do styku s ľuďmi, ktorí v nich boli zapletení, ktorí rovnakým alebo podobným spôsobom skúšali vymetať mozgy a vieme, ako skončili. Drvivá väčšina z nich. Zle.

Na záver - tvoja kategorizácia MLM vs. Pyramída vs. Ponzi je úplne irelevantná - v dvoch z nich ide o hlúpe hry s prospechom pre "vyššie vrstvy" a tá tretia sa často hrá na niečo solídnejšie, no často balansuje na hraniciach s dvojicou tých pochybných. A tým je aj Organo Gold.

P. S. - ktorú školu ekonomického alebo finančného zamerania máš skončenú? Len aby som si vedel utvoriť obraz, aký odborník na financie a ekonomiku nás tu ide poučovať o týchto veciach. Vďaka.
beardie
Redeemer
Redeemer

Kuko85 napísal:Ja vás o ničom presviedčať nechcem a ani nebudem pretože
ved kvoli tomu si sem prisiel...
poznám ľudí ako ste vy a aj keby vám traktory pred očami padali tak vás nič nepresvedčí.
mna presvedcis relevantnou vedeckou studiou, skus zacat tym

inak, preco teda nepredavas len tu hubu, ked je taka uzasna? naco ju davat do kavy, ktoru nepiju vsetci? co tak predavat to ako samostatnu prisadu do jedla? nahodou, toto je velmi pekna otazka od matkiho, mieri na koren problemu
Napísať odpoveď