Matika FEI STU vs. FHI EUBA

Zbytočné, duplicitné, nevhodné alebo zamknuté témy...
Zamknuté
snakehead28
Amateur
Amateur

Matika FEI STU vs. FHI EUBA

Príspevok od používateľa snakehead28 »

Ahojte,

pisal som už do jednej temy ktora tu bola davnejšie vytvorená ohladom VŠ, no kedže je ta tema velmi všeobecna tak som sa rozhodol založiť novú tému, kde by sme to mohli trošku rozobrať.

postnem tu svoj príspevok z tej debaty:
Spoiler
Ahojte

Prijali ma na 2 VŠ:
1) Slovenská technicka univerzita - fakulta elektrotechniky a informatiky - odbor automobilová elektronika
2) Ekonomická univerzita v BA - fakulta hospodárskej informatiky - odbor hospodárska informatika

Nuž, a neviem sa rozhodnúť na ktoru školu by som išiel.

Technika je vo všeobecnosti veľmi ťažká, hlavne tá matika, fyzika, no uplatnenie je vo všeobecnosti veľmi dobré.
Ja som mal však z matikou vždy dosť problémy, známky na strednej som mal vždy 3 - 4, a maturitu som dal iba na 13 % (hanbím sa jak sviňa...)
No ak by som išiel na zápis na STU tak by som si dal určite v lete velke doučovanie z matiky - opakovanie stredoškolskej matiky.
Osobne si myslim, že z matiky nemam požadované základy na študium techniky, hlavne kvôli tomu že som chodil na odbornu školu (SPŠ elektrotechnicka - zochova v BA), kde je malo matiky, a ani nemam bohvieaké bunky na matiku, no verím že naučit by som sa ju zvladol a volako by som to dal s odretymi ušami... čo myslite vy?

Čo sa tyka tej EU BA, tak to je taký napoli technicky a na poli ekonomicky odobr, i ked ta "technika" v ňom je zameraná hlavne na ekonomiu.

Čo myslíte vy? je to o dost lahšie ako FEI STU (ked porovnavame matiku). ako je to s uplatnenim sa v takom odbore?

Dajte pls vediet vaše názory, ohladom uplatnenia, názorov na študium na obidvoch fakultách, náročnosť štúdii atď...

akýkoľvek názor o čomkoľvek privítam

Ďakujem

samozrejme mňa by viac bavila tá technika, koniec koncov som aj chodil na SPŠ elektrotechnicku, ale trošku sa bojim tej matiky.

ešte by som to trošku rozvinul...

čo som riešil už na inych diskusnych forach tak tam mi povedali, že nie su moc rozdieli medzi matikou na FEI a FHI, teda aspoň v prvom semestri. jedna baba pisala že sa učila na EUBE matiku podľa TU a že to bolo to iste.

Môj osobny nazor je taky že v prvom semestri je to určite to isté. a čo dalej?
viem že sa trebars v prvom semestri berie na technike diferencialny počet, realna funkcia jednej realnej premennej a pod.... ale potom sa na technike v neskoršich semestroch beru podobne veci ale zložitejšie (napr. diferencialny počet, derivacie, inegrali s viacerymi neznamimi, to iste aj stymi funkciami - už realna funkcia viacerych realnych premennych a pod). A chcem sa teda spytat že či sa beru tieto veci aj na EUBA..

lebo ja si myslim, že tam ja ta matika podsatne jednoduchšia, by som skôr povedal že tam je skôr štatistika a pod.

čo myslite vy? su tam velke rozdieli?

poprosim teda nazory na všetko, naročnosť študia, matika fyzika, uplatnenie absolventov z obidvoch fakult, a proste všetko čo vas napadne.

vďaka
kinjeril
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok

Re: Matika FEI STU vs. FHI EUBA

Príspevok od používateľa kinjeril »

ee, diplicita sa tu nenosi.
Zamknuté