Romovia na Slovensku
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Romovia na Slovensku
Nechápem prečo sa niekto vôbec snaží rómov obajovať ako rasu a nájisť dobro v tak prehnitom etniku. Mi to fakt pripadá ako tie jebliny čo sa snažia zachrániť veľryby a podobnú morskú háveď, namiesto toho aby poriešili hlad v 85% sveta. To isté rómovia. Prečo neriešime toľko poliakov, alebo čechov? No lebo ku*va s nimi sú také problémy neexistujúci pojem. Rómovia to majú v krvi, kočovanie, nestabilitu, lenivosť. Chceli by celé dni len žrať, šukať a najlepšie všetko zadarmo, resp. aby im to platil štát. A štát im to pre mňa z neznámych dôvodov platí. Ja som nedostal byt od štátu, rómovia áno. Ja som nedostal prácu od štátu, rómovia áno. Ja som nerozkradol vlastý byt, rómovia áno. Ja som nedostal ďalší byt od štátu, aby som ho mohol rozkradnúť, rómovia áno.
Nebudem teraz pre 1% spravodlivých a dobrých rómov rómofil a hrať sa na objektívneho. Jednoducho keď je gro nejakého etnika prehnité na koreň, tak ich tých pár spravodlivých nezachráni. A keby nebola väčšina prehnitá, tak tu na hojko.com o nich nediskutujeme, lebo by nebol dôvod. A navyše by automaticky tá väčšina pohltila tú menšinu. Situácia je verím že opačná. Gro rómov sú vagabundi, povalači, lenivci a choroba spoločnosti. Živíme ich z našich daní, platím nejakého čuráka čo mi eventuélne vykradne byt, zoberie mobil, alebo zvandalizuje záhradu, či auto.
To je realita. To či to majú, alebo nemajú geneticky predurčené, to absolútne nikoho netrápi a keď niekto žije v zahraničí, alebo mimo problémových území postihnutých morom rómov, tak by sa do diskusie ani zapájať nemal. Mne osobne vrie žlč keď vidím róma v kradnutých veciach pokukovať tými hajzlovskými očkami po tovare v obchodoch, alebo nákupných centrách.
A tak isto mi vadí keď v MHDčke sú 4-5ti mladí rómovia [zaujímavé že ich skoro nikdy nevídam samých] a robia tam hurhaj a bordel, potom ich upozorní nejaký prísedaici a oni robia ešte väčší bordel a ohrozujú ho. Toto som zažil tak 100x a tak ma ku*va žiaden odborný článok, ani genetická predispozícia nepresvedčí že rómovia nie sú choroba a nádor spoločnosti. Sú škodní, to je fakt, ktorý zažívam tak 1x do týždňa minimálne. Kto sa na to ako pozrie, je jeho vec, na fakte to nič nezmení. A kľudne ma nazvite rasistom, lebo čo sa týka rómov, tak rasista som a veľký.
Nebudem teraz pre 1% spravodlivých a dobrých rómov rómofil a hrať sa na objektívneho. Jednoducho keď je gro nejakého etnika prehnité na koreň, tak ich tých pár spravodlivých nezachráni. A keby nebola väčšina prehnitá, tak tu na hojko.com o nich nediskutujeme, lebo by nebol dôvod. A navyše by automaticky tá väčšina pohltila tú menšinu. Situácia je verím že opačná. Gro rómov sú vagabundi, povalači, lenivci a choroba spoločnosti. Živíme ich z našich daní, platím nejakého čuráka čo mi eventuélne vykradne byt, zoberie mobil, alebo zvandalizuje záhradu, či auto.
To je realita. To či to majú, alebo nemajú geneticky predurčené, to absolútne nikoho netrápi a keď niekto žije v zahraničí, alebo mimo problémových území postihnutých morom rómov, tak by sa do diskusie ani zapájať nemal. Mne osobne vrie žlč keď vidím róma v kradnutých veciach pokukovať tými hajzlovskými očkami po tovare v obchodoch, alebo nákupných centrách.
A tak isto mi vadí keď v MHDčke sú 4-5ti mladí rómovia [zaujímavé že ich skoro nikdy nevídam samých] a robia tam hurhaj a bordel, potom ich upozorní nejaký prísedaici a oni robia ešte väčší bordel a ohrozujú ho. Toto som zažil tak 100x a tak ma ku*va žiaden odborný článok, ani genetická predispozícia nepresvedčí že rómovia nie sú choroba a nádor spoločnosti. Sú škodní, to je fakt, ktorý zažívam tak 1x do týždňa minimálne. Kto sa na to ako pozrie, je jeho vec, na fakte to nič nezmení. A kľudne ma nazvite rasistom, lebo čo sa týka rómov, tak rasista som a veľký.
kali: ďalší článoček na čítanie, už sa nám predlžujú tie večery, tak aby si mal čo robiť.
Race Finished
Certainly some traits are more clustered in specific populations than in others, such as skin color, hair form, nose shape and blood type. But race is little more than skin deep in biological terms, and individuals are frequently more genetically similar to members of other so-called races than they are to their own said race.
___
karmisti neonanujte už toľko a poďte sem rozmetať to, čo sem píšem. Veď to musí byť také jednoduché. Čierni majú predsa veľké ko****, sú najlepší šprintéri, žltí sú najväčší machri přes počítače a bieli sú zas najlepší hokejisti..
Ešte k tej race-medicine:
Race Finished
Certainly some traits are more clustered in specific populations than in others, such as skin color, hair form, nose shape and blood type. But race is little more than skin deep in biological terms, and individuals are frequently more genetically similar to members of other so-called races than they are to their own said race.
___
karmisti neonanujte už toľko a poďte sem rozmetať to, čo sem píšem. Veď to musí byť také jednoduché. Čierni majú predsa veľké ko****, sú najlepší šprintéri, žltí sú najväčší machri přes počítače a bieli sú zas najlepší hokejisti..
Ešte k tej race-medicine:
Kód: Vybrať všetko
Although race is void of biological foundation, it has a profound social reality. All too apparent are disparities in health and welfare. Despite all the evidence indicating that “race” has no biological or evolutionary meaning, the biological-race concept continues to gain strength today in science and society, and it is reinforced by those who design and market DNA-based technologies. Race is used more and more in forensics, medicine and the genetic-ancestry business. Tattersall and DeSalle confront those industries head on and in no uncertain terms, arguing that “race-based medicine” and “raced-based genomics” are deeply flawed. Individuals fall ill, not populations. Belonging to any socioculturally defined race is a poor predictor of an individual’s genes, and one’s genes a poor predictor of one’s health.-
seth82
Darca
Tak, dostal som odpoveď zo SOIky na môj podnet ohľadom neexistencie diskusií na cigáni.sme.sk a dostal som presne takú odpoveď, ktorú som očakával a na ktorú som ich upozorňoval už v mojom samotnom podnete. Prečítať si to môžete tu http://pastebin.com/0J4Qb2fb výsledok je taký, že na SME si Piano platiť síce môžete, no redakcia zjavne môže zájsť aj do takého extrému (na základe ich výkladu tých pravidiel), že povolí iba jednu diskusiu pod jedným článkom za rok a aj tak jej to bez problémov prejde, pretože VRAJ neobmedzuje môj zaplatený "neobmedzený prístup do diskusií".
Inými slovami, grc a odpad, až mi to Piano skončí, nezaplatím si ho už, aj napriek tomu, že na tamojších diskusiách sa človek dozvie viac ako v článkoch, aj napriek tomu, že takí ako ja tvoria protipól voči plateným spammerom zo Súmračnej a iných politických strán. Kašlem na Piano, budem to rozposielať aj na diskusiách SME, pokiaľ ma nezmažú (a to som členom cez 9 rokov), pretože to nie je normálne, aby podávali tendenčné správy o cigánoch, ktoré často klamú a hrajú sa s číslami, pričom sa hrajú na "strážneho psa demokracie".
Len toľko som chcel, na margo cigáni.sme.sk.
Inými slovami, grc a odpad, až mi to Piano skončí, nezaplatím si ho už, aj napriek tomu, že na tamojších diskusiách sa človek dozvie viac ako v článkoch, aj napriek tomu, že takí ako ja tvoria protipól voči plateným spammerom zo Súmračnej a iných politických strán. Kašlem na Piano, budem to rozposielať aj na diskusiách SME, pokiaľ ma nezmažú (a to som členom cez 9 rokov), pretože to nie je normálne, aby podávali tendenčné správy o cigánoch, ktoré často klamú a hrajú sa s číslami, pričom sa hrajú na "strážneho psa demokracie".
Len toľko som chcel, na margo cigáni.sme.sk.
-
IceHammer
Star
Brutal vec aj ja chcem k takymto potom patrit a zacnem uz konecne poriadne zarabat
Na to netreba vedecky zdroj ale oci. Alebo potrebujes aj vedecky zdroj nato aby si si nepomylil chlapa so zenou? (lebo tam su tie geneticke rozdieli ovela mensie)hughito napísal:Však uveď nejaký vedecký zdroj (seriózny, nie konšpiračné videá z jútube, kde pod plášťom tajomnosti o tom mudruje akýsi "doktor"), ktorý potvrdzuje tvoju interpretáciu. Napr. aj to, že Nigérijčan so Somálcom si budú vždy viac podobní ako Nigérijčan a Slovák.
Nic neignorujem, vsetko som to bral v potaz, ide len o to ze tie zavery nijak nespochybnuju rasu na zaklade dedicnych podobnosti v priemere, ktore ty ingorujes.
Ale ked si blby a potrebujes vedeckost na nieco tak jasne, kludne
https://lesacreduprintemps19.files.word ... dition.pdf
vazne ta to bavi hrat tuto vojnu linkov alebo pouzijeme aj trochu hlavu, oci?
Pošleš sem video kontroverzného týpka, na ktorého sa sype spúšť kritiky, vrátane tej spoločnosti, ktorá: American Renaissance publication are devoted to pursuing “scientific” justifications for racism.
Ďalšie zaujímavosti: Taylor’s writing was published in 1992 in a journal associated with the British National Party and has also been published by the Holocaust denial Journal of Historical Review.
Proste, čosi podľa tvojho gusta.
Ďalšie články venované tejto osobe, o ktorej anglická wiki skonštatovala: Taylor's views have been described as racist by many academics, political commentators, journalists, and various other organizations.
Nejaké článočky na čítanie:
Student Group Hosting Racist Speaker at MSU
Conservatives' Voices Enter Clinton's Dialogue on Race
Jared Taylor, a Racist in the Guise of 'Expert'
Končím s touto diskusiou, už som poskytol veľa zdrojov, opakujeme sa, nech každý slobodne rozhodne, na ktorého stranu sa pridá. Aj tak to je jedno.
Ďalšie zaujímavosti: Taylor’s writing was published in 1992 in a journal associated with the British National Party and has also been published by the Holocaust denial Journal of Historical Review.
Proste, čosi podľa tvojho gusta.
Ďalšie články venované tejto osobe, o ktorej anglická wiki skonštatovala: Taylor's views have been described as racist by many academics, political commentators, journalists, and various other organizations.
Nejaké článočky na čítanie:
Student Group Hosting Racist Speaker at MSU
Conservatives' Voices Enter Clinton's Dialogue on Race
Jared Taylor, a Racist in the Guise of 'Expert'
Končím s touto diskusiou, už som poskytol veľa zdrojov, opakujeme sa, nech každý slobodne rozhodne, na ktorého stranu sa pridá. Aj tak to je jedno.
-
KaptMichal
King
Ty si to video asi nepozeralĎalšie články venované tejto osobe, o ktorej anglická wiki skonštatovala: Taylor's views have been described as racist by many academics, political commentators, journalists, and various other organizations.
Asi zijes v paralelnom vesmire ale tu u nas v EU sa propaguje multi-kulti na kazdej urovni, ci uz v skolach ale hlavne politikmi. Teda aspon doteraz, vyzera to tak, ze sa to kormidlo zacalo pomalicky otacat a pohar trpezlivosti je uz takmer plny.
Video som pozeral, a? Mňa by zaujímalo, či tu niekto čítal tie články a štúdie, resp. aspoň závery z nich, ktoré som poslal.
A to som nenapísal ja, to je konštatovanie viacerých akademikov, politických komentárov, žurnalistov či iných organizácií. Máš problém s chápaním textu?
To video nie je jedinou produkciou toho týpka a a danej organizácie, asi tam s nimi majú skúsenosti. Ono, keď sa niekto snaží pod rúškom vedeckosti obhajovať rasizmus, to je celkom silná káva a vzbudí to pozornosť a reakcie, že? Ak niekto chce obhajovať rasizmus, logicky bude obhajovať aj existenciu rás? Zlyhal niekde tvoj logický prístup, ktorým si sa vystatoval v inej téme?
A to som nenapísal ja, to je konštatovanie viacerých akademikov, politických komentárov, žurnalistov či iných organizácií. Máš problém s chápaním textu?
To video nie je jedinou produkciou toho týpka a a danej organizácie, asi tam s nimi majú skúsenosti. Ono, keď sa niekto snaží pod rúškom vedeckosti obhajovať rasizmus, to je celkom silná káva a vzbudí to pozornosť a reakcie, že? Ak niekto chce obhajovať rasizmus, logicky bude obhajovať aj existenciu rás? Zlyhal niekde tvoj logický prístup, ktorým si sa vystatoval v inej téme?
A toto neviem ako, na čo si reagoval?Asi zijes v paralelnom vesmire ale tu u nas v EU sa propaguje multi-kulti na kazdej urovni, ci uz v skolach ale hlavne politikmi. Teda aspon doteraz, vyzera to tak, ze sa to kormidlo zacalo pomalicky otacat a pohar trpezlivosti je uz takmer plny.
-
KaptMichal
King
Cize ty tvrdis, ze ak by jeho vyzkum bol pravdivy, co btw asi aj je... Tak je rasista len preto, lebo prisiel na to, ze niekto ma vyssie IQ ako niekto iny? O akom rasizme rozpravas? Vies co je to rasizmus? To som teraz nejaky jesitak lebo poviem, ze zena ma prsia a muz nie? Zavadzas, prekrucas lebo jednoducho keby to aj bola pravda, cely tvoj koncept a ideologia by padli ako domcek z karat, preto sa toho tak bojis a ani o tom velmi diskutovat nechces (co je divne, vzhladom na pocet tvojich prispevkov) 
Problem s citanim textu mas asi ty, pretoze ak to citujes, asi tym chces nieco povedat a ak to mal byt argument tak nevydalo... To proste nie je argument, to si len nahodne vybral cast nejakeho textu. Nema vypovednu hodnotu v danom probleme.
//
To bola reakcia na tu tvoju citaciu...
Problem s citanim textu mas asi ty, pretoze ak to citujes, asi tym chces nieco povedat a ak to mal byt argument tak nevydalo... To proste nie je argument, to si len nahodne vybral cast nejakeho textu. Nema vypovednu hodnotu v danom probleme.
//
To bola reakcia na tu tvoju citaciu...
Asi došlo k nedorozumenie, pozeral som zatiaľ iba to prvé video, to druhé nie, mal som to zdôrazniť, že reagujem na to.
Argument ad hominem nic viac. Ono problem je ze kontroverzne je uz len rozpravanie o rase a je jedno kto to hovori, hned sa stane kontroveznym, priklad nositel nobelovej ceny James Watson. Takze nic ine ti neostava iba si tychto kontroveznyh autorov vypocut a respektovat ich. Je strasne hlupe na niekoho povedat ze je rasista a tym sa snazit uzavret diskusiu a pri tom mu komplet vyvracia ten jeho balast.hughito napísal:Pošleš sem video kontroverzného týpka, na ktorého sa sype spúšť kritiky...
Ale dobre, podme dalej. Hlavne ze sa vyjadris k Taylorovy, pricom on sa odvolava na vedecke studie, to ta uz tiez samozrejme nezaujima hlavna vec ze je rasista, a ako vzdy vsetko co je v rozpore s tebou je rasisticke a tym to u teba konci. K druhemu videu kde je autorom dokonca zid ktory utiekol pred nacizmom a aj vystupoval proti nemu, tiez uplne ingorujes, bohvie preco. Potom tam mame celu Ruhstonovu knihu, ale vlastne naco sa tym budeme zapodievat, ved z neho cerpal Bakalar a to je znama firma, pravdeodobne bude tiez rasista, ved si dovolil pisat o rase a jej rozdieloch.
Dobre, kedze su to vsetko kontoroverzny rasisti skusim byt este menej kontroverzny. Toto http://sandwalk.blogspot.sk/2012/03/do- ... exist.html komplet vyvracia tie zavery Jana Saapa co si sem vyzsie daval.
podrobnejsie tu http://whyevolutionistrue.wordpress.com ... man-races/
Na druhu stranu ja sa tiez nesnazim napadat politicky podton tvojich autorov ako je napr aj ten Templeton, ktory tam obhajuje laviciara a zida Boasa a Margareth Meadovu ktorej studia o obyvatelov na Samoe je komplet cela vymyslena aj napriek tomu je verejnostou stale povazovana za dogmu. Takze si poupratuj najprv pred svojim prahom skor nez tu zacnes mudrovat.
Po prvé: to druhé video som ešte nepozeral, nič neignorujem, tak sa upokoj.
Po druhé: to, že je označovaný za rasistu aj s ou organizáciou nevyšlo u mojej hlavy, plačeš na nesprávnom hrobe. Ja za to nemôžem, že sem posielaš totálne kontroverzných autorov či ľudí, ktorých takto vníma akademická obec či širšia verejnosť.
Po tretie: ten človek sa odvolával na nejaké štúdie, veď v pohode. Otázne je, ako ich interpretoval. Z toho čo mi vyšlo, tak on vôbec nie je odborník na danú problematiku. Je to žurnalista a nadšenec, ktorý obhajuje svoj "racionalisticky rasizmus." Čiže, buď budem veriť takémuto človeku, alebo zástupom vedcov z daných oborov. Je to celkom ľahká úloha. Vieš ako, aj na SNP sa nájde veľa vedcov či aktivistov, ktorí sa snažia prezentovať vedecky, ale buď prezentujú bludy, alebo zavádzajú, zamlčiavajú a selektujú informácie. To je sofistikovanejší postup, ktorý si vyžaduje hlbšiu znalosť problematiky. Ja žiaľ nie som biológ ani antropológ ani pod., takže nedokážem z fleku skritizovať, v čom napr. taký Taylor zavádza.
Po štvrté: to, že sú iné názory na nejakú záležitosť a nemusí ísť ani o vyslovene podivínov typu Taylora, napr. ten tvoj druhý zdroj vyzerá dôveryhodnejšie, je normálne. Tak funguje veda, je viacero názorov, pohľadov a človek to musí nejak vytriediť a preto pokladám za dôležité a najrelevantnejšie stanoviská rôznych ústavov, asociácií, ktoré združujú tých vedcov x. Lebo vieš, aj pri fenoméne globálneho otepľovania existujú 4% odborníkov u oboru, ktorý ho popierajú. Ale 96% nie. Ale veľmi ľahko je urobiť video na jutube, kde sa selektívne použijú iba informácie od tých 4% a dá sa tomu punc vedeckosti a to sa aj robí a takéto videá majú úspech. Navyše, ak sa k tomu pridá nejaký príbeh o konšpirácii, "politickej korektnosti" a pod.
Po druhé: to, že je označovaný za rasistu aj s ou organizáciou nevyšlo u mojej hlavy, plačeš na nesprávnom hrobe. Ja za to nemôžem, že sem posielaš totálne kontroverzných autorov či ľudí, ktorých takto vníma akademická obec či širšia verejnosť.
Po tretie: ten človek sa odvolával na nejaké štúdie, veď v pohode. Otázne je, ako ich interpretoval. Z toho čo mi vyšlo, tak on vôbec nie je odborník na danú problematiku. Je to žurnalista a nadšenec, ktorý obhajuje svoj "racionalisticky rasizmus." Čiže, buď budem veriť takémuto človeku, alebo zástupom vedcov z daných oborov. Je to celkom ľahká úloha. Vieš ako, aj na SNP sa nájde veľa vedcov či aktivistov, ktorí sa snažia prezentovať vedecky, ale buď prezentujú bludy, alebo zavádzajú, zamlčiavajú a selektujú informácie. To je sofistikovanejší postup, ktorý si vyžaduje hlbšiu znalosť problematiky. Ja žiaľ nie som biológ ani antropológ ani pod., takže nedokážem z fleku skritizovať, v čom napr. taký Taylor zavádza.
Po štvrté: to, že sú iné názory na nejakú záležitosť a nemusí ísť ani o vyslovene podivínov typu Taylora, napr. ten tvoj druhý zdroj vyzerá dôveryhodnejšie, je normálne. Tak funguje veda, je viacero názorov, pohľadov a človek to musí nejak vytriediť a preto pokladám za dôležité a najrelevantnejšie stanoviská rôznych ústavov, asociácií, ktoré združujú tých vedcov x. Lebo vieš, aj pri fenoméne globálneho otepľovania existujú 4% odborníkov u oboru, ktorý ho popierajú. Ale 96% nie. Ale veľmi ľahko je urobiť video na jutube, kde sa selektívne použijú iba informácie od tých 4% a dá sa tomu punc vedeckosti a to sa aj robí a takéto videá majú úspech. Navyše, ak sa k tomu pridá nejaký príbeh o konšpirácii, "politickej korektnosti" a pod.
-
KaptMichal
King
To slovicko rasizmus je pre niektorych ludi modla... Mne pride ako clovek, ktory sa snazi bielym ludom vysvetlit, ze nie je nic zle na tom hovorit o bielej rase. Aby si ludia uvedomili, ze rasizmus neexistuje len zo strany bielych ako sa to interpretuje v 99,99% pripadoch. Jednoducho je to rasova osveta...Je to žurnalista a nadšenec, ktorý obhajuje svoj "racionalisticky rasizmus."
Akademicka obec a sirsia verejnost vnima skutocnosti na zaklade poltickej korektnosti, a to neplati len dnes to platilo vzdy a vsade. Je to politika ktora udava vseobecny trend a to vo vsetkych sferach zivota aj tych akademickych. Kedysi to bol hon na carodejnice a heretikov, dnes je to hon na rasistov. Takze s tymto ti nevyhoviem, lebo kazdy kto nieco napisal alebo povedal v prospech mojich tvrdeni vratane aj uz spominaneho Watsona sa stava kontroverznym.to, že je označovaný za rasistu aj s ou organizáciou nevyšlo u mojej hlavy, plačeš na nesprávnom hrobe. Ja za to nemôžem, že sem posielaš totálne kontroverzných autorov či ľudí, ktorých takto vníma akademická obec či širšia verejnosť.
On aj ja som ti dal vedcov z daneho oboru. V tom pripade ty skor budes radsej suhlasit s niekym kto ti viac vyhovuje po stranke politickej, a to ma uz pramalo spolocne s objektivotou.Čiže, buď budem veriť takémuto človeku, alebo zástupom vedcov z daných oborov.
A ked uz tu mame takyto rozpor dokonca ani samotnu akademicku obec nemozme brat doveryhodne, ostava nam iba vlastny usudok. A na zaklade vlastneho ususdku vidim vyrazne podobnosti medzi 50 africanmi s vyraznymimi rozdielmi medzi 50 europanmi. A na zaklade coho? Tvar lebky, farba koze, telesna struktura. Ty vidis podobnosti medzi vsetkymi na zkalde coho, ze maju vseci dvoje ruky a dvoje nohy? Tak jak su nejake rozdieli a podobnosti medzi dvoma jednotlivcami na zaklade niecoho, logicky musia existovat aj rozdieli a podobnosti na zaklade niecoho aj medzi skupinami a to nijak nevylucuje tvojich vedcov alebo moje tvrdenia. Tvrdit ze tych rozdielov je tak vela ze nemozno presne vymedzit pojem rasa je ucelovo podane tvrdenie ktore zase zamlciava iste podobnosti. Samozrejme ak by sme mali odlisovat ludi podla povedzme poctu znamienok tak asi budu vseci odlisni. Prave preto si musime jasne stanovit rozdieli a zaroven aj podobnosti a na tomto sa rasa da jednoznacne zadefinovat.
-
KaptMichal
King
Inak na FB stranke LSNS soms a docital, ze sud rozhodol o zburani domov na pozemkoch patriacich Kotlebovi a spol., clanok sem davat nebudem je zbytocne dlhy, kto chce nech si to precita na ich ofcialnej FB stranke.
Michal:
A to, že rasizmus existuje z x strán a určite nie je výsadou bielych je hádam jasné, na to nepotrebujem Taylora a jeho organizáciu. Kto by to popieral, tak to je naozajstný fanatik. Rasisti môžu byť aj cigáni, čierni, žltí (Japonci presadzovali v období 30. rokoch 20. st. ako Hitler v Nemecku, teda nadradenosť Japoncov a pod.), čiže tieto choré názory si nevyberajú. Na druhú stranu, bieli majú najviac na rováši takého oficiálneho a inštitucionalizovaného rasizmu, to sa nedá poprieť, lebo inak by sa popierala história.
kali520: Áno, ale Watson je predsa iný prípad ako nejaký Taylor, ktorý nie je ani odborník v oblasti a navyše to je oveľa viac podfarbené politickou činnosťou. V poriadku, ty tvrdíš, že ide o nejakú cielenú konšpiráciu, resp. paradigmu, ktorá vládne a ocajchuje každý iný nehodiaci sa názor nejakými nálepkami. Tým sme uviazli na mŕtvom bode.
Tak a čuduješ sa, že sa takéto názory o "potrebnom a vedeckom rasizme" berú citlivo? Nie je tak ďaleko od udalosti, kde sa na týchto istých základoch hubili ľudia ako hmyz.To slovicko rasizmus je pre niektorych ludi modla... Mne pride ako clovek, ktory sa snazi bielym ludom vysvetlit, ze nie je nic zle na tom hovorit o bielej rase. Aby si ludia uvedomili, ze rasizmus neexistuje len zo strany bielych ako sa to interpretuje v 99,99% pripadoch. Jednoducho je to rasova osveta...
A to, že rasizmus existuje z x strán a určite nie je výsadou bielych je hádam jasné, na to nepotrebujem Taylora a jeho organizáciu. Kto by to popieral, tak to je naozajstný fanatik. Rasisti môžu byť aj cigáni, čierni, žltí (Japonci presadzovali v období 30. rokoch 20. st. ako Hitler v Nemecku, teda nadradenosť Japoncov a pod.), čiže tieto choré názory si nevyberajú. Na druhú stranu, bieli majú najviac na rováši takého oficiálneho a inštitucionalizovaného rasizmu, to sa nedá poprieť, lebo inak by sa popierala história.
kali520: Áno, ale Watson je predsa iný prípad ako nejaký Taylor, ktorý nie je ani odborník v oblasti a navyše to je oveľa viac podfarbené politickou činnosťou. V poriadku, ty tvrdíš, že ide o nejakú cielenú konšpiráciu, resp. paradigmu, ktorá vládne a ocajchuje každý iný nehodiaci sa názor nejakými nálepkami. Tým sme uviazli na mŕtvom bode.
-
KaptMichal
King
A co mam ja s niekym, kto zil pred 100-200 rokmi alebo este davnejsie? Co mam ja s Hitlerom? Absolutne nic, ja nie som nikomu nic dlzny ani nie som zodpovedny za to co sa dialo. Vela bielych ma kvoli tomuto pocit viny a snazi sa ho miernit prave tym, ze presadzuju multi-kulti alebo obhajouju ine rasy len preto, aby sa citili lepsie. Citia sa byt vinni a zodpovedni za to, ze niekto z niekoho ineho robil otrokov, vrazdil ich atd. To je "vysada" bielych.Na druhú stranu, bieli majú najviac na rováši takého oficiálneho a inštitucionalizovaného rasizmu, to sa nedá poprieť, lebo inak by sa popierala história.
A preco k tomuto vobec doslo? Na to by sme sa museli trosku pozriet do historie, kde krestanstvo zohralo velku ulohu vo formovani moralky dnesneho Europana. Nie som ziadny samozvany obhajca krestanstva, ale prave vdaka nemu su bieli krotki a snazia sa veci riesit kompromismi. Aj ked vela ludi sa v dnesnej dobe povazuje za ateistov, tak boli vychovavani v krestanskom duchu ci sa im to paci alebo nie; kedze sa da povedat, ze vacsina z 10 prikazani sluzi ako zakladna moralna predloha dnesnym zakonom.
No áno, existuje čosi ako biela vina, to je samozrejme nezmysel. My nemáme s Hitlerom nič a nemali by sme cítiť žiadnu vinu, ale z histórie sa treba poučiť a keď niekto začne presadzovať pod. veci ako ujco Hitler, treba spozornieť, nevidím na tom nič neočakávateľného.
Hehe, do témy kresťanstvo a vplyv na správanie sa nebudem zapájať, boli by sme OT a história tiež nevypovedá o nejakej krotkosti kresťanov, primárne teda v stredoveku, ale aj v novoveku.
Hehe, do témy kresťanstvo a vplyv na správanie sa nebudem zapájať, boli by sme OT a história tiež nevypovedá o nejakej krotkosti kresťanov, primárne teda v stredoveku, ale aj v novoveku.
-
KaptMichal
King
Jedna vec je ta, co robi garnitura (v mene coho) a druha vec je ako ziju normalni ludia.