zdravie hdd
-
rastikbart
Medium Star
zdravie hdd
zdravim, hdd v notase sa trochu spomalil a tak som spravil testy a naslo to nejake chyby. ake vazne su tie chyby?? musim sa bat strat dat?
-
MichalkoOo
Zablokovaný
Re: zdravie hdd
musíš
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
...čím skôr vymeniť za nový...rozhodne ale netreba panikáriť, ešte nejaký ten týždeň ti vydrží, dokonca ti môže šlapať aj rok...ale nespoliehal by som sa na to...ani ty by si sa nevozil na aute s povoleným kolesom...
-
uplink
VIP
fujitsu
asap vymeniť.
-
rastikbart
Medium Star
ok, a co vlastne znamenaju tie 2 dve chyby z health-u v HD tune? a kde sa da zistit kolko hodin ma ten disk nabehane?
a preco v hd tune su pri C4 a C5 warning a aida hovori ok?
a aky novy disk? tento disk je 5400 otackovi, 8MB. ten notas uz funguje iba ako stolovy pc takze sa nebranim 7200 ot / 16Mb pozeral som WD a seagaty. poradte nejake, kapacita 750GB - 1TB a cena tak do 80 ecok
vdaka
a preco v hd tune su pri C4 a C5 warning a aida hovori ok?
a aky novy disk? tento disk je 5400 otackovi, 8MB. ten notas uz funguje iba ako stolovy pc takze sa nebranim 7200 ot / 16Mb pozeral som WD a seagaty. poradte nejake, kapacita 750GB - 1TB a cena tak do 80 ecok
vdaka
-
Grim
Darca
....jedine WD, ja teraz idem meniť jeden Seagate, ktorý má tiež chybné sektory...teda jeden...WD diskov mám 3 ks a všetky šlapú bez chyby už aj viac rokov ako ten Seagate...ten som dostal ako odškodné, nikdy by som si taký šmejd dobrovoľne nekúpil...
//...tie chyby znamenajú chybné sektory...na tieto sektory sa nedajú zapísať dáta a ak tam nejaké sú, tak sú s vysokou pravdepodobnosťou poškodené...
//...tie chyby znamenajú chybné sektory...na tieto sektory sa nedajú zapísať dáta a ak tam nejaké sú, tak sú s vysokou pravdepodobnosťou poškodené...
09 - Power On Hours Count: 7460 hodrastikbart napísal:a kde sa da zistit kolko hodin ma ten disk nabehane?
-
uplink
VIP
Grim - ten SG má aj zlé s.m.a.r.t. readingy, alebo len chybné sektory a v povedzme CrystalDisku má "modré" OK zdravie?
-
Grim
Darca
...v Crystal Disku som to nekontroloval...v HD Tune má inak všetko ok, hlási len jeden alebo dva chybné sektory...
-
uplink
VIP
Pfuuu, to je riadne nanič, ak ho máš zapojený, vedel by si mi postnúť ten Crystal Disk Info prosím Ťa?
-
Grim
Darca
...keď už, tak prikladám aj z HD Tune...a keď v Crystal Disk prejdem myšou nad tlačidlo pozor, tak napíše 16 podozrivých sektorov...
-
uplink
VIP
Ďakujem. Takže len na tom Samsungu sú momentálne chybné sektory, jo? Ostatné disky máš v poriadku a ukazuje ich korektne aj Crystal Disk Info?
-
Grim
Darca
...jj, ostatné sú ok...
-
Daniel9911
Professional
tak zaujímave mne ani na WD ani na Seagate neukaže Health vypisuje, že n/a tak bude doska alebo už neviem prečo mi to neukáže. Napr. ja som kupoval Seagate Barracuda a pohode mi šlapal 4 roky bez toho aby som mal chybné sektory, sice ma to stalo este v korunách 3200 SK. A kupoval som WD blue caviar a po roku chybné sektory.
Daniel9911.. mne tiež jeden z diskov už pár rokov neukazuje SMART hodnoty.. a zatiaľ šlape v pohode.. a mám taký pocit, že je na ňom dokonca systém..

-
Grim
Darca
...asi sa stal zázrak alebo čo...zázračne sa mi opravil jeden sektor...
//autoeditácia príspevku (17 Júl 2013, 11:31)
...vymenil som HDD za WD...teplota je 51°C...daľší HDD má rovnako a tretí má 45°C...je niečo v neporiadku?...
//autoeditácia príspevku (17 Júl 2013, 11:31)
...vymenil som HDD za WD...teplota je 51°C...daľší HDD má rovnako a tretí má 45°C...je niečo v neporiadku?...
1. ak je v zaruke tak reklamuj..... 2. obavat sa straty dat treba vzdy
... skusal si stary dobry chkdsk /f /r ..mas vela prelokovanych , nestabilnych sektorov..... cize pomaly ale isto odchadza ... zalohovat zalohovat zalohovat ..... ked nie tak full format ale zazraky necakaj..... bude sa to rozsirovat...