Fajcite?
-
javatar
Hardcore addict
Re: Fajcite?
Nic by sa nezmenilo. Zakony a propagacie ohladom drog boli neucinne pocas celej historie.
A ak chces fajcit cisty tabak tak si kupuj tabak Pueblo - ten je udajne bez aditiv. Ale odporucam ho predtym dovlhcit lebo inak je to riadne seno.
//edit: do vybranych typov (a nie je ich malo) cigar a fajkovych tabakov chemia nejde - tito fajciari su sice v silnej minorite ale tiez musia trpiet obmedzovanie kvoli cigaretakom
A ak chces fajcit cisty tabak tak si kupuj tabak Pueblo - ten je udajne bez aditiv. Ale odporucam ho predtym dovlhcit lebo inak je to riadne seno.
//edit: do vybranych typov (a nie je ich malo) cigar a fajkovych tabakov chemia nejde - tito fajciari su sice v silnej minorite ale tiez musia trpiet obmedzovanie kvoli cigaretakom
V 20 storoci sa ale v Amerike robila propagacna reklama cigariet, odvtedy je to este vacsie bum, na to nezabudaj.
Lenze kolko ludi si kupuje tie Pueblo? Nie vacsina z nich fajci najpredavanejsie znacky, o tom sa bavit nemusime... tam uz ide o zavislost a dopyt o tie neziaduce latky, ako o samotny nikotin.
Pravda cigary, dutniky a podobne fajnovky uznavam aj ja, to je cisty tabak, vyslovene si vychutnavas tu krasnu chut tabaku, no neslukuje sa ako obycajne cigarety.
Lenze kolko ludi si kupuje tie Pueblo? Nie vacsina z nich fajci najpredavanejsie znacky, o tom sa bavit nemusime... tam uz ide o zavislost a dopyt o tie neziaduce latky, ako o samotny nikotin.
Pravda cigary, dutniky a podobne fajnovky uznavam aj ja, to je cisty tabak, vyslovene si vychutnavas tu krasnu chut tabaku, no neslukuje sa ako obycajne cigarety.
-
javatar
Hardcore addict
No jednoznacna majorita fajciarov su fajciari cigariet s aditivami. Pretoze vacsine fajciarov je to proste jedno. Lenze ludia taki su. Mozme si na to ponadavat ale tak rozumne riesenie tu este nepadlo.
Nehchapes ze ta majorita bola obmenena uplne inym typom fajciarov? Za cias kolonizacie a objavov sa fajcil uplne iny tabak a hlavne za uplne inym ucelom nez vidime dnes na ludoch - potreba zapalit si kdekolvek kazdu hodinu, toto nema uz nic spolocne s povodnou tabakovou kulturou.
-
javatar
Hardcore addict
Ja to chapem (a neuveris mi ako dobre to chapem) ale co s tym? Ani nefajciari uz nevnimaju povodnu kulturu tabaku. Ale toto prislo az z cigaretami (aj s tymi bez aditiv). Mozno by stalo za to skusit dost zatlacit na cigaretakov pricom oproti nim vyzdvihnut uzivatelov ostatnych tabakovych vyrobkov. Ale ako to spravit tak aby to ludia prijali?
Inak tabak netabak - asi nevies ale pred objavenim ameriky sa v tychto koncinach fajcievali dubove listy, v severnych krajinach susene huby (to mohol byt slusny matros). Az ked prisiel tabak tak to vsetko prebil.
Inak tabak netabak - asi nevies ale pred objavenim ameriky sa v tychto koncinach fajcievali dubove listy, v severnych krajinach susene huby (to mohol byt slusny matros). Az ked prisiel tabak tak to vsetko prebil.
-
KaptMichal
King
Ja som vzdy rozmyslal nad tym, koho to napadlo preboha. Ved na prvy krat nechuti cigareta nikomu... 
-
javatar
Hardcore addict
Co teraz myslis? Ako vznikli cigarety? Tie papierove vymyslela bedac, tusim vo francuzku. Cigary ktore fajcila majetnejsia vrstva sa totiz fajcievaju len do 2/3 (plus koncek odstrihnes) a zvysok sa zahadzuje. No a chudoba si to balila do papiera.
Cigarety s obalom inym ako papier (rozne listy) fajcievali Mayovia celkom davno. Len by ma dost zaujmalo ci sa take slukovali alebo nie. Pretoze papierovu cigaretu sluknut musis ak chces z nej dostat nikotin.
Pokial je dym dostatocne chladny (tahas lahko a dym sa ochladi cestou - pri cigare alebo fajke) tak su ludia ktorym to chuti aj na prvy krat. Samozrejme nie su hned schopni vychutnat si plne davky. Pri cigarete ten papier chut jednoznacne kazi.
Mna by skor zaujmalo ako to vzniklo celkovo s tabakom. Lebo ak chces tabak fajcit tak ho musis najskor susit v tme v istej vlhkosti (cca 70% kym strati cholrofil - ak je vlhkost vacsia tak to splesnie ak mensia tak ten proces neprebehne spravne) no a ako na toto v juznej amerike prisli tak to vazne netusim...
Cigarety s obalom inym ako papier (rozne listy) fajcievali Mayovia celkom davno. Len by ma dost zaujmalo ci sa take slukovali alebo nie. Pretoze papierovu cigaretu sluknut musis ak chces z nej dostat nikotin.
Pokial je dym dostatocne chladny (tahas lahko a dym sa ochladi cestou - pri cigare alebo fajke) tak su ludia ktorym to chuti aj na prvy krat. Samozrejme nie su hned schopni vychutnat si plne davky. Pri cigarete ten papier chut jednoznacne kazi.
Mna by skor zaujmalo ako to vzniklo celkovo s tabakom. Lebo ak chces tabak fajcit tak ho musis najskor susit v tme v istej vlhkosti (cca 70% kym strati cholrofil - ak je vlhkost vacsia tak to splesnie ak mensia tak ten proces neprebehne spravne) no a ako na toto v juznej amerike prisli tak to vazne netusim...
-
KaptMichal
King
No myslel som to skor tak, ze ako vobec niekoho napadlo nieco fajcit.. Ci uz tabak alebo nieco ine. Ved na prvy pohlad to znie ako dobra blbost palit listy a dychat to.
Ako napadlo niekoho palit ovocie, tiez ich muselo najprv striasat. 
Niekto tym len prikuril v jaskyni a bolo. Ina vona, prijemnejsi pocit po 
A vedomost ako ludia dosli k Marihuane, teda k jej fajceniu, nikto nenosi? To by ma tiez dost zaujimalo 
-
javatar
Hardcore addict
Ono podla mna toho s ohnom vzniklo vela.
Alkohol clovek pravdepodobne nasiel tak, ze zjedol nahnite ovocie. Ak ho hodil do kotla a nadychal sa vyparov tak mu zrazu svitlo, ze destilovat je lepsie
S mariuhanou to bude podobne. Alebo si ju davali s tukmi a bolo im veselo.
A nasledne sa zamysleli akymi vsetkymi sposobmi dokaze clovek nieco prijmat...
Alkohol clovek pravdepodobne nasiel tak, ze zjedol nahnite ovocie. Ak ho hodil do kotla a nadychal sa vyparov tak mu zrazu svitlo, ze destilovat je lepsie
S mariuhanou to bude podobne. Alebo si ju davali s tukmi a bolo im veselo.
A nasledne sa zamysleli akymi vsetkymi sposobmi dokaze clovek nieco prijmat...
Moze byt tiez som tak nejak uvazoval, ale ze zrovna z tych XYZ druhov bylin zrovna Marihuana a Salvia.
Boh vie kolko este dalsich "neoskusanych" ma podobne blahe ucinky
Boh vie kolko este dalsich "neoskusanych" ma podobne blahe ucinky
-
KaptMichal
King
SRneC : Je mi jasne, ze ta otazka je trosku do vetra, ale nejake teorie okolo toho musia byt tak ci niekto nieco nevie o tom. S alkoholom je to podobne, aj ked tiez si myslim, ze to vzniklo z toho, ze ludia pozrali aj nahnite ovocie ako pise javatar
. Inak ale prvy alkoholicky napoj sa mi zda bolo pivo a jacmen alebo psenicu asi nejedli ludia nahnitu
Tam je ten proces vyroby predsa len zlozitejsi...
Mna by aj tie makovice a opium zaujimali ... koho to napadne zelene makovice narezavat a brat opium.
Boze kolki sa museli zabit pri ochutnavke. Nechcem ani vediet.
-
KaptMichal
King
Inak hegy, co sa tyka travy tak si myslim, ze ked uz ludia zacali fajcit jednu rastlinu, tak potom skusili aj dalsie no a z travy im bolo pekne do smiechu 
No my ako decka sme fajcili matovy caj zabaleny vo vazkach s filtrom z pijaku
Vonalo to paradne, citili sme sa awesome ako qwerty po orgazme, ale chutovo to bol peky humac. Takze tomu roznemu skusaniu bylin, az kym sa nejaka zadari, by som celkom veril 
Ak si pamätám dobre zo školy, tak nejaké prahistorické pivo vykvasili už Sumeri. Išlo o náhodu, v jame zabudli nejaký jačmeň či raž, to tam nejak vykvasilo a už neviem ako prišli na to, že keď to začnú piť, tak to prináša pozitívne účinky.SRneC napísal:Ako napadlo niekoho palit ovocie, tiez ich muselo najprv striasat.
-
KaptMichal
King
Asi boli poriadne smadny, ze sa z toho napili... No na druhej strane mohlo to dobre vonat 
-
javatar
Hardcore addict
Kazdy vyskum ma svoje obeteSRneC napísal:Mna by aj tie makovice a opium zaujimali ... koho to napadne zelene makovice narezavat a brat opium.Boze kolki sa museli zabit pri ochutnavke. Nechcem ani vediet.
Ano, piva, vina a rozne chutovecky kde vznika alkohol kvasenim tam je urcite zaciatok alkoholickej kariery ludstva. Ale destilacia - to je uz o par levelov vyssie. A kym sa to ludia naucili tak to tiez muselo mat kvalitne obeti.hughito napísal:Ak si pamätám dobre zo školy, tak nejaké prahistorické pivo vykvasili už Sumeri. Išlo o náhodu, v jame zabudli nejaký jačmeň či raž, to tam nejak vykvasilo a už neviem ako prišli na to, že keď to začnú piť, tak to prináša pozitívne účinky.