Pripojenie mobilu na internet cez notebook

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Kvietok
Amateur
Amateur
Používateľov profilový obrázok

Pripojenie mobilu na internet cez notebook

Príspevok od používateľa Kvietok »

Ahojte,
ako môžem realizovať pripojenie mobilu na internet s pomocou notebooku, ktorý je pripojený na LAN sieť. Skúšala som to cez Ad Hoc sieť. Aj som vytvorila prístupový bod. A aj tu sieť vidím na NB vo Win7 napravo dole a píše, že Čakanie na užívateľa. No mobil (OS Android) ju nevie nájsť. Kde robím problém? Alebo treba cez niečo iné, než Ad Hoc sieť? Dík.

//autoeditácia príspevku (26 Jún 2013, 13:07)
Teraz som si všimla, že keď sa pokúšam Bluetoothom, tak položka v nastaveniach "Povoliť zariadeniu Bluetooth pripojenie k Internetu alebo odoslať fax pomocou modemu PC" je zašednutá. Skúšam totiž ešte tento spôsob pripojenia. Čo s týmto zas? Prečo sa nedá povoliť?
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Pripojenie mobilu na internet cez notebook

Príspevok od používateľa hrban »

o aký telefón sa jedná ?
Kvietok
Amateur
Amateur

Možno menej známy Alcatel One Touch 991D, ale klasicky so systémom Android. Ešte som ho neaktualizovala, takže so základnou verziou.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

njn google je plný správ o tom ako starší android nepodporoval AD-hoc, neviem ktorý to už podporuje ale povedz akú máš verziu androidu a skús spraviť update
ináč dá sa to spraviť aj na starších verziách ale na ''rooted droid'' (v podstate čosi ako jailbreak na Iphone)

//autoeditácia príspevku (02 Júl 2013, 21:58)
skús na notebooku vytvoriť sieť cez connectify
Kvietok
Amateur
Amateur

hrban napísal:njn google je plný správ o tom ako starší android nepodporoval AD-hoc, neviem ktorý to už podporuje ale povedz akú máš verziu androidu a skús spraviť update
ináč dá sa to spraviť aj na starších verziách ale na ''rooted droid'' (v podstate čosi ako jailbreak na Iphone)

//autoeditácia príspevku (02 Júl 2013, 21:58)
skús na notebooku vytvoriť sieť cez connectify
Len s upgradami mobilov mam zle skusenosti, ze niektore su schopne aj premazat data pri aktualizacke... a zalohu na tomto fone zial nemam, aspon zatial.

Verzia "firmvéru", t.j. aktuálna softvérová verzia: 2.3.6; verzia zákl. pásma: 6573; verzia jadra 2.6.35.7.
Ak ešte niečo je k tomu treba, napíš.
Napísať odpoveď