Hľadanie bytu cez net

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Cammb
Novice
Novice
Používateľov profilový obrázok

Hľadanie bytu cez net

Príspevok od používateľa Cammb »

Ahojte.

Hľadám v BA menší (1-2 izbový) byt. Odporúčate čisto cez net a potom len vybrané si pozrieť, alebo to riešiť s realitkou?

Zatiaľ som našiel celkom širokú ponuku bytov na stránkach AREC. Odporúčate ešte niečo iné? (či už RK alebo nejaké portály)

dik :)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: Hľadanie bytu cez net

Príspevok od používateľa uplink »

Najoptimálnejšie je priamo u zdroja, pozrieť tie letáky čo predávajú/prenajímajú byty. Realitka Ťa riadne ošklbe, takže to nie je moc výhodné, avšak mimo realitiek už skoro nič nie je, aj to je fakt. Osobne odporúčam taktiku pýtať sa po fórach a soc. sietiach [azet, etc.], lebo tie ušetrené eurá nebývajú najmenšia suma. Btw. ideš brať byt v hotovosti, alebo na hypo?
Hellboy248
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hellboy248 »

uplink: cez realitku najde byt, potom sa dohodne priamo s majitelom.

k teme: daj cenu do ktorej chces byt. blizko mna stavaju a maju dolaudovat uz v 3/4 roka ..
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Hellboy248 - cez realitku nájde byt, ako zistí kontakt na majiteľa? Realitka nikdy nedáva kontakt na majiteľa, až keď je istá dohoda. Obhliadku robí človek z realitky. Majiteľ vystupuje až na konci tranzakcie. Tie firmy nie sú sprosté. Ak by ho aj zistil, v realitke si zazmluvnený že mimo nich to nepredáš nikomu až do odvolania. Dva celkom obtiažne body.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

Hellboy248 napísal:uplink: cez realitku najde byt, potom sa dohodne priamo s majitelom.

k teme: daj cenu do ktorej chces byt. blizko mna stavaju a maju dolaudovat uz v 3/4 roka ..
vo veľa prípadoch realitka uzatvára s klientom zmluvu, kde je okrem iného aj dodatok, že tú nehnuteľnosť nemôže predávať cez inú realitku alebo súkromne. Takže ak kontaktuje majiteľa, ten ho bude musieť tiež len odkázať na svojho makléra ktorý mu bol pridelený inak by platil pokutu realitke. Ale skúsiť samozrejme môže, možno ide o realitku ktorá nič takéto nerobí
tomPD
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomPD »

Dokonca som sa stretol aj s tym ze ja ako kupujuci som podpisoval realitakovi pred obhliatkou papier ze ten byt ked-tak budem kupovat cez realitku a nie priamo.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Tie dodatky bývajú drastické. Ako predajca keď sa drbneš do realitky, oni Ti "zadarmo" [za mastný poplatok čo zaplatí kupujúci] zoženú kupcu za "výhodnú" cenu a podpisuješ že aj keď byt nepredáš, tak najbližšch 12-48! mesiacov ho nesmieš predať nikomu mimo ich kanceláriu. A pod. odrby. To isté platí aj keď ideš na obhliadku, proste nemáš nárok kúpiť danú komoditu skôr ako po 12+ mesiacoch od obhliadky, ak len nie cez realitku.
Hellboy248
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

ano, realitka podpise zmluvu s majitelom bytu ze do xy datumu to nemozes predat mimo nich. pockam, predam potom. neviem ale nam sa to oplatilo, cena bola lepsia o 5 tisic a mesiac cakania naviac mozem je*at. ajtak, pozrem byt a ked sa paci susedia urcite budu mat kontakt
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Čakať 12-48 mesiacov, čítal si to? To nie je pol roka, ale 1 - 4 roky.
Hellboy248
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

uplink: tolko prvykrat pocujem, nikdy som nestretol nikoho co by viac ako 6 mesiacov mal na zmluve. ak nesuri niekoho predaj tak pohode, ale podpisat zmluvu na tak dlho a cakat kym neschopna realitka niekoho najde, mozem ich mat na ko*ot
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Keď som býval u tety mala 24 mesiacov voči realitke, keď predávala garsónku. 48 mám od známeho.
Hellboy248
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

ja ti vravim len kolko som sa stretol osobne + moje okolie. ze sa dava viac nepochybujem, no to uz je podla mna poje**** realitka co tolko mesiacov da.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

lenže on nepredáva, ale kupuje. Pri predaji počkáš pol roka, a predáš výhodnejšie. Pri kúpe čakať nemôžeš, lebo pol roka byť bezdomovcom nie je bohvie čo. Tak bude hladať inde. Čiže celá táto myšlienka zavolať majiteľovi padá na tom, že realitka nedovolí. A diskutovať o zmluvách a či má alebo nemá zmysel čakať je zbytočné, lebo sa to začalo rozoberať zo strany predávajúceho a nie kupujúceho
Hellboy248
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

ano pokial ta to suri. ak mas casu viac, mozes vyberat zo sirsieho a kludne si pockat na dobru ponuku. ak ale chce fakt dobre kupit, chod na drazby. bohuzial tazko sa tam dostat, ale 3-izbove byty v petrzalke idu po 35k :/
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

to si kde našiel taký lacný? Pod 100 000€ som našiel iba tri z 15 (na topreality.sk)
Hellboy248
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

audiotrack: vravim, drazby. banka zhabe byt da ho predat. realitka alebo obchodnik ho kupi a preda o 200% viac. ked som sa to dozvedel hladal som sposob ako sa tam dostat, potom ale prisli ine povinnosti a zabudlo sa nato. kazdopadne ale, kazdy co tam chodi nechce nic prezradit
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Moj terajsi realitak (kamos) mi hovoril ze niektore byty maju v ponuke aj viac realitnych spol. Prekvapilo ma to ale ale nemal dovod trepat. Zas z druhej strany ak si realitka vyhradzuje pravo na predaj tak ak sa jej to nebude darir, majitel ma zaviazane ruky.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Hellboy248 napísal:audiotrack: vravim, drazby. banka zhabe byt da ho predat. realitka alebo obchodnik ho kupi a preda o 200% viac. ked som sa to dozvedel hladal som sposob ako sa tam dostat, potom ale prisli ine povinnosti a zabudlo sa nato. kazdopadne ale, kazdy co tam chodi nechce nic prezradit
na drazba.sk si daj vyhladať nehnuteľnosti, v bratislave - petržalke a máš tam dva trojizbáky. Jeden za 136 litrov, a druhý za 168 litrov. Myslíš že banka by dávala zadarmo na predaj keď na tom môže zarobiť rovnako ako realitka? Možno to je o 5-10 tisíc lacnejšie, ale určite nie trojizbák v bratislave za 35
Hellboy248
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

zaciatkom tohto roka sme boli pozerat jeden byt v ba - vajnory. mladsi chlap prisiel ukazal a ako sme tak kecali o bytoch kde sme uz boli pozerat nejako z neho vyslo ze akurat kupil v petrzalke za 35k. neskor ked sme to zacali zistovat nam viac ludi potvrdilo tuto moznost nakupovania, no nikto nechcel povedat nic viac. takze urcite take drazby existuju. to co sa dostane von medzi beznych ludi je za normalnu cenu.
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

to su byty, ked niekto zomrie a byt pripadne mestskej casti. Tieto to potom cez tieto drazby predavaju. Ale je jasne, ze to su "drazby". Vsetko zmanipulovane a dostane sa k tym bytom len niekto, kto kupi ten byt za 20-30 000 eur a dalsich 20 000 rozda na uplatkoch. Tiez som o tomto sposobe pocul, nie v Petrzalke, ale konkretne v Ruzinove. A taktiez je pravda, ze tie byty su vo vacsine pripadou uplne znicene (co ale samozrejme za taku cenu nevadi :) ).
Napísať odpoveď