Nastartovanie mozgu

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Son-Goku
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Nastartovanie mozgu

Príspevok od používateľa Son-Goku »

caute,poznate alebo pouzivate nejaky motor na mozog,aby sa vam lepsie pracovalo a rychlejsie vstrebavali nieco nove? samozrejme vsetko legal poprosim.
Aiden
Darca
Darca

Re: Nastartovanie mozgu

Príspevok od používateľa Aiden »

jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

memoplus energizer. je to priroda, takze to chce vytovrenie hladinky, ale potom to uz slape. k tomu cierny/zeleny caj ci kavu a uspech je zaruceny
KaptMichal
King
King

Príspevok od používateľa KaptMichal »

Ja som zvykol pocas ucenia na skusky cez zimu pit cierny caj, neviem ci to je ale nejaky motor.... Skor nie, no lepsie sa mi ucilo ked som si ho spravil. ;-)
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Aiden - najlepsie by bolo kupit kazdu krabicku a nahadzat do seba z kazdeho jednu ne?
Aiden
Darca
Darca

To by si tazko odsledoval, ktore ti slapu a ktore nie ;)
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Piracetam dava najlepsi pomer cena/vykon. Mozog to dokaze nastartovat neuveritelne, v kazdom pripade urcite neodporucam brat dlhodobo viac 4000-5000mg denne - mal som s tym neprijemne skusenosti, toto vo vlastnom zaujme nepodcenujte ak sa nechcete dostat do problemov. Ak ma niekto zaujem, rad dam aj dalsie info :)
Kto chce vysledky naozaj ze na urovni a minimum vedlajsich priznakov tak by to mal kombinovat s lecitinom a pripadne vit B5.

Aiden

vsetko sa da odsledovat, len to vyzaduje cas-skusat dlhodobo
Aiden
Darca
Darca

gogo956 Suhlasim, ale ja som navrhol skusat postupne rozlicne druhy, zatial co wladas odporucil brat z kazdeho druhu po jednej naraz. Myslim, ze sa zhodneme, ze pri jeho sposobe by si si to zbytocne komplikoval.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

moja chyba, nabuduce dam do spojleru "ironia"
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Tebe pomoze akurat tak obklopit sa este vacsimi kretenmi od teba. No a s tym teda vela stastia.
Son-Goku
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Son-Goku »

lol,placem v kute a kusem do vankusa
Prílohy
1361482170924.jpg
Balvorn
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Balvorn »

Ja som začal brat Acutil asi týžden dozadu. Zatiaľ neviem či placebo alebo to naozaj zabera. Ale čo som sa bavil s lekárnikom, tak treba skúšať, niekomu zaberajú takéto lieky, iným zase iné. Treba vyskúšať. Hlavne pozor aby si to neprehnal a neodpálilo ta to.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Acutil je iba par vitaminov a trochu ginkga, Piracetam slape o dva rady viacej :) ale zase o to moze byt rizikoejsie vysoke davkovanie.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Takéto veci šlapú keď tak týždeň, potom treba začať zvyšovať dávku a to sa nedá donekonečna. Najlepšie je to nežrať a zariadiť si svoj život, aktivity, jedálniček (môže byť okorenený aj o nejaké tie základné vitamíny v podobe tabletiek) tak, aby človek nepotreboval "nakopávať" mozog, ale aby sa cítil fajn stále.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

To snáď ani nemyslíte vážne. Mozog nie je penis, aby ste ho stimulovali viagrou a podobnými sr*čkami. Mozog funguje, lenivý ste Vy vo svojej hlave. A ak Ťa štúdium nebaví, tak to nerob a nežer chémiu, či byliny len aby si tou po*ranou skúškou prešiel. Potom výjdeš z VŠ a si sprostejší ako keď si tam vošiel. Otestované na mnohých. Ak Ťa nebaví aspoň 80% predmetov na VŠ, čo je prípad väčšiny, tak tam človek nemá čo robiť. Za tých 4-6 rokov čo si na VŠ zarobíš na titul + živobytie, ak si šikovný s prstom v nose a naštuduješ vo voľnom čase to, čo Ťa baví. Win Win. Samozrejme nepíšem o vyššie špecificikých školách ako je medicína, architektúra, alebo právo. Avšak takého magistra z UK, či inžiniera z STU je ohromne jedno či je človek na samoštúdiu a bez stresov a potom sa "okrášli" titulom za pár tisíc eur v priebehu roka, alebo nie. Proste ilúzia. A určite by som nekŕmil svoje telo nejakými stimulantmi, len aby som spravil debilnú skúšku, ktorej osnovy sú 30 rokov staré, neaktuálne, v drvivej väčšine mnohonásobne prekonané, ale ja sa ich musím učiť, lebo docent a profesor sú generácia minulého storočia, hlboko z 50-60tych rokov.
gogo956
Redeemer
Redeemer

hughito

nie, takto toto nefunguje, to ti mozem povedat ako niekto kto s tym ma minimalne 15 rocne skusenosti :) Ziadne zvysovanie davky nefunguje,naopak, na uplnom zaciatku sa dava vyssia davka a neskor uz len nizke udrziavacie.
Piracetamum sa pouziva v klinickej praxi na zlepsenie pamati a poznavacich schopnosti u starsich ludi s prejavmi demencie a podobne, ale u zdraveho cloveka nema vyraznejsi vplyv na pamat-aspon som si nevsimol. Tato latka sposobuje lepsie prekrvenie a okyslicenie mozgovych buniek to je vsetko,nic viac a nic menej. Ja ho pouzivam namiesto kavy,pretoze ta mi sposobuje kyselinu a zatazuje zaludok. Na kofeine mi tiez vadi ze vo vecsom davkovani sposobuje busenie srdca a pod. Zatial co piracetamum
mozog povzbudi velmi podobne ako kofein, ale nema vedlajsie priznaky. Piracetamum je netoxicky aj vo velmi vysokych davkach a v peceni sa vobec nemetabolizuje a vylucuje nezmeneny. Naviac nema vplyv na naladu cloveka,nema ziadne euforicke ucinky ani nic podobne, takze nevznika nebezpecenstvo psychickej zavislosti, je to proste iba neskodny povzbudzovak. Urcite riziko tu ale je,ale nie fyzicke, ale psychickeho charakteru,nakolko sa da pri vysokom davkovani pychika prilis "nabudit" a to uz nie je dobre. :)
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Cele je to len o prekrveni a tym padom aj prekysliceni mozgu. Staci dodrziavat pitny rezim (sem nepatri kava, alkohol, zeleny caj - vsetko dehydraty), a rozumnu mieru pohybu. Potom uz si len stanovit tvrdy rezim, v ktorom si obmedzis vsetky mosne rozptylujuce aktivity a venujes sa len a len uceniu s kratkymi prestavkami. Som odporcom tabletiek (nehlcem ani len vitaminy, ci nedajboze ibalgin) a nemam pocit, zeby mi mozog fungoval zle. Je to ovsem aj o jeho "trenovani" - ak je cely rok pouzivany len na pamatanie si, kedy davaju v TV serial, tak zlenivie, rovnako ako vsetko, co nepouzivas. Ak pocas celeho roka niecim zaneprazdnujes mysel (nemusia to byt vylozene len veci do skoly, moze to byt cudzi jazyk, alebo vedomosti potrebne k tvojmu hobby, citanie, atd), tak si mozog udrziavas v kondicii a vie potom pracovat efektivnejsie.
hughito
Redeemer
Redeemer

Ja mám skúsenosti zase s rôznymi nakopávačmi ohľadom posilňovania a proste telo si zvykne a žiada vyššiu dávku. Alebo to môže prejsť do štádia placeba, že napr. si človek nedá "svoju rannú kávu" tak nie je schopný ničoho, pričom tá ranná káva pitá x-rokov robí akurát tak hovno z hľadiska nejakej reálnej funkčnosti.

Ako tu bolo napísané: treba dodržiavať pitný režim, treba sa snažiť o kvalitnú stravu, prijímať pestrú stravu, max. nejaké vitamíny a minerály v podobe doplnkov, super je fyzická aktivita (ja ak dlhšie "nič nerobím," teda fyzicky nešportujem, tak práve to má zráža do kolien a totálne odoberá energiu). Takže v tomto vidím cestu a to namáham svoje telo fyzicky, tak aj mozog intelektuálne a nepotrebujem byť odkázaný na nejaké zázračné pirule. To ako v tom filme, človek si dá pirulu a zrazu sa z neho stane Einstein. Na to rovno zabudnite. :wink:
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Yogi120 »

A este by som dodal... kvalitny a pravidelny spanok
hughito
Redeemer
Redeemer

Tak to samo sebou, na to som zabudol. Pre mňa je ideál 8 hodín. Už viac nie dobré a keď sa mi náhodou niekedy stane, že spím 10 hodín a pod., v období, keď mám rozhádzanú celkovú štruktúru fungovania, tak to je peklo. Som dobitý ako pes po zobudení.
Napísať odpoveď