Aka vysoka skola ?
Re: Aka vysoka skola ?
neviem co mate proti tej matematike. Tiez som nevynikal a ani nevynikam v matematike. Tak isto som mal problemy s matikou na VS ale v ostatnych predmetoch, kde ju bolo potreba vyuzit, tak to je v pohode, pretoze to niesu umelo spravene priklady, ktore by nejak mali vychadzat.
Oberate sa sami o moznost studovat to, co skutocne chcete. Za druhe ste buduci inzinieri a nejaka matika nas nemoze zastavit preboha.
Fyzika (vseobecne) je uplne easy. Ak niesi totalny blbec tak nie je o com.
Oberate sa sami o moznost studovat to, co skutocne chcete. Za druhe ste buduci inzinieri a nejaka matika nas nemoze zastavit preboha.
Fyzika (vseobecne) je uplne easy. Ak niesi totalny blbec tak nie je o com.
zase raz niekto zije v predstave ze ak jemu nieco ide, tak to musi ist kazdemu na svete...
niekto ma problemy s matematikou, niekto so dejepisom a niekto s telocvikom. to co pises ty je ako keby som ja napisal ze telocvik je uplne easy, spravim 100 klikov bez problemov a pokial niekto nie je totalny blbec, tak to musi zvladnut kazdy...
ja mam extremne problemy s pamatou, proste si veci nepamatam, preto som mal na strednej problemy s predmetmi ktore boli primarne o pamati (dejepis, literatura), s matematikou som nemal najmensi problem, pretoze vsetko islo logicky vyvodit. potom prisla VS a zrazu bola matematika aj fyzika akurat o tom pamatat si hromadu vzorcov a potom ich pouzit. a zrazu som mal problemy...
niekto ma problemy s matematikou, niekto so dejepisom a niekto s telocvikom. to co pises ty je ako keby som ja napisal ze telocvik je uplne easy, spravim 100 klikov bez problemov a pokial niekto nie je totalny blbec, tak to musi zvladnut kazdy...
ja mam extremne problemy s pamatou, proste si veci nepamatam, preto som mal na strednej problemy s predmetmi ktore boli primarne o pamati (dejepis, literatura), s matematikou som nemal najmensi problem, pretoze vsetko islo logicky vyvodit. potom prisla VS a zrazu bola matematika aj fyzika akurat o tom pamatat si hromadu vzorcov a potom ich pouzit. a zrazu som mal problemy...
zdravím,chcel by som Vás poprosiť o radu,prijali ma na VŠB-informatika a VÚT-teleinformatika a mám dilemu kam ísť študovať. O všb čítam že je ľahká,pre opice a podobne, tak mam obavy či takú školu by nebolo zbytočné študovať ale na druhej strane, o vút čítam veľa negatívnych príspevkov, o pristupe profesorov,o "hádzaní klackov pod nohy študentov" a podobe(teda opačný extrém),a ešte,neviem odhadnúť svoje schopnosti z fyziky,z ktorej som mal síce jednotky ale bolo to na priemyslovke a z gympláckou sa porovnať nedá.
takže ako to je s uplatnením študentov z všb? majú problém?(viem,že je to v prvom rade o jednotlivcovi ale nejako všeobecne musí mať škola nejaké meno )
teleinformatika na vút,je to až také zlé ?môže tú fyziku človek dať ak sa snaží?ak má chabé základy zo strednej?čítal som že prváci,ročník 2013/14 teda ja,budú mať možnosť o jeden pokus pri skúške viac,celkom dobrá správa..alebo mám si ešte dať prihlášku na FEI STU ?ale to je tam vraj s fyzikou veľmi ťažké a na prístup sa tiež nadáva.
Vopred ďakujem za odpoveď.
takže ako to je s uplatnením študentov z všb? majú problém?(viem,že je to v prvom rade o jednotlivcovi ale nejako všeobecne musí mať škola nejaké meno )
teleinformatika na vút,je to až také zlé ?môže tú fyziku človek dať ak sa snaží?ak má chabé základy zo strednej?čítal som že prváci,ročník 2013/14 teda ja,budú mať možnosť o jeden pokus pri skúške viac,celkom dobrá správa..alebo mám si ešte dať prihlášku na FEI STU ?ale to je tam vraj s fyzikou veľmi ťažké a na prístup sa tiež nadáva.
Vopred ďakujem za odpoveď.
-
KaptMichal
King
Na VS si na matiku potreboval pamat? No nesranduj - som podobny pripad ako ty, pamatam si hov**, dejepis som si pamatal na zaklade logickych suvislosti a preto, lebo ma bavil. Roky a mena boli uz problem. Ostatne predmety ako biologia, geografia boli pre mna koniec.
Teraz na VS matika uplne v pohode (na gympli som na matiku kaslal, maval som trojky), a s fyzikou som tiez nemal vacsi problem a to bolo v prvaku to najvacsie syto. Problem ludi je, ze idu na fyziku z opacneho konca a snazia sa pamatat si vzorce, namiesto toho aby ten cas vyuzili na ich logicke odvodenie. Stacilo si pamatat zakladne vzorce vyplyvajuce zo zakonov a vsetko ostatne sa dalo pomerne jednoducho odvodit... A opakujem, na gympli som nebol ziadny genius, ktory vsetkemu hned rozumel...
Teraz na VS matika uplne v pohode (na gympli som na matiku kaslal, maval som trojky), a s fyzikou som tiez nemal vacsi problem a to bolo v prvaku to najvacsie syto. Problem ludi je, ze idu na fyziku z opacneho konca a snazia sa pamatat si vzorce, namiesto toho aby ten cas vyuzili na ich logicke odvodenie. Stacilo si pamatat zakladne vzorce vyplyvajuce zo zakonov a vsetko ostatne sa dalo pomerne jednoducho odvodit... A opakujem, na gympli som nebol ziadny genius, ktory vsetkemu hned rozumel...
aacid: a co ti mam nato povedat ? Tak potom nechod studovat techniku.
Precitaj si este raz co som napisal. Nikde som tam nespomenul, ze vinikam v matike a fyzike. Ide o to, ze ked obetujes aspon trochu casu do studia problemy s absolvovanim tychto predmetov nebudes mat. Co je ale samozrejme problem u vas, kedze vsetko chcete zadarmo a nieste schopni sa obetovat sami pre seba. Tiez mam pochybnosti, ci niektori jedinci su schopni rozlisit studium a ucenie.
Problemy s pamatou si strc za klobuk. Si dospely a na VS to nikoho nezaujima ci mas/nemas problemy s pamatou. Ak mas nato papier a vies si otvorit usta tak vyucujuci ti dovoli tych par vzorcov napisat si na paier.
Precitaj si este raz co som napisal. Nikde som tam nespomenul, ze vinikam v matike a fyzike. Ide o to, ze ked obetujes aspon trochu casu do studia problemy s absolvovanim tychto predmetov nebudes mat. Co je ale samozrejme problem u vas, kedze vsetko chcete zadarmo a nieste schopni sa obetovat sami pre seba. Tiez mam pochybnosti, ci niektori jedinci su schopni rozlisit studium a ucenie.
Problemy s pamatou si strc za klobuk. Si dospely a na VS to nikoho nezaujima ci mas/nemas problemy s pamatou. Ak mas nato papier a vies si otvorit usta tak vyucujuci ti dovoli tych par vzorcov napisat si na paier.
-
snakehead28
Amateur
nuž, asi to posledne...bojis sa tej matiky preto lebo si ju na strednej flakal a mas v nej teraz rezervy , alebo preto lebo aj ked sa ju ucis ti to moc nejde??
len zas všade na nete v diskusiach mi hovoria že matika v prvom (a v podstate aj v druhom semestri) je to iste aj na FHI EU BA a aj na FEI-ke. čo je na tom pravdy?
a ak je to viac menej to iste, tak prečo z FEI-ky (alebo všeobecne z techniky) odchádza v prvom semestri toľko ľúdi (40 - 50 %) ?
Tak myslim, ze na kazdej VS, kde je matika sa ucia limity, derivacie, integrali, nic ine tam byt ani nemoze. Vela ludi odide, lebo to vzda. Sice nechodim na fei ale fiit, tam bola matika jeden semester, taka rychlovka vsetko, na fei je to tusim rozdelene na viac semestrov. Ale u nas to dali aj taki, co mali 4 na strednej z matiky aj ked na druhy raz, ale dali. Tam ide len o to, pocitat priklady a pochopit princip, vela noveho tam nemaju co vymyslet.
-
Radioactive_Mouse
Light Professional
Staci si zohnat minulorocne skusky prepocitat ich a zvladnes to, niektori profesori na feike davaju kazdy rok podobne skusky len zmenia cisla
. Na fei je matika 4 semestre. Uz som to tu pisal ale ja by som sa bal viac fyziky
mam kamarotov co fyziku opakuju uz treti krat aj to teraz maju len minimalny zapocet
. A nezabudaj aj na elektrotechniku ta tiez vie poriadne potrapit 
KaptMichal:
ako som napisal predtym, napisem znova, nie su vsetci na svete rovnaki, niekto ma problemy s matematikou na strednej, na vysokej nie, niekto naopak... nemozes generalizovat cely svet na zaklade vlastnej skusenosti.
Pikolik:
vyzera to tak ze si z mojho prispevku vyvodil ze sa tu na nieco stazujem alebo nebodaj vyplakavam. nie je to tak. ja som akurat napisal ze nie kazdy ma rovnake metody/navyky/schopnosti a seba som pouzil ako priklad.
ale mas pravdu, nakoniec som techniku nezvladol a teraz po par rokoch som to isiel skusit znova, tentoraz informatiku na nie technickej skole, kde nie je ziadna fyzika a jednoduchsia matematika a zvladam vsetko bez problemov, ucim sa to co ma zaujima, nie to co je v smerniciach kvoli tomu ze skola ma v nazve slovo "technicka".
ako som napisal predtym, napisem znova, nie su vsetci na svete rovnaki, niekto ma problemy s matematikou na strednej, na vysokej nie, niekto naopak... nemozes generalizovat cely svet na zaklade vlastnej skusenosti.
Pikolik:
vyzera to tak ze si z mojho prispevku vyvodil ze sa tu na nieco stazujem alebo nebodaj vyplakavam. nie je to tak. ja som akurat napisal ze nie kazdy ma rovnake metody/navyky/schopnosti a seba som pouzil ako priklad.
ale mas pravdu, nakoniec som techniku nezvladol a teraz po par rokoch som to isiel skusit znova, tentoraz informatiku na nie technickej skole, kde nie je ziadna fyzika a jednoduchsia matematika a zvladam vsetko bez problemov, ucim sa to co ma zaujima, nie to co je v smerniciach kvoli tomu ze skola ma v nazve slovo "technicka".
-
snakehead28
Amateur
ďakujem, ved ja do toho planujem ist na plno, som ochotny spravit všetko na plno.Tak myslim, ze na kazdej VS, kde je matika sa ucia limity, derivacie, integrali, nic ine tam byt ani nemoze. Vela ludi odide, lebo to vzda. Sice nechodim na fei ale fiit, tam bola matika jeden semester, taka rychlovka vsetko, na fei je to tusim rozdelene na viac semestrov. Ale u nas to dali aj taki, co mali 4 na strednej z matiky aj ked na druhy raz, ale dali. Tam ide len o to, pocitat priklady a pochopit princip, vela noveho tam nemaju co vymyslet.
Staci si zohnat minulorocne skusky prepocitat ich a zvladnes to, niektori profesori na feike davaju kazdy rok podobne skusky len zmenia cisla . Na fei je matika 4 semestre. Uz som to tu pisal ale ja by som sa bal viac fyziky mam kamarotov co fyziku opakuju uz treti krat aj to teraz maju len minimalny zapocet . A nezabudaj aj na elektrotechniku ta tiez vie poriadne potrapit
ja som chodil na elektro priemyslovku, takže viem, že to nebude žiadna sranda. Ale v každom prípade aspoň viem o čo tam v principe ide, takže viem čo sa da čakať.
a kde by sa dali tie skušky zohnat?
-
KaptMichal
King
aacid : Jasne, ze nie su vsetci rovnaki. Len tvrdim, ze ta VS matika/fyzika (na technickych skolach) nie je nic take strasne aby to priemerny clovek nezvladol. Skor ide o to kto kolko casu venuje uceniu a ci sa dokaze efektivne naucit to, co treba. Ale jasne, ked je niekto nespokojny s tym co sa uci nema prenho zmysel na tej skole ostavat. Ak si teraz spokojny inde tak je to len dobre.
Aká je šanca dostať na FIIT internát, ak som mal v prijímacom konaní 65 bodov? Včera hovorili, že internát dostane 50% prvákov.
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
ak to je určené polovicou uchádzačov a nie minimálnym počtom bodov, tak sa nedá povedať akú máš šancu. Možno veľkú (ak sa hlásilo kopec debilov čo majú menej ako ty) a možno minimálnu ak si niekde v poslednej desiatke študentov.Hensym napísal:Aká je šanca dostať na FIIT internát, ak som mal v prijímacom konaní 65 bodov? Včera hovorili, že internát dostane 50% prvákov.
buduci rok, o takomto case, by som mal byt Ing. na stu - stavebna fakulta a chcel by som sa spytat ohladom doktorandskeho studia, co si o nom myslite, ci uz v dennej alebo externej forme, k comu vlastne sluzi, respektive ci clovek najde lepsie uplatnenie v praxi.. alebo ostane na skole a popri nej bude pracovat na dalsich projektoch.. alebo pokracovat v studiu v zahranici.. nejake pre a proti doktorandskeho studia 
Má zmysel podať odvolanie ak ma neprijali na VŠ? Masarykova U., Filozofická F.
-
audiotrack
VIP
titul phd síce pekne vyzerá, ale v dnešnej dobe moc nezaváži. Ľudia skôr pozerajú na to čo vieš a nie čo si vyštudoval, lebo posledné roky je enormný boom vysokoškolákov tak nezaváži nejaké Ing pred menom či phd za menom. Kľudne ťa nejaký ing môže prešťať pri uchádzaní o miesto, lebo bude mať prax a ty nie. Na phd by si mal ísť iba ak je to tvoja neskutočná srdcovka a nie ak si študoval pre titul. Lebo po skončení doktorandského štúdia máš najlepšie šance ostať učiť na univerzite, či robiť na savke alebo v nejakom výskume. Teda ak nie si presvedčený že chceš v tom odbore ostať do smrti, nemá zmysel ísť na doktorandské
//autoeditácia príspevku (28 Jún 2013, 14:42)
vždy má zmysel, mnoho z tých čo boli prijatí neprídu (lebo sú prijatí aj na iné školy čo si podali prihlášky a rozhodnú sa pre ne). Ak je teda to odvolanie opodstatnené. Ak si bol na prijímačkach a nemal si dosť bodov (bolo stanovené minimum ktoré si nedosiahol) tak ti to nepomôže. Ak ale brali napríklad prvých 50 a bol si 51. tak ti to pomôcť môžeCross napísal:Má zmysel podať odvolanie ak ma neprijali na VŠ? Masarykova U., Filozofická F.
suhlasim s audiotrackom, na doktorantske iba ak ta to co studujes bavi, chces sa tomu venovat a inak mas vo svojom obore male uplatnenie. popripade byt na doktorantskom pokial si nenajdes normalnu robotu aby si aspon nejake peniaze mal.
nie som si uplne isty ci precestujes svet, manzelka bola rok na doktoranture na strojarine a nic neprecestovala a ani to nevyzeralo ze by v buducnosti mala nieco precestovat.
tiez by som sa az tak neobaval toho nedostatku casu, samozrejme to zalezi od tvojho konzultanta (ci ako sa to vola), ale poznam ludi co popri doktoranture zvladali este denne zamestnanie (sice to znamenalo ze doktoranturu flakali, ale boli tam) a z vlastnej skusenosti ma manzelka urcite menej casu teraz ked ma normalnu robotu ako ked bola na doktoranture...
nie som si uplne isty ci precestujes svet, manzelka bola rok na doktoranture na strojarine a nic neprecestovala a ani to nevyzeralo ze by v buducnosti mala nieco precestovat.
tiez by som sa az tak neobaval toho nedostatku casu, samozrejme to zalezi od tvojho konzultanta (ci ako sa to vola), ale poznam ludi co popri doktoranture zvladali este denne zamestnanie (sice to znamenalo ze doktoranturu flakali, ale boli tam) a z vlastnej skusenosti ma manzelka urcite menej casu teraz ked ma normalnu robotu ako ked bola na doktoranture...
-
snakehead28
Amateur
Chalani, ja som to už písal ohladom toho že ma prijali na dve VŠ (automobilová elektronika na FEI STU a Hospodárksa informatika na fakulte hospodárskej informatiky EU BA) a , že sa neviem rozhodnúť kam pôjdem...
V tomto štáte hradí štát študentovi štúdium iba na jednej VŠ. Ak študent študuje súčasne na viac ako jednej VŠ, tak za štúdium na druhej si musí platit sám.
Ja by som to chcel spraviť tak že pôjdem na zápis na obidve VŠ, a neskôr si jednu z nich vyberiem, a na druhej svoj zápis zruším Chcel by som to tak spravit preto, lebo sa chcem doučiť matiku cez leto a podla toho ako mi to pôjde, ako na tom budem z matikou sa buď rozhodnem pre FEI STU (tažšia škola) alebo pre FHI EU BA (lahšia).
No a v papieroch ktoré mi poslali z FEI-ka je napísané toto:
(zo zákona č. 455/2012 Z.z. ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 131/2002 Z.z §69, odst.2:)
rozumiem tomu teda správne?
Lebo v tých papieroch z FEI je aj čestné vyhlásenie, v ktorom dávam na vedomie na kolkých VŠ študujem. Ja som to vyplnil tak že študujem iba na jednej VŠ, nenapísal som tam teda aj tú EUBA. V konečnom dôsledku aj tak budem študovať iba na jednej VŠ, lebo zápis na druhej nakoniec zruším...
Dúfam že sa nič nestane, ked tam teda tú druhu VŠ nenapíšem.
Ďakujem.
V tomto štáte hradí štát študentovi štúdium iba na jednej VŠ. Ak študent študuje súčasne na viac ako jednej VŠ, tak za štúdium na druhej si musí platit sám.
Ja by som to chcel spraviť tak že pôjdem na zápis na obidve VŠ, a neskôr si jednu z nich vyberiem, a na druhej svoj zápis zruším Chcel by som to tak spravit preto, lebo sa chcem doučiť matiku cez leto a podla toho ako mi to pôjde, ako na tom budem z matikou sa buď rozhodnem pre FEI STU (tažšia škola) alebo pre FHI EU BA (lahšia).
No a v papieroch ktoré mi poslali z FEI-ka je napísané toto:
(zo zákona č. 455/2012 Z.z. ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 131/2002 Z.z §69, odst.2:)
No a ja neviem či tomu rozumiem správne. Chápem to tak, že ak pôjdem na zápis na obidve školy, a neskôr (do 15. Augusta) pošlem na jednu zo škôl list, že ruším svoj zápis a že nechcem byť ich študentom, tak tým ten zapis zruším. Čiže nebudem musieť platit školné ako keby som študoval na 2 VŠ.Ak sa zápis uchádzača prijatého na štúdium uskutoční pred začiatkom akademického roka, v ktorom sa má začať jeho štúdium, uchádzač sa stáva študentom
od začiatku tohto akademického roka, ak do 15. augusta pred začatím tohto akademického roka neoznámi písomne vysokej škole, že svoj zápis ruší.“.
rozumiem tomu teda správne?
Lebo v tých papieroch z FEI je aj čestné vyhlásenie, v ktorom dávam na vedomie na kolkých VŠ študujem. Ja som to vyplnil tak že študujem iba na jednej VŠ, nenapísal som tam teda aj tú EUBA. V konečnom dôsledku aj tak budem študovať iba na jednej VŠ, lebo zápis na druhej nakoniec zruším...
Dúfam že sa nič nestane, ked tam teda tú druhu VŠ nenapíšem.
Ďakujem.
-
MP4-27
Guru wannabe
nazorna ukazka Fyziky na FEIke http://files.gamepub.sk/Bakalar/F1/teoria-vanco-2.pdf
samozrejme toto je len teoria k tomu este priklady ktore... ani netreba dalej pisat 
-
Daggertail
Light Professional
na FEI-ke by som sa matiky vobec neobaval, skor tej fyziky