Príbeh ala Scrappy

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Myslíte, že je to zaujímavá téma?

Áno
5
36%
Nie
9
64%

Celkom hlasov: 14

Scrappy
Amateur
Amateur

Príbeh ala Scrappy

Príspevok od používateľa Scrappy »

Rozhodol som sa, že vytvorím menšiu knihu, ktorú mi môžete pomôcť písať aj vy!

Stačí, ak do tejto témy odpíšete, čo by sa mohlo stať ďalej. Zatiaľ som vymyslel kostru príbehu.

Kód: Vybrať všetko

Rok 2020

Vznik prvých mysliacich strojov 

Rok 2025

Stroje pracujú samostatne bez zásahu človeka

Rok 2027

Verejnosť sa dozvedá o mimozemských civilizáciách

Rok 2029

Vytvorenie prvej medzi galaktickej lode, ktorá dokáže cestovať rýchlosťou svetla

Rok 2040 

Vypuká vojna medzi nami a rasov Goblemov

Rok 2041

Goblemovia zo Zeme sťahujú svoje vojská. Zem je ubránená vďaka strojom ale ľudstvo je oslabené

Rok 2045

Na Zem prichádza čo raz viac mimozemských civilizácií, kvôli obchodu. Prinášajú na Zem cenné kovy Netherium, Plursium a Graxium

Rok 2050

Prvá vzbura strojov. Ľudstvo víťazí za pomoci mimozemských rás – Urbios a Rof

Rok 2055

Druhá vzbura strojov. Ľudia boli takmer porazený. Urbiosov a Rofovia zachraňujú situáciu

Rok 2058

Vojna skončila a všetky stroje s umelou inteligenciou sú skratované a zničené

Rok 2060

Na čiernom trhu sa čím ďalej tým viac predávajú nezničené súčiastky z týchto strojov

Rok 2075

Mimozemská vojna s rasov Dallov. Ľudia prestávajú dôverovať ostatným mimozemšťanom na planéte

Rok 2080

Vojna s Dallmi skončila. Ľudstvo utrpelo veľké straty. Niektoré časti Zeme sú neobývateľné.
Rok 2085

Ľudia hľadajú iné planéty, na ktoré by sa mohli presunúť v prípade ďalších vojen poprípade nedostatku miesta na Zemi

Rok 2090

Objavenie dvoch planét v galaxii, ktoré sú podobné Zemi. 

Rok 2092

Jedna z planét je pripravené na osídlenie. Ľudstvo ju nazvalo Nová Zem.

Rok 2093

Nová Zem je osídľovaná ľudstvom. Osídľujú ju len bohatý ľudia, čo si mohli dovoliť vycestovanie na 50 tisíc svetelných rokov. 

Rok 2094 

Ľudia na Novej Zemi zisťujú, že vnútro planéty je obývané pôvodnými obyvateľmi Rupmi, ktorí boli nútený sa stiahnuť do podzemia z dôvodu pre nich vysokej teploty povrchu.

Rok 2095

Rupovia sa s ľudmi dokázali zžiť a povoľujú im ostať na povrchu. Do podzemia majú prístup len niektorí z ľudí

Rok 2096

Ľudia na Zemi začínajú cestovať na planétu Drullon, čo bola druhá planéta podobná Zemi

Rok 2097

Na Zemi ostáva len 5 miliárd obyvateľov. Nová Zem je dva krát väčšia a je obývaná 7 miliardami ľudí. Na planéte Drullon zatiaľ pristáli 3 miliardy obyvateľov. Nakoľko táto planéta je 3 krát menšia, viac obyvateľov sa na túto planétu nemôže prisťahovať.

Rok 2098

Ľudia na Zemi sa búria. Takmer polovica Zeme začína byť neobývateľná. Začína sa hľadať ďalšia planéta, čo by mohli ľudia obývať.

Rok 2100

Ľudia nachádzajú tretiu planétu...

Tak a tu prvá časť končí. Bol by som rád, ak by ste písali návrhy, čo by sa mohlo stať ďalej poprípade pridajte svoj míľnik v "histórii." Teším sa na Vaše odpovede a zajtra o takomto čase vyberem tie najlepšie a pridám príbeh.
mi-chau
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Príbeh ala Scrappy

Príspevok od používateľa mi-chau »

Prazdniny?
Scrappy
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Scrappy »

ani nie. Na takéto niečo sa chystám dlhšie a už som sa konečne premohol :)
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

najskor si zober do ruk pravidla pravopisu. narobis si mensiu hanbu ;)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

nie si ty vnuk tej baby vangy?
Kok
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Kok »

alebo syn Astara Serana ?
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Podľa mňa to má zatiaľ celkom dobrú osnovu, aj keď samotný obsah je samozrejme klišé a sú to pozliepané námety známych sci-fi filmov. Máš tam pár gramatických chýb, ale netrhajú mi až tak oči. Je tam aj jedna logická chyba - ako súvisí 50 tisíc svetelných rokov s tým, že si to môžu dovoliť len bohatí ľudia? Svetelný rok je jednotka vzdialenosti, takže 50 tisíc svetelných rokov vyjadruje vzdialenosť, ktorú prejde svetlo za 50 tisíc rokov (4.7335389 * 10^17 km, ak cheš, teda veľa :-D). To by si asi ani tí ľudia tú planétu neužili, keby na ňu museli cestovať 5O tisíc rokov, keďže mali k dispozícii len lode idúce rýchlosťou svetla :wink:

Inak ja ti fandím, pokračuj ďalej, zlepšuj sa. Skús jednotlivé fázy popísať viac a nemusí ich byť ani toľko, koľko máš v osnove.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

a podľa mňa je to zase oničom, trápne, neoriginálne a určite by som to nečítal. Ani tieto body som neprečítal všetky, videl som že je tam nejaký zoznam a hneď mi napadla tá téma z pred troch rokov čo som sem postol.
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Mám na to rovnaký názor, ako audio. Nemáš na to, aby si niečo napísal. A keď ešte čakáš námety od iných ľudí. Vykašli sa na to. Je to trápne. Fakt. Veď si to prečítaj.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Pilifo napísal:Podľa mňa to má zatiaľ celkom dobrú osnovu, aj keď samotný obsah je samozrejme klišé a sú to pozliepané námety známych sci-fi filmov. Máš tam pár gramatických chýb, ale netrhajú mi až tak oči. Je tam aj jedna logická chyba - ako súvisí 50 tisíc svetelných rokov s tým, že si to môžu dovoliť len bohatí ľudia? Svetelný rok je jednotka vzdialenosti, takže 50 tisíc svetelných rokov vyjadruje vzdialenosť, ktorú prejde svetlo za 50 tisíc rokov (4.7335389 * 10^17 km, ak cheš, teda veľa :-D). To by si asi ani tí ľudia tú planétu neužili, keby na ňu museli cestovať 5O tisíc rokov, keďže mali k dispozícii len lode idúce rýchlosťou svetla :wink:

Inak ja ti fandím, pokračuj ďalej, zlepšuj sa. Skús jednotlivé fázy popísať viac a nemusí ich byť ani toľko, koľko máš v osnove.
Čím viac sa blížiš rýchlosti svetla, tým pomalšie starneš. Je to aj overené (atómové hodiny leteli okolo zeme, taktiež to bol problém s GPS satelitmi). Takže oni by za tých 50.000 rokov zostarli možno o 5 rokov. Taktiež si myslím, že keby sme mali technológiu cestovania takmer rýchlosťou svetla, mali by sme aj nejaké funkčné kryogenické komory.
Taktiež, obyčajní ľudia si to nemôžu dovoliť preto, lebo je to drahé.
Trochu logiky a pochopíš to.

Inak námet pekný, ale neoriginálny.
Kašli na to radšej (áno, prečítal som to celé) :)
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Michaelo, viem, na čo narážaš, ale nie je to úplne tak. Určite nie je reálne, aby za 50 000 rokov zostarli skutočne o 5 rokov. V reále by to mohlo byť tak 49 999,9 rokov ;-)
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Hodiny čo lietali okolo zeme sa spomalili o pár milisekúnd a to nedosiahli ani kúsok z rýchlosti svetla. Takže možné to je :)
Možno nie 5 rokov, dajme tomu že 500 ale prirátaj kryogenické komory a máš z toho 5 minút.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Máš tam pár gramatických chýb, ale netrhajú mi až tak oči.
:arrow:
obývané pôvodnými obyvateľmi Rupmi, ktorí boli nútený sa stiahnuť do podzemia
A to som len tak mrkol a oči mi skoro vyklalo.

Chlapče nešťastný, vykašli sa na to. :)
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Tak je to chyba, ale mne trhajú žily najviac ľudia, ktorí nevedia slovo ani správne napísať, napr. nejako, nijako píšu ako "niako", "neako" alebo "súčastnosť" a pod.
vesaK
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa vesaK »

Ja by som tam dal ze 2050 Andi Cibula odvrati pad vesmirneho telesa na zem
KaptMichal
King
King

Príspevok od používateľa KaptMichal »

Nechcem byt prorok zlych sprav, ale takto z toho nebude nic. Zatial si nevymyslel ziadny pribeh. Len akesi udalosti. Pribeh su deje, vztahy medzi ludmi, dialogy, problemy ktore musia riesit... Ides na to zo zleho konca. Najprv vymysli zapletku (aspon nejaky hruby uvod, jadro, zaver) a hlavne postavy, potom sa mozes hrat s vecami, ktore si napisal.

//

Co sa tyka gramatickych chyb tak by som rad podotkol, ze su na to ludia, ktori kontroluju pravopis a stylistiku.

//

Ako pise jeden majster pera a klasik a najlepsi rozpravac sci-fi na svete

Kód: Vybrať všetko

Dejme tomu, že vize Čech ovládaných Číňany je šokující. Ve skutečnosti zas tak moc šokující není, protože v každé druhé hospodě si o tom povídají chlapi u piva (a navíc, jak každý ví, je to pravda a stane se to), ale dejme tomu, že to šokující je. Můžeme si vymyslet šokující vizi světa, ve kterém holkám narostou v kundičkách jedovaté zuby a vymyslíme si vizi světa obráceného naruby a vizi světa, ve kterém se zviditelní hnědá hmota vesmíru a vizi světa… doplňte sami. Ale ať si vymyslíte sebevíc šokující vizi, nevěřte tomu, že ten šok bude trvale fungovat.
Jakmile nastolíme šokující prostředí, je zase třeba myslet na figury a na konflikt.
//

Pinco ja som si bol na 100% isty, ze som v tom slove spravil chybu, ale ponahlal som sa hladat tu citaciu. :D
Napísať odpoveď