Nikotinove naplaste pre nefajciara
-
xH4wK
Nikotinove naplaste pre nefajciara
Co si myslite o nikotinovych naplastiach pre cloveka co nikdy nefajcil ?
nikotin zvysuje bazálny metabolismus a tym nepriamo moze prispievat k chudnutiu, dalej zlepsuje sustredenie a zvladanie stresu
Neviem co konkretne okrem zavislosti by mohlo byt brane ako negativum ?
nikotin zvysuje bazálny metabolismus a tym nepriamo moze prispievat k chudnutiu, dalej zlepsuje sustredenie a zvladanie stresu
Neviem co konkretne okrem zavislosti by mohlo byt brane ako negativum ?
-
javatar
Hardcore addict
Re: Nikotinove naplaste pre nefajciara
Nesiel by som do nich.
Bazalny metabolizmus - Ok ale je to cca 10% takze to zdaleka nie je vsetko (aj ked pomoc to je)
Sustredenie - pri nizkej az spravnej davke (nie moc vysokej)
Zvladanie stresu - pri nizkej alebo vysokej davke (antidpresivne ucinky pri malej, sedativne pri vysokej - tam ale ide do kelu sustredenie)
Pri sustredeni/zvladani stresu ale budu ucinne davky dost kolisat ako si budes budovat zavislost a odolnost.
Navyse naplaste su drahe. Ak nikotin v nefajcenej forme tak snuff/snus. Odporucil by som skor snuff (snupaci tabak).
Bazalny metabolizmus - Ok ale je to cca 10% takze to zdaleka nie je vsetko (aj ked pomoc to je)
Sustredenie - pri nizkej az spravnej davke (nie moc vysokej)
Zvladanie stresu - pri nizkej alebo vysokej davke (antidpresivne ucinky pri malej, sedativne pri vysokej - tam ale ide do kelu sustredenie)
Pri sustredeni/zvladani stresu ale budu ucinne davky dost kolisat ako si budes budovat zavislost a odolnost.
Navyse naplaste su drahe. Ak nikotin v nefajcenej forme tak snuff/snus. Odporucil by som skor snuff (snupaci tabak).
-
xH4wK
No co sa tyka naplasti tak tam su aj 5mg 10mg 15mg atd... balenia a hlavne je to diskretne, co sa tyka snupania to je asi dost napadne v praci si takto snupnut (ked to ma kratsi ucinok podla toho co som cital nevydrzi to pracovny den)
A snus je konkretne co ?
A snus je konkretne co ?
-
javatar
Hardcore addict
Zuvaci tabak - ten ale pri pravidelnom uzivani poskodzuje ustnu dutinu daleko viac ako snupaci nos.
Potrebujes byt velmi diskretny? Lebo ak ano tak v tom pripade mi nic lepsie ako naplasti nenapada. V kazdom pripade plati to co som uz napisal - s vybudovanim odolnosti a zavislosti budu pozitivne ucinky klesat. Naopak, pokial si nedas davku tak budes zvladat stres horsie ako predtym. Ak chces cerpat z nikotinu maximum tak jeho dlhodobe nasadenie nie je dobre. Takisto ako ani jeho postupne uvolnovanie.
Potrebujes byt velmi diskretny? Lebo ak ano tak v tom pripade mi nic lepsie ako naplasti nenapada. V kazdom pripade plati to co som uz napisal - s vybudovanim odolnosti a zavislosti budu pozitivne ucinky klesat. Naopak, pokial si nedas davku tak budes zvladat stres horsie ako predtym. Ak chces cerpat z nikotinu maximum tak jeho dlhodobe nasadenie nie je dobre. Takisto ako ani jeho postupne uvolnovanie.
ja by som do tych naplasti isiel,len ako skusenost,ale v kazdom pripade si ako nefajciar zober to najslabsie davkovanie a daj vediet co a ako 
Zuvaci tabak by som velmi neriesil, momentalne je asi najbezpecnejsia forma, z toho co som vypozeroval z okolia, tak elektronicka cigareta. Hlavne mam pocit, ze snupaci tabak tiez nebol velmi bezpecny, z rakovinoveho hladiska.
načo je nefajčiarovi naplasť,nikotin?Tomu nejak nerozumiem,bud je niekto zavisly na nikotine alebo nie.
-
xH4wK
@jax90Pretoze nikotin ma vlastnosti ktore mozno ludia vyhladavaju ?
Inak
Co moze byt alternativa teda k nikotinu aby poskytol to co pozadujem ?
Inak
Co moze byt alternativa teda k nikotinu aby poskytol to co pozadujem ?
napr kofein,guarana, silny caj a pod.
-
javatar
Hardcore addict
Toto pocujem prvy krat. Ja celkom chapem, ze je v pripade snupaku ziskat dostatocnu vzorku na vyskum ale aj tak:Numline1 napísal: Hlavne mam pocit, ze snupaci tabak tiez nebol velmi bezpecny, z rakovinoveho hladiska.
Taktiez parte na snupaku co mam pred sebou hovori: Tento tabakovy vyrobok moze skodit Vasmu zdraviu a je navykovy. Ono nos snupnutim aktivuje samocistiaci mechanizmus a regeneracna schopnost sliznice je tiez dost dobra (ked to porovname s plucami).wikipedia napísal:A study programme initiated in 1969 by the World Health Organization (WHO) International Agency for Research on Cancer (IARC), titled "IARC Monographs on the Evaluation of Carcinogenic Risks to Humans, Volume 89, Smokeless Tobacco and Some Tobacco-specific N-Nitrosamines", published in 2007 representing the views and expert opinions of the IARC Working Group; concluded on snuff-taking and snuff tobacco that: "Nasal use: Studies on nasal use of snuff did not provide conclusive evidence of a relationship with cancer."
V kazdom pripade sa mozem opakovat - dlhodobe pouzivanie kvoli zvysenej sustredenosti neodporucam. To skor nahradit kofeinom (guaraninom/teinom - je to identicka latka). Takze kava, zeleny/cierny caj, mate a pod.
-
xH4wK
A ktoru z tychto ? Je ich tam strasne vela, takmer ziadne recenzie a na slepo kupovat nechcem
nemate s niecim skusenosti ?
http://www.heureka.sk/?h%5Bfraze%5D=Guarana+
http://www.heureka.sk/?h%5Bfraze%5D=Guarana+
to je jedno, vyberaj si podla najepsieho pomeru cena/mnozstvo ucinnej latky. Guarana je pomerne dobre riesenie, ucinkuje rovnomerne a dlhodobo v ramci celeho dna.
-
xH4wK
no ok som zobral Medpharma guarana 800mg 107tbl
kedze toto jedine malo viac ako 1 recenziu a viac ako 80%
Tak dufam ze to bude mat nejaky ucinok
kedze toto jedine malo viac ako 1 recenziu a viac ako 80%
Tak dufam ze to bude mat nejaky ucinok
-
jorg22
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Naco ti je koncentrovany napoj z guarany? Nahodov sa predavkujes a mozes mat z toho tazkosti.
Guaranu predsa obsahuje kazdy energeticky napoj. Bud si kup redbull alebo hocijaky najlacnejsi energy drink vsetky obsahuju to iste guaranu + kofein v rovnakych pomeroch.
Guaranu predsa obsahuje kazdy energeticky napoj. Bud si kup redbull alebo hocijaky najlacnejsi energy drink vsetky obsahuju to iste guaranu + kofein v rovnakych pomeroch.
-
xH4wK
Aky napoj ?
To su tabletky
http://www.lekaren-nonstop.sk/tovar/157 ... mg-tbl-107
Tabliet je 107 tj na 107 dni pri davkovani 1tableta/den za ~7 eur
Kolko by ma stali energy drinky ? Asi viac ako 7 eur nemyslis ?
To su tabletky
http://www.lekaren-nonstop.sk/tovar/157 ... mg-tbl-107
Tabliet je 107 tj na 107 dni pri davkovani 1tableta/den za ~7 eur
Kolko by ma stali energy drinky ? Asi viac ako 7 eur nemyslis ?
-
jorg22
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
ok sorry ja som si pomylil guaranu s taurinom 
Rozisla sa so mnou holka asi si dam herak
boli ma hlava grass to napravi ako ti to znie
Kludne oje*** svoje telo drogami, zen sa do priepasti zapal si aj obycajne cigarety lebo to pride narovnako! Takto budes obycajny slaboch ak studujes tak sa radsej vyser na skolu ak to nezvladas a ak pracujes tak podebatuj s tym so sefom
Pravda, mozno najlepsia alternativa k tabaku, aspon co sa tyka podobnemu fungovaniu receptorov pri obi dvoch latkach, cize prejavu zavislosti.Numline1 napísal:heroin