Štatút študenta
Štatút študenta
Zdravím, v nedeľu cestujem do BA a zaujíma ma jedna vec. Skončil som gymnázium, som prijatý na vysokú školu. Mám potvrdenie o návšteve gymnázia, ktoré nie je obmedzené dátumom, jednoducho na ňom píše, že som žiakom IV.C a v školskom roku 2012/13 som študentom školy + mám rozhodnutie o prijatí na výšku.
1) Môžem si nárokovať na študentskú zľavu pri kúpe predplatného cestovného lístka?
2) Môžem si nárokovať na študentskú zľavu pri ubytovaní sa na ŠD Vlčie hrdlo? Pani, čo tam robí, mi povedala, že ak sa preukážem potvrdením o návšteve, môžem. Teraz je ale otázne, či mi to potvrdenie garantuje, že som študent, či to nebudú vnímať tak, že už som školu skončil a zľavu nedostanem. (poprípade či mám skúsiť nejakú inú fintu typu "máme 5-ročný odbor" alebo "ešte som nezmaturoval"..)
Ďakujem za odpovede.
1) Môžem si nárokovať na študentskú zľavu pri kúpe predplatného cestovného lístka?
2) Môžem si nárokovať na študentskú zľavu pri ubytovaní sa na ŠD Vlčie hrdlo? Pani, čo tam robí, mi povedala, že ak sa preukážem potvrdením o návšteve, môžem. Teraz je ale otázne, či mi to potvrdenie garantuje, že som študent, či to nebudú vnímať tak, že už som školu skončil a zľavu nedostanem. (poprípade či mám skúsiť nejakú inú fintu typu "máme 5-ročný odbor" alebo "ešte som nezmaturoval"..)
Ďakujem za odpovede.
Re: Štatút študenta
Oficialne do konca augusta
Takže v oboch prípadoch by to malo byť bez problémov. Ďakujem! 
Pre stat si az do konca prazdnin,.rodicia budu dovtedy dostavat pridavky, to, ze si autobusar postavi hlavu a zlavneny listok ti nepreda, to je uz ina kapitola, oficialny narok ale mas
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Myslím že keby autobusárovi ukázal len kartičku [iSiC, alebo internú školskú] aj expirovanú že je študent, že to nejako hlbšie riešiť nebude.
-
kukiak
Addict
Tak potom tym busom asi casto necestujes.. Uz si ju skoro vsetci prikladaju k citacke, ci je platna. Skoro kazdy prepravca ma svoje podmienky ako zlavu uzna. S MHD si nie som isty ako to maju stredoskolaci, ale ja som si kupoval cele listky, kym mi na studijnom nedali isic /chvilu to trvalo/.
-
uplink
VIP
Čítačka?
a to aj na interných sš kartách tak funguje? Tak na SŠ som nebol 10 rokov a MHDčkou chodím tak raz do mesiaca, aj to som napísal moc, raz za pol roka. Takže áno, máš pravdu, nebol som v nej dlho. A medzimesto len vlaky. Hmm...tak potom to bude asi ťažšie.
-
kukiak
Addict
Jj.. ci je ten isic platny.. Mozu ta v prvaku vyhodit a isic ti ostane. Isic treba kazdy rok "predlzit" v terminali skoly a velakrat sa stava, ze sa na to zabudne a aj ked tam mas nalepku, ze je platny, tak citacka mu vyhadzuje, ze nie..Uz som na to doplatil
.. Neviem ako s tymi internymi SS kartami, za mojich cias to nebolo a urcite neboli bezkontaktne.
Ako je to v MHD mas popisane tu http://www.dpb.sk/pre-cestujucich/predp ... ny-listok/ bud musis mat ich kartu alebo tvoja skola uz ma karty, ktore beru aj oni.
Ako je to v MHD mas popisane tu http://www.dpb.sk/pre-cestujucich/predp ... ny-listok/ bud musis mat ich kartu alebo tvoja skola uz ma karty, ktore beru aj oni.
Vlaková preukážka pre študenta platí v poslednom roku štúdia myslím iba do konca Júna, nie augusta. Ja som sa skúšal preukazovať vo vlaku študentskou kartou pre autobus, študentským preukazom, raz mi to prešlo, raz nie.
-
mirak2
Hardcore addict
pred dopravny podnik mesta kosice si studentom do dna maturitnej skusky. pre nich to, co akceptuje stat je neakceptovalne
takze pozor na to a radsej by som sa informoval na konkretnych miestach, nech potom nie som prekvapeny
-
Hellboy248
Guru wannabe
plati to do konca juna. kamarat tiez skusal a nevyslo mu to ..ale nasiel euro 26 za 7€ kde je 40% zlava na vlaky
Viem, že ZSSK (vlaky) to uznáva len do konca júna, ale DPB by mi ten status študenta uznať malo. Nemá s tým niekto osobnú skúsenosť? A keby aj nie MHD, čert to ber, len hlavne nech ten intrák to vezme. Na brigáde normálne pracujem cez leto ako študent, keď som im dal potvrdenie o návšteve.
-
Hellboy248
Guru wannabe
DPB to bere do konca augusta, teda az v septembri ked si pojdes predlzit musis dat novy papier o dochadzke skoly
nie kazdy dopravny podnik to berie. na strednej a pred vyskou som si na euro 26 frcal v pohode, vratil som sa z IRL domov a hned v prvom buse mi dali pokutu. a to som sa sofera pytal ci mi aj na neho moze dat zlavu a tvrdil ze ano. revizorka mala opacny nazor. bolo to u SAD ZV, ale pred 5 rokmi a mohlo sa to zmenitHellboy248 napísal:plati to do konca juna. kamarat tiez skusal a nevyslo mu to ..ale nasiel euro 26 za 7€ kde je 40% zlava na vlaky
Nám v škole pred koncom roka zobrali ISIC že dojdu nejaky ludia z tej agentury ktory nam ich reaktivuju tak aby boli platne a fungovali aj cez prazdniny, vraj bez toho by sa nedali použiť ...
-
Hellboy248
Guru wannabe
v SADke neplati isic, tam musis mat ich specialnu kartu. teda tak mi to bolo povedane tisickrat a ani raz mi isic neprijali.jackb napísal: nie kazdy dopravny podnik to berie. na strednej a pred vyskou som si na euro 26 frcal v pohode, vratil som sa z IRL domov a hned v prvom buse mi dali pokutu. a to som sa sofera pytal ci mi aj na neho moze dat zlavu a tvrdil ze ano. revizorka mala opacny nazor. bolo to u SAD ZV, ale pred 5 rokmi a mohlo sa to zmenit
edit: myslel som dopravny podnik ba, inde neviem ako to funguje
Ja používam ISIC v SADke (cervene autobusy, ako preukaz isic pouzivam aj v SAD Trnava, ale listok platim v hotovisti) a takisto aj ako električenku v DPB.
V Slovak lines to tak tusim je, ze nestaci cisto ISIC. Ale netreba mat dalsiu kartu, da sa dat vsetko do ISIC-u. Na nejake dialkove mi dal v pohode polovicny, len po ukazani.Hellboy248 napísal:
v SADke neplati isic, tam musis mat ich specialnu kartu. teda tak mi to bolo povedane tisickrat a ani raz mi isic neprijali.
edit: myslel som dopravny podnik ba, inde neviem ako to funguje
Ale v tychto Slovak lines nestaci kartu len ukazat.
-
Hellboy248
Guru wannabe
Pascalwb: mas pravda, bol to slovaklines to som zabudol napisat
a ak má niekto ISIC z českej školy, tak si môže pískať
aj môže byť platný, ale nikto mu ho nenačíta