Ziskanie zbrojneho preukazu

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Masaker
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Ziskanie zbrojneho preukazu

Príspevok od používateľa Masaker »

Že uzi.... asi horšieho adepta na osobnú ochranu som nepočul...
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Asi si to pomýlil s MAC-10. Rovnako ako dostupnejší Škorpión je na bežné nosenie veľkých rozmerov a čo viac, tú zbraň prihlási len na športové účely.
Do auta v pohode, ale aj tak ju tam nesmie mať pokiaľ auto nie je na dohľad.
kacjak116
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa kacjak116 »

Zdravim, ozivim tuto temu, lebo akosi som nenasiel odpovede na moje nejasnosti.

1) Tym ze si podam ziadost o vydanie ZP sk. B tak mi vlastne policajti zabezpecuju teoreticke aj prakticke hodiny vyucby ako aj vyucbu prvej pomoci? Alebo si toto trenovanie musim zaplatit sam vo forme nejakeho kurzu?

2) V pripade, ze kurz si musim zabezpecit sam, kolo tie kurzy stoja / vie mi niekto odporucit dobry kurz v BA?

Diki za odpoved
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Yogi120 »

Prax je taka, ze pokial splnas zakonne podmienky, si podas ziadost na oddeleni zbrani a streliva o vydanie zbrojneho preukazu aj s potrebnymi nalezitostami a ucis sa uz potom az kym Ta nepozvu na skusky. Je dobre si zadovazit literaturu a nastudovat si hlavne otazky ,tak aby si v tom mal jasno.. Ak sa smiem opytat .... Naco Ti je zbrojny preukaz sk. B ?
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

kacjak,

1. - a prečo by mali???? To sa musíš naučiť sám.... ak to zvládneš sám, tak nikomu nič neplatíš, ak potrebuješ kurz, z času na čas sa organizujú na niektorej strelnici alebo združením Legis Telum. Kedy, kde a za koľko - hoď do Google, uvidíš....

2. - viď odpoveď 1. -
Spoiler
GOOGLE
kacjak116
Medium Expert
Medium Expert

Yogi - pretoze Acko by mi nemuseli vydat (no uvaz, preco by sa 21-rocny tak naliehavo hrnul na nosenie zbrane?) a za 16,50 (aspon myslim) si necham zapisat ostatne skupiny....

Pinhead: presne na toto som narazal, ci je to (v hrubom povedane) ako v autoskole ze sukromne sa cvicis a skusky robia policajti alebo je to nejako inak... co sa tyka tych kurzov uz mam nieco vyhliadnute, len som akosi nechapal ich podstatu, co uz teraz chapem.

dik za odpoved.
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Neviem ci budu robit rozdiely pri vydani Acka a Bcka. Zalezi na akeho prislusnika narazis pri podani ziadosti. Inak Bcko vyznam nema ziadny .
cssco
Star
Star

Príspevok od používateľa cssco »

Acko automaticky pytali vypis z OR al. Zivnost.
Yogi120
Light Professional
Light Professional

No tak to mas blbe. Myslis ze v buducnostli to pytat nebudu ? Ci chces mat len Bcko ? Lebo ak chces nejaku inu skupinu, tak na kazdu budes musiet udat dovod pri rozsireni a mozu od Teba vyzadovat podobne veci ako teraz
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Pokiaľ viem tak pri rozšírení z B na A to nepýtajú, to je taký ten trik na získanie A :)
kacjak116
Medium Expert
Medium Expert

ked sme uz pri tom:

nepozna niekto nejake kurzy praktickej strelby pre ziadatelov ZP? resp. ma niekto nejake s nimi skusenosti? Zatial co som guglil tak bud nemaju terminy alebo neposkytuju v dohladnej dobe... najlepsie BA +50km okolie

Dik

ad. B-> A pri pripisovani inej skupiny nemusis preukazovat potrebu.... ak by som robil hned A tak musim nejako preukazovat a to by dost zaviselo od policajta a hadat sa tam fakt nechcem...
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Vydanie zbrojného preukazu
Policajný útvar vydá zbrojný preukaz fyzickej osobe, ktorá
– písomne požiadala o jeho vydanie,
– je plne spôsobilá na právne úkony,
– dosiahla predpísaný vek,
– je bezúhonná a spoľahlivá,
– lekárskym posudkom preukázala zdravotnú spôsobilosť držať alebo nosiť zbraň a strelivo,
– preukázala odbornú spôsobilosť držať alebo nosiť zbraň a strelivo vykonaním skúšky pred skúšobnou komisiou,
– má miesto pobytu na území Slovenskej republiky,
– v konaní o vydanie zbrojného preukazu preukázala potrebu držať alebo NOSIŤ zbraň a strelivo.
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Rozšírenie zbrojného preukazu (§ 22 zákona)
Policajný útvar, ktorý vydal zbrojný preukaz, vyznačí ďalšiu skupinu v zbrojnom preukaze na základe písomnej žiadosti, ak žiadateľ spĺňa PODMIENKY ustanovené týmto zákonom na vydanie TEJTO SKUPINY zbrojného preukazu.
KaptMichal
King
King

Príspevok od používateľa KaptMichal »

Ja teda viem, ze na A raz pozaduju nejake dovody inde ho zase daju bez vacsich problemov... A ked spominate, ze treba mat napriklad zivnost, tak neriesia o aku zivnost ide? Nie je napadnutelne, ze pre mna dovod moze byt strach o moju ososbu? A nemoze sa stat, ze by mi ho napriklad so zanikom zivnosti odobrali? (to asi nie ale tak na SR je mozne vsetko)...

Yogi120 - radsej prispevok edituj ked chces nieco dopisat, dva prispevky za sebou od toho isteho autora by sa nemuseli pacit adminom ;-)
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Podla zakona aj udanie dovodu ze mas strach o svoj zivot je podla mna dovod na vydanie A ale vsetko zavisi od prislusnika ktory bude ziadost vybavovat resp. od zvykov na prislusnom oddeleni a samozrejme aj od zisteni co si zac.. Ak predlozis zivnost, mal by si potom aj do dovodu udat nieco v tom zmysle ze ako zivnostnik mavas u seba vacsi obnos penazi a preto potrebujes nosit zbran. Ak zivnost ukoncis, tak sa lahko moze stat, ze to budu povazovat za zanik dovodu potreby mat u seba zbran a mozu nastat komplikacie. ...Ak sa mozem opytat.. skutocny dovod je aky ?............ viem viem ale pisal som cez mobil-tapatalk a nejak mi neslo upravit prispevok tak som to hodil ako druhy .:smile:
KaptMichal
King
King

Mozno preto, lebo dnes je neisty svet a ak sa nahodou nieco v systeme zvrtne, tak nic ine ako zbran ludom nepomoze. Jednoducho pre vacsi pocit bezpecia.
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Oki. Hlavne nieco taketo nevrav pri podavani ziadosti :smile: .... este ak mozem...kolko mas rokov?
KaptMichal
King
King

Este rok minimalne budem musiet cakat.... Nie je to pre mna nic akutne. A je mi jasne, ze nic take hovorit nebudem. ;-)
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Náhodou nemá niekto skúsenosti s vydaním ZP pre Slováka ktorý býva v ČR ? Domnievam sa že spĺňam všetky podmienky pre vydanie v ČR, nie som si však istý či uznajú potvrdenie od môjho slovenského doktora.
Saboter92
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Saboter92 »

Zdravým, mal by som pár otázok ohladom získania ZP.
Chcem si spraviť ZP kategorie A a čo som čítal tak s vydaním tejto kategórie sú dosť problémy.
Pokial budem mať A tak vlastne budem mať aj B alebo ako je to ?
Keď do žiadosti udám že som bol napadnutý pred diskotekou, zdokladujem to zdravotnou spravou a uvediem že mám vela nepriatelov tak mám šancu že mi to schvalia ?
Na testy ste sa odkial učili ? máte kúpenu neaku lyteraturu alebo dá sa učiť aj z niečoho takéhoto ? http://www.spzzv.sk/zbrojny_preukaz.pdf
Keď chcem iba A treba sa učiť otázky ktore spadaju pod B ?

Inak čo hovoríte na Walther P22 ? Mám plynovú verziu a som s ňou maximálne spokojný čo sa týka dizajnu, materiálov, velkosti.
Napísať odpoveď