Elektricky gril, vyber

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Elektricky gril, vyber

Príspevok od používateľa Dreamer »

Chcel by som vas poprosit o vyber elektrickeho grilu. Po zistovani parametrov a moznosti ktore by mal gril mat som uz mal vybraty jeden, no teraz som narazil na dalsi, takze sa viac-menej rozhodujem medzi tymito dvoma:

- Tefal GC 305012 ULTRACOMPACT
- ROHNSON R-250

Tefal je kontaktny gril, nevyhodou bude asi to ze bude prskat tuk okolo a ma len 3 polohy termostatu (pre maso aj ryby len 1 poloha), ale jedlo netreba obracat, je mozne pouzit ho aj na tousty, pecivo, uplne otvorit a vytvorit vacsiu plochu na grilovanie.

ROHNSON ma asi viac poloh termostatu, ma 2 druhy povrchu platne, predpokladam ze aj pre zeleninu, nemal by prskat naokolo, ale mozno bude nutne jedlo obracat a mam zatial malo info.

Nebranim sa inym, mam tieto poziadavky:

- cena asi do 60€
- miska na tuk, najlepsie integrovana
- vsetky casti umyvatelne v umyvacke riadu
- min. 2000W
- termostat, neprilnavy povrch a pod., to je uz samozrejmost

Napiste prosim vlastne skusenosti ak mate jeden z tychto typov grilu, kontaktny alebo ten druhy, vyhody, nevyhody, ako dlho ho mate a pod. Zaujima ma tiez, ci je nutne otacat maso na tom druhom type (ROHNSON).

Dakujem.
hezo
Darca
Darca

Re: Elektricky gril, vyber

Príspevok od používateľa hezo »

mam tento a neviem si vynachvalit ...

http://www.tefal.sk/All+Products/Cookin ... lassic.htm

v podstate som nanom nepostrehol ziadne minusy, iba ak to, ze sam neumyje :D
kubaj
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa kubaj »

Rodičia kúpili Zelmer 40Z011, takisto mu není čo vytknúť, cena je v tvojom limite, rošt je neprilnavy, umývateľný v umývačke riadu, odkvapacia tácka na tuk taktiež. Potom je tam odpojitelny 5 stupňový termostat, veľká plocha má grilovanie a sklenená pokrievka, tú veeeľmi odporúčam, keď niečo prská, není všetko zasvinené od masti :grin:
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

hezo - ano, cital som recenzie na ten Tefal, su velmi dobre, len v niektorych pisali ze prska naokolo, aj ked je zavrety, toto mi trocha vadi a este ma len 3-stupnovy termostat a ja chcem robit aj ryby, ty si robis ryby, ako chutia, nie su malo ugrilovane alebo spalene?
hezo napísal:v podstate som nanom nepostrehol ziadne minusy, iba ak to, ze sam neumyje :D
Sam nie, ale je mozne vybrat platne a vlozit do umyvacky, ta ich umyje, toto je aj moja dolezita poziadavka.

kubaj - ten ma len 1500W, ale nasiel som vyssi model ktory ma uz 2000W, len nema pokrievku, kazdopadne mam otazku - musi sa na takomto grile otacat maso aby sa dobre prepieklo alebo nie?
hezo
Darca
Darca

Rybu sa priznam som este nerobil. Ale stavnate kuracie alebo hovädzie stejky sa daju urobit skvele. Co sa tyka prskania, nevsimol som si a neregistroval som to tak to nebude take hrozne....
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Dik, viem ze obidva grily budu asi skvele, ale ja sa teraz neviem rozhodnut, predsa ten druhy gril ma pokrievku, citlivejsi termostat a platnu aj na zeleninu.

Napiste este prosim ti, ktori mate gril s pokrievkou, ci musite otacat maso a ake mate skusenosti, zatial mam o tomto type grilu malo info.
hezo
Darca
Darca

inak teraz pozeram na lidl.sk maju tam grill tiez 2000w dost podobny tomu tefal za iba 29,99 - zaruka 3 roky :wink:
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Zaujimave, dik za tip ale predsa elektro z lidlu - aj znackove grily maju rozne problemy, cital som o tom dost, ze pretekaju a pod.

Teraz sa hlavne rozhodujem ci kupit kontaktny alebo ten s pokrievkou a neviem sa rozhodnut. :nono:

//autoeditácia príspevku (12 Júl 2013, 22:18)
Tak uz som kupil Tefal, trosku prska, ale pocital som s tym, hlavne ze sa da umyvat v umyvacke.
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

tento je tiez ok:
http://www.mall.cz/elektricke-grily/eta ... 3godmBgAFg
slabsi vykon, cize vhodny len do vnutra, ale na druhej strane ma kamennu dosku co je pre mna dost velke plus.
Napísať odpoveď