Premávka a divá zver

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Arkaz
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Premávka a divá zver

Príspevok od používateľa Arkaz »

Ja tam kde nepoznam cesty alebo ked nechcem riskovat dam tempomat na 75-80 km/h a lava noha na spojke a prava na brzde =) citim sa tak bezpecnejsie a pripravenejsie reagovat =)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Hensym napísal:Má niekto teda už dlhodobejšie skúsenosti s tými plašičmi? Či to teda nefunguje tak ako tie všeliaké poľovnícke píšťaly, že to nebude odháňať zver, ale lákať nadržaných jeleňov z okolia. :D
My sme to mali par rokov na aute, ale tazko povedat. Aj ked som nejaku zver stretol, tak len stala pri krajnici (samorejme ratam pri rychlosti cez 80 km/h, pri mensej tie pistalky uz asi nemaju vobec ziadny zmysel), potom som to dal dole a zver sa spravala rovnako :D Z mojho pohladu to teda nefunguje. Tych stretov vsak nebolo vela a je mozne, ze nieco aj utekalo mimo a ja som o tom nevedel, no o tom pochybujem.
Nasiel som aj takyto test: http://www.thevog.net/forum/thread/3439 ... -fred-rau/
Je to celkom slusne rozpisane, ale dolezity je zaver:
Okay, so we now know that air-powered deer whistles are, for all intents and purposes, completely useless.
In the end, the best advice is that which we’ve heard for years: When in an area known to be frequented by deer, slow down, and be alert. Scan the roadsides carefully, and if possible, avoid riding through such areas and dawn or dusk, when the deer are much more likely to be out grazing. And if you do see a deer, or even just a flicker of movement somewhere in your peripheral vision, flash your lights and honk your horn. Even the people who make and sell the electronic alert systems admit that your vehicle horn is likely to be more effective than their deer alerts.
Skusal aj elektronicke plasice a tie sa osvedcili viac, no stale je to o tom, ze zver moze na tento zvuk reagovat rozne, nemusi nutne utekat prec z cesty, ale moze vbehnut aj pod auto.

K teme: nastastie tu v okoli vela zveri nemame, takze si musim davat pozor skor na chodcov a cyklistov. Ti sa vsak aj po prijati noveho zakona oznacuju o dost lepsie a uz to nie je take kriticke ako pred rokmi, ked nebol problem za zakrutou natrafit na cyklistu v ciernom a na bicykli bez odraziek. Ked idem cez miesta, kde sa vyskytuje zver, tak idem 70-80. Je to tak ako pisal hojko - par minut ma nezabije a nizsia rychlost mi moze len pomoct vyhnut sa zrazke. A rozdiel v brzdeni zo 100 km/h a 70 km/h je dost velky, pretoze ako vsetci vieme, kineticka energia je kvadraticky zavisla od rychlosti.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Plašiče môžu byť silno kontraproduktívne - falošný pocit bezpečia.
Napísať odpoveď