Politika
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Politika
Tak to bude určite R.F., vzhľadom na tie skupiny, ktoré si vymenoval.
-
KaptMichal
King
matki, snad si nemyslis, ze stat chce prist o 600 mega rocne... Ak by skutocne chceli vyrzane znizit pocet fajciarov, stacilo by obmedzenie miest kde bude fajcenie poovlene. Ak by bolo fajcenie zakazane na vsetkych verejnych priestranstvach a v podnikoch, tak by cisla casom rapidne klesali. K tomu spominana javatarova kampan a la "ak fajcis si debil". Pre mna ako fajciara opatrenia v style - polepime celu krabicku nejakymi fotkami tiel ludi vobec nezaberaju, napisy si dokonca vobec necitam.Teraz na to idu pomerne sikovne. Odsuvaju fajciarov od nefajciarov, cim im to zneprijemnuju. Robia to nedostupnejsim, tym ze zakazuju lightky a male krabicky.
Ale v podstate suhlasim s javatarom a jeho planom na zredukovanie poctu fajciarov - je to miernejsia cesta, ale moze byt ucinna. I ked stale si myslim, ze najefektivnejsie by bolo zakazat fajcit na verejnosti uplne. Hlavne vacsina mladych ludi by prestala fajcit kedze by mohli fajcit len doma, a casto su rodicia tychto deti nefajciari alebo sice fajciari su no nechcu aby ich dieta fajcilo.
-
javatar
Hardcore addict
Ale samotny javatar s tym planom nesuhlasi. Je to podla mna zakerne a vobec nie mierne. Napisal som to len v zmysle zeby to IMHO fungovalo.KaptMichal napísal:Ale v podstate suhlasim s javatarom a jeho planom na zredukovanie poctu fajciarov - je to miernejsia cesta, ale moze byt ucinna
Samozrejme, ze stat nechce stratit 600 mega zo dna na den. Toto je oblubeny argument fajciarov, ako zivia stat . V skutocnosti chce mat stat poctivo pracujucich ludi, ktori nie su chori, vela zarabaju, vela minaju, dodrziavaju zakony a umru v den odchodu do dochodku. Neda sa presne vycisli kolko nas stoji fajciar, nie je to len jeho liecba. V priemere umiera fajciar mladsi, prispieva na stat teda kratsie. Netusim v akom veku sa v priemere lame bilancia "Kolko som stal stat (vzdelanie, ver. sluzby a pod) Vs Kolko som zaplatil" Rovnako sa neda povedat, ze zakazem fajcit, pridem o 600 mega. Sam som prestal fajcit, bolo to v priemere 20 krabiciek mesacne, co bolo 60eur a nemozem povedat, ze by som mal na konci mesiaca tie peniaze. Proste sa tu minulo. I ked ano,bola tam nizsia dan.
Podporovat fajciarov pre spotrebnu dan, je velmi kratkozrake a negativne pre spolocnost.
Podporovat fajciarov pre spotrebnu dan, je velmi kratkozrake a negativne pre spolocnost.
-
javatar
Hardcore addict
Lenze to ze ziju kratsie praveze statu nahrava - nemusia platit dochodky. Fajciari neumieraju 30-40 rocny.
50 rocny uz mozno aj ano. A to by mohol este 10-12 rokov prispievat statu.
Nie zo zasady, ale z presvedcenia, ze nie vsetko co nam poskytne alebo prezentuje vlada je pravdive. Prosim ta, porovnavas 2 rozdielne veci, sikanu a dlhodobe obmedznie fajciarov s hodinovou prednaskou? Vies co, v klude by to nemuselo byt povinne, kazdy fajciar by za navstevu takej prednasky dostal nieco zadarmo, popripade by sa dalo pouzit xy sposobov motivovania a nemusi to byt ani povinne.matki napísal:
Nebud smiesny. Ty, co zo zasady nikdy nesuhlasis s oficialnou agendou, nech je akakolvek, ma ides z niecoho obvinovat. Vsak aj toto je jasny priklad. Vadi ti obmedzovanie slobody statom a sam navrhnes nejaku smiesnu povinnu prezentaciu. Ak uz toto nie je sikana , tak potom co ?
Moj nazor je jasny, ako byvaly fajciar a abstinent, by som prijal, ak by to stat uplne zakazal, vzdy, vsade pre kazdeho. Ale to nefunguje, krasny priklad je prohibicia v statoch. Teraz na to idu pomerne sikovne. Odsuvaju fajciarov od nefajciarov, cim im to zneprijemnuju. Robia to nedostupnejsim, tym ze zakazuju lightky a male krabicky.
Sikovne? Co dam za to, ze tento doplnok alebo ciastocny zakon nic v globalnom meritku neprinesie, pocet fajciarov urcite neklesne, zvysi sa len pocet tych, ktori budu mat len nervy navyse.
-
KaptMichal
King
Bilancia stat vs fajciar je adi azko vycislitelna, no urcite fajciar statu nic nedlhuje. Je mi jasne kǎ smerujes opisom idealneho obcana ibaze aj tento stat ma daleko od idealu a preto stale siaha po kratkozrakych rychlych rieseniach. Preto neverim, ze je akakolvek realna snaha menit zasadne stavy fajciarov. Dlhodobo - niekolko desatroci sa percento fajciarov pohybuje na cca 30% (pamatam sa, ze som niekde videl taku dlhodobu statistiku ale kde, to uz fakt neviem). No a toto cislo je podla mna tak akurat. Keby ich bolo viac mozno by sa vyhodilo viac prachov do zdravotnictba, keby ˇenej tak nejdu lukrativne prasule z dane.
Btw zakaz alkoholu je IMO najvacsia stupidita na svete. Aj z politicko-ekonomickeho hladiska ale aj zo socialneho. Napoje ako vino/pivo a cast tvrdeho alkoholu su sucastou kultury a zakazovat to je absurdita. Ak chce byt niekto abstinent ok, ale nech pokrytecky netvrdi, ze najlepsie by bolo alkohol zakazat.
Sry za pripadne gramaticke chyby ale pisal som z mobilu.
Btw zakaz alkoholu je IMO najvacsia stupidita na svete. Aj z politicko-ekonomickeho hladiska ale aj zo socialneho. Napoje ako vino/pivo a cast tvrdeho alkoholu su sucastou kultury a zakazovat to je absurdita. Ak chce byt niekto abstinent ok, ale nech pokrytecky netvrdi, ze najlepsie by bolo alkohol zakazat.
Sry za pripadne gramaticke chyby ale pisal som z mobilu.
Podľa mňa neexistuje nikto, kto by mohol vyhrať proti Ficovi. Opozícia bude aj tak rozhádaná ako vždy, žiaden spoločný kandidát nebude, bude ich veľa a aj z tohto dôvodu nemá žiaden z nich veľkú šancu. SDKÚ chcú aby kandidovala Radičová, minule som ju aj volil a určite to bola dobrá voľba a aj teraz by som ju volil ale si myslím, že nebude kandidovať, lebo to budú strany akurát z opozície, čo ju budú očierňovať. A ako robiť niečo, keď tí najbližší ti robia najväčšie podrazy? Tak sa to jednoducho nedá.Famine napísal:Kto myslite bude dobry kandidat na prezidenta? Meno nepoviem ale viem ze tu musi byt clovek ktoremu daju podporu satanisti, zidia, madari, romovia, feministky liberali, gayovia a lesbicky,.. Musime vyrvorit silnu opoziciu voci istotam
http://wikileaks.org/Statement-from-Edw ... en-in.html
Nove hlasenia Snowdena
Nove hlasenia Snowdena
S tym sa neda nesuhlasit, Amerika, ktora sa vzdy ohanala ochranou ludskych prav, teraz zneuziva statut americkeho obcianstva, takto sa zbavuje nepohodlnych ludi, no co aspon to skusil.Sadly, this right, laid out and voted for by the U.S. in Article 14 of the Universal Declaration of Human Rights, is now being rejected by the current government of my country.
USA je už v sračkách.
Plán je taký, že rovnaké čaká aj nás. už Sionisticky Mudrci o tom písali v svojich Protokoloch a asi mali pravdu..
Vo Viedni prehladavali Lietadlo prezidenta Bolivie, či tam nie je Snowden. Toto nema precedens. Neuveritelne.
Takisto president Bolivie nemohol odletiet, ked si prial.
Prakticky bol v Rakusku nejake hodiny ZADRZIAVANY.
http://www.washingtonpost.com/world/bol ... story.html
V USA má MONSANTO patentované semienka roznych plodin.
Tiež je v USA zakázané pestovať zo svojich vlastných semienok.
"Ale USA je demokracia!"
Nech si tu demokraciu pekne zabalia do obalky, požiadajú Izrael, aby im roztiahoľ polovičky a napchajú si ju do zadku.
Nepotrebujeme, aby týto pokrytci, takúto "demokraciu" šírili po svete.
A to s pomocou najmodernejších zbraní a pod hrozbou Tehrmo-Nukleárnych zbraní !!
A navyše, to všetko platené z našej práce. Keďže FED má monopol na peniaze! FAKYTOL
Plán je taký, že rovnaké čaká aj nás. už Sionisticky Mudrci o tom písali v svojich Protokoloch a asi mali pravdu..
Vo Viedni prehladavali Lietadlo prezidenta Bolivie, či tam nie je Snowden. Toto nema precedens. Neuveritelne.
Takisto president Bolivie nemohol odletiet, ked si prial.
Prakticky bol v Rakusku nejake hodiny ZADRZIAVANY.
http://www.washingtonpost.com/world/bol ... story.html
V USA má MONSANTO patentované semienka roznych plodin.
Tiež je v USA zakázané pestovať zo svojich vlastných semienok.
"Ale USA je demokracia!"
Nech si tu demokraciu pekne zabalia do obalky, požiadajú Izrael, aby im roztiahoľ polovičky a napchajú si ju do zadku.
Nepotrebujeme, aby týto pokrytci, takúto "demokraciu" šírili po svete.
A to s pomocou najmodernejších zbraní a pod hrozbou Tehrmo-Nukleárnych zbraní !!
A navyše, to všetko platené z našej práce. Keďže FED má monopol na peniaze! FAKYTOL
Čo si mal nejaké ilúzie, že svet je spravodlivý a demokratický? Lebo to nie je. Sú tí rovní a sú aj rovnejší.
Niekto môže všetko, ako USA. Ich prezident vydá rozkaz na likvidáciu hocikoho hocikde na svete, v mene boja proti terorizmu. Netreba žiaden súd, obvidnenie, nič, hneď je poprava a hotovo. Tak isto bez problémov prevádzkujú koncentračné tábory Guantanamo a sledujú telefonáty, vraj v Nemecku denne sledovali 20 miliónov hovorov, čo je ozaj dosť.
A na koniec všetkého ešte robia Francúzsko a Portugalsko takéto špinavé hry s tým lietadlom prezidenta Bolívie. Hanba no, že sú len bábkami v rukách USA.
Niekto môže všetko, ako USA. Ich prezident vydá rozkaz na likvidáciu hocikoho hocikde na svete, v mene boja proti terorizmu. Netreba žiaden súd, obvidnenie, nič, hneď je poprava a hotovo. Tak isto bez problémov prevádzkujú koncentračné tábory Guantanamo a sledujú telefonáty, vraj v Nemecku denne sledovali 20 miliónov hovorov, čo je ozaj dosť.
A na koniec všetkého ešte robia Francúzsko a Portugalsko takéto špinavé hry s tým lietadlom prezidenta Bolívie. Hanba no, že sú len bábkami v rukách USA.
-
seth82
Darca
veddy: Prosím, takéto príspevky píš rovno do témy o konšpiráciách, aby sa tí, ktorí sa chcú bludom vyhnúť, s nimi nemuseli stretávať aj mimo nej. Ďakujem.
-
javatar
Hardcore addict
Ja som bol v tom, ze sme v daleko vacsich srackach ako USA uz davnoveddy napísal:USA je už v sračkách.
Plán je taký, že rovnaké čaká aj nás.
USA majú problémy ale si tie problémy môžu dovoliť, lebo stále sú aj keď nie jedinou veľmocou ale sú určite najsilnejšou. Oproti nim je skôr EU na tom dosť zle, nie sú tu ani nerastné suroviny nie sme ani vojenskou veľmocou ale problémov je až až.
A čo by sa stalo, keby niektoré krajiny takto odklonili len tak zrazu Air Force One a by pár hodín zadržiavali niekde Obamu?
A čo by sa stalo, keby niektoré krajiny takto odklonili len tak zrazu Air Force One a by pár hodín zadržiavali niekde Obamu?
Čo by sa stalo, keby zadržali Obamu? No zbombardovali by krajinu typujem.
http://www.jetotak.sk/ludskeprava/snowd ... -to-podari
http://www.jetotak.sk/ludskeprava/snowd ... -to-podari
-
seth82
Darca
Už som ti písal, že toto patrí do témy o konšpiráciách - prečo tu furt spamuješ tieto veci? Alebo iba provokuješ? Lebo mám v poslednej dobe taký pocit.
Aha takže to je podľa teba len nejaka konšpirácia tento Snowden??
To podľa teba nemá s politikov nič spoločné.
Takže ten Snowden možno ani neexistuje a je len výmysel "fanklubu (ako si ho nazval)" konšpiračných teórií.
Mimochodom sprisahanie nemá asi podľa teba tiež nič spoločné s politikov.
Len to, že je to boj o moc, o politickú moc, ekonomickú moc, vojenskú moc. Ale inak to nemá s politikov nič spoločné. Daj sa liečiť.
To podľa teba nemá s politikov nič spoločné.
Takže ten Snowden možno ani neexistuje a je len výmysel "fanklubu (ako si ho nazval)" konšpiračných teórií.
Mimochodom sprisahanie nemá asi podľa teba tiež nič spoločné s politikov.
Len to, že je to boj o moc, o politickú moc, ekonomickú moc, vojenskú moc. Ale inak to nemá s politikov nič spoločné. Daj sa liečiť.
-
seth82
Darca
"Čo by sa stalo, keby zadržali Obamu? No zbombardovali by krajinu typujem." - toto je konšpirácia. A Snowden a podobne tak isto patrí medzi konšpirácie, je súčasťou jednej z nich, tak čo prskáš?
Prestaň tu vyskakovať, lebo na teba pošlem Iluminátov so Židmi.
Prestaň tu vyskakovať, lebo na teba pošlem Iluminátov so Židmi.