Zamestnanie v IT s gymnáziom

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
graupel
Novice
Novice

Zamestnanie v IT s gymnáziom

Príspevok od používateľa graupel »

Zdravím. Zaujímalo by ma na základe vašich rád a návrhov (rozhodnem sa už ja sám), v ktorej konkrétnej IT oblasti by ste mi odporúčali sa vzdelávať ako samouk? Ukončil som gymnázium maturitou (nematuroval som z MAT, ani FYZ, len z INF). Na VŠ nejdem kvôli slabej pamäti, mám však aj iné zdravotné problémy, som ZŤP s 60%-ným postihnutím, takže manuálna práca je u mňa vylúčená. Preto by som niečo chcel s počítačmi (len nie programovanie, v logickom a analytickom myslení zlyhávam, aj preto som mal na maturite z INF 3-ku). A na invalidný sa mi nechce, byť doma od 20 rokov do konca života je utrpenie. Zoberie ma potencionálny zamestnávateľ na základe nejakých referencií, ktoré by som si urobil aj bez VŠ? Ďakujem za rady a návrhy.
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Zamestnanie v IT s gymnáziom

Príspevok od používateľa audiotrack »

môžeš ešte skúsiť webdesign, ale tam sa ťažko presadíš lebo je obrovská konkurencia. Inak je to nula bodov, všade v IT treba analytické myslenie
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Mohol by si skladať PC? Konfigurovať siete? NASky a pod?
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Urcite by to slo. Niektore support pozicie, nie helpdesk, ale rozne jednoduche adminovske veci. U nas v teame by ti napr. stacilo naucit sa par postupov a vedel by si pracovat. Ziadne programovanie, avsak zato sa vyzaduje presnost resp. mat vo svojich veciach poriadok.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

uplink napísal:Mohol by si skladať PC? Konfigurovať siete? NASky a pod?
on nemá analytické a logické myslenie. Dať takému človeku konfigurovať sieť, to potom vyzerá tak, že pre 6 počítačov hodí "naučenú" masku podsiete a rezervuje 256 adries. Politiku prístupov tiež spraví podľa naučených postupov (ak vôbec nejako) a podobne. To sú veci čo sa nedajú univerzálne naučiť, ale treba vedieť čo robí a prečo to robí. A ak mu to nemyslí v takomto smere, tak by by sa v tomto neuživil
kompi
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kompi »

suhlasim z audiom....
chalanisko drzim ti palce budes to mat ale brutalne tazke a ozaj dôchodok mozeš brat aj popri práci. nezabudaj ze pokial si nieco nenajdes musis z niečoho žit....
graupel
Novice
Novice

Na webdesign treba cit, s PhotoShopom nemám žiadne skúsenosti. HTML, CSS ovládam ako tak, pustil som sa aj do PHP, už nastali problémy. No a keď som vyskúšal C++, tak som bol už totálne mimo. Preto som sa na programovanie vybodol. "Programoval" som len čisto mechanicky, čo je úplne zle. Tak asi len to skladanie. :-(
kompi
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kompi »

a klasicke servisne prace?
graupel
Novice
Novice

Tak len také obyčajné (až primitívne) veci viem ako reinštalácia či pokročilejšie nastavenia Win, pokročilejšie nastavenia AV/FW a pod.

EDIT: Rozmýšľam, či by bol dobré vyskúšať aj prácu v nejakom e-shope. T.j. komunikácia so zákazníkom, práca s databázou a pod.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

1st level vo velkej firme typu AT&T, HP, IBM
Napísať odpoveď