Ktory bicykel je lepsi?
Ktory bicykel je lepsi?
Je mi jasne ze s rozpoctom 200euro si nekupim nic specialne, ale ked uz, tak uz sa radsej ujistim ze ci nekupujem za tu cenu nejaku blbost.
Viem ze je tu zopar ludi, ktory sa vyznaju v cyklistike, tak si necham kludne poradit. Co som postrehol, tak sa zide moja vyska - 178cm, a bicykel by som chcel vyuzivat len na obcasne vikendove bicyklovanie po cestach, pripadne nejake polne cesticky -> preto odpruzena vidlica
a teda nasiel som nieco takeho:
http://www.worker.sk/1710/odpruzeny-mtb ... y-storm-26
http://velosprint.sk/shop/c.224_560/aut ... 12.p.25479
viac sa mi pozdava ten Author, ale rad si necham poradit.
K+ ista
Viem ze je tu zopar ludi, ktory sa vyznaju v cyklistike, tak si necham kludne poradit. Co som postrehol, tak sa zide moja vyska - 178cm, a bicykel by som chcel vyuzivat len na obcasne vikendove bicyklovanie po cestach, pripadne nejake polne cesticky -> preto odpruzena vidlica
a teda nasiel som nieco takeho:
http://www.worker.sk/1710/odpruzeny-mtb ... y-storm-26
http://velosprint.sk/shop/c.224_560/aut ... 12.p.25479
viac sa mi pozdava ten Author, ale rad si necham poradit.
K+ ista
-
sobrancan16
Star
Re: Ktory bicykel je lepsi?
skús došporiť 69EUR a kúp tento http://www.bicykle.eu/eshop/bicykle/hor ... -2012.html
rad si vypocujem aj dovod ze preco 
-
sobrancan16
Star
kvalita
ja si ho idem tiež teraz kúpiť aj kamoš má taký istý len Corssway a za rok čo ho má nebol s tým bikom ani raz v serivse (no raz bol aj to len nastaviť prehadzovačky )
sharky-no.. nikto, kto sa vyzná do bikov, Ti takýto bike neodporúči kupovať..
Dandy.. o značke som v živote nepočul.. výhoda tohto stroja je výbava Deore, ktoré sa montuje na biky okolo 600€.. avšak len tieto komponenty sa v bežnom obchode predávajú za cenu okolo 80-100€, potom akej kvality budú ostatné komponenty vrátane rámu? ..keď tam ešte aj napíšu nosnosť 100kg.
Author.. výbava obyčajný podpriemer, vidlica má zdvih len 63mm, vhodná na asfaltky.. avšak predstavec pred riaditkami namierený rovno do neba vyzerá dosť komicky. Do krčmy, na futbal alebo do obchodu bude fajn.
Merida.. má "značkovejšiu" vidlu so 100mm zdvihom, tá by mohla niečo viac "pružiť" v teréne, výbava podobná Authoru..
Neviem, ja by asi šiel do Meridy... avšak v porovnaní s predchádzajúcimi bikmi je to tiež len z blata do blata..

Dandy.. o značke som v živote nepočul.. výhoda tohto stroja je výbava Deore, ktoré sa montuje na biky okolo 600€.. avšak len tieto komponenty sa v bežnom obchode predávajú za cenu okolo 80-100€, potom akej kvality budú ostatné komponenty vrátane rámu? ..keď tam ešte aj napíšu nosnosť 100kg.
Author.. výbava obyčajný podpriemer, vidlica má zdvih len 63mm, vhodná na asfaltky.. avšak predstavec pred riaditkami namierený rovno do neba vyzerá dosť komicky. Do krčmy, na futbal alebo do obchodu bude fajn.
Merida.. má "značkovejšiu" vidlu so 100mm zdvihom, tá by mohla niečo viac "pružiť" v teréne, výbava podobná Authoru..
Neviem, ja by asi šiel do Meridy... avšak v porovnaní s predchádzajúcimi bikmi je to tiež len z blata do blata..
Tak to veľká kvalita nie je.. ja od kúpy biku v roku 2007 ešte stále nemusel nič nastavovať čo sa týka radenia prevodov.. podobne to bolo s predchádzajúcim bikom, ktorý som mal od 1996.. avšak samozrejme oba biky mali výbavu z opačného konca portfólia od Shimana (LX/XT)sobrancan16 napísal:a za rok čo ho má nebol s tým bikom ani raz v serivse (no raz bol aj to len nastaviť prehadzovačky )
To je jedno aka tam je vybava. Ja mam bike za uplne inu sumu, prehadzovacky sram, ale to neznamena, ze sa o to starat clovek nemusi. Praveze hociaky bicykel treba pravidelne udrziavat/servisovat. Potom ti moc dlho nevydrzi, respektive bez pravidelneho servisovania ho budes moct za par rockov vyhodit alebo uz nebude na tom kvalitativne tak ako bol. Sice ano kolesa sa tocit budu a prehadzovat bude, ale ako 
laforez.. ja som nepísal o starostlivosti a údržbe (čistenie, mazanie).. veď to je samozrejmosť. Akurát moja skúsenosť je, že tie lacnejšie komponenty môžeš akokoľvek čistiť a mazať.. aj tak po čase budeš musieť nastavovať správny chod.. a aj tak Ti to nakoniec po určitej dobe nepôjde tak ako má.

tusil som, ze to budu taketo kusy, vsak ta cena je smiesna. dakujem 
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
nie je celkom pravda. Kamarát má bike z cenovej ~5k eur a neďobol doňho prstom 4tý rok v podstate, až na galusky a plášte. Menil špalky na brzdách ešte. Ale prehadzovanie a zvyšok bajku šlape ako hodinky. Jazdí na ňom denno denne, Iron Manov, Triathlony, etc. O svojom neviem ešte veľa povedať, mám ho len mesiac a nejaké drobné, ale zatiaľ som spokojný až na pískajúcu hydraulickú kotúčovú brzdu. To je celkom otrava. Musím ju dať vyreklamovať. Uvidím o 5 rokov, čo všetko budem servisovať. Samozrejme bicykel čistím aspoň od hrubej špiny, uvidím ako to bude s mechanikou prehadzovačky a ostatnými časťami biku.laforez napísal:To je jedno aka tam je vybava. Ja mam bike za uplne inu sumu, prehadzovacky sram, ale to neznamena, ze sa o to starat clovek nemusi. Praveze hociaky bicykel treba pravidelne udrziavat/servisovat. Potom ti moc dlho nevydrzi, respektive bez pravidelneho servisovania ho budes moct za par rockov vyhodit alebo uz nebude na tom kvalitativne tak ako bol. Sice ano kolesa sa tocit budu a prehadzovat bude, ale ako
-
vendo
Guru
piskajuca brzda nieje na reklamaciu 
vymen/vycisti dosticky, malo by pomoct
vymen/vycisti dosticky, malo by pomoct
-
uplink
VIP
Vendo - menil som aj celý ten kruh, aj platničky, aj mi to už niekoľko krát nasprayovali v servise, stále to huláka. Je mi jedno čo s tým spravia, len keď idem dole z kopca, nechcem aby o mne vedelo celé okolie, to je všetko. Je hanba aby do biku, do ktorého som vrazil ku dnešnému dňu 3k evri, robil hurhaj ako lacka z tesca.
On ma na biku za 5k spalky na brzdach?
Moj bike je este z vyssej cenovej kategorie a tiez mi na nom este nic neodislo a vsetko funguje tak ako ma, ale ja ho davam pravidelne na prehliadky. Vzdy po zime/pred zimou a pretym ako idem bicyklovat do zahranicia na dlhsiu dobu.
Moj bike je este z vyssej cenovej kategorie a tiez mi na nom este nic neodislo a vsetko funguje tak ako ma, ale ja ho davam pravidelne na prehliadky. Vzdy po zime/pred zimou a pretym ako idem bicyklovat do zahranicia na dlhsiu dobu.
-
vendo
Guru
triatlony na nom jazdi tak to asi mtb nebudelaforez napísal:On ma na biku za 5k spalky na brzdach?![]()
inac uplink piskanie je od vzajomnej interakcie platniciek a kotuca, samotna brzda s tym nema co spolocne
proste ine (iny typ-organicne, sintrovane atd) ked vymenis ten isty typ tak je mozne ze to bude stale piskat, ale aj mne obcas piskali, stacilo serioznejsie prebrzdit a po chvili prestali
Som to nedocital poriadne
iny typ platniciek, alebo kotucu. Vravis ze ti to uz odmastnovali v servise, tak potom jedine jedno z tych dvoch.
Ahoj, Ja som kúpil tiež http://www.worker.sk/1710/odpruzeny-mtb ... y-storm-26 tento bicykel a som spokojný. Na nete som si vybral, doprava bola zadarmo (niekedy majú dopravu zadarmo) a kuriér mi ho priviezol až k dverám.
Priznám sa nevedel som si vybrať a zavolal som im a na infolinku kde mi ochotný pán poradil.
Som nadšený, môžem odporučiť so službami a tovarom.
Priznám sa nevedel som si vybrať a zavolal som im a na infolinku kde mi ochotný pán poradil.
-
audiotrack
VIP
gratulujem, to je ten, ktorý tu bol v prvom príspevku a hneď v piatom príspevku ho máš zprdnutý. Keby si si pred kúpou prečítal toto vlákno, mohol si ušetriť. Predavač ti nahovorí kadečo aby predalmio001 napísal:Ahoj, Ja som kúpil tiež http://www.worker.sk/1710/odpruzeny-mtb ... y-storm-26 tento bicykel a som spokojný. Na nete som si vybral, doprava bola zadarmo (niekedy majú dopravu zadarmo) a kuriér mi ho priviezol až k dverám.
-
Michaelo
Hardcore addict
Povedal by som, ze ho kupoval skor, ako toto vlakno vzniklo 
-
galbavymartin
Light Professional
Ludia potreboval by som poradit daky bike...nejako extremne nejazdim...len aby sa dalo spolahnut cca do max 250 € cim lacnejšie tak lepsie..vyska 177cm...skor teren ako asfaltka
http://www.sadesport.sk/bicykle/643-ctm ... elena.html
http://www.exisport.com/katalog/product ... llow-matt/
http://www.sadesport.sk/bicykle/643-ctm ... elena.html
http://www.exisport.com/katalog/product ... llow-matt/
-
hrban
Addict
lol idem trošku OT ale servisovať bicykel ? a čo do krista chcete servisovať na bicykli ? 90% z vecí čo na biku treba robiť si každý človek čo má 5 prstov na každej ruke a sadu kľúčov spraví doma cez voľnú nedeľu, a nastavovanie prevodov ? to nie je prevodovka od auta, že to trvá pár hodín sa k tomu len dostať a nie to ešte opraviť, ale robota na 15 min....
neviem či vy, mestskí ľudia, ste toto v dectve nerobili, ale ja som si menil špice a centroval kolesá keď som mal 10 rokov omg... starý otec ukázal a nebol problém ...
neviem či vy, mestskí ľudia, ste toto v dectve nerobili, ale ja som si menil špice a centroval kolesá keď som mal 10 rokov omg... starý otec ukázal a nebol problém ...
-
Michaelo
Hardcore addict
Tjn ale také odpruženie si väčšina ľudí nevie opraviť.
Napr mne na mojom Kellys Skain prasklo tesnenie na zadnom odpružení a musel som ho meniť. Samozrejme, servis a nové odpruženie za cca 150€
Napr mne na mojom Kellys Skain prasklo tesnenie na zadnom odpružení a musel som ho meniť. Samozrejme, servis a nové odpruženie za cca 150€