graficke materialy Web vs. Tlač

Grafika, webdesign, spracovanie videa a zvuku...
saj
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

graficke materialy Web vs. Tlač

Príspevok od používateľa saj »

Ahojte, potreboval by som sa trosku poradit ohladom prace vo Photoshope, ak chcem pouzit dane materialy (loga, plagaty, vizitky atd.) nielen na "online" pouzivanie a prezentaciu ale aj k tlacenej podobne.

Nedavno som mal jeden problem, potreboval som spravit ciernobiely plagat v PS, ktory siel nasledne do tlace (A5). Plagat som spravil (cmyk,300dpi,vysoke rozlisenie), pouzil som tam nejake jpg texture cierno-sedo-biely background, nejaky HQ transparentne png obrazok, ktory mal vsak nadych modrej, ale odfarbil som ho atd... avsak firma co to tlacila povedala, ze je to naprd, ze to nie je ciernobiele. Plagat bol vsak odfarbeny v PSku a jednoducho ciernobiely bol (ale asi nie tak celkom a robil som to zle).

Tak by som sa chcel spytat ako to teda spravit, aby som dobuducna pri podobnom probleme vedel, co a ako.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: graficke materialy Web vs. Tlač

Príspevok od používateľa uplink »

Ak chceš skutočne čiernobiele, dobré je spraviť to cez farebný režim v photoshope, nie len cez efekt, desaturáciu a pod. Tak isto si treba dať pozor v akom farebnom profile pracuješ, či si v CMYK, alebo RGB, potom ak si v CMYK, aký profil máš loadnutý atp.
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa weroro »

... a pri exporte to ulož buď do PDF alebo do TIF
saj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa saj »

Farebny rezim by som v tom pripade (ak chcem cisto black and white) mal pouzit greyscale. Nasledny export do pdf mi je jasny. Bol som trochu zmateny len, ked mi povedali ze je to naprd, ale pokial budem pracovat v greyscale formate tak by to malo byt v pohode teda
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Ved ked oni daju cierno bielu tlac, tak im to proste vytlaci cierno bielo aj keby si mal ten obrazok plnofarebny.
To ze ty budes pracovat v greyscale je len pre teba nahlad, aby si vedel ako to bude v ciernobielej vyzerat.
Ak je to nieco co si tlacis pre seba a chces to B&W tak neviem co sa vobec zaujimaju, ked sam vies ze je to tak ako to chces.
Napísať odpoveď