Nechápu, proč je cukr tak zavrhovaný, když ve fyziologii ve 2. ročníku na medicíně je napsáno, že srdíčko jedním stahem vypudí 1,2 dcl krve, za 1 minutu je to kýbl krve a za den cisterna o 10.000 litrech. Osmdesátiletý člověk načerpá srdíčkem 350 milionů litrů krve, což je celá Křetínka, než začne přetékat.
Měli by si všichni uvědomit, na co to srdíčko jede. Myslíte si, že na cereálie, jogurty, na makrobiotické potraviny jako například naklíčené obilí a podobně? Ne – jede na cukr, a to právě na hroznový cukr - glukózu, která je obsažena v řepném cukru společně s ovocným cukrem - fruktózou. Další orgán, který jede na cukr, jsou játra. Bez glukózy a kyseliny glukuronové bychom nestrávili a nezlikvidovali spoustu toxinů, které dostáváme v každodenní potravě. Hroznový cukr nám jede do svalů, takže když sportovec chce podat výkon, musí dostat dostatek cukrů. Ale nejdůležitější orgán, na který cukr jede, je naše mozkovna. A to opět na hroznový cukr. Zase se najdou lékaři, kteří budou tvrdit, že cukr je jed. Můj otec, také lékař, říkával mé matce: „Slaď tomu Petrovi trochu víc, jeho příroda neobdařila jiskrným intelektem, tak ať mu to více myslí a všechno si pamatuje.“ Myslím, že díky otci jsem to co jsem, že jsem si třeba udělal i druhou vysokou školu. Dále fruktóza, která je druhá molekula v sacharóze, je důležitá jako velký zdroj energie, ale hlavně pro pány je motorem bičíku našich spermií. Proč se tedy potom všichni diví, že máme tak nízkou pohyblivost spermií a spousta pánů nemůže oplodnit svou partnerku. Také tvrzení, že cukr a jeho nadměrný přísun, by mohl způsobit cukrovku, je rovněž mylné. Při glukozotolerančním testu je slinivka schopna zpracovat za 2 hodiny 7 dkg podaného cukru a glykemie nám klesne na normál. A o slinivce platí totéž, co o každém jiném orgánu v těle. Když chcete mít vyfachčené svaly a srdce, musíte je trénovat.
Víte dobře, že když si člověk zlomí nohu a dají mu ji do sádry, tak za 3 týdny proběhne atrofie z inaktivity a stehenní sval se zmenší o ¼ svého objemu. Takže u mě je nejvíce vypracovaná slinivka, protože už od rána dostává 5 kostek cukru v kávě, v zápětí mnoho sklenic Coca coly a moje beta buňky langerhanzových ostrůvků si patrně už říkají, kdy nám dá pokoj, abychom mohly také atrofovat.
Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
Re: Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
Ten clanok o cukre mi pride tiez nejaky divny..
Tak mily Beybo.. uz si asi mudrejsi
.. Vyber si ....... Ja len dodan, ze co som pisal ja nie su len googlene studie ale moje vlastne skusenosti, pretoze ja som podobnu vec riesil v mladosti tiez. Tiez som bol dost chudy a pri mojej vyske (189cm) som s mojimi 80-82kg nebol spokojny a genetika mi nikdy nedopriala pribrat. Dnes mam 120kg a cuduj sa svete som zatial zdravy a este nik mi nepovedal ze vyzeram horsie
Okrem gaineru som nebral ziadne (a vonkoncom nie anabolickeho charakteru) doplnky .
-
bashnator
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
Sacharidy vo forme obilnin, ryze, cestovin konzumujeme len niekolko tisic rokov a z toho dovodu, sa nam telo este nestihlo prisposobit na spracovanie tychto potravin, nie su uplne idealne pre nas. Odporucam clanok nizsie a rovnako zvysit spotrebu tukov pri priberani, ktore viazu ovela viacej energie nez sacharidy a su dlhodobejsie lepsia volba pre zdravie. Gainer by som zahodil, dokupil kvalitny protein zvysil prijem bielkovin, tukov a hlavne zelenej zeleniny. Napr. take Avokado je velmi dobre pre cviciacich je to energeticka bomba a rovnako obsahuje kvalitne tuky a aj ked je to ovocie velmi slusne nasyty.
Celkom zaujimava je aj takzvana Paleo dieta, co je vlastne sposob stravovanie sa rovnakym stylom ako nasi predkovia pred vznikom pestovania polnohospodarskych plodin, cize ziadne obilininy, zemiaky a podobne alebo aspom konzumaciu znizit na uplne minimum, kombinujes proteiny so zeleninou namiesto sacharidov. V tvojom pripade by som mozno, ale isiel stylom 50% (bielkoviny) na 50% (sacharidy) mozes rovnako skusit aj tuto dietu zalezi na tebe, jak ti to bude vyhovovat hlavne po energickej stranke, kedze telo uz je zvyknute na urcity typ stravy. Nechcem tu robit kazne, ale myslim, ze kazdy by sa mal zacat viac zaujimat o to v akej kvalite a konkretne co jest. Jedlo co jeme nas ovplynuje ci uz po fyzickej alebo psychickej stranke a je skoda, ze o stravovani sa toho deti prilis v skole nanaucia. Takze odtrhni si 20-30 min denne, ak mas chut a precitaj si aspon zakladne clanky na tejto stranke, kde najdes vsetko zakladne a pochopis ten zakladny princip.
http://www.vladozlatos.com/blog/clanky- ... efekt.html
Celkom zaujimava je aj takzvana Paleo dieta, co je vlastne sposob stravovanie sa rovnakym stylom ako nasi predkovia pred vznikom pestovania polnohospodarskych plodin, cize ziadne obilininy, zemiaky a podobne alebo aspom konzumaciu znizit na uplne minimum, kombinujes proteiny so zeleninou namiesto sacharidov. V tvojom pripade by som mozno, ale isiel stylom 50% (bielkoviny) na 50% (sacharidy) mozes rovnako skusit aj tuto dietu zalezi na tebe, jak ti to bude vyhovovat hlavne po energickej stranke, kedze telo uz je zvyknute na urcity typ stravy. Nechcem tu robit kazne, ale myslim, ze kazdy by sa mal zacat viac zaujimat o to v akej kvalite a konkretne co jest. Jedlo co jeme nas ovplynuje ci uz po fyzickej alebo psychickej stranke a je skoda, ze o stravovani sa toho deti prilis v skole nanaucia. Takze odtrhni si 20-30 min denne, ak mas chut a precitaj si aspon zakladne clanky na tejto stranke, kde najdes vsetko zakladne a pochopis ten zakladny princip.
http://www.vladozlatos.com/blog/clanky- ... efekt.html
Tak si to zhrnme:
cukor = ppc jed .
Obilniny = neprirodzena strava kedze homosapiens to nepestovali (zaujimal by ma ich priemerny vek
Dajme si do google taku sol = cista samovrazda
O bielkovinach tu tiez padlo svoje a verim ze vygooglena studia je do znacnej miery pravdiva .
Takze sme dospeli k comu ?
Treba sa odstahovat niekde do dazdoveho pralesa, zasobit sa bananmi a zit ako homosapiens
s vierou ze tam nas nezastihne nic nezdrave z civilizovaneho sveta vratanie elektromagnetickeho a radioveho ziarenia ktore je tu vsade vokol nas.
Je krasne sa takto zaujimat o zdravy zivotny styl v podobe zdravej stravy , ved napokon aj ja sam to robim ako sportovec, ale sme vo svete v akom sme a brat to takto extremne moze mat za nasledok jedine to, ze si privodime stres navyse a ten nas zabije skor ako nejake sacharidy z obilnin .
Treba jest normalne vsetko co nam chuti. Ved nasi stari rodicia to tiez robili a zili a vacsina aj dost dlho a to aj bez googleneho mudrovania. Ked chcete normalne zdravo zit, jedzte s mierou, dajte pozor na zle tuky, kus menej sladkosti, kus viac ovocia a zeleniny, pite pravidelne , spite pravidelne, zajdite si sem tam do prirody, fajne si "zablaznite" s frajerkou ci manzelkou a hlavne sa nestresujte hovadinami ( pretoze nech si vravi kto chce co chce stres hra najvyznamnejsiu rolu co sa tyka zdravia) a ak vam stastie dopraje prezijete dlhy, krasny a spokojny zivot .
Tot moj nazor na to vsetko.
Zvrtlo sa to tu uz fajne mimo temu. Baybo chcel len radu ako kus pribrat
cukor = ppc jed .
Obilniny = neprirodzena strava kedze homosapiens to nepestovali (zaujimal by ma ich priemerny vek
Dajme si do google taku sol = cista samovrazda
O bielkovinach tu tiez padlo svoje a verim ze vygooglena studia je do znacnej miery pravdiva .
Takze sme dospeli k comu ?
Treba sa odstahovat niekde do dazdoveho pralesa, zasobit sa bananmi a zit ako homosapiens
Je krasne sa takto zaujimat o zdravy zivotny styl v podobe zdravej stravy , ved napokon aj ja sam to robim ako sportovec, ale sme vo svete v akom sme a brat to takto extremne moze mat za nasledok jedine to, ze si privodime stres navyse a ten nas zabije skor ako nejake sacharidy z obilnin .
Treba jest normalne vsetko co nam chuti. Ved nasi stari rodicia to tiez robili a zili a vacsina aj dost dlho a to aj bez googleneho mudrovania. Ked chcete normalne zdravo zit, jedzte s mierou, dajte pozor na zle tuky, kus menej sladkosti, kus viac ovocia a zeleniny, pite pravidelne , spite pravidelne, zajdite si sem tam do prirody, fajne si "zablaznite" s frajerkou ci manzelkou a hlavne sa nestresujte hovadinami ( pretoze nech si vravi kto chce co chce stres hra najvyznamnejsiu rolu co sa tyka zdravia) a ak vam stastie dopraje prezijete dlhy, krasny a spokojny zivot .
Tot moj nazor na to vsetko.
Zvrtlo sa to tu uz fajne mimo temu. Baybo chcel len radu ako kus pribrat
Pochopil som to celkom jasne. Ide o to ze tou pracou proste vela svalov nenabere aj tak, gainer sposobi akurat tak ulozenieu tuku, zatoxikuje organizmus, tym padom zhorsi celkovy vstrebavanie zivin, a vzniknu dalsie nasledne zdravotne problemy.Yogi120 napísal:Ty si asi celkom nepochopil co sa autor prispevku pytal ...
Skus rozlisovat medzi sacharidami a rafinovanym chemicky spracovanym cukrom. Tento cukor je ako droga, je navykovy, vyrabany podobnym postupom ako heroin. Je to neprirodna latka a pre ludsky organizmus uplne neprirodzena a skodliva. http://www.prirodnivyziva.cz/rafinovany_cukr.htmhughito napísal:A ten článok o cukre..tieto neustále nové prevratné názory sa mi už zdajú pekne smiešne. Ani som to nedočítal. Zachvíľu niekto príéde na to, že bielkoviny sú zlo a treba prijímať pránu, energiu.
Že ľudia neprijímali cukor pred 400 rokmi? To je čo za absurdný nezmysel? Okrem toho, že cukor poznáme oveľa dlhšie ako 400 rokov, tak čo také ovocie?
Pre tych nechapavych. Ked hovorim o skodlivosti cukru nehovorim o tom co obsahuje jablko, banan, med, ovsene vlocky, ale o tych kockach co si hadzete do kavy a caju a sa pouziva ako sladidlo takmer vo vsetkych priemyselne spracovanych potravinach. Ale mudrovat to vie kazdy.
Pisal, ze v praci dviha, tlaci, posuva tazke bremena ci tak nejak. Je to zataz pre svaly ako aj cvicenie aj ked nie take izolovane ako samotne posilnovanie ale je a tym sa zakonite svaly budu tvorit pokial budu mat z coho. Ved este aj svalovku pisal ze malPochopil som to celkom jasne. Ide o to ze tou pracou proste vela svalov nenabere aj tak, gainer sposobi akurat tak ulozenieu tuku, zatoxikuje organizmus, tym padom zhorsi celkovy vstrebavanie zivin, a vzniknu dalsie nasledne zdravotne
Ja som sa ho najedol resp. na pil tiez dost a nemal a nemam ziadne zdravotne problemy. Kazdy rok chodim na preventivku !
Presne si to vystihol. "Mudrovat dokaze kazdy".. len chlap sa pytal ako nabrat resp. pribrat. Keby chcel riesit ucinky jednotlivych jedal na zdravie, tak sa spyta inak a v inej teme. Tak nemudrujme.
Ved mu nik neradi aby jedol slaninu alebo zakazane latky.
yogi120 mas na niektore veci trochu zkresleny pohlad.
Prvu vec ktoru by si si mal uvedomit je, ze nezalezi natom kolko zivin som schopny prijat ale to ako tie ziviny dokaze telo vyuzit. Ak tejto vete chapes tak potom aj pochopis ze je to strasne individualna vec ktora zavisi od mnozstva faktorov zacinajuc od stavu enzymov v zaludku, fungovania traviaceho systemu a mikroorganizmov v nom az po celkovy fyzicky a psychycky stav.
Nikde nepopieram ze je schopny nabrat z prace nejake mnozstvo svalov, ale zaver tvojej vety, ze ak ma z coho, je uplna hlupost. Kazdy z nas ked zacinal nejakym sposobom cvicit zpociatku stravu nijak zvlast nedodrziaval (a to nehovorim o tom ze by sme jedli kazde 3 hodiny 6x za den) a aj napriek tomu sme dokazali naberat svaly, a uz len tento fakt tvoje tvrdenie vyvracia. Samotne to tvoje tvrdenie je tak hlupe ze ak by platilo v reale tak by malo znamenat to ze kazdy kto by denne zral proteiny a kompletne by dodrziaval stravu ale popri tom by asbolutne nijak necvicil by mal rovnake vysledky ako ten kto cvici ale stravu absolutne nijak nedodrziava. Je jasne kto bude natom lepsie.
Svaly sa daju naberat a pri tom sa netreba nijak zvlast prezierat, je to mytus vyprodukovany z Weiderovej ery ktora ma svoje dovody v biznise. To ze sa rast postupom treningu zastavi znamena to ze sa telo adaptovalo na formu zataze a sposob treningu, nie to ze treba zacat viac zrat jak som si ja kedysi naivne myslel a akurat som tak docielil to ze som nechutne nabral sadlo.
Ziviny su rozhodne dolezite ale vacsi doraz by sa mal klast na kvalitu ako na kvantitu.
A to je dovod preco som napadol tvoj prispevok, obzlast odporucanie toho gaineru, co som aj celkom jasne vysvetlil v danom clanku. Dovody odporucania gaineru mnohymi tzv odbornikmi su velmi proste a logicke, a sice, ma relativne vysoku kaloricku hodnotu. Lenze tu uz logika konci. Dalej sa uz nikto nezacne zaujimat ze rovnaku a mozno ja vacsiu kaloricku hodnotu ma kus cokolady, sojovy rez alebo bars aka ina sladkost, dokonca hrst orechov ma mozno aj vyssiu kaloricku hodnotu a je to zo zdravotneho hladiska o stokrat a mozno aj tisickrat lepsia alternativa ako sladkosti a gainer.
Mnohy mozu teraz argumentovat ze gainer ma vyssi podiel bielkovin, co je sice fakt ale, za prve, ten podiel vysky je realitviny a vacsinou v pomere 70:30 v prospech sacharidov, co znamena ze jedna odmerka ma mozno tak cca maximalne 10g bielkovin a taky sojovy rez ich ma mozno cez 12g, takze to neni ziadna vyhra.
Za druhe plati uz veta spominana na zaciatku prispevku, zopakujem ju, urcujuce je to ako telo vyuzije ziviny, nie to kolko zivin prijme.
Za tretie, si myslis ze ked zozeres bielkovinu v nejakom svojom povodnom vzorci ju telo v pohode spracuje a ulozi v rovnakom vzorci ako rovnaku bielkovinu prave presne do svalov? Nie, telo uplne inac funguje a ked to potrebuje tak kludne vsetky bielkoviny premeni na glukozu a to iste moze platit aj naopak a nehovoriac o tom ze ked mas pekne prekysleny a toxinmi zaneseny organizmus ich traviaci trakt radsej vyluci jak keby malo vydavat dalsi kus energie a kysleho prostredia na ich spracovanie.
Za stvrte plati termicky efekt jedla, v skratke ide o to ze cim viac zozerem tym viac energie potrebujem aj na travenie tohoto jedla. Toto kompletne vyvracia frekvenciu jedal a mnozstvo prijamnych kalorii totalne relativizuje.
Toto su jasne dovody preco napadam uzivanie gaineru, okrem toho ze je to uplne zbytocne vyhadzovanie penazi a to co obsahuje nema nic spolocne s naberanim svlaov, tak ten najdolezitejsi dovod je to ze obsajuje priemyselelne spracovany cukor, ten je z dlhodobeho hladiska pre rast svalov skor kontraproduktivny, lebo je navykovy, organizmus toxikuje, vytvara kysle prostredie, zhorsuje vstrebavanie, je zivnou podou pre kvasinky a plesne ako je candida, sposobuje unavu, vycerpava CNS atd atd...
A aby som chalanovi poradil tak mu hovorim, zo zaciatku mozno nejake svaly z tej prace nabere, ale mnozstov stravy nato bude mat minimalny vplyv, postupne si telo zvykne a na tu pracu sa adaptuje a tu uz prestane svaly naberat a nezmenis to nijak aj keby si zral 3 kila proteinu s gainerom denne. Najidealnejsie riesenie je preto vytvorit pre telo idealne podmienky pre rast a vstrbavanie zivit a to kvaltinou stravou o ktorej som pisal uz v mojej prvej reakcii.
Prvu vec ktoru by si si mal uvedomit je, ze nezalezi natom kolko zivin som schopny prijat ale to ako tie ziviny dokaze telo vyuzit. Ak tejto vete chapes tak potom aj pochopis ze je to strasne individualna vec ktora zavisi od mnozstva faktorov zacinajuc od stavu enzymov v zaludku, fungovania traviaceho systemu a mikroorganizmov v nom az po celkovy fyzicky a psychycky stav.
Nikde nepopieram ze je schopny nabrat z prace nejake mnozstvo svalov, ale zaver tvojej vety, ze ak ma z coho, je uplna hlupost. Kazdy z nas ked zacinal nejakym sposobom cvicit zpociatku stravu nijak zvlast nedodrziaval (a to nehovorim o tom ze by sme jedli kazde 3 hodiny 6x za den) a aj napriek tomu sme dokazali naberat svaly, a uz len tento fakt tvoje tvrdenie vyvracia. Samotne to tvoje tvrdenie je tak hlupe ze ak by platilo v reale tak by malo znamenat to ze kazdy kto by denne zral proteiny a kompletne by dodrziaval stravu ale popri tom by asbolutne nijak necvicil by mal rovnake vysledky ako ten kto cvici ale stravu absolutne nijak nedodrziava. Je jasne kto bude natom lepsie.
Svaly sa daju naberat a pri tom sa netreba nijak zvlast prezierat, je to mytus vyprodukovany z Weiderovej ery ktora ma svoje dovody v biznise. To ze sa rast postupom treningu zastavi znamena to ze sa telo adaptovalo na formu zataze a sposob treningu, nie to ze treba zacat viac zrat jak som si ja kedysi naivne myslel a akurat som tak docielil to ze som nechutne nabral sadlo.
Ziviny su rozhodne dolezite ale vacsi doraz by sa mal klast na kvalitu ako na kvantitu.
A to je dovod preco som napadol tvoj prispevok, obzlast odporucanie toho gaineru, co som aj celkom jasne vysvetlil v danom clanku. Dovody odporucania gaineru mnohymi tzv odbornikmi su velmi proste a logicke, a sice, ma relativne vysoku kaloricku hodnotu. Lenze tu uz logika konci. Dalej sa uz nikto nezacne zaujimat ze rovnaku a mozno ja vacsiu kaloricku hodnotu ma kus cokolady, sojovy rez alebo bars aka ina sladkost, dokonca hrst orechov ma mozno aj vyssiu kaloricku hodnotu a je to zo zdravotneho hladiska o stokrat a mozno aj tisickrat lepsia alternativa ako sladkosti a gainer.
Mnohy mozu teraz argumentovat ze gainer ma vyssi podiel bielkovin, co je sice fakt ale, za prve, ten podiel vysky je realitviny a vacsinou v pomere 70:30 v prospech sacharidov, co znamena ze jedna odmerka ma mozno tak cca maximalne 10g bielkovin a taky sojovy rez ich ma mozno cez 12g, takze to neni ziadna vyhra.
Za druhe plati uz veta spominana na zaciatku prispevku, zopakujem ju, urcujuce je to ako telo vyuzije ziviny, nie to kolko zivin prijme.
Za tretie, si myslis ze ked zozeres bielkovinu v nejakom svojom povodnom vzorci ju telo v pohode spracuje a ulozi v rovnakom vzorci ako rovnaku bielkovinu prave presne do svalov? Nie, telo uplne inac funguje a ked to potrebuje tak kludne vsetky bielkoviny premeni na glukozu a to iste moze platit aj naopak a nehovoriac o tom ze ked mas pekne prekysleny a toxinmi zaneseny organizmus ich traviaci trakt radsej vyluci jak keby malo vydavat dalsi kus energie a kysleho prostredia na ich spracovanie.
Za stvrte plati termicky efekt jedla, v skratke ide o to ze cim viac zozerem tym viac energie potrebujem aj na travenie tohoto jedla. Toto kompletne vyvracia frekvenciu jedal a mnozstvo prijamnych kalorii totalne relativizuje.
Toto su jasne dovody preco napadam uzivanie gaineru, okrem toho ze je to uplne zbytocne vyhadzovanie penazi a to co obsahuje nema nic spolocne s naberanim svlaov, tak ten najdolezitejsi dovod je to ze obsajuje priemyselelne spracovany cukor, ten je z dlhodobeho hladiska pre rast svalov skor kontraproduktivny, lebo je navykovy, organizmus toxikuje, vytvara kysle prostredie, zhorsuje vstrebavanie, je zivnou podou pre kvasinky a plesne ako je candida, sposobuje unavu, vycerpava CNS atd atd...
A aby som chalanovi poradil tak mu hovorim, zo zaciatku mozno nejake svaly z tej prace nabere, ale mnozstov stravy nato bude mat minimalny vplyv, postupne si telo zvykne a na tu pracu sa adaptuje a tu uz prestane svaly naberat a nezmenis to nijak aj keby si zral 3 kila proteinu s gainerom denne. Najidealnejsie riesenie je preto vytvorit pre telo idealne podmienky pre rast a vstrbavanie zivit a to kvaltinou stravou o ktorej som pisal uz v mojej prvej reakcii.
kali:
Jáj, tak s tým sa dá samozrejme súhlasiť, ja som nadobudol dojem, že ten autor hovorí o všetkých cukroch, ako o zle. Hentakému obyčajnému cukru je fakt dobré sa vyhýbať, síce, aj ja nieked zjem nejakú sladkosť alebo koláč, ale ide skôr o dennú spotrebu.Skus rozlisovat medzi sacharidami a rafinovanym chemicky spracovanym cukrom. Tento cukor je ako droga, je navykovy, vyrabany podobnym postupom ako heroin. Je to neprirodna latka a pre ludsky organizmus uplne neprirodzena a skodliva. http://www.prirodnivyziva.cz/rafinovany_cukr.htm
Pre tych nechapavych. Ked hovorim o skodlivosti cukru nehovorim o tom co obsahuje jablko, banan, med, ovsene vlocky, ale o tych kockach co si hadzete do kavy a caju a sa pouziva ako sladidlo takmer vo vsetkych priemyselne spracovanych potravinach. Ale mudrovat to vie kazdy.
Takze ako vravim ... nepochopil si vobec o com je tu rec
...
Napadaj si co chces je to v pohode
.
-Ja som manualne robil. -
-Ja som mal v minulosti problem pribrat resp. nabrat svaly-
-Ja som tym presiel a za vela rokov sam na sebe zistil co ako funguje a take poznatky som tu aj poskytol.
Dosiahol som ciel ktory zrejme vysoko presahuje poziadavky Bayboa a ako som pisal som zdravy a uzivanie gaineru mi nijak neublizilo ale pomohlo k tomu co som chcel dosiahnut a to nespochybnis nijak a darmo tu budes pisat, ze kazdy je iny. Ja patrim medzi tie skupiny ludi ktori maju problem nabrat a ak som to dokazal ja dokaze to kazdy ak bude chciet a bude to robit spravne . Sme v teme posilnovanie a bodybuilding a ak chce niekto ist touto cestou, tak sa podla mna nema coho bat pri uzivani gaineru pokial to bude s rozumom. Ved kazdy vrcholovy kulturista ho urcite bral v objemovke a to aj pred mnohymi rokmi a neverim ze kazdy ma teraz zdravotne problemy.
Takze ak niekoho este zaujimaju tvoje teorie, tak si kludne popis ale na mna uz prosim nereaguj lebo mna to nezaujima pretoze nema preco ja som pouceny zivotom cize faktami a vysledkami .
Napadaj si co chces je to v pohode
-Ja som manualne robil. -
-Ja som mal v minulosti problem pribrat resp. nabrat svaly-
-Ja som tym presiel a za vela rokov sam na sebe zistil co ako funguje a take poznatky som tu aj poskytol.
Dosiahol som ciel ktory zrejme vysoko presahuje poziadavky Bayboa a ako som pisal som zdravy a uzivanie gaineru mi nijak neublizilo ale pomohlo k tomu co som chcel dosiahnut a to nespochybnis nijak a darmo tu budes pisat, ze kazdy je iny. Ja patrim medzi tie skupiny ludi ktori maju problem nabrat a ak som to dokazal ja dokaze to kazdy ak bude chciet a bude to robit spravne . Sme v teme posilnovanie a bodybuilding a ak chce niekto ist touto cestou, tak sa podla mna nema coho bat pri uzivani gaineru pokial to bude s rozumom. Ved kazdy vrcholovy kulturista ho urcite bral v objemovke a to aj pred mnohymi rokmi a neverim ze kazdy ma teraz zdravotne problemy.
Takze ak niekoho este zaujimaju tvoje teorie, tak si kludne popis ale na mna uz prosim nereaguj lebo mna to nezaujima pretoze nema preco ja som pouceny zivotom cize faktami a vysledkami .
-
bashnator
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
Yogi kolko si nabral za ake obdobie? Typujem teda, ze si zmenil aj stravovanie ako vyzeral tvoj jedalnicek ?
Nejakych 11 rokov kolo 40 kg
Ale mal som aj prestavky v cviceni a pravidelnom jedenim.
Ale mal som aj prestavky v cviceni a pravidelnom jedenim.
yogi120 co si ty myslis ze sa dialo v tvojom tele pocas priberania a naberania svalov je jedna vec, to co sa tam naozaj deje je vec druha. Asi tak by som ohodnotil tuto diskusiu.
Ked ty si povies ze si nabral z gaineru, bezohladu nato aky trening si isiel, aka bola intenzita, objem, frekvencia, sustavnost civcenia, aky si mal vek, zdravotne aspekty, celkovu stravu, inzulinovu senzitivitu, regeneraciu CNS a jej odlonost voci treningom, GPP, techniku cvikov, atd atd, tak to proste muselo byt z gaineru. Gratulujem, ale nabuduce si aspon skus uvedomit ze kazdy je iny, a to ze tebe nieco niekedy zabralo pricom to mame podlozene akurat tak iba tvojim dohadom, ze to asi z toho bolo, to neznamena ze to automaticky zaslape aj tomu druhemu a budes to tu rozdavat ako neznicitelnu radu.
Ked chces nejake referencie v tychto clankoch ich najdes
http://kulturistika.ronnie.cz/c-14535-m ... nicek.html
http://kulturistika.ronnie.cz/c-14817-m ... okovu.html
Ked ty si povies ze si nabral z gaineru, bezohladu nato aky trening si isiel, aka bola intenzita, objem, frekvencia, sustavnost civcenia, aky si mal vek, zdravotne aspekty, celkovu stravu, inzulinovu senzitivitu, regeneraciu CNS a jej odlonost voci treningom, GPP, techniku cvikov, atd atd, tak to proste muselo byt z gaineru. Gratulujem, ale nabuduce si aspon skus uvedomit ze kazdy je iny, a to ze tebe nieco niekedy zabralo pricom to mame podlozene akurat tak iba tvojim dohadom, ze to asi z toho bolo, to neznamena ze to automaticky zaslape aj tomu druhemu a budes to tu rozdavat ako neznicitelnu radu.
Ked chces nejake referencie v tychto clankoch ich najdes
http://kulturistika.ronnie.cz/c-14535-m ... nicek.html
http://kulturistika.ronnie.cz/c-14817-m ... okovu.html
Nemusi mi posielat ziadne referencie. Nacital som sa toho az az mozno este v casoch ked si Ty citat nevedel
.nic v zlom. ...Poviem Ti .nechcel by som brat zivot tak vazne ako Ty alebo tu poniektori, asi by som uz davno bol na psychiatrii alebo sa hojdal na lane" 
Kali, ja ti neviem, ale u mňa gainer takisto funguje. A poznám xy ďalších, ktorí gainer pijú a tiež im to účinkuje. Žeby masový zázrak?
Celú tú inzulínovú senzitivitu, regeneráciu CNS a jej odolnosť voči tréningom, GPP a neviem čo všetko, berieš akosi moc vážne. Poviem ti, že veru nepoznám nikoho, kto by niečo také riešil. A to už nejaký ten rok chodím do posilky. Veď tam nejdem lámať rekordy, ani sa nechystám na žiadnu profi súťaž. Idem si tam zacvičiť, oddýchnuť, vypnúť.
Zmeny však vidím na sebe, keď neberiem gainer a keď áno. Dlhú dobu som šiel takmer stále ten istý tréning, šiel som pomaly na váhe hore. Kúpil som gainer a začal som priberať oveľa rýchlejšie. Či už to bol tuk alebo svaly, mi bolo jedno. Gainer som prestal užívať a dlho som sa držal na rovnakej váhe a po nejakom čase som šiel s váhou dole. Keď som opäť začal brať gainer, tak čuduj sa, ale váha išla opäť hore, dostal som sa na svoju pôvodnú váhu + som nabral niečo navyše.
Čiže v podstate tá istá strava, ten istý tréning. S gainerom som priberal, bez neho nie, ba dokonca šla váha smerom dole.
Celú tú inzulínovú senzitivitu, regeneráciu CNS a jej odolnosť voči tréningom, GPP a neviem čo všetko, berieš akosi moc vážne. Poviem ti, že veru nepoznám nikoho, kto by niečo také riešil. A to už nejaký ten rok chodím do posilky. Veď tam nejdem lámať rekordy, ani sa nechystám na žiadnu profi súťaž. Idem si tam zacvičiť, oddýchnuť, vypnúť.
Zmeny však vidím na sebe, keď neberiem gainer a keď áno. Dlhú dobu som šiel takmer stále ten istý tréning, šiel som pomaly na váhe hore. Kúpil som gainer a začal som priberať oveľa rýchlejšie. Či už to bol tuk alebo svaly, mi bolo jedno. Gainer som prestal užívať a dlho som sa držal na rovnakej váhe a po nejakom čase som šiel s váhou dole. Keď som opäť začal brať gainer, tak čuduj sa, ale váha išla opäť hore, dostal som sa na svoju pôvodnú váhu + som nabral niečo navyše.
Čiže v podstate tá istá strava, ten istý tréning. S gainerom som priberal, bez neho nie, ba dokonca šla váha smerom dole.
Snazim sa pouzivat logiku a po precitani zlozenia hoc jakeho gaineru tam nevidim nic co by malo sposobovat akysi zazrak, iba kalorie. Tie ale vieme zozrat z bars coho.pinco napísal:Kali, ja ti neviem, ale u mňa gainer takisto funguje. A poznám xy ďalších, ktorí gainer pijú a tiež im to účinkuje. Žeby masový zázrak?
To znamena ze ked ty si si drzal rovnaku vahu pri nejakom treningu kde si mal prijem x kalorii a po prijati gaineru sa ti vaha pohla smerom nahor, sa ti zaroven zvysil aj prijem kalorii na y. A to bol dovod pribratia a nie to ze si si dal zrovna gainer, je uplne jedno co by si miesto toho gaineru zozral, ide o to ze si zvysil prijem kalorii, pohol si sa smerom nahor zo svojho maintance level calories a v tom je cely ten zazrak.
A to naco som ja cely cas reagoval sa tykalo toho ze to neni az tak jednoduche prijmat stale viac a viac kalorii. Lebo ak nestaci "Y" kalorii tak treba este pridat kym nebude "Z" kalorii a ked nebude ani to stacit tak treba este pridat. Takto sa ale neda ist donekonecna lebo to by sme sa asi prezrali na smrt. Telo nejak zacne aj reagovat a nadbytocne mnozstvo kalorii zacne vylucovat, a toto spracovanvanie tychto kalorii z potravin ktore maju aj kopec dalsich zloziek ktore vplyva na travenie a hraje tu rolu najme ci su zasadite alebo nie vytvara nadbytocny odpad ktory iba toxikuje organizmus, creva, dvanastnik a zaludok, a len sa zhorsuje celkove vstrebavanie a vyuzivanie zivin. To ze niekto dokaze priberat na 3000 kaloriach a niekto sa nepohne s vahou na 6000 kaloriach predsa o niecom svedci. Tak isto aj dovod toho jojo efektu ktorym trpia mnohy obezni ludia neni tym, ze by sa im po vyradeni jedla spomalil metabolizmus (ten sa pôstom vobec nespomaluje, to je tiez zauzivany mytus) ale od toho ze si po vyradeni jedla a zaclenenim pôstu organizmus precistili a nasledne prijmanie zivin je ovela lachsie vyuzitelne .
Je to strasne indiviudalne a zavisi od mnoho faktorov. My tu kolegovi nemozme poradit iba tak z voleja ze daj si gainer bezohladu nato aby sme vedeli aka je jeho strava, jej zlozenie, frekvencia a ako sa behom dni meni. Mozno chalan jeden den zozere 2000 kalorii a druhy den 5000 kalorii a treti zase uplne inac. Co tu potom aku rolu bude hrat ten gainer?
Dovod preco vy odporucate gainer je jeho kaloricka hodnota, a ja ju nijak nepopieram, lenze snazil som sa chalanovy veci vysvetlit viac obsirnejsie a viac smerom aby bral ohlad na svoje zdravie. Lebo faktom je ze v gaineri je priemyselne spracovany cukor, ten cukor ktory sa dava do sladkosti, tento cukor je z dlhodobeho hladiska pre organizmus destruktivny (dovody boli uvedene v odkazoch ktore som sem uviedol a ani ten mudrlant yogi ich nijak nevyvratil aj ked tu machruje ako velmi cital). A ked chalan chce pribrat staci len zvysit mnozstvo kalorii a nemusi to hned robit gainerom. Su ine alternativy, moze pridat vlocky, ryzu, orechy maju velke mnozstvo energie, strukoviny atd atd...
Dalsia vec ta reakcia ze berem niektore veci vazne. Vobec ich nebrem vazne, je to len snaha vysvetlit a ozrejmit fakt ze na narast svalov vplyva strasne vela faktorov a neda sa to odvovodnovat iba stravou a nebodaj nejakym doplnkom. Tiez tu mozem machrovat svojimi skusenostami ako pan yogi, to ako sa mi podarilo za 2 mesiace nabrat 10 kilo a to ako sa mi za 3 mesiace podarilo cez 20 kilo schudnut a nato som ziadny gainer ani doplnok nepotreboval, cisla biju do oci ale nikto sa nepyta co som schudol ako teraz vyzeram ake su moje vykony, a nakoniec co natom zalezi kto ako vyzera ved nato tiez vplyva dalsie stovky faktorov.
kali520. Ake machrovanie ? Niekto chcel radu , dal som mu ju. Niekto chce robit mudreho nech robi. Niekto sa ma opytal ako som ku skusenostiam prisiel, tak som mu ich napisal a vysledkami podlozil. Ak to beries ako machrovanie tak ber. Skor mi to pripada tak, ze sa citis dotknuty, ze tvoje vygooglovaniny niekto prebija vlastnymi skusenostami. Kazdemu je jasne, ze za rastom svalov je tisic faktorov ako pises ale ak neberies stravu ako hlavny faktor, tak sem uz viac nepis lebo sa len viac strapnis ako spravis chytraka. Take zakladne veci vedia snad uz aj male deti co posilovnu videli na obrazku . .. neberies vazne ?
akoze poznam uz kadejakych maniakov a vysvetlovacou a dokonca aj mna sem tam za takeho povazovali ked som aktivne makal ale toto je uz ina kava co tu citam . Po case si precitaj aj Ty vsetko po sebe a uvidis 
kali, ale v podstate máš pravdu. Keďže tu nenapísal, aká je jeho strava a podobne, tak je ťažké niečo k tomu napísať. V tomto prípade beriem späť. Ten gainer je v takejto situácií, keďže jeho situáciu ani nepoznáme, pre neho blbosť.
Viem, čo malo za následok moje priberanie a to by sa dalo aplikovať aj u neho. Teda zvýšiť príjem. Ale keďže nenapísal nič bližšie, tak je to ťažké. Máš pravdu, zaťažovať organizmus niečim, čo nie je možno potrebné, je hlúposť.
Mne však gainer pomohol v tom, že som behom dňa dostal do seba kalórie, ktoré by som inak neprijal, pretože mi to práca z časového hladiska nedovolila. Pre mňa bolo oveľa jednoduchšie zaliať gainer vodou a vypiť. Olovrant za 30 sekúnd. Ak by som mal možnosť normálne sa najesť, tak určite by som gainer neriešil.
Viem, čo malo za následok moje priberanie a to by sa dalo aplikovať aj u neho. Teda zvýšiť príjem. Ale keďže nenapísal nič bližšie, tak je to ťažké. Máš pravdu, zaťažovať organizmus niečim, čo nie je možno potrebné, je hlúposť.
Mne však gainer pomohol v tom, že som behom dňa dostal do seba kalórie, ktoré by som inak neprijal, pretože mi to práca z časového hladiska nedovolila. Pre mňa bolo oveľa jednoduchšie zaliať gainer vodou a vypiť. Olovrant za 30 sekúnd. Ak by som mal možnosť normálne sa najesť, tak určite by som gainer neriešil.
Neviem ci som pisal spanielsky ale presne toto som tym chcel povedat aj ja. Beybo jasne napisal ze ma narocnu pracu a aj to ze doma ma aj dva tri krat teplu stravu z coho je snad kazdemu jasne ze v praci nema taky pohodlny a casty pristup k strave tak som mu napisal co som napisal ale asi len jeden clovek to pochopil. Verim ale ze o chvilu mu tu bude vysvetlene ze ani on nepochopil a vsetko je zlepinco napísal:kali,
Ono sa to pre človeka, ktorý nemá problém priberať a chudnúť, povie ľahko. Žiadny gainer ani iné somariny, ale daj si jedno, dve jedlá naviac a uvidíš, že priberieš. Blbosť. Človek, ktorý nemôže pribrať, može jesť koľko chce a čo chce a váha sa nehýbe. A to veľakrát aj napriek tomu, že do seba doslova tlačíš jedlo a máš pocit, že už-už sa ideš povracať. Taký gainer skôr vypiješ, ako sa prinútiť nasilu dostať do seba nejaké jedlo.
yogi tvoja rada je na hovno.
Preco zrovna gainer? Preco nie obycajny keks ktory ma rovnaku kaloricku hodnotu mozno aj vacsiu jak ten tvoj gainer a vyjde ho to lacnejsie? Aby mohol kazde 3 hodiny do seba nieco tlacit? Uvedomjes si co je to za blbost a jak to obtazuje zivot obzvlast v praci?
Dokazes vobec pochopit ze je uplne jedno ci tie kalorie prijme v 10 alebo v 2 jedlach? Dokonca je lepsia alternativa z dvoch jedal, takze vobec nemusi drbat cas pitim gaineru v praci
Uvedom si ze zrat casto je mytus ktoremu ty veris, bohvie preco, a priberanie zavisi od mnozstva kalorii ktore netreba zbytocne doplnat volakym gainerom navyse takym ktory je preplneny priemyselne spracovanym cukrom a jeho skodlivost je nepopieratelna.
Davas tu rady ktore su davno vyvratene a este sa tu bijes do prs ako si dobre poradil, a nehovoriac o tom jak rad radom vsetko ignorujes.
Preco zrovna gainer? Preco nie obycajny keks ktory ma rovnaku kaloricku hodnotu mozno aj vacsiu jak ten tvoj gainer a vyjde ho to lacnejsie? Aby mohol kazde 3 hodiny do seba nieco tlacit? Uvedomjes si co je to za blbost a jak to obtazuje zivot obzvlast v praci?
Dokazes vobec pochopit ze je uplne jedno ci tie kalorie prijme v 10 alebo v 2 jedlach? Dokonca je lepsia alternativa z dvoch jedal, takze vobec nemusi drbat cas pitim gaineru v praci
Uvedom si ze zrat casto je mytus ktoremu ty veris, bohvie preco, a priberanie zavisi od mnozstva kalorii ktore netreba zbytocne doplnat volakym gainerom navyse takym ktory je preplneny priemyselne spracovanym cukrom a jeho skodlivost je nepopieratelna.
Davas tu rady ktore su davno vyvratene a este sa tu bijes do prs ako si dobre poradil, a nehovoriac o tom jak rad radom vsetko ignorujes.
Ja vazne pisem az tak nezrozumitelne, lebo toto som uz vysvetloval ze preco to tak je a je to vysvetlene v tomto clanku http://kulturistika.ronnie.cz/c-14535-m ... nicek.html ktory samozrejme zostal bez reakcie.pinco napísal:Ono sa to pre človeka, ktorý nemá problém priberať a chudnúť, povie ľahko. Žiadny gainer ani iné somariny, ale daj si jedno, dve jedlá naviac a uvidíš, že priberieš. Blbosť. Človek, ktorý nemôže pribrať, može jesť koľko chce a čo chce a váha sa nehýbe. A to veľakrát aj napriek tomu, že do seba doslova tlačíš jedlo a máš pocit, že už-už sa ideš povracať. Taký gainer skôr vypiješ, ako sa prinútiť nasilu dostať do seba nejaké jedlo.