Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
pinco
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

Príspevok od používateľa pinco »

Ten článok som čítal, ale akosi tam neviem nájsť nič použiteľné. Teda okrem toho, že netreba hneď jesť veľa jedál, aby som pribral, ale zamerať sa najskôr na zdravý metabolizmus a tým sa zvýši schopnosť vstrebať potrebné látky. Neviem, ale je mi z toho do smiechu. Taký mudrlantský text o ničom. XY článkov nájdeš, ktoré hovoria iné, teda ak nevieš pribrať (bavíme sa o čomkoľvek, a teda svaly, tuk), pridaj jedno jedlo a uvidíš. A ono to prekvapivo vo veľa prípadoch funguje.

Osobne si myslím, že mám svoje trávenie v poriadku a aby som zisťoval, či to, že som chudý je spôsobené genetikou alebo pokazenými črevami, sa mi nechce. Nie je to tým, že by som bol ľahostajný k svojmu zdraviu, ale poznám sa celkom dobre a viem, že tadiaľto (moja) cesta nevedie.
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Yogi120 »

http://www.fitmagazin.sk/clanky/clanky- ... objemovka/

http://www.e-muscle.sk/objemovka/

http://rockgym.sk/doplnky-vyzivy/ako-na ... t1218.html

kali, Len tak namatkovo. A mozes zacat polemizovat o tom ako je tvoj link pravdivejsi novsi atd.

Ty osobne poznas niekoho co dosiahol nejake vysledky v kulturistike tak ze jedol dva krat denne ? Meno a adresu prosim . Pridem sa mu poklonit a nacerpat cenne rady ..
Kup alebo este lepsie vygoogli si nejaky normalny alebo kvalitnejsi gainer a nejaky keks a porovnaj si nutricne hodnoty a hlavne obsah tuku a tak mudruj. Nehovoriac o tom ako si zaludok poradi s jedenim keksu a gaineru. Musis viac googlit ako googlis bo si uplne mimo a sice mi je to jedno ale tymto zmyslanim sa stavas nebezpecny sam pre seba. Casom pochopis.

Uvedomujes si ze tym co tvrdis popieras ze ti co jedli 6 krat denne a uzivali ten gainer dosiahli nejake vysledky. Tisice kulturistov su vlastne podla Teba mytus alebo podvod a robis sa chytrejsim ako ti vsetci co sa dostali ci uz na sutaze alebo do vysnivanej formy a podobne a to na zaklade par vygooglenych clankov. Takych je po forach vela co to vedia. Len by to chcelo nieco v zivote aj spravit a dosiahnut a tak radit. Zo skusenosti na vlasntej kozi a nie z google.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

pinco napísal:Taký mudrlantský text o ničom. XY článkov nájdeš, ktoré hovoria iné, teda ak nevieš pribrať (bavíme sa o čomkoľvek, a teda svaly, tuk), pridaj jedno jedlo a uvidíš. A ono to prekvapivo vo veľa prípadoch funguje.
A dokedy tie jedla chces pridavat? Autor toho clanku hovori jasne, nijak nespochybnuje zauzivany trend povedzme so 6 jedlami, ale len ponuka inu alternativu. osobne som si to vyskusal a mozem povedat ze mi viac vyhovuje jest 2-3 krat za den ako tlacit do seba 6 jedal a pri tom dosahujem rovnake vysledky. Ked potrebujem pribrat je lachsie pridat jedlo k 2 jedlam ako k 6 jedlam. Uplne ti unika to ake vyhody z toho mozes mat.
Yogi120 napísal:kali, Len tak namatkovo. A mozes zacat polemizovat o tom ako je tvoj link pravdivejsi novsi atd.
Si myslis ze som uplny debil a som si tymto nepresiel? Poznam tie tvoje argumenty od A po Z mozno lepsie jak ty sam, takze sa nemusis vobec unuvat sem davat clanky ktore su dolozene akurat tak jednou zauzivanou paradigmou bez odkazania na nejaku relevantnu studiu. Presiel som si mnozstvom treningov, efektivnymi a aj neefektivnymi dokonca aj takymi s ktorymi som doslova zabil cas, vypocul rozne nazori odbornikov v danej problematike ale aj sportovcov na profesionalnej urovni, absolvoval som trenerske skolenie, vyskusal som vseliake mozne diety a stravovacie plany ci objemove alebo rysovacie a az doteraz som nemal vobec potrebu sa na tomto fore s tym chvalit, mojim ucelom bolo cely cas sem svoje tvrdenia aj niecim dolozit. Ty si sem dal resp svoje tvrdenia dolozil troma trapnymi clankami ktore namaju ani jeden odkaz na volaku referenciu a ich hodnota je uplne na amaterskej urovni.

Co je ale podstatne a tebe robi nejaky problem to vobec pochopit je to, ze ja tieto tvoje argumenty nespochybnujem len tvrdim ze je tu ina a po mojich skusenostiach lepsia alternativa, ktoru povazujem za vhodnejsiu pre chalana ktory sa dozadoval rady. Zopakujem ti to co uz aj pincovi. Ak ti vyhovuje prezierat sa jak prasa, a v podstate si tymto prezieranim toxikovat organizmus, kludne tvoja vec, ja ti hovorim ze rovnake vysledky sa daju dosiahnut aj bez toho. A myslim si ze som viac povolany o tom hvorit lebo narozdiel od teba som si vyskusal oboje, jak prezieranie tak aj prerusovane hladovanie. Vysledky boli v oboch pripadoch relativne dobre ale vzdy zavisle od typu treningu az nato, ze ta druha moznost mi viac vyhovuje, lepsie sa citim, som menej unaveny, dokonca v treningu viac zvladnem, mam vacsiu radost do jedla, citim sa viac zdravy, zranenia ma postihuju vyrazne menej. Takze dufam ze uz ti je konecne jasne o co tu v celej tejto debate islo.
pinco
Darca
Darca

Ale ja tiež nejem 6 jedál denne. 3 jedlá + suplementy mi stačia. Keď chcem pribrať, dám si gainer alebo protein s maltou naviac a váha ide hore. A nemám pocit, že by som mal nejaké ťažkosti z gaineru. O tom sa tu predsa bavíme.

Chalan chce pribrať a Yogi mu poradil gainer. Ja vravím, prečo nie? Alebo nech si teda nedáva gainer, ale skúsi pridať jedlo naviac. Ako mu to bude vyhovovať. Ak ale zistí, že môže zjesť aj ďalšie 2 jedlá naviac a nepriberá, tak čo potom? Či má začať držať 24 hodinovú hladovku raz za týždeň ako očistu na začiatok a potom dúfať, že už bude priberať? A začať jesť zeleninu, ovocie, orechy, ryby, chudé mäso, atď. No asi ťažko. Pre ektomorfa nemysliteľné. By sa stratil už úplne.
Yogi120
Light Professional
Light Professional

kali: Jasna mi zacina byt jedna vec . A to, ze si zrejme jasnovidec alebo nejake ine medium, pretoze za mna vies povedat cim som si presiel ja v minulosti kedze som tu o tom nepisal :-D To ze som napisal, ze som 11 rokov aplikoval v praxi nejaku teoriu este neznamena ze som pred tym neskusal ine metody ako napr. jest menej krat denne a rozne metody cvicenia. Sklenenu gulu mozes vyhodit, bo nefunguje . predstav si Ty teda, skusal som to . A prave preto tu radim niekomu, ze som toho skusil viac a na zaklade toho skusania som dospel k uvedenej metode ktora v mojom pripade najviac zabrala.
Ale inak paci sa mi tvoja horlivost a odhodlanie dokazat vsetkym aky mas prehlad vo veci a skusenosti :-D . Verim tomu, ze po par prispevkoch zistime ze si piseme s majstrom sveta v bodybuildingu alebo jeho trenerom ;-) Mal si hned napisat co si zac a ake mas Ty skusenosti . Naco ta skromnost ? Nie je jedno ci to napises v prvom alebo desiatom prispevku ? Clovek by Ta bral hned vaznejsie a vyhli by sme sa zbytocnym vymenam nazorov a ja taky jednoduchy clovek by som Ti tu neoponoval mojimi zastaralymi metodami ktore ako sa zda ani neviem ako mohli priniest vysledky. Skoda ze spomedzi tych odbornikov ktori radili mne nebol ani jeden taky znaly ako Ty . Mohol som usetrit plno penazi za gaineri a plno zbytocneho jedla . . co uz no....
Blackout147
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Blackout147 »

Caute, naco sluzia na hrazde tie dve tyce smerujuce von na obrazku? :D http://www.insportline.sk/p8865/N%C3%A1 ... CR1102.jpg
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

na uchytenie sa? :?
Blackout147
Medium Expert
Medium Expert

Tak sa vola ten cvik? :o
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

Ako sa vola cvik na hrazde podla teba? ano spravne je to zhyb (a.k.a. pullup/chinup) a ked mas ruky v takejto polohe vola sa to paralelny uchop. ked to spojime mame zhyb paralelnym uchopom.

Seriozne, na co ine ako na chytenie sa by boli na hrazde dve tyce s pogumovanou ruckou (akoze uznavam, ze ked nato tak kukam a porovnaom so svojou hrazdou, na tuto by sa ovela lepsie vesali rano vesiaky s koselami ked sa clovek oblieka, ale zvaziac ucel hrazdy, okrem toho aby si to chytil mi vazne nic ine nenapada)?
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Takisto na zdvihy na hrazde, akurát iný uchop.
Blackout147
Medium Expert
Medium Expert

A aky je rozdiel medzi zhybom s uzkym paralelnym uchopom a tymto paralelnym uchopom? (okrem sirky medzi uchopmi samozrejme)
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

vo svaloch ktore namahas a precvicujes
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

pinco napísal:Ale ja tiež nejem 6 jedál denne. 3 jedlá + suplementy mi stačia. Keď chcem pribrať, dám si gainer alebo protein s maltou naviac a váha ide hore. A nemám pocit, že by som mal nejaké ťažkosti z gaineru. O tom sa tu predsa bavíme.

Chalan chce pribrať a Yogi mu poradil gainer. Ja vravím, prečo nie?
Koli tomu priemyselne spracovanemu cukru. Jeho skodlivost tu nikto z vas nedokazal vyvratit iba argumentom ze nemate ziadne tazkosti, ale uz si ho niekedy skusil vyradit na dlhsie ako mesiac a porovnat to? To znamena nejest vacsinu potravin od peciva az po obycajny ochuteny tvaroh. Tam sa doslova objavuju abstinencne priznaky. O skodlivosti tohoto cukru uz hovoria mnohy doktory, to neni len moj vymysel.

Tiez som kedysi zral vsecko nerieisil ci tam cukor je alebo neni a nemal som nejake vyrazne tazkosti, ale po jeho vysadeni sa proste citim ovela lepsie, viem si viac vychutnat prirodne potraviny ako je ovocie a zelenia a celkovo jedlo, a co je najlepsie v treningu zvladnem ovela vacsiu intenzitu a objem prace, cukor ma doslova unavoval. Samozrejme sem tam si dam nejaky kolac a tak, ale snazim sa ho uplne vyradit z jedalnicka. Gainer povazujem za najkrajnesiu moznost pre extremne chudych ludi, ale aj to ma lepsiu alternativu napr protein s medom.
Yogi120 napísal: Mohol som usetrit plno penazi za gaineri a plno zbytocneho jedla . . co uz no....
Ano to si mohol. Na ten tvoj sarkazmus uz nema vyznam reagovat, snad iba to ze to zrejme odzrkadluje tvoju ignoraciu a nepochopitelne odmietanie inych alternativ.
pinco
Darca
Darca

Proti tomu nemám čo napísať. Nemám to odskúšané. Zrejme to tak bude. Musím skúsiť vyškrtať pár vecí z jedálnička a uvidím. Ale ďakujem aj tak za radu.
Yogi120
Light Professional
Light Professional

kali. Si scitany a mas ako sa zda overene a ucine alternativy ku starym metodam, tak ked uz tu tak silno radis, porad aj mne resp. mojmu znamemu ktoremu pomaham pri cviceni. Daj mi alternativu v ktorej bude davka jedla rozdelena do dvoch alebo troch jedal denne a to bez gaineru a podobnych tebou zavrhovanych jedal. Kamarat chce nabrat svalovu hmotu kedze je dost chudy. Pripomeniem len ze nema tazku manualnu pracu ako napr. beybo. Napis to sem verejne a ja Ti tu pred vsetkymi slubujem ze dohliadnem na to ze dotycny sa bude drzat tebou zostavenym jedalnickom a tak isto za seba slubujem pred vsetkymi, ze ak do polroka naberie aspon 8kg pripadne zvysi obvod svojej ruky aspon o 4-5cm ako sa to podarilo napr. mne, tak si vypocitam kolko asi v primere usetri znamy na jedle a gaineri a tie peniaze Ti poslem na ucet .
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

Ma niekto skúsenosť s kupovaním činiek cez net (ak áno odkiaľ ? ) alebo ísť do nejakého kamenného obchodu ( ak áno ktorého :D ) ?
Emkej
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Emkej »

ja som kupoval set (vč, jednoručky + závažia) a lavičku z insportline, keď som začínal cvičiť cca pred rokom a som spokojný a čo som pozeral po nete tak odtiaľ to vyšlo najlacnejšie ale neviem aká je dnešná situácia, ale ak máš nejaký obchod blízko určite by som tam skočil pozrieť a môžeš potom aspoň porovnať ceny s netom
pinco
Darca
Darca

Ja som kupoval set, konkrétne tento http://www.okfit.sk/posilovacie-stroje/ ... set_velky/ + som k tomu objednával ešte ďalšie kotúče http://www.okfit.sk/posilovacie-stroje/ ... c_kettler/

Bolo to už dávnejšie, ale viem, že všetko prišlo v poriadku. Kuriérom, všetko dobre zabalené. Myslím, že aj dodacia doba bola v poriadku. Všetko ako má byť.

Nič sa za tú dobu nepokazilo, nezlomilo, neopotrebovalo, však na kuse železa ani nie je čo pokaziť :)

Lavicu som bral túto http://gym.sk/sikma-lavicka-duvlan-adju ... -2066.html. Taktiež všetko bez problémov.
bashnator
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bashnator »

Yogi120 napísal:kali. Si scitany a mas ako sa zda overene a ucine alternativy ku starym metodam, tak ked uz tu tak silno radis, porad aj mne resp. mojmu znamemu ktoremu pomaham pri cviceni. Daj mi alternativu v ktorej bude davka jedla rozdelena do dvoch alebo troch jedal denne a to bez gaineru a podobnych tebou zavrhovanych jedal. Kamarat chce nabrat svalovu hmotu kedze je dost chudy. Pripomeniem len ze nema tazku manualnu pracu ako napr. beybo. Napis to sem verejne a ja Ti tu pred vsetkymi slubujem ze dohliadnem na to ze dotycny sa bude drzat tebou zostavenym jedalnickom a tak isto za seba slubujem pred vsetkymi, ze ak do polroka naberie aspon 8kg pripadne zvysi obvod svojej ruky aspon o 4-5cm ako sa to podarilo napr. mne, tak si vypocitam kolko asi v primere usetri znamy na jedle a gaineri a tie peniaze Ti poslem na ucet .
Posun kamaratovi tuto stranku, ked uz chce nabrat a brat vsetko serioznejsie, chciet, nechtiac bude potrebovat aspon zakladne vedomosti. Najde tam vsetko dolezite.

http://www.vladozlatos.com/
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Nehnevaj sa, ale ak mi chces sem posielat odkazy kde budem polhodinu citat o principoch cvicenia a nakoniec ked uz budem chciet samotny rozvrh cvikov sa doklikam k objednaniu dvd s cvikmi tak to ozaj nemam zaujem. Bud sem konkretne daj nejaky rozpis a jedalnicek alebo kasli na to. Nie som ten typ co chodi po reklamnych prezentaciach .
Napísať odpoveď