autobazar - reklamacia
-
mihalswk
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
autobazar - reklamacia
ahojte kupoval som z bazaru auto fiat ducato ...cca po tyzdni mi odisli brzdy potom sa to zacalo nabalovat homokineticky klb treba vymenit, tecie mi tlmic zodralo mi pneumatiku
bol som si u neho uplatnit reklamaciu a povedal mi ze su to bezne chyby sposobene pouzivanim
mam nejake pravo na reklamaciu alebo ako to je podla obcianskeho zakonika ?
bol som si u neho uplatnit reklamaciu a povedal mi ze su to bezne chyby sposobene pouzivanim
mam nejake pravo na reklamaciu alebo ako to je podla obcianskeho zakonika ?
-
ktozesomja
Medium Star
Re: autobazar - reklamacia
myslim si, ze zalezi od toho aku mas zmluvu, co je v nej napisane. Take AAA auto je naprilkad zname tym, ze tiez sa chvalia, ze mas zaruku, ale uz ked si ju chces uplatnit, tak sa zrazu neda.
tak predpokladam ze neslo o nove auto takze veci ako poskodeny tlmic, zla geometria a neviem co odislo na brzdach su u ojazdeneho auta naozaj akceptovatelne...
bezne u pouzivaneho auta hej ale uz po tyzdny po kupe? nasere
nasrat nasere ale od toho je to autobazar - pouzite auto.
A tlmic sa opotrebuje... teraz z pohladu bazarnika.
Predam auto, clovek je uplny idiot za tyzden ho doslova rozmlati na vrak... A potom sa vrati ze zodrata guma, tece tlmic, puka klb...
A tlmic sa opotrebuje... teraz z pohladu bazarnika.
Predam auto, clovek je uplny idiot za tyzden ho doslova rozmlati na vrak... A potom sa vrati ze zodrata guma, tece tlmic, puka klb...
Typicky syndrom HOJKACA!! Na fore precitana encyklopedia 100 razy a rady rozdava jak fundovany odbornik a ked pride na lamanie chleba bucha hlavu o stenu 
-
Scorpion90
King
nebolo by od veci zverejnit o aky autobazar sa vlastne jednalo
-
mihalswk
Medium Professional
http://bazarf1.autobazar.eu/?gclid=CMPJ ... 3godYXgABg
formula 1 ten stary panko sa mi uz hned nepozdaval a teraz ked som bol za nim same vyhovorky este ma odrbaval do xichtu
to su ludia ...
formula 1 ten stary panko sa mi uz hned nepozdaval a teraz ked som bol za nim same vyhovorky este ma odrbaval do xichtu
Tak snad si v autobazare necakal ze ti povie aj co nevie myslis ze on ked to auto kupi najazdi s nim 5000km aby odhalil vsetky vady?
Z autobazaru treba obzvlast pocitat s pociatocnym servisom. Bazarnici obvykle skupuju auta co sa im dalej oplati aj predavat (+zisk) a taketo lacne kusy obvykle maju svoj dovod predaja za danu cenu, +Slovensky zvyk trosku doladit km na oko a indulonou natriet aj vyfuk. A je to.
Druha vec je to ze bazarnik ti nakeca COKOLVEK aby auto predal.
Ludia toho narozpravaju, papier znesie... Treba auto zobrat znamemu do servisu a mozne chyby odhalit ihned idealne v pritomnosti predavajuceho, tam by ti vyteceny tlmic a zle zjazdene gumy odhalili ihned
TYMTO OFC NEOBHAJUJEM BAZARNIKOV len, clovek si za vacsinu takychto pripadov ajtak moze sam...
Z autobazaru treba obzvlast pocitat s pociatocnym servisom. Bazarnici obvykle skupuju auta co sa im dalej oplati aj predavat (+zisk) a taketo lacne kusy obvykle maju svoj dovod predaja za danu cenu, +Slovensky zvyk trosku doladit km na oko a indulonou natriet aj vyfuk. A je to.
Druha vec je to ze bazarnik ti nakeca COKOLVEK aby auto predal.
Ludia toho narozpravaju, papier znesie... Treba auto zobrat znamemu do servisu a mozne chyby odhalit ihned idealne v pritomnosti predavajuceho, tam by ti vyteceny tlmic a zle zjazdene gumy odhalili ihned
TYMTO OFC NEOBHAJUJEM BAZARNIKOV len, clovek si za vacsinu takychto pripadov ajtak moze sam...
-
mihalswk
Medium Professional
ja som tam mal kamarata nezistil tam nic zavazne ten klb bol trosku chyteny inak nic ani guma nebola vobec zodrata to vsetko sa zacalo odhalovat casom ...tak ako cakal som ze tam bude nieco ale ze toho bude az tolko 
To je bohuzial jedno z rizik ktore sa vlecu s kupou jazdeneho auta najmä z bazaru... Obcas sa pritrafi dobra kupa ale pri dnesnom kseftovani s autami to uz je len ojedinele. Najmä ked sa im po "novom" zo zisku odrata "ficodan" z prihlasenia vozu...
-
mihalswk
Medium Professional
ved to to je onicom cela dan ..a mam nejaky narok ? aspon nejaku cast
alebo mozem nanho poslat nejaku kontrolu ? inspekciu ? lebo ten jeho pristup ...
alebo mozem nanho poslat nejaku kontrolu ? inspekciu ? lebo ten jeho pristup ...
-
ktozesomja
Medium Star
poslat SOI-ku nanho mozes, ale pochybujem, ze by ti to pomohlo ... ked nie je ochotny nejak pomoct, tak podla mna nic z toho .. to je pouzity tovar, tam nemas podla mna ziadny narok, pretoze tie veci co sa ti pokazili su naozaj take, ktore sa kazia opotrebovanim a to tazko nejak napadnes. Ti povie ze auto si si pozrel, mal si moznost vidiet co je v akom stave a v takom stave si ho kupil.
-
hojko
Site Admin
Pochybujem, ze pri zlej geometrii zozuchas gumu za tyzden.
-
Grim
Darca
...presne tak, bol si si vedomý toho, čo kupuješ a tak je to iba tvoja chyba, čo si si kúpil...
Neviem ako je to v AAA Auto, ale zvacsa je to tak, ze pri kupe sa v zmluve uvedie, v akom stave (vizualno-technickom) je auto, a teda kupujes ho s vedomim nejakych nedostatkov, a taktiez zvacsa byva (neviem ako u nas, v CR je to podla zakona) 6 mesacna zarucna lehota na skryte vady. Veci bezneho opotrebenia su veci bezneho opotrebenia ktore vzniknu prevadzkou, to je jasne, ale ak sa ti ich nahromadi do par tyzdnov po kupe mnoho...to nebude nahoda.
K tej zmluve "Kupujuci je plne oboznameny s technickym stavom vozidla" ďalej podpis kupujuceho ______
A ci to uz nahoda bude alebo nebude, urcite je to sudne vymozitelne ale v tomto pripade, drzim palce
A ci to uz nahoda bude alebo nebude, urcite je to sudne vymozitelne ale v tomto pripade, drzim palce
-
RATZINGER666
Darca
jasne, sme na Slovensku, tu by bol kazdy najradsej, keby za neho opravovali auto ini... a este chciet posielat kontroly a inspekcie,to je uz do placu... a aky "jeho pristup"? no rozpis to teda, ked uz na neho kydas... ja teda palce nedrzim...
co si si kupil, to mas, auto si mozes v dobrom bazare obhliadnut sam, pripadne to s niekym, kto tomu rozumie viac to zobrat do servisu... pekne si to oprav sam a nerob tu zbytocne negativnu reklamu... je to jazdenka, neviem, co cakas... na tieto veci si mal mat dopredu spraveny rozpocet...
co si si kupil, to mas, auto si mozes v dobrom bazare obhliadnut sam, pripadne to s niekym, kto tomu rozumie viac to zobrat do servisu... pekne si to oprav sam a nerob tu zbytocne negativnu reklamu... je to jazdenka, neviem, co cakas... na tieto veci si mal mat dopredu spraveny rozpocet...