Útok "zbraňou"
Útok "zbraňou"
Považuje sa teleskopický obušok a boxer ako zbraň? Prípadne môže byť nejaký postih za napadnutie týmito "zbraňami"?
Re: Útok "zbraňou"
To co je za otazku? Za napadnutie moze byt postih vzdy. Ked k tomu priratas este teleskop alebo boxer, bude to este pritazujuca okolnost.
Ina vec je, ked to pouzijes v sebaobrane (preukazatelne) - samozrejme tiez primerane.
Ina vec je, ked to pouzijes v sebaobrane (preukazatelne) - samozrejme tiez primerane.
Otázku som položil troška zle, ale pochopil si to. Dík za rýchlu odpoveď.
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
zbraň je všetko, čím dokážeš druhej osobe ublížiť a nie je to súčasťou tvojho tela. Aj kameň je zbraň ak niekomu ním rozbiješ hlavou. Aj palica, aj metla aj hocičo iné použité v súboji
Myslím si, že áno. Jedná sa o chladné zbrane. Už len samotné nosenie takejto zbrane upravuje zákon.
Fajn, cítim sa trocha bezpečnejšie. 
Priestupku sa dopustí ten, kto
nosí na miestach prístupných verejnosti chladné zbrane, najmä dýky, bodáky a šable, okrem prípadov, keď sú súčasťou rovnošaty, historického alebo národného kroja, výstroja a výzbroje ozbrojených síl, ozbrojených zborov a ozbrojených bezpečnostných zborov, alebo na športovú činnosť, výkon práva poľovníctva, rybárskeho práva, povolania alebo zamestnania, ako aj iné predmety, ktorými možno ublížiť na zdraví, ak možno z okolností prípadu alebo správania sa osoby usudzovať, že sa majú použiť na násilie alebo hrozbu násilím.
nosí na miestach prístupných verejnosti chladné zbrane, najmä dýky, bodáky a šable, okrem prípadov, keď sú súčasťou rovnošaty, historického alebo národného kroja, výstroja a výzbroje ozbrojených síl, ozbrojených zborov a ozbrojených bezpečnostných zborov, alebo na športovú činnosť, výkon práva poľovníctva, rybárskeho práva, povolania alebo zamestnania, ako aj iné predmety, ktorými možno ublížiť na zdraví, ak možno z okolností prípadu alebo správania sa osoby usudzovať, že sa majú použiť na násilie alebo hrozbu násilím.
Dá sa podať trestné oznámenie aj za vyhrážanie?
-
audiotrack
VIP
áno, vyhrážanie je tiež trestný čin.
Hlavne je to dokazat.
-
audiotrack
VIP
a pri nejakých dvoch tínedžeroch kde sa jeden druhému "vyhráža" že ho zbije ak nedá pokoj jeho frajerke, to polícia ani riešiť nebude
No v tomto ghetto meste je všetko divné... človek si je vonku a oni prídu 10 a zbijú človeka. Už na ich partiu bolo podané nejedno trestné oznámenie ale moc to nepomáha.
plynova zbran a rozutekaju sa jak mali chlapci
Alebo oni vytiahnu jednu realnu a v sebaobrane ta zastrelia. Vytahovat plynovku, ked moze mat ten druhy ozajstnu, je idiotizmus
Tak na to uz nemam protiargument
Potom je ale cela plynovka blbost kedze toto mozes povedat na kazdu situaciu.
Skor si myslim ze pozeras moc vela CSI
Skor si myslim ze pozeras moc vela CSI
-
audiotrack
VIP
dobre ráno stará mama. To si až teraz zistil že celá plynovka je blbosť?
Pri takychto utokoch sa treba pripravit na najhorsiu moznu alternativu, vytiahnut plynovu zbran a este ako prvy,... No minimalne je to velmi nerozvazne...
Telku nepozeravam vobec, CSI ma nebavi
Telku nepozeravam vobec, CSI ma nebavi
Sa nečudujem že je všade toľko násilia, riešenie problémov rovno útočnými puškami od Albáncov, nie? Ja som skôr za obranu štýlom Forrest Gump, prebehnúť celé mesto a žiadna bitka nebude. 
S tou plynovkou je to presne tak ... aj ked su situacie kedy by mohla byt ucina . Podstatne je pouzit ju s rozumom ako kazdu zbran v pripade KN ci NO
Vsak dobre, nepresviecam nikoho. Nikdy som to neriesil (nikdy som ju ani nemal). Ked sa nad tym clovek zamysli tak to logiku ma no.