Tablet do 280e
Tablet do 280e
Ahojte pred pár mesiacmi som sa tu pýtal na tablet no teraz je to až aktuálne tak sa chcem spýtať čo by ste odporučili do tejto ceny, rozmýšľam nad ipad mini 16gb (no neviem či to nieje strašne málo pamäte a 32gb je už o dosť drahší) , Acer iconia tab A1 (vraj má ale zlý display) prípadne niečo 8"-10" (ideál asi 4:3 8") nechám si poradiť. (Môže byť aj z bazáru nový o niečo lacnejší ako v obchode)
Re: Tablet do 280e
Z bazaru zozenies iPad Mini novy za 220 Euro. Cize tam nie je moc o com rozmyslat.
Ano ale 16 gb :-/ tam dám 5 filmov 2 hry 20 mp3 a som plný.
Blbost ako mraky. Ak tam das 2 hry, 5 filmov a 20mp3, tak ti zostane kopec miesta.
To bolo obrazne myslené
Ale , keď si vezmem , že prekonvertovaný film na mp4 má cca 500mb tak veľa ich tam nemôžem dať :-/
Co chces s nimi robit? Ved hodim 4-5, popozeram, vymazem a hodim nove.
Nj len keď nebudem 2 týždne doma , tak 5 filmov mi stačiť nebude :-/
Tak si bud kup vacsi, ale si kup 16gb a synchronizuj si data s kompom. Pri 16gb verzii mas nejakych realnych 13-14gb volnych (viem to zistit presne ak chces). To znamena, ze ked sa ti nechce konvertovat tak tam v pohode das 10 filmov (700mb) a stale si len na polovici. Das tam dalsie hry a data. Mne by na dva tyzdne 10 filmov urcite stacilo. Na druhu stranu ked idem niekde na dva tyzdne beriem aj notebook. Je to uz na tebe.
ja nechápem...ja som nikdy nepozeral filmy na iPade mojom napríklad...tablety nie sú vôbec určené na filmy, to len ľudia si asi myslia, je to stále len veľký mobil, takže hry internet, hudba a ak "filmy" tak skôr youtube alebo telka cez internet alebo ak máš neviem či to už poskytujú ale magio alebo voyo alebo kiďas ešte poskytujú že filmy online...
a za takú cenu...čo tak Nexus 7 ?????? veď je to výborný tabletík a aj pri fakte, že je to android
a za takú cenu...čo tak Nexus 7 ?????? veď je to výborný tabletík a aj pri fakte, že je to android
-
Pigesko
King
- Kontaktovať používateľa:
Tablety nie sú vôbec určené na filmy? A hneď na to trepneš, že ak filmy, tak cez magio/voyo?? No ja ti neviem, ale to mi mozog akosi neberie...tak buď oboje, alebo ani jedno karle
Ja si na tablete pozriem filmy, seriály a občas aj nejaké to online vysielanie a nemám s tým absolútne problém. Práve naopak, keďže tablet považujem za multimediálny prístroj, tak práve aj to sledovanie filmov/seriálov beriem ako samozrejmosť.
A tvrdenie, že tablet nie je na filmy, ale na hry už áno...no, tvoj názor
Ja na tablete tiez moc filmy nepozeram, ale to je skor tym, ze v 90% ho pouzivam doma, takze ked uz chcem pozriet film, pozeram ho cez tv. Vlastne ked sa tak zamyslim, tak pozeram na nom filmy vzdy iba v lietadle.
-
MichalkoOo
Zablokovaný
čo máš proti najpokročilejšiemu a najotvorenejšiemu systému súčasnosti?DropDead napísal:ja nechápem...ja som nikdy nepozeral filmy na iPade mojom napríklad...tablety nie sú vôbec určené na filmy, to len ľudia si asi myslia, je to stále len veľký mobil, takže hry internet, hudba a ak "filmy" tak skôr youtube alebo telka cez internet alebo ak máš neviem či to už poskytujú ale magio alebo voyo alebo kiďas ešte poskytujú že filmy online...
nie nie nie, samozrejme, že filmy a videá sú super na tom ale nie sú určené lebo kapacitne nie sú určené pre filmy a pri rozlíšeniach displejoch kľudne aj na fullejdždí a podobne...preto magio/fibertv/voyo a neviem čo ešte, pretože takto si ich človek pozrie cez internet v podstate bez nutnosti ich stiahnuť, čo je už úplne iná debataPigesko napísal:Tablety nie sú vôbec určené na filmy? A hneď na to trepneš, že ak filmy, tak cez magio/voyo?? No ja ti neviem, ale to mi mozog akosi neberie...tak buď oboje, alebo ani jedno karleJa si na tablete pozriem filmy, seriály a občas aj nejaké to online vysielanie a nemám s tým absolútne problém. Práve naopak, keďže tablet považujem za multimediálny prístroj, tak práve aj to sledovanie filmov/seriálov beriem ako samozrejmosť.
ak ide priamo o zariadenia od googlu, takže nexusy, tak nemám proti nemu nič, ja len to, že áno je otvorený a je tam tým pádom viac svinstva, čo je bohužiaľ s tým spojené ale najhošie je na tom, že je milión značiek a každý pchá do toho androidu potom svoje a svoje a potom je z toho guláš, že niektoré zariadenia majú 4.2.2 a niektoré nemajú ešte aktualizáciu ani na 4.1.1...to je jedn z faktov, ktoré im neodpustím a áno, mám apple, aj ten má svoje problémy, ten je naopak oveľa uzavretejší (našťastie mi spadne časť kameňa zo šerdca s iOS7) ale o to bezpečnejší a samozrejme - optimalizovanejší, to je jedna z vecí, ktoré má a to rýchlosť, interaktívnosť, optimalizácia,...za cenu uzavretosti ale každopádne, z istej časti mám niečo proti každému mobilnému operačnému systému, kedysi to tak nebolo, ale teraz sa každý snaží prelínať mobily, tablety a desktopy, tak aj ja začínam mať nároky ako na desktop, ale je toho kopu, kašli na to, my dvaja sa aj tak nezhodneme nikdyMichalkoOo napísal:
čo máš proti najpokročilejšiemu a najotvorenejšiemu systému súčasnosti?
-
MichalkoOo
Zablokovaný
Na androide 4.2 je takmer nemožné dostať vírus ak nesťahuješ cracknuté appky.
Spravili rôzne bezpečnostné vylepšenia:
A hlavne android 4.2 na výkonnom HW neseká (ak tam nieje nejaký zradník)
Spravili rôzne bezpečnostné vylepšenia:
Spoiler
úpravy pre práva aplikácií, overovanie inštalácií, opravenie známych b. chýb...)
a úprimne...40...60% android zariadení nemá update ešte ani na 4.2 ? ale pravdupovediac tá info ma aj potešilaMichalkoOo napísal:Na androide 4.2 je takmer nemožné dostať vírus ak nesťahuješ cracknuté appky.
Spravili rôzne bezpečnostné vylepšenia:A hlavne android 4.2 na výkonnom HW neseká (ak tam) nieje nejaký zradník)Spoiler
úpravy pre práva aplikácií, overovanie inštalácií, opravenie známych b. chýb...)
-
Pigesko
King
- Kontaktovať používateľa:
DropDead: Ach, veď 16+32=48 GB...reálne je to tak 43-45 GB (40 nech nežeriem), to mi chceš povedať že je to nedostatočná kapacita na pár filmov? Ako tu už bolo povedané, nahodím, pozriem, vymažem, nahodím nové...žiadna veda
Žiadne že "nie sú určené" proste neberiem pretože je to blbosť. To že niekto (ty) na tablete filmy nepozerá, neznamená, že budeš teraz vo všeobecnosti tvrdiť, že na to nie sú určené.
kapacitne mi aj tak na to neprídu úplne vhodné
pretože viem, že to nikdy nedostane tak, väčšina ľudí postupom času tam stále viac a viac nahodí iných vecí a zrazu to miesto "na filmečky" sa zmenšuje a zmenšuje, preto spomínam, že prístup k tým rôznym poskytovateľom, čo majú filmy atď online sa zíde - odpadá povinnosť ukladania na disk
Ale si uvedom ze pozeranie online tv mozes ked si na wifi, cize niekde na jednom mieste. Ale ked chces byt s tabletom mobilny, tak jedine pozerat to co mas ulozene. Dalej jeden film ma cca 700mb, stahovat hd filmy sa na male tablety neoplati, ten rozdiel ani nezbadas. Takze 10 filmov 7-8gb. Ked si uvedomim, ze napr. ipad sa vyraba uz vo velkosti 128gb, tak tam mozes mat taku kniznicu filmov, ze keby si to aj mesiac vkuse pozeral, tak to nestihnes pozriet.
v prípade veľkého ipadu, či 3ky alebo 4ky...treba aspoň 720p, pretože rozdiel vidím...predsa to je rozlíšenie 2048x1536 a to je už nejaká veľkosť, sám to môžem potvrdiť, keď som porovnával 360p/480/720p/1080p...1080p je absolútny killer, čo nie je žiadne prekvapenie
Ale ved velkost displeja je stale rovnaka na kazdom vacsim ipade. Pozerat fullhd na tak mailnkom displeji je uz troska kravina. Ja nevravim, ze ten rozdiel nevidiet. Ale pri normalnom pozerani, ked mas ten ipad pol metra az meter od seba to je nepodstatne a takmer neviditelne.