PZP

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
pinco
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: PZP

Príspevok od používateľa pinco »

Ja sa len chcem spýtať k tomu, ak by policajt po mne chcel ústrižok o zaplatení. Alebo teda zrejme sa jedná vo všeobecnosti o pokus udeliť pokutu. Hojko písal, že aj keby chcel dať pokutu, tak nepodpísať a hneď volať na 158. Je tak? Akým spôsobom to potom polícia rieši?

Nemal som zatiaľ takúto skúsenosť, preto sa pýtam.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Ja som sa na toto pytal a 2 policajti mi povedali ze si povinny preukazat ze mas platnu poistku a to sa da iba potvrdenim o uhrade.
Ked som sa dotazoval na vyhlasku ktora o tomto poukazuje tak som dostal pokrceny pohlad a pleco.
Takze tak.
pinco
Darca
Darca

Ja poznám policajtov, ktorí ma presviedčali o tom, že musím mať občiansky preukaz pri sebe aj keď idem vyhodiť smeti. Čiže to ich "som povinný" beriem dosť s rezervou, lebo veľa z nich, najmä tí starší, jednak nepoznajú súčasné platné zákony a z pravidla sa tvária, akoby zožrali celú múdrosť sveta.

Čiže čo robiť? Niektorý môže byť tak "vynaliezavý" a pri mojej otázke, nech mi ukáže vo vyhláške, kde sa o tom píše, mi odpovie, že on nie je povinný mi nič hľadať vo vyhláške a že neznalosť ma neospravedlňuje. Takže volať na 158 a vysvetliť, že ich kolega mi chce dať neoprávnene pokutu? Príde potom ďalšia tlupa tupcov, ktorí si samozrejme budú brániť svojho kolegu, alebo ako sa to bude riešiť?
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...necháš sa predvolať na DI na prešetrenie priestupku...a tam ti v zákone budú musieť hľadať, aby ti dokázali, na základe čoho ti chcú dať pokutu...
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

On je povinny ti zapisat do pokutoveho bloku paragraf za co ta pokutuje.
Zrejme ti tam napise ze si nemal pri sebe doklady.
Mne za to chceli dokonca brat ŠPZtky!!! vtedy som si to zistoval. Odvtedy beriem PZ SR dost s rezervou.
pinco
Darca
Darca

A akú právomoc majú oni? Keď im poviem, že som si nie vedomý spáchania priestupku a chcem, aby sa to prešetrilo na DI. Nechá ma len tak ísť? Čo ak mi povie, že dobre, prešetrí sa to, ale do tej doby vám beriem značky. Má na to právo?
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

No normalne to logiku nedava ziadnu zrejme chcel mlade ucho vyskolit a obrat o dvacku co som si doniesol z brigady.
SPZ ti zadrzi za technicky stav vozidla, on mi to odovodnil tak ze auto s nezaplatenou PZP nema co robit na ceste.
Nakoniec som sa z toho vykrutil ale vacse blbosti som z huby cloveka padat este nevidel :roll:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Potvrdenie o PZP je biela a zelena karta, pridam dva clanky, prvy priamo z policie, druhy ako vyklad slovnika:
http://poradna.hnonline.sk/otazka/aky-d ... diSsW22-Q0
http://totalmoney.sk/slovnik/B/biela-karta/

pinco: Zakon o obcianskych preukazoch, tj. zakon c. 224/2006 Z.z. nestanovuje, ze si povinny mat pri sebe obciansky preukaz. V zakone je jasne napisane, ze si povinny si preukaz vybavit po dovrseni 15-teho roku.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

samozrejme na to som sa okamzite odvolal ale argument bol "poistovna automaticky posiela bielu kartu aj ked poistka este nieje zaplatena" tak to uz som nevedel co povedat...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

A mali pravdu. Vacsina poistovni ti posiela vytlacenu bielu a zelenu kartu, ale niekde ti tu bielu a zelenu kartu vypisu perom priamo v poistovni pri uzatvoreni zmluvy. Navyse, biela karta ti pride aj skor ako zaplatis poistku, napr. pred koncom rocnej poistnej zmluvy ti pride biela karta na nove rocne obdobie.
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

V rámci ich policajnej logiky pri prihlasovaní auta musíš predložiť uzatvorenú zmluvu (resp. bielu kartu), inak ťa neprihlásia. Zaplatené to pritom nemusí byť, vozidlo je poistené odo dňa podpisu zmluvy. PZP si vieš uzatvoriť priamo na DI zatiaľ čo stojíš v rade.
Následne, ale keď vyjdeš von a sadneš do auta, tak ich pohľad na vec sa rázne mení a 5 metrov za DI by ťa za to najradšej trestali. Však nezaplatená poistka je neplatná poistka.
a.k.a. ľavá ruka nevie čo robí pravá
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

No take nieco.
Vtedy som platil este obvykle sekom veci, teraz ofc prevodom a co horsie este telefonom stvrdenky na taketo hluposti si netlacim uz sa tesim na dalsiu bohapustu debatu na temu poistka s panom p. :|
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

10.3. som rušil PZP ktorá bola riadne zaplatená do 5.4. Mal som polročnú platbu. Namiesto listu o zrušení poistky mi však domov prišiel ďalší šek na zaplatenie od 5.4. do 5.10. Neboli tam ale už kartičky (asistenčná a biela) ako bolo zvykom, tak predpokladám že poistka bola naozaj zrušená. Moja otázka je, či to musím zaplatiť a potom si nárokovať na vrátanie alikvotnej čiastky nevyužitého poistného, alebo sa mám ísť sťažovať do poisťovne, lebo ich pracovník mi pri rušení povedal, že nevyužitú časť poistky dostanem preplatenú.

na infolinke majú už 3 dni vkuse obsadených všetkých operátorov, a na mail žiadna reakcia. Predtým než sa tam vyberiem osobne chcem počuť či niekto nevie ako to chodí pri rušení PZP
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Niečo podobné sa mi stalo, tiež som rušil PZP tesne pred koncom platnosti poistky. Tiež mi poslali šek na ďalšie obdobie, avšak to už som nezaplatil a do neviem koľkých dní mi prišla na účet alikvótna časť za predchádzajúce obdobie. Pre istotu si to však over, ak budeš mať cestu okolo poisťovne, určite tam zabehni.
Pajtaš
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Pajtaš »

Čaute,
Mám na Vás otázku, kúpil som auto, zmluva bola napísaná na mňa...len s bývalým majiteľom som sa dohodol že auto bude napísané na inú osobu kvôli lacnejšiemu PZP...súhlasil, tak som uzatvoril PZP na tú dotyčnú osobu a zaplatil prevodom na účet. Len problém nastal vtedy keď mi dorazil domov techničák a tam že držiteľ vozidla som ja a nie osoba na ktorú som uzavrel PZP. Myslel som si, že na DI to pôjde prepísať v pohode, ale bohužiaľ som musel spraviť PZP na mňa ako aj prihlásenie auta. A ak chcem zrušiť to zlé uzatvorene PZP, tak mi bolo povedané že k storno žiadosti budem potrebovať papier od DI, že ta dotyčná osoba na ktorú som mal spravenú PZP nebola nikdy majiteľom auta. Zdá sa mi to strašné komplikované. Nestačí isť len na pobočku tej poisťovne a tam to zrušiť? Ide mi o to aby mi bola vrátená plná suma ktorú som zaplatil, keďže aj tak ta poistka bola zlé uzatvorená a zbytočne.

Dik :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Vsak zavolaj do poistovne alebo sa opytaj, ze ako to teda chodi, ze ci nestaci maly/velky technicak, kupna zmluva + poistka na tvoje meno. Ale asi je to postup, ktory je nejak dany, pripadne zauzivany, ze potrebuju ten papier.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

pri rušení poistky oni musia vždy vydokladovať prečo je rušená, takže chápem že nejaké potvrdenie potrebujú. Viem že takéto potvrdenia ti dajú na počkanie za nejaký malý poplatok na DI, lebo som nedávno prepisoval auto a mali to tam niekde nalepené na okienku ako oznam, že kde si tie potvrdenia pýtať. A poistku ti vrátia v plnej sume, len sa načakáš. Mne ešte stále nevrátili a to som ju rušil pred mesiacom (viď. pár postov vyššie)
Pajtaš
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Pajtaš »

Takže dnes som bol v nemenovanej poisťovni, vypísala sa žiadosť, spravila sa kópia s kópie zo starého TP + kópia nového TP, kde je jasne vidieť že dotyčná osoba nebola nikdy majiteľom...takže už len čakať...a dúfam že nebudem čakať mesiac lebo ma vystrie :D aspoň viem že do budúcna nebudem uzatvárať žiadne PZP pokým nebudem vidieť na koho ten techničák je napísaný...;)
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Auto ti neprepisu kym nemas uzavrete PZP.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

moja situacia:
kupil som nepojazdne auto, cez portal netfinancie som uzavrel najlacnejsiu poistku, zvolil som platbu sekom, auto na zaklade docasnej bielej karty prepisal na seba. Cakal som na sek, neprichadzal... Rozhodol som sa stav overit v poistovni, kde mi uz iba oznamili ze nebola urobena platba na ich ucet vcas (fasa) a z toho dovodu je poistna zmluva neplatna (auto je nepoistene).
Co teraz, mam asap riesit poistku aj ked je auto stale nepojazdne a odlozene na sukr. pozemku? Ake su moznosti..?
Napísať odpoveď