Strana SaS

Diskusie na politické témy...
hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Strana Richarda Sulíka

Príspevok od používateľa hughito »

Inak máte nejaké reálne dôkazy, že na diskusiách SME naozaj pôsobia brigádnici SMERu?
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa beardie »

Ak by posobili, nevyzeralo by to inak...
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Nemáme. Tak, ako nemáme reálne dôkazy o tom, že sa na Slovensku od rozdelenia republík rozkradli cez politikov miliardy. http://volby.sme.sk/c/6266552/v-kampani ... uteri.html
hughito
Redeemer
Redeemer

Ja len tak, či už trochu nezohráva rolu paranoja, že ak má niekto iný názor, tak hneď to je nejaký platený agent. :D Ale ako samozrejme, že niečo také môže pokojne byť, hlavne pred voľbami a pod., len neviem, či fungujú 24/7/365 len pre ten účel, aby mínuskovali sethove príspevky..
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Ja si nezakladám svoje názory na brigádnikov na tom, či má niekto inú mienku ako ja, alebo nie. Nie som sám, kto to má odsledované, napríklad jasný vzor brigádníckych nickov:

Peter Kornel
Jozef Sulák
Jano Dano
Stefan Granec
Palo Palkech
Barton Martin
Petra Cierna
Istvan Gergej
Ján Záviš
Janko Pucka
Alfonz Bzkla
Dezider Lakatos
Dobromil Hladny
Vlastislav Poslepko
Jozef Stalensky
Alojz Hamer
Dezider Fekete
Ladislav Knut
Vincent Nafta
Jano Araz

Každý z týchto (a stoviek ďalších) profilov sa objaví v "páre" s iným, vždy píše podľa jednej šablóny, obhajuje navzájom jeden druhého, vždy majú rovnako vypísaný profil, vždy po asi mesiaci zaniknú a na ich mieste vznikne nový, podobný nick, pričom denný priemer počtu príspevkov je okolo 70. Ďalšou jasnou charakteristikou je, že práve tieto nicky sa objavia ihneď pod blogmi SMERu, Fica a mladých sociálnych demokratov, v ktorých zámerne obracajú diskusiu inde, ak tam niekto z "opozície" vytiahne niečo, na čo je SMER háklivý.

Jeden z nich, slávny oreo12, sa aj pochválil, že za tie služby dostal odmeny.

Neboj sa, to nie je paranoja - to je nepopierateľne opakujúci sa pattern, ktorý si všimne každý, kto na tých diskusiách nejaký ten mesiac je. A ja som na nich už skoro deväť rokov.

A nie je to o mínuskovaní príspevkov - na to si kde prišiel? Je to o úplne inom a je to aj čiastočne spomenuté v tom článku. Ja sa môžem na nejaké mínusky vykašľať...
hughito
Redeemer
Redeemer

Keď to máš takto vysledované tak v poriadku. :wink:
Son-Goku
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Son-Goku »

no ved ani Sulin nedal nejaky argument preco zrusit sviatok.zato debilkovi klesaju preferencie a este takto bude slovenske osadenstvo provokovat :D
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Sulika uz dlhsie povazujem za debila (ano, volil som ho ked zalozil stranu) ale zrusenie jedneho sviatku sa uz riesi dlhsie a blbost to nieje.
No a kedze ti mafiani co sa ohanaju vatikanskou zmluvou nechcu pustit ani jeden krestansky sviatok, tak mne najlepsie vychadza prave cyril a metod.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Volá sa Sulík. Máš to aj v nadpise. On tam argumenty dal, to, že si ich nepochopil ty, neznamená, že to nejako ospravedlňuje tvoje hlúpe reakcie ad hominem. Klesajú mu preferencie? Ty tiež patríš medzi tých niekoľko percent sprostých ľudí, ktorí veria v to, že prieskumy tri roky pred voľbami, ktoré si môže zaplatiť hocikto, sú nejako naozaj relevantné? Ak áno, tak sa vôbec nečudujem, že na Slovensku to vyzerá tak, ako to vyzerá...
Son-Goku
Darca
Darca

spomina sa tam par desatin percent hdp,ziadne konkretne cisla.ale tak to ma byt u pravicakov,prepocitavat vsetko na peniaze,aj hodnotu zdravia a volneho casu.chodia ludia ku doktorom?buum dame im 20 sk za navstevu.k ich preferenciam iba tolko,ze kedysi boli 2 najsilnejsou opozicnou stranou.a teraz pre zmenu su druhou od spodobu,viac menej dlhodobo.tento clovek pustil fica ku korytu,dobreho slova nanho nemoze mat nikto.adios
beardie
Redeemer
Redeemer

Son-Goku napísal:tento clovek pustil fica ku korytu
aj ked je to 100x omielana loz, stale to nie je pravda, vladu povalila Radicova, uvedomuje si to aj ona
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Spomína tam pár desatín percent HDP. Vieš, aká je to suma, pár desatín percent HDP? A keď si to tak vezmeme, že západné krajiny majú tak o 5 sviatkov menej, nech je to hoci aj 0,3 percenta HDP, krát 5 = 1,5 percenta HDP. Za prvý štvrťrok 2013 máme 16,816MLD, v naivných podmiekach je to za rok 4x toľko = 67,2 MLD za rok (za 2011 to bolo 75 MLD). A teraz - 1,5 percenta z dajme tomu zaokrúhlených 70 miliárd eur je koľko? No jedna miliarda eur. JEDNA MILIARDA. Za päť fiktívnych dní, pri špekulatívnych sumách. Vieš, koľko potrebujú na reformu nemocnice? Školy? A to ešte nepočítam debilné pompézne oslavy politikov a verchušky.

Je fascinujúce, že sem pletieš nejakých pravičiarov. Aj priemerne mysliaci človek si vie dať veci dohromady a vypočítať si nejaké tie cifry. Preferencie sú nič. Možno to raz pochopíš. Ďalej - Fica pustila ku korytu Radičová s SDKÚ a trojlístkom. Nehovoriac o 44 percentách zúčastnených voličov - mne sa totiž zdá, že Fica ku korytu posunuli práve oni. Tvoje pseudoargumenty tu už v minulosti boli X krát vyvrátené a je trápne, že ich tu opäť vyťahuješ.

A to, či na neho niekto môže alebo nemôže mať dobrého slova, nechaj na verejnosť, nie na seba.
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

Faktická poznámka:

Sviatok vs. HDP je dlhodobá polemika. Je isté, že tam nejaký súvis je, ale odhadnúť ho je v podstate skoro nemožné. Čísla ako 0,1% až 0,2% treba brať skutočne s rezervou, nie sú to žiadne exaktné konštanty na ktoré sa dá spoľahnúť. V skutočnosti aj keby sme nejaký sviatok zrušili nemáme ako budúci rok vyčísliť koľko to prinieslo. Preto by som s tými miliardami čachroval opatrne, môže to tak byť a nemusí.

Priemysel funguje na kontraktoch, ktoré sa vzťahujú na objemy. Takže napr. KIA pravdepodobne nevyrobí viac áut ak zrušíme sviatok. A aj keď sú odvetvia, ktoré počas sviatku pôjdu dole (napr. banky, alebo reštiky s ich obedným menu), sú zase iné (turizmus), ktoré pôjdu hore. Rovnako je ťažko vyčísliť vplyv voľna na produktivitu ľudí, zdravie a podobne.

Prosto je to niečo čo sa nedá exaktne zahrnúť do odhadu príjmov štátneho rozpočtu na budúci rok v zmysle, že "ok, tak toto prišlo zo zrušeného sviatku, tak tieto prašule pošleme na školy".. ale tým nechcem povedať, že by malo zrušenie sviatku negatívne dopady, chcem tým povedať, že skôr sú tie dopady "neznáme".
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Práve preto som písal (doslovne špecifikoval) o špekulatívnych číslach - ja ale verím, že plus by to bol a to bez ohľadu na to, či by to bolo 0,5, 1 alebo 1,5 percenta HDP a bez ohľadu na to, či by sme to vedeli vypočítať, alebo nie...Čo sa ale dokázať dá je to, že by sme ušetrili na hlúpych poplatkoch za všakovaké oslavy. A v tom ma o opaku nik nepresvedčí...
Son-Goku
Darca
Darca

podobne som sa k tomu chcel vyjadrit ako slay,tahunom su automobilky a na to naviazane stovky firiem.vyroba aut ide nonstop,just in time,oni makat musia,skor by mali dostat priplatok,cize by to malo pomoct k vyssej vyplate.ich sviatok nezaujima a preto sa to z mojho pohladu zdalo uplne zbytocne sa tu handrkovat o jeden den.jediny kto mal volno boli viac menej kancelarsky pracovnici,banky,male obchodiky.neviem ci oni zrovna maju nejaky extra vplyv na vysku ekonomiky.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Ty si tu v prvom rade ničím neargumentoval, iba hlúpo útočil ad hominem. Až teraz si niečo našiel, pričom ale šetrenie peniazmi a zvyšovanie HDP sa s menším počtom štátnych sviatkov poprieť nedá.
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

seth82 napísal:Práve preto som písal (doslovne špecifikoval) o špekulatívnych číslach - ja ale verím, že plus by to bol a to bez ohľadu na to, či by to bolo 0,5, 1 alebo 1,5 percenta HDP a bez ohľadu na to, či by sme to vedeli vypočítať, alebo nie...Čo sa ale dokázať dá je to, že by sme ušetrili na hlúpych poplatkoch za všakovaké oslavy. A v tom ma o opaku nik nepresvedčí...
Ja ťa nepresviedčam o tom aký to má efekt, lebo to sa skutočne nedá povedať. Toto je podľa mňa veľmi špecifický problém a skutočne neviem posúdiť ako na tom stojí slovenská spoločnosť. Napr. v Belgicku je piatok napriek tomu, že je to pracovný deň, braný ľuďmi ako "kvázy sviatok", lebo čo ja mám skúsenosť s Belgičanmi, tak tí tam v piatok vyslovene, že niečo malé spravili do obeda a poobede free (niečo ako naša štátna správa). Teda nie je to sviatok, ale nejaký spoločenský zvyk, že tam v piatok ľudia robia na 50%.

Ak sa mýlim tak ma opravte, ale nie je napr. Rakúsko jednou z krajín, kde ak padne sviatok na víkend, tak sa deň voľna presunie buď na piatok, alebo na pondelok? Myslím, že je takých krajín viac. A sú to jedny z tých práve lepšie fungujúcich.

ALE. Týmto všetkým nechcem povedať, že rušenie sviatkov je zlý nápad, ale skôr, že tieto veci nie sú také podstatné ako by sa na prvý pohľad zdalo. Inými slovami, ak ti padá strecha na hlavu, je lepšie diskutovať o najväčšej diere než o tom, že ti vržú dvere. Myslím, že Slovensko má 1001 jeden dôležitejších problémov na verejnú diskusiu než rušenie sviatkov. A to, že vláda a politici všeobecne sa už uchyľujú aj k takým veciam svedčí o tom, že sú neschopní neschopáci, lebo namiesto toho aby riešili čo treba riešia somariny. Aktuálna vláda skutočne nespravila nič poriadne preto aby pomohla ekonomike, iba zhoršili podnikateľské prostredie, skomplikovali všetkým život a dvihli dane a odvody. A aj tú pridrbanú lotériu načisto spizdili, lebo si vyžiada také množstvo administratívy, že sú z toho všetci nešťastní. Už siahajú po takých vyslovene "rezervných" opatrenia, že tam idú odpredávať zásoby ropy či čo. No to je totálna traperina. Na slovensku je toľko roboty, že keby hlasovali od rána do večera, tak za 4 roky nestihnú čo treba, a títo zmrdi, to tam úplne flákajú a zmôžu sa na sviatky. No tak to gratulujem. Ak ich zrušia, tak na HDP si to celkom iste ani nevšimneme, akurát tak možno pár ľuďom skôr zajebe z roboty :lol:
hughito
Redeemer
Redeemer

Ale však to je klasika, že sa riešia nezmysly s ktorými sa vedome či nevedome zakrývajú skutočné a aktuálnejšie problémy.
Son-Goku
Darca
Darca

seth82 napísal:Ty si tu v prvom rade ničím neargumentoval, iba hlúpo útočil ad hominem. Až teraz si niečo našiel, pričom ale šetrenie peniazmi a zvyšovanie HDP sa s menším počtom štátnych sviatkov poprieť nedá.
nemal som zapotreby lebo to nespravil ani ten plesaty kripel.len som to tu pastol a ocakaval rage,popripade diskusiu.vydarilo.
beardie
Redeemer
Redeemer

Skus si ten clanok precitat znovu, mozno tam tie argumenty najdes :)
Napísať odpoveď