njn preto hovorím 90%, také ako nastavovačky a prkotiny... keď aj výmena bŕzd...keď si to spravím na aute s komplikovanejším brzdovým systémom...tak bicykel s prstom v nose... a také ako pískajúca brzda, ak to nie je v záruke, cena opravy, nedal by som za servis ani euro
//autoeditácia príspevku (06 Júl 2013, 18:39)
njn to je asi jediné, čo si doma nespravíš to odpruženie kvoli tomu, že vybaenie na opravu/výmenu sa neváľa každému doma a poniektorí menej technicky zdatný by sa nemali chytať ložisiek i keď a to nie je veda a nepotrebuješ na to super výbavu aby si si to spravil a diely si takisto vieš zadovážiť
Ktory bicykel je lepsi?
-
Michaelo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Ktory bicykel je lepsi?
Samozrejme dá sa spraviť všetko, no veľa ľudí čo jazdí na bicykli, si vie opraviť tak akurát defekt a nahodiť retiazku (nehovorím že väčšina, ale je ich naozaj dosť).
A taktiež ich veľa radšej uprednostní servis kde ti to spravia kvalitne, ako by si to mal robiť sám a ešte viac to po...ť
A taktiež ich veľa radšej uprednostní servis kde ti to spravia kvalitne, ako by si to mal robiť sám a ešte viac to po...ť
Ono pokial by som mal doma bicykel za 400€, tak je jasne ze si to budem opravovat sam. Pokial mam doma bicykel za 7t €, tak nechcem do prehadzovaciek sparat sam ppkial nie som na to profik. A ked mas doma take bicykle 3, tak ich na jar zavezies naraz do servisu, kde ti vsetko poladia a mas pokoj.
Takisto na auto okrem defektu a oleja nerobim nic sam. Tam sa to uz pomaly ani neda...
Takisto na auto okrem defektu a oleja nerobim nic sam. Tam sa to uz pomaly ani neda...
-
hrban
Addict
ja mám doma auto za 10k a tiež sa v ňom špáram, lebo viem akí dementi pracujú v servisoch (fakt tažké nájsť poriadny servis jedine známy) ... keby mám zdvihák v garáži tak si ho servisujem úplne sám a viem, že moja robota bude rovnako kvalitná ako od známeho
Toto je dobrá blbosť, je jedno v akej hodnote bicykel máš, jeho servis je z 99% rovnaký, prehadzovačka sa nastavuje rovnako na najnižšej aj najvyššej sade... Ja som si okrem centrovania kolies (na to treba drahé vybavenie) a pílenia vidly robil vždy všetko sám, či už som mal základný bike na alivio výbave a V brzdách alebo pretekársky full na XTčku, a kto nie je úplne ľavý a kúpi si aspoň základné nástroje to musí zvládnuť tiež.laforez napísal:Ono pokial by som mal doma bicykel za 400€, tak je jasne ze si to budem opravovat sam. Pokial mam doma bicykel za 7t €, tak nechcem do prehadzovaciek sparat sam ppkial nie som na to profik.
Ja som to myslel skor tak, ze nechcem tam nahodou nieco pokaslat, lebo pripadne poskodenie by ma stalo vyssiu ciastku. Dalsia vec je, ze ten cas ta tiez cosi stoji.
-
hrban
Addict
njn ja sa rád vŕtam vo veciach, takže mňa to baví s bicyklom prem*dať celú nedeľu napr., práve ho mám rozobratý reťaz dole,pedále, kolesá s ložiskami vonku, vyčistiť a premazať všetko, nastaviť trošku brzdy a prehadzovačku zadnú
No ak tam fakt niečo nerežeš (riadidlá, stĺpik vidly) tak tam nie je čo pokaziť. Výmena a bežný servis všetkých komponentov je bez rizík keď to nepreháňaš s používaním kladivalaforez napísal:Ja som to myslel skor tak, ze nechcem tam nahodou nieco pokaslat, lebo pripadne poskodenie by ma stalo vyssiu ciastku. Dalsia vec je, ze ten cas ta tiez cosi stoji.