Project CARS

Singleplayer, multiplayer, novinky, návody...
cumilko
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Project CARS

Príspevok od používateľa cumilko »

Zdravím, má niekto skúsenosti s touto hrou ? hrali ste to už ? podla mňa to vyzerá dosť dobre je to od tvorcov hier NFS: SHIFT zatiaľ to nevyšlo oficiálne počul som že sa dá zakúpiť za cca 10€ kde budete môcť sťahovať najnovšie beta verzie a testovať túto zatiaľ na pohlaď skvelú hru.

web produktu: http://www.wmdportal.com/
nejaký ten GAMEPLAY:
Pascalwb
Addict
Addict

Re: Project CARS

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Ja mam kupene to zakladne clenstvo, ma to dost velke HW naroky. Ale nezaujalo ma to, moc sa to neblizi k simulatoru ale skor stale k arkade. Jeto beta, ale moc tomu neverim, ze sa to zmeni.

Za 10 € mas vzdy prvy build v mesiaci na stiahnutie. Je to pekne, aj ked namna moc nablurovane, ale fyzika zatial dost zla, stale je tam citit to plavanie ako v NFS.
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dunlop »

oni to prezentujú ako simulator? žiadny hráč simulatorov po tomto titule nesiahne, to ani nahodou.

Ale môže to byť fajn kompromis pre klávesákov niečo ako grid čo bola šialene zábavná hra...
LatteMacchiatoo
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa LatteMacchiatoo »

Dá sa to hrať? lebo teraz som videl že je niaka alpha, ale neviem sa regnúť na fórum :/
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

CARS som zatiaľ videl len na obrázkoch a YouTube, a vyzeral dobre. Za členstvo nemám v pláne platiť, no potom to vyskúšam, a ak sa zapáči, tak kúpim.

Dunlop: GRID bola genialita, najmä nekonečne zábavný multiplayer. Škoda, že vypli servery, čo je trochu nefér voči tým, čo si hru kúpili! Zmenilo sa niečo, alebo to stále nejde?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Ja som to skusil niekedy v novembri a ostal som sklamany. Grafika je super, ale ta fyzika...je vidiet, ze je zalozena na NFS. Najlepsi priklad, ktory ma okamzite odradil: akekolkvek auto sa da dostat do pretacaveho smyku prudkym zabrzdenim a zaroven sa samo zrovna plnym plynom. Neexistuje tam ziadne riadenie plynom v zatacke, nieco take je fajn pri ovladani na klavesnici, ale v simulatore to nema co hladat. Najviac som to testoval na historickom Lotuse, pretoze som to mohol priamo porovnat s rFactor-om 2 a rF2 je v tomto omnoho lepsi. Tam sa historicke formuly spravaju velmi zivo, treba ich neustale riadit, davat pozor na mnozstvo plynu, silu brzdenia, kazdy hrbol na ceste vas moze rzhodit, v pCARS to nehrozi. Prirovnal by som to k TOCA Race Driver, je to proste hra, ktora sa tvari ako simulator, ale nie je to hardcore simulacia, len o dost realnejsia arkada. Svojich priaznivcov si urcite najde, ale pre fanusikov skutocnych simulatorov to zatial nie je.
Mojim jedinym stastim bolo, ze je to este len alpha a teda nebol problem s refundom, stacilo napisat adminovi na fore a peniaze som mal naspat :)
Momentalne je to na trhu simulatorov dost zvlastne, iRacing je hlavne pre amikov a ostatne "europske" simulatory su vo vyvoji, rFactor 2 je uz na slusnej urovni, Assetto Corsa este potrebuje par mesiacov, GTR 3 je v nedohladne a pCARS potrebuje zmenit filozofiu a fyzikalny engine.
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Dobre vyzerajuci trailer z pre-alphy a planovany daum vydania na rok 2014.
Toz uvidime :)
http://games.tiscali.cz/video/pusobivy- ... cars-63384
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dunlop »

"a revolution in simulation"... :| to sú heslá ala EA s ich najreálnejším zobrazením boja a podobne. Nech sa namna nikto nehnevá, táto hra nieje žiadna simulácia, nechápem odkiaľ to tí ludia vôbec berú preboha. Mi to už pripadá že slovo "simulation" už dnes akosi stratilo význam, viď hry ako surgeon simulator a jemu podobné.
Už len skrz použitý madness engine (nfs shift, shift 2, test drive ferrari racing legends) z toho sim byť nikdy nemôže.

Video inak pekné, o to pokoj (aj keď je nad slnko jasné že to nieje "fanušíkovské" video ako to je prezentované, takáto zásterka je ale dosť dobrá marketingová stratégia, to sa musí nechať).

A skôr než začne niekto písať že odkiaľ takéto bludy mám a podobne, môže si preštudovať tento web ktorý sa zaoberá čisto racingom.
http://racesimcentral.com/
EmTeK
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa EmTeK »

project cars vyslo ako ste na tom borci? kupene? planujete? hrate? :)
ja som sa zatial nerozhodol ale ako sa poznam urcite to kupim, mouse support to ma cize oprasim svoj skill z LFS.

dajte vediet kto to uz drti ake mate pocity
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Nezachytil som akosi nic o tom. MP je plateny?
EmTeK
Medium Star
Medium Star

trosku nerozumiem, cela hra je platena ak si ju necracknes predsa nie?
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Ako je na tom optimalizacia? Poziadavky na ich stranke su sialene nizke, ale podla videi to na "doporucenych" nejde ani z daleka tak pekne. Ma to niekto?
EmTeK
Medium Star
Medium Star

co som pozeral stream-y tak optimalizacia vyzera byt fajn aj na steame vravia ze je to v pohode ale co sa tyka grafiky tak ze neni ani z daleka taka ako prezentovali vo svojich videách.
no zatial som to nehral takže píšem len čo som postrehol...
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Ja som hral jedine tie verzie pred vydanim, ale nepaci sa mi to, menu je otrasne neprehladne, replay bol katastrofa, pit lane je automaticke, ovladanie mi nesadlo, take cudne to cele je.
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

ta hra jedno velke sklamanie, ludia na to pi*uju, grafika priemerna ziaden nextgen a auta same lemans prerabky
Gothar
Moderátor
Moderátor

Tak zhrniem svoje dojmy aj ja:
Setup: G27 v kovovom kokpite, AMD R9 270X, Xeon 1231v3, 12 GB RAM
Grafika: detaily na ultra, motion blur a vyhladzovanie na low, priemerne fps okolo 40-45
Simulatory hram seriozne uz 6-7 rokov a rozumiem fyzike :)
Dojmy z PC:
Plusy:
- Zvuky su vyborne
- Jednoduchost uvodnych nastaveni, staci vybrat uroven a hra uz vsetko nastavi, vratane volantu a grafickych detailov na dosiahnutie 60 fps
- vyber aut a trati
Minusy:
- aj po vybrati urovne Pro ostane v menu zapnute ABS, TC a hlavne stability control
- grafika je horsia ako u Assetto Corsa, pritom AC mi v pohode bezi na 60 fps s vsyncom, takze je tam aj rezerva. PC ma rozmazane textury asfaltu, co najviac zhorsuje celkovy dojem. Ale optimalizacia sa moze zlepsit, aj ked po takom dlhom case v "komunitnom" vyvoji by to uz mohli mat poriesene. Opat AC vychadzalo vo verzii 1.0 s omnoho lepsou optimalizaciou
- AUTOMATICKY vyjazd z boxov, toho som sa najprv zlakol, lebo som netusil co sa deje. Na PRO nastaveni som takyto blud necakal.
- Fyzika aut:
- nehodnotim dojmy z jednotlivych aut, to neviem presne posudit, pretoze som v nich nejazdil, ale vyberam zakladne vazne chyby:
- rozdiel v gripe na asfalte a na trave je minimalny, nie je problem mat polovicu auta na trave a dat plne brzdy, resp. rozbeh z nuly na plny plyn. Stacia male korekcie volantom a auto je v pohode ovladatelne
- force feedback je takmer mrtvy, necitit obrubniky, absolutne vobec necitit prechod na travu (aj ked je vidiet, ze koleso nadskakuje), vobec necitit ked sa kolesa zablokuju pri brzdeni, atd.
- spojka sice funguje, ale pri radeni ju vobec netreba pouzivat, prevody tam skacu same aj bez rev syncu
Zhrnutie:
Hlavne chyby fyziky nasvedcuju, ze sami vyvojari sa vybrali cestou simcade aj ked to miestami prezentuju ako prvotriedny simulator. Ja by som to prirovnal k Toca Race Driver serii, su to zabavne hry s nie uplne arkadovou fyzikou. Ak niekto chce skutocne next-gen simulator vratane poriadnej fyziky, tak nech si radsej kupi Assetto Corsa, rFactor 2 alebo iRacing. Inak mozem Project CARS odporucit beznym hracom, ktori si chcu zahrat seriozne preteky, ale nevadi im, ze je to trochu arkadovejsie.
pepo191992
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa pepo191992 »

ja som to zacal hrat no hravam to na xbox gamepade..ale chcem sa opytat hravam Karieru ale za tie najslabsie formule...ci dostanem casom pozvanku do tych lepsich alebo do touring class alebo ako to tam funguje ci je daaky postup v tej kariere alebo len vyberiem jednu classu a za tu hravam dookola..
94faroSVK
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa 94faroSVK »

Tak dneska som si pozrel trošku z Le Mans 24h a je to fakt zaujímavé a super.

A teraz k veci. Popri pozeraní ma to chytilo, že aké dobré by bolo si zajazdiť 24h preteky, či už reálnych alebo skrátených na 2-3-4 hodiny. Myslím, že toto nastavenie Pcars má. Uvažoval som, že si to za 3-4 týždne kúpim (keďže teraz mám ortézu na ľavej nohe tak by to bolo viac menej zbytočné), dovtedy to ešte môže kľudne zlacnieť.
Potreboval by som prečítať viac názorov, lebo neviem či na Steam recenzie môžem dať kde hru niektorý uvádzajú ako SIM a nie arkádu, dokonca som našiel aj také, kde sa píše, že Assetto Corsa na Pcars nemá. Samozrejme tomu neverím, AC je AC. Ide v podstate o to, že keby som sa rozhodol Pcars kúpiť, či nebudem sklamaný s porovnaním s AC.
Podľa príspevku GothaR-da by som povedal, že sa to ani nepriblíži fyzike AC a to ma trošku desí.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Pokial ide o samotnu fyziku jazdy cez den a za sucha, tak to na AC nema. Ak chces 24h (den/noc), tak tuto moznost AC neponuka. Na UVZ fore je to velmi pekne zhrnute, povodne chceli zaviest podporu aj pre PCars, ale po par tyzdnoch od toho upustili. Dovody su velmi pekne a hlavne vecne rozpisane tu: http://ac-uvz.cz/index.php/kunena/o-ust ... ars-na-uvz
Project CARS je zajímavá závodní hra s lepším jízdním modelem, než většina závodních her před ní. Zároveň obsahuje opravdu bezkonkurenční grafické zpracování závodů, simulaci denního cyklu a počasí, stejně jako možnosti nastavení vozidel, kteréhož hry podobného ražení (různé GRIDy, NFS atp.) zdaleka nedosahují. Nicméně hlavním kritériem závodního simulátoru je zpracování jízdního modelu a jeho simulace co nejvěrnější reálné předloze. To bohužel Project CARS zdaleka nesplňuje a ze zcela logických důvodů (primárně konzolová hra, co nejširší záběr, prodejní čísla) nikdy splňovat nebude.
Samozřejmě kritériem závodního simulátoru není jen jízdní model, ale i ta "omáčka okolo", ale sebelepší grafické zpracování, efekty, zvuky a možnosti nastavení nevyváží nereálné chování kompletního sortimentu nabízených vozidel.
S tymto sa plne stotoznujem a snazil som sa to aj zhrnut v predchadzajucom prispevku, len tu mi to pripada lepsie napisane.
Pre teba existuju v pripade 24 hodinovky len 2 sposoby - ak chces fyziku na urovni, tak si to zajazdi v rFactor 2, ak ide skor o graficky zazitok, tak ber PCars. Oba simulatory ponukaju aj zmenu pocasia.
94faroSVK
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa 94faroSVK »

Super díky, niečo takéto som potreboval.

Ako na nasledujúcu otázku som bol zvedavý, či by ma tá hra posunula ešte na väčšiu úroveň čo sa týka závodenie. Ale po prečítaní tvojho príspevku + linku tomu moc šance nedávam. Je to proste niečo na štýl F1 hier od Codemasters čo nepotrebujem, toho som mal dosť predtým a išlo mi to dobre, no po AC môžem povedať, aj keď som už neskúšal, že by mi to šlo ešte lepšie. Skratka sa chcem posúvať vždy vyššie a vyššie. Myslel som si že Pcars mi to umožní ale podľa všetkého ani nie. Ostávam plne pri AC a ostáva mi len čakať na LMP 1, LMP 2 a Circuit de la Sarthe :)
Napísať odpoveď