Kúpa bicykla

O športe...
matki
Light Professional
Light Professional

Re: Kúpa bicykla

Príspevok od používateľa matki »

uplink napísal:Ahojte,

Prosím Vás, keď idete na dlhšiu trať, jednoliatu bez prestávok, povedzme ~100km [moja včerajšia "oddychová" jazda mala 95 Km, fu*k life], čo robiť keď sa ozýva karpálny tunel? [brnenie v ruke]. Mám fitnessové riaditka [ako na horskom], dnes som kúpil nové gripy, tie pôvodné som zničil za tri týždne. Existujú nejaké "hyper gripy", alebo nejaký trik, ako predísť tŕpnutiu dlaní? Všeliak si ich prehadzujem na tom bajku, ale je to nepohodlné. Nejaké tipy a triky?

Ďakujem :)
Co tak kupit powerball a cvicit po veceroch. To som dostal na tenisovy laket, hned aky som ho vyliecil. Treba to prevencne cvicit a potom sa to nezapali.
uplink
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

matki - ďakujem, vyskúšam, aj keď neviem ako spevní powerball ten vankúšik na ruke, ale zápästie určite, takže to na zahodenie nebude :) a makajú na tom aj chlapi z obchodov s bajkmi, tak na tom asi niečo pravdy bude :D
Kufor
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Kufor »

uNreal_saTch^ napísal:Ahojte, potrebujem poradit pri kupe bicykla. Chcem reskirovat +- 400 EUR. Co som pobrazdil stranky, na oko som sa zalubil do GT Agressor. Neviem ale posudit, ci je naozaj dobry, pretoze ho vidim cez ruzove okuliare. Mozte mi ho odobrit, pripadne zavrhnut a dat ine riesenie? Chcem chodit na tom do prace (denne cca 40 km). 95% pouzitie na asfalte. Dakujem za rady.
Na chodenie do prace, po asfalte by som volil kludne klasicke Vckove brzdy.. Ak chces silou-mocou diskove (hoc aj zbytocne), tak sa pozeraj skor po hydraulickych, nie mechanickych ako ma tamten GT, s tym je viac roboty ako osohu :)

Mozno by nebolo odveci pockat na jesenne vypredaje, ak to ale ponahla, tak mozno nieco ako toto
matki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa matki »

uNreal_saTch^ napísal:Ahojte, potrebujem poradit pri kupe bicykla. Chcem reskirovat +- 400 EUR. Co som pobrazdil stranky, na oko som sa zalubil do GT Agressor. Neviem ale posudit, ci je naozaj dobry, pretoze ho vidim cez ruzove okuliare. Mozte mi ho odobrit, pripadne zavrhnut a dat ine riesenie? Chcem chodit na tom do prace (denne cca 40 km). 95% pouzitie na asfalte. Dakujem za rady.
Treba aj zvazit, ako bezpecne mate uskladnenie bajkov v praci. Ak moc nie, treba co najlacnejsi :) Vckove brzdy maju jednu vyhodu, koleso sa bez problemov dostane do klasickeho stojanu na bajky. S diskom mavam aspon ja problem, nikdy neviem ako tam mam dostat koleso, aby to cele nestalo, alebo neskrelo disk.
johny29
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa johny29 »

Zdravim, rozmyslam nad kupou tretier, nechcem do toho vela investovat a akurat prisla akcia do lidl.
Viete mi povedat ci budu tieto tretry kompatibilne s pedalmi Shimano M520 ?
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

johny29 napísal:Zdravim, rozmyslam nad kupou tretier, nechcem do toho vela investovat a akurat prisla akcia do lidl.
Viete mi povedat ci budu tieto tretry kompatibilne s pedalmi Shimano M520 ?
kompatibilné s SPD systémom
tak asi budu
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Kompatibilne budu. Ale nechapem preco do toho nechces zainvsetovat trochu viac, kedze take topanky mas na niekolko sezon a je lepsie si priplatit za nieco lepsie, nakolko ich mas stale na nohach pocas jazdenia.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Máme zase akciu v Lidli na cyklistické veci? Asi si vyskúšam kúpiť ten sprej na opravu defektov, snáď to bude dobré aj na galúzkové ventily.. a možno vezmem aj montážny stojan na záhradu.

johny29.. ak chodíš na bike raz za týždeň na kúpalisko a naspäť, kúp si tie tretry.. ale ak sa venuješ horskej cyklistike aktívne, určite si niečo priplať.. alebo si zober aspoň 2-3 páry do zásoby. Do topánky sa oplatí investovať.. prvýkrát som mal jedny lacnejšie tretry od shimana.. a raz sa mi tak podarilo vypnúť nohu z SPD, že mi celá podrážka ostala na pedáli a ja mal na nohe len vrchnú časť topánky.

V lidli sa oplatia kupovať také veci ako rukavice a ponožky, prípadne nejaké funkčné prádlo.. ale topánky určite ber kvalitnejšie.

:)
johny29
Medium Star
Medium Star

vdaka.
Dovod preco neinvestujem viac je ten najprostejsi.. Poriadnu vybavu +bike si kupim asi az narok.
Teraz mi ide hlavne o to, aby som sa naucil sliapat do kruhu.
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Čo znamená "šliapať do kruhu"?

//aha, chápem. Dík :)
johny29
Medium Star
Medium Star

http://www.youtube.com/watch?v=k5DIwAveY7w
jednoducho slapes do kruhu, s normalnymi pedalmi toto tazko spravis
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Na to by ti teoreticky mohli stacit aj kosiky, ktore kupis mozno za 5 eur.
galbavymartin
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa galbavymartin »

Ludia potreboval by som poradit daky bike...nejako extremne nejazdim...len aby sa dalo spolahnut cca do max 300 € cim lacnejšie tak lepsie..vyska 177cm...skor teren ako asfaltka

http://www.sadesport.sk/bicykle/643-ctm ... elena.html

http://www.exisport.com/katalog/product ... llow-matt/

http://www.sadesport.sk/bicykle/636-ctm ... rvena.html
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

johny29 napísal:http://www.youtube.com/watch?v=k5DIwAveY7w
jednoducho slapes do kruhu, s normalnymi pedalmi toto tazko spravis
slapanie do kruhu......
v podstate je ti to nanic, hlavne ak len zacinas jazdit, tretry su dobre hlavne na ine veci (stabilita, prenos sily)
cele slapanie je silne individualne, nemoze ti niekto nanutit ako mas slapat, slap tak ako ti to vyhovuje, po par tisicoch km mozes zacat premyslat ako "zlepsit" svoje slapanie, na zaciatku ti bude stacit naslapat si tych par tisic :)
KE10
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa KE10 »

zdravim
oplati sa to kupit?
http://www.insportline.sk/4772/celoodpr ... model-2012
niesom narocny tyzdene prejdem okolo 50km skor na polnych cestach
alebo mam pockat na jesen budu ceny niszie?
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

V tejto cenovej hladine kupovat "celoodpruzeny" (to odpruzeny je spravne slovo, pretoze to zadne cosi iba pruzi a netlmi) nie je vyhodne/vhodne. Za rovnako cenu kupis lepsie vybaveny bicykel s pevnou stavbou. Zaklad je kvalitne radenie spolu s prehadzovackou. Dokonca by som doporucil vynechat aj prednu odpruzenu vidlicu a opat za usetrene peniaze ziskal este o triedu lepsiu vybavu. Nebudeme si predsa nahovarat, ze takato vidlica je urcena na nieco ine ako na "zoskakovanie" z obrubniku.
KE10
Medium Expert
Medium Expert

ja mam jeden celoopruzeny kupovany okolo roku 2008 za cca 5500sk som snim skopojny len som mal vecne problemy z V brdami preto chcem skusit kotuce a v sobotu som zbieral loziska z kolesa po ceste takze uz je tu signal ze ma toho dost,
ja som si zvykol na odpruzenie ajked nieje take kvalitne stale lepsie ako pevny ram ktori dost trasie ked idem po kamenistej ceste 30 kov ale ktovie mozno zmenim nazor a zoberiem z pevnym ramov ale teraz hlavne sa rozhodujem ci ho kupovat teraz alebo az pred zimiv alebo v zime.
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

neoplati sa to, to co tam je len parodia na pruzenie a brzdy, ver mi, ze s tymi brzdami budu len a len problemy, o tom, ze by som sa s tym bal ist po lesnej ceste nehovoriac, za dalsie je to hojdacka a pri sliapani sa ovela viac namakas ako keby si mal pevny bike, pripadne nejaky serioznejsi celo odpruzeny bicykel, na jesen budu zlavy ale uz mozu byt vypredane niekore velkosti alebo farby, kazdopadne toto nekupovat ani v lete ani zime trosku extrem ale toto sa ti realne stat moze http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1 ... kaskaderi/
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

a este pozeram, ze kotucovky su mechanicke, cize snad este horsie ako poriadne Vcka
KE10
Medium Expert
Medium Expert

dik za rady tak pockam na tie vypredaje a len tak pre moju lepsiu zorientovanost ak sa niekomu chce hladat tak aky zobrat max do 350e?lebo nechcem na splatky
Napísať odpoveď