Čaute, mam doma router z ktoreho taham wifi do suterenu, je to asi 30m kabel. Internet funguje v pohode cez kabel, ale akonahle pripojim rozdvojku na kabel a zapojim dalši
prestane fungovat. V rozdvojke funguje iba jeden kablel, druhy kabel ako keby ani nebol zapojeny.
Ako rozdelit tak, aby to fungovalo? Dakujem za pomoc.
Net cez kabel nejde rozdvojiť
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Net cez kabel nejde rozdvojiť
Aku rozdvojku??? Bud z routra/modemu natiahnes dva kable a na kazdy z tych kablov pripojis jedno zariadenie (napr. pocitac) alebo si natiahnes jeden kabel ako mas, na koniec das router a z routra si zapojis tie zariadenia.
Teda, mas natiahnuty jeden kabel do suterenu, do suterenu na kabel pripojis router a z routra mozes cez kable pripojit ostatne pocitace.
Teda, mas natiahnuty jeden kabel do suterenu, do suterenu na kabel pripojis router a z routra mozes cez kable pripojit ostatne pocitace.
mozem otazku ja? PRE co nezaradujes svoje posty tam kam patria?noob napísal:Čaute, mam doma router z ktoreho taham wifi do suterenu, je to asi 30m kabel. Internet funguje v pohode cez kabel, ale akonahle pripojim rozdvojku na kabel a zapojim dalši
prestane fungovat. V rozdvojke funguje iba jeden kablel, druhy kabel ako keby ani nebol zapojeny.
Ako rozdelit tak, aby to fungovalo? Dakujem za pomoc.
-
DjBass
Darca
- Kontaktovať používateľa:
V ethernetovej sieti nemôžeš takto použiť rozdvojku, no pri 100mbit prenose sa využívajú iba 4 žily (1,2,3,6), takže ak nemôžeš ťahať ďalší kábel, môžeš využiť jeho ďalšie 4 žily pre pripojenie ďalšieho zariadenia. Na internete je o tom popísané dosť. Ak potrebuješ zapojiť viac ako 2, použi router ako ti už bolo vyššie napísané.
pouzil som rouzer všetko ide ako ma diky, len stačili z neho spraviť AP