Ovadi pri bazéne - pomoc

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Header
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Ovadi pri bazéne - pomoc

Príspevok od používateľa Header »

Zdravím,

týždeň do zadu sme na záhrade napustili bazén. Prvé dni pohodička ako prasa, všetko na poriadku. Posledné dni však začali k bazénu prichádzať doslova desiatky ovadov, hlavne vtedy keď sme tam a keď je bazén odkrytý. Je to neskutočne otravný hmyz, ďaleko predčí všetko ostatné, snáď okrem sršňa. Tie prerastené muchy sú tak prašivé a vychcané že iba rýchlo priletia, poštípu a v momente odletia. Bez šance na protiútok. Len tak, pre (h)ovadskú radosť! :evil: Posledné asi 2 dni už mi ale príde, že strácajú obozretnosť. Včera sme ich zabili priamo pri bazéne 6, dneska 10. Už ma to začína pekne srať lebo trištvrte času v bazéne v ňom stojím ako čurák s mucholapkou v ruke. A to chvála bohu nie som na ne alergický.
Asi 20 metrov od bazéna má sused sliepky a prasa. Chápem že hlavný zdroj bude tam. Ale prečo tí chrapúňi chodia len pri bazén, keď 10 m od neho je jazierko, ktoré si ani nevšimnú!

Riešil niekto podobný problém ? Na nete som sa dostal k pomerne strohým informáciám. Vraj dobrý na odpudzovanie je ocot. Zajtra skúsim uvidím. Vedel by niekto poradiť dobrý repelent, olejček do fakle alebo hocičo, čo tie svine odoženie? Ď
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Re: Ovadi pri bazéne - pomoc

Príspevok od používateľa CheZteR »

skus vycistit bazen
Header
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Header »

Voda je čistá práveže. Chlór ok, pH tiež. Podľa mňa idú na to keď tam cítia ľudí, najviac keď sa vynoríš z vody a máš na sebe kvapky. Vtedy robia ako blázni.

//dnes som skúsil ten ocot. Dal som ho do 3 podmisiek pod kvetiny a rozložil okolo bazéna. Smrdelo to tam, ale nejak mi neprišlo že ich bolo menej. Akurat som postrehol že nie su tak agresivne. Ale stale veľmi otravné, skúsim ešte nejaký repelent proti hmyzu.
ccimo
Star
Star

Príspevok od používateľa ccimo »

riešim ten istý problém, zatiaľ bez väčšieho úspechu. Jediné čo trocha pomohlo je že nerobím v bazéne "bordel" nešpliecham, nehúkam a pod...keď len tíško ležím tak mám pokoj :D
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

Zabijat a nechavat zabite v okoli bazenu, my sme si vraveli, ze to maju na vystrahu zo srandy, ale nejako to pomohlo. :D Chlievy 20m od bazena sotva vykryjes no a ovady idu po krvi a po vode, preto niesu v jazierku.
Adry
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Adry »

V hyperparketoch by mali mat tie fakle, ako si pisal. A tusim ze sa da kupit aj lampovy olej s pridavkom repelentu, nosievali sme to na chaty a komarov bolo pomenej
Napísať odpoveď