Aky ssd disk
Aky ssd disk
Zdravim,
S tejto stranky http://magicprint.eum.orchidej.biz/main ... &__pnc_id= mam moznost objednat si nejaky komponent do PC (ano viem ze je to tam predrazene, ale mam to zadarmo). Rozmyslam nad SSD ( asi 128gb, 256 je drahy ). Bude to spravna volba a najidealnejsi upgrade pc aky mozem v tej cenovej relacii dosiahnut?
v SSD sa vobec nevyznam, takze staci iba preinstalovat pc, nahodit to a znova preinstalovat ? S particiami ako to je ? kolko mam s 1tb prehodit na ssd a kolko na obycajny hdd?
Akej znacky sa drzat, alebo akych parametrov?
Dakujem
/ Po precitani prispevkov v inych temach vidim ze najkvalitnejsi bude iba ten intel. V tom pripade verzia 520 ?
ktory s tychto dvoch? http://magicprint.eum.orchidej.biz/main ... _ID=443228
http://magicprint.eum.orchidej.biz/main ... _ID=438710
Dakujem
S tejto stranky http://magicprint.eum.orchidej.biz/main ... &__pnc_id= mam moznost objednat si nejaky komponent do PC (ano viem ze je to tam predrazene, ale mam to zadarmo). Rozmyslam nad SSD ( asi 128gb, 256 je drahy ). Bude to spravna volba a najidealnejsi upgrade pc aky mozem v tej cenovej relacii dosiahnut?
v SSD sa vobec nevyznam, takze staci iba preinstalovat pc, nahodit to a znova preinstalovat ? S particiami ako to je ? kolko mam s 1tb prehodit na ssd a kolko na obycajny hdd?
Akej znacky sa drzat, alebo akych parametrov?
Dakujem
/ Po precitani prispevkov v inych temach vidim ze najkvalitnejsi bude iba ten intel. V tom pripade verzia 520 ?
ktory s tychto dvoch? http://magicprint.eum.orchidej.biz/main ... _ID=443228
http://magicprint.eum.orchidej.biz/main ... _ID=438710
Dakujem
-
MichalkoOo
Zablokovaný
Re: Aky ssd disk
Link nejde. Intel 520 bude naj, dá sa aj samsung 840 a kingston hyperX
opravene... hej hej, ten intel 520 sa aj mne zda byt fajn.. vela ludi ho chvali ako najlepsie mozne riesenie.. ma este niekto nejake ine napady, alebo mam zobrat hned ten?
bude to sediet aj na zostavu?
prvy i5, 16gb Kingston ram, 1tb WD hdd, grafika ATI 5770hd
bude to sediet aj na zostavu?
prvy i5, 16gb Kingston ram, 1tb WD hdd, grafika ATI 5770hd
urcite tento
http://magicprint.eum.orchidej.biz/main ... _ID=481964
a neber 120g na systemovy disk, je to malo, ak ssd zaplnis straca vykon, ale to kazdy disk
ssd hod ako systemovy, pretoze je rychly, nerob na nom particiu
ten terovy hod ako vedlajsi na rozne data
urcite by som ale uprednostnil tie pro samsungy pred intelom, ten samsung mam v pc, je to "beast"
http://magicprint.eum.orchidej.biz/main ... _ID=481964
a neber 120g na systemovy disk, je to malo, ak ssd zaplnis straca vykon, ale to kazdy disk
ssd hod ako systemovy, pretoze je rychly, nerob na nom particiu
ten terovy hod ako vedlajsi na rozne data
urcite by som ale uprednostnil tie pro samsungy pred intelom, ten samsung mam v pc, je to "beast"
120GB na systémový disk nie je málo. záleží, čo tam bude hádzať
osobne mám 60GB SSD na OS a postačuje 
ano pre niekoho je to dost ale pre ludi co sa slabsie vyznaju v pc maju tendenciu vsetko hadat na systemak a casom sa to nabaluje ako snehova gula dole kopcom...
ja mam 256 ale tiez si drzim rezervu, no ja som daval cely balik adobe a podobne graficke srandy nato a aj ked je to naozaj vela miesta chcel som mat stale min 50% rezervu aj po dlhsom case pouzivania disku, viem ze nikdy nevyuzijem tu kapacitu no pri 120 by som uz zaplnal disk dost slusne
ja mam 256 ale tiez si drzim rezervu, no ja som daval cely balik adobe a podobne graficke srandy nato a aj ked je to naozaj vela miesta chcel som mat stale min 50% rezervu aj po dlhsom case pouzivania disku, viem ze nikdy nevyuzijem tu kapacitu no pri 120 by som uz zaplnal disk dost slusne
-
Michaelo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Mam 120GB a volnych 20 GB. Uplne to staci.
Hry instalujem na D (vzdy som to tak robil, aby som pri reinstale winu neprisiel o savy) a vsetky kniznice som presmeroval na D tiez.
Takze 120GB ti uplne staci na OS aj vsetky programy, ak presmerujes kniznice na D a hry tam budes davat tiez.
Ak chces intel tak ten druhy link. OEM je len disk zabaleny v sacku, pri druhom dostanes aj redukciu, kable atd.
Hry instalujem na D (vzdy som to tak robil, aby som pri reinstale winu neprisiel o savy) a vsetky kniznice som presmeroval na D tiez.
Takze 120GB ti uplne staci na OS aj vsetky programy, ak presmerujes kniznice na D a hry tam budes davat tiez.
Ak chces intel tak ten druhy link. OEM je len disk zabaleny v sacku, pri druhom dostanes aj redukciu, kable atd.
-
uplink
VIP
Podľa preferencií:
ak spoľahlivosť a komopatibilitu, tak: Intel 520
ak vysoké iOPky, ale potrebuje riadny HW a nemá až takú dobrú kompatibilitu a spoľahlivosť: Samsung 840 Pro
ak najvyššie iOPky, solídnu spoľahlivosť: Corsair Neutron GTX
ak vysoké iOPky, obstojnú spoľahlivosť a dobrú kompatibilitu: Kingston HyperX 3K
Dakujem za prispevky,
Polo, ano, urcite som to myslel tak ze na SSDcku by bol iba windows a par programov - AAE, 3Dmax, Vegas, PS a to je asi tak vsetko a myslim si ze na 120GB by to stacilo.
A nehadzem vsetko na systemak, len v tomto pc som zabudol na particie, tak cely disk bol na jednej partici
.
Vsetko by som instaloval na Decko.. teda ak by sa dalo, dal by som tam aj desktop-plochu.
Ja uz hry neinstalujem, ked tak, nachvilu sa zahram a hned uninstal.
uplink, co je to iopka?
)
V tom pripade sa nam zuzil vyber lebo ten corsair a kingstom tam nemaju: intel alebo samsung.
a teraz ci intel520 120/180/240gb alebo samsung840 128/256
Urcite je kazdy dobry, ale ak je ten samsung podstatne rychlejsi ako intel, tak by som siel mozno do neho.
Polo, ano, urcite som to myslel tak ze na SSDcku by bol iba windows a par programov - AAE, 3Dmax, Vegas, PS a to je asi tak vsetko a myslim si ze na 120GB by to stacilo.
A nehadzem vsetko na systemak, len v tomto pc som zabudol na particie, tak cely disk bol na jednej partici
Vsetko by som instaloval na Decko.. teda ak by sa dalo, dal by som tam aj desktop-plochu.
Ja uz hry neinstalujem, ked tak, nachvilu sa zahram a hned uninstal.
uplink, co je to iopka?
V tom pripade sa nam zuzil vyber lebo ten corsair a kingstom tam nemaju: intel alebo samsung.
a teraz ci intel520 120/180/240gb alebo samsung840 128/256
Urcite je kazdy dobry, ale ak je ten samsung podstatne rychlejsi ako intel, tak by som siel mozno do neho.
-
uplink
VIP
input output operation[s], vstupno výstupné operácie, pre laikov, tento faktor určuje presun malých a komprimovaných súborov na disku. Samsung 840 Pro je dobrý disk, ja osobne som ich dosť aj reklamoval a hlavne som sa stretol s dvomi nevýhodami, treba na ne fakt silný HW, ak chceš dosiahnúť papierové rýchlosti, zatiaľ čo Intel 520 nie je až taký agresívny [v malých a komprimovaných súboroch má cca o polku menší výkon, avšak nekomprimovanú rýchlosť oveľa rýchlejšie napustí aj slabší hw, ako pri Samsungoch, nehovoriac o spoľahlivosti, bezchybné.
Čiže ani jedným nespravíš chybu, je len na Tebe či zvolíš "top of the chain" Samsung, alebo spoľahlivejší, kompatibilnejší a menej náročný na hw prostriedky Intel.
P.S.: Samsung nie je ani omylom "podstatne" rýchlejší ako Intel, práve naopak. V práci s PS, AE, Ai, Corelom a inými programmi mi ide podstatne lepšie Intel, lebo má vždy plnú rýchlosť a pracuje s nekomprimovanými dátami, netýka sa otvárania a ukladania RAWov, TiFFiek, a iných súborov používajúcich proprietárnu, alebo zip kompresiu - čo je viacmenej logické. To len bokom, že tá rýchlosť je relatívna a na Samsungoch extrémne ťažko dosiahnuteľná. Mimo high-endových strojov som sa nikde ani nepriblížil ku teoretickému maximum Samsungov, zatiaľ čo na Inteloch ich nonstop prekonávam.
Čiže ani jedným nespravíš chybu, je len na Tebe či zvolíš "top of the chain" Samsung, alebo spoľahlivejší, kompatibilnejší a menej náročný na hw prostriedky Intel.
P.S.: Samsung nie je ani omylom "podstatne" rýchlejší ako Intel, práve naopak. V práci s PS, AE, Ai, Corelom a inými programmi mi ide podstatne lepšie Intel, lebo má vždy plnú rýchlosť a pracuje s nekomprimovanými dátami, netýka sa otvárania a ukladania RAWov, TiFFiek, a iných súborov používajúcich proprietárnu, alebo zip kompresiu - čo je viacmenej logické. To len bokom, že tá rýchlosť je relatívna a na Samsungoch extrémne ťažko dosiahnuteľná. Mimo high-endových strojov som sa nikde ani nepriblížil ku teoretickému maximum Samsungov, zatiaľ čo na Inteloch ich nonstop prekonávam.
Kedze ten samsung je narocnejsi na hw ktory mam tri roky stary tak si myslim ze ten intel520 bude najvhodnejsie volba..
Takze, ktora velkost je dostacujuca? ak tam budem mat tych par programov co som pisal + ten windows, ktory si myslis ze mi bude stacit? 120/180/240 ?
Mimochodom stymi subormi, pracujem s videom, cize sa stale stretavam s nekomprimovanymi video subormi s kamery, popripade uncompressed rendre a pod. - stale intel520, ano?
Takze, ktora velkost je dostacujuca? ak tam budem mat tych par programov co som pisal + ten windows, ktory si myslis ze mi bude stacit? 120/180/240 ?
Mimochodom stymi subormi, pracujem s videom, cize sa stale stretavam s nekomprimovanymi video subormi s kamery, popripade uncompressed rendre a pod. - stale intel520, ano?
-
MichalkoOo
Zablokovaný
Áno, stále 520. Iba ak by si potreboval najvyšší výkon a nepotreboval najvyššiu stabilitu - potom Corsair/HyperX/840 PRO
-
uplink
VIP
Awattar - tak ako napísal MichalkoOo, áno. V podstate tie ostatné sú vhodné pre ľudí, čo majú radi totálny high-end, ja som mal doma Neutrony GTX a vrátil som ich. Boli "fajn", ale mali svoje hic-ups a nemal som čas ich riešiť, tak som ich vrátil do alzy a ostal pri Inteloch.
Velmi pekne dakujem Pani, takze intel 520.. a ktora velkost je pre moje potreby dostacujuca? 120/180/240 ?
-
MichalkoOo
Zablokovaný
Neviem čo tam chceš mať.. Na dlhodobé používanie winu + aplikácie by som videl ako ideál tých 120GB.. Na gaming už radšej 240GB
pisal o systeme a grafickych ci editovacich softoch ako adobe, vegas a pod...
ako bolo spominane niekomu staci aj 120 no ludia co si nevedia ustrazit rozne apliakacie, pripadne casom cistit disk je lepsie mat priestor, osobne by som pod 180 nesiel, ja ako som spominal mam 256 aby som ho nezaplnal do viac ako polovice... teraz ho mam priblizne 4 mesiace, udrzujem si rovnaku hladinu, vsetok balast okrem baliku adobe a corel davam na mechanicke disky... osvedcilo sa mi to
a pri editacii videa je dobre mat miesto, pretoze dnes uz skoro vsetko toci hd a to si miesto vypyta
okrem ineho si spominal ze to mas zadarmo... ber teda najvacsi logicky
ako bolo spominane niekomu staci aj 120 no ludia co si nevedia ustrazit rozne apliakacie, pripadne casom cistit disk je lepsie mat priestor, osobne by som pod 180 nesiel, ja ako som spominal mam 256 aby som ho nezaplnal do viac ako polovice... teraz ho mam priblizne 4 mesiace, udrzujem si rovnaku hladinu, vsetok balast okrem baliku adobe a corel davam na mechanicke disky... osvedcilo sa mi to
a pri editacii videa je dobre mat miesto, pretoze dnes uz skoro vsetko toci hd a to si miesto vypyta
okrem ineho si spominal ze to mas zadarmo... ber teda najvacsi logicky
Viem si ustrážiť miesto, niesom zas nejaky laik ze sa do ničoho v pc nevyznam. Viem čo kam instalujem. Len som ohľadne týchto ssd diskov nic nevedel lebo som to nikdy neriesil tak preto som sa radšej tu opýtal lebo viem, ze tu je komunita ktorá sa v tom trochu viac vyzna..
Stym HD videom, ten 1tb disk čo mám je v poho, tam tých 400gb bohaté stačí na hruby materiál, a aj to je veľa..
Ja viem, zobral by som najväčši len tam bola dohoda ze tak okolo 100e, akože môžem trochu viac, ale za 250e.. by uz bolo moc. Ked tak teda budem riešiť tých 180gb, to je taky kompromis.
Beriem teda ten i520 180gb, pokusim sa aj viac, uvidíme. V každom prípade ďakujem za rady, velmi ste mi pomohli! Ďakujem!
Potom teda len preinstalovat systém, nahodit ssd a znova preinstalovat? Alebo ho nahodim teraz a potom len raz preinstalujem?
Stym HD videom, ten 1tb disk čo mám je v poho, tam tých 400gb bohaté stačí na hruby materiál, a aj to je veľa..
Ja viem, zobral by som najväčši len tam bola dohoda ze tak okolo 100e, akože môžem trochu viac, ale za 250e.. by uz bolo moc. Ked tak teda budem riešiť tých 180gb, to je taky kompromis.
Beriem teda ten i520 180gb, pokusim sa aj viac, uvidíme. V každom prípade ďakujem za rady, velmi ste mi pomohli! Ďakujem!
Potom teda len preinstalovat systém, nahodit ssd a znova preinstalovat? Alebo ho nahodim teraz a potom len raz preinstalujem?
-
MichalkoOo
Zablokovaný
buď použiješ nástroj na prenesenie dát z HDD na SSD alebo nahodíš SSD a preinštaluješ. Daj si pozor aby win bol na SSD 
-
uplink
VIP
Ja osobne odporúčam na prácu s videom orgy config, raid0 ako mám ja. Je to iné ako single SSD.
prosim?uplink napísal:Ja osobne odporúčam na prácu s videom orgy config, raid0 ako mám ja. Je to iné ako single SSD.