A p22? Na co Ti bude cal.22?
Ziskanie zbrojneho preukazu
Re: Ziskanie zbrojneho preukazu
To s tym ze ked budem mat A tak budem mat aj B ?ma kus dostalo, sorry
.. Cize ak budes mat opravnenie nosis zbran, tak myslis ze by si ju nemohol drzat resp prechovat ?
Jasne ze mohol .
.. K tomu udaniu dovodu.. vsade je to kus inak brane a hlavne zalezi od policajta ktory Ti bude ziadost vybavovat. No dovod ktory Ty chces udat by som nedaval.. Na argumet ze si bol napadnuty pred diskotekou a ze mas vela nepriatelov moze prist hned otazka preco si to nenahlasil alebo co s tym hodlas potom so zbranou spravit ?
prečo by to mal byť zlý dôvod ? nabudúce ked ma napadnú im prestrelim nohy a hotovo, myslím že zbran ma služiť na obranu nie ?
A neviem prečo by som nemohol mať cal.22 ?
A neviem prečo by som nemohol mať cal.22 ?
92 znamena predpokladam rok narodeniaSaboter92 napísal:...nabudúce ked ma napadnú im prestrelim nohy a hotovo...
to vysvetluje mnohe...
Vychladni, v zivote par nakladaciek este dostanes, na to ti netreba zbran... a skus sa zamysliet preco mas tolko nepriatelov.
Akonahle niekomu hrdinsky prestrelis nohy, tak ti garantujem ze zvysok zivota pracujes na jeho invalidny dochod.
Zamyslat sa nemusím myslím že keď raz neaky chalan pride do dediny kde ma frajerku tak večšina miestnych chalanov (povečšine retardov čo sa hraju na nackov) ho nebudu mať radi. Možno keby mám lepšiu postavu a viem sa ubranit aj bez toho tak tu zbraň nechcem ale ide o ochranu priatelky,seba a možno aj majetku. A ta reakcia bola preto taká lebo ma to už nebaví ustupovat stale niekomu a byt obmedzovaný len preto že som neni miestny ale samozrejme nejedna sa iba o tu dedinu hocikde keď ideme tak sa najdu ludia ktorým robí dobre ubližovať druhým. Nechcem sa hrať na žiadneho drsňáka ale pocit bezpečia je na nezaplatenie. A áno je to rok môjho narodenia a preto mám pravo spraviť si ZPHegy napísal: 92 znamena predpokladam rok narodenia
to vysvetluje mnohe...
Vychladni, v zivote par nakladaciek este dostanes, na to ti netreba zbran... a skus sa zamysliet preco mas tolko nepriatelov.
Akonahle niekomu hrdinsky prestrelis nohy, tak ti garantujem ze zvysok zivota pracujes na jeho invalidny dochod.
A povec mi načo sú teda zbrane ktoré môžu ludia legálne držať keď ich nemôžem použivať ?
Pri tomto nazore na vec aky mas a este ak ozaj ako hegy pise mas vek aky sa domnieva na zp mozes kludne zabudnut. Co Ti ale nebrani aby si si nastudoval krajnu nudzu a nutnu obranu a mozno pochopis aj preco.
Zbran sa ma pouzit ako ucinny prostriedok na obranu a to hlavne ked Ti ide o zivot alebo zdravie cize utocnik je maximalne odhodlany Ti ublizit a je zrejme na to aj vybaveny napr. nejakou zbranou a pod. Cal.22 ma nedostatocny zastavovaci ucinok a ten v popisanej situacii budes potrebovat najviac . Pretoze ak snivas o tom ze niekto silnejsi Ti pojde dat popapuli uz z akehokolvek dovodu a Ty ho strelis do nohy 22kou tak takto to nefunguje .
Zbran sa ma pouzit ako ucinny prostriedok na obranu a to hlavne ked Ti ide o zivot alebo zdravie cize utocnik je maximalne odhodlany Ti ublizit a je zrejme na to aj vybaveny napr. nejakou zbranou a pod. Cal.22 ma nedostatocny zastavovaci ucinok a ten v popisanej situacii budes potrebovat najviac . Pretoze ak snivas o tom ze niekto silnejsi Ti pojde dat popapuli uz z akehokolvek dovodu a Ty ho strelis do nohy 22kou tak takto to nefunguje .
Saboter92:
A čo chceš? Mávať pištoľou na každého, kto ti ukáže fakera, krivo sa na teba pozrie, zdvihne na teba ruku, či povie ti, že si trapko? Komplexy menejcennosti sa neriešia pomocou zbraní, ale u psychológa.
Právo más, ale máš aj povinnosti. Najprv si preštuduj zákon o zbraniach a strelive, až tak choď niečo vybavovať. A inak na obranu: boxer, teleskop, kaser, nôž, paralizer.
Používať tie zbrane ľudia môžu, ale tak ako káže zákon, s rozumom a primerane, aby iným nespôsobili zbytočnú ujmu na zdraví. A existuje aj pojem primeraná a neprimeraná obrana.
A čo chceš? Mávať pištoľou na každého, kto ti ukáže fakera, krivo sa na teba pozrie, zdvihne na teba ruku, či povie ti, že si trapko? Komplexy menejcennosti sa neriešia pomocou zbraní, ale u psychológa.
Právo más, ale máš aj povinnosti. Najprv si preštuduj zákon o zbraniach a strelive, až tak choď niečo vybavovať. A inak na obranu: boxer, teleskop, kaser, nôž, paralizer.
Používať tie zbrane ľudia môžu, ale tak ako káže zákon, s rozumom a primerane, aby iným nespôsobili zbytočnú ujmu na zdraví. A existuje aj pojem primeraná a neprimeraná obrana.
Zrazu ste všetci odborníci...myslím že to je moja osobna vec čo so zbranou budem robit lebo ja budem za to niesť nasledky...pytal som sa ar otazok na ktoré som chcel stručnu odpoveď..novidím že je to tu samý mudrc tak sa popýtam niekde inde alebo niekoho kto ma ZP.
-
KaptMichal
King
Saboter, hlavne na policiu nic nepis, ked uvidia tvoju gramatYku rovno si prestrelia mozog... A je v tvojom zaujme aby si ten ZP nedostal, lebo podla toho co pises do tyzdna s nim skoncis v base.
Saboter92 Ja Ti len vravim ako to chodi v praxy a ako nie. Nieco o tom viem kedze mam zamestnanie ktore ma k tejto problematike hodne blizko.
To ze mas na nieco pravo je pekne , ale policajt bude od Teba chciet aby si zo zakona splnil aj nejake podmienky a ver mi, ze ked mu neukazes ze si rozvazny a rozumny clovek, tak tie podmienky nesplnis . Spravidla uz len tvoj vek presviedca o opaku .
To ze mas na nieco pravo je pekne , ale policajt bude od Teba chciet aby si zo zakona splnil aj nejake podmienky a ver mi, ze ked mu neukazes ze si rozvazny a rozumny clovek, tak tie podmienky nesplnis . Spravidla uz len tvoj vek presviedca o opaku .
-
KaptMichal
King
Preto si tak vyzvedal, ze preco ZP chcem...Nieco o tom viem kedze mam zamestnanie ktore ma k tejto problematike hodne blizko.
Vela ludí čo má 21 tu už písalo že si chcu spraviť ZP...vek v tom nehra rolu skorej mentalita človeka a jeho spravanie.Yogi120 napísal:Saboter92 Ja Ti len vravim ako to chodi v praxy a ako nie. Nieco o tom viem kedze mam zamestnanie ktore ma k tejto problematike hodne blizko.
Kludne môže byť 15 ročný rozumnejší ako neaký 25 ročný takže nepleť sem vek. A gramatika mi nikdy nešla nemal som ju v láske takže za to ja nemôžem že máme tak komplikovaný jazyk. A samozrejme že nebudem strielať po všetkých čo namňa škaredo pozrú...na to mám obranne prostriedky ako teleskop,kaser alebo plynovu pištol (ktora myslim že ma ešte menší učinok ako kaser).
-
KaptMichal
King
To aj ked si budes robit ZP povies, ze mierenie mi nikdy neslo, mam roztrasene ruky? Gramatika vela o cloveku vypoveda. Ako si sam napisal aj o jeho mentalite a vyzretosti... Ber to ako radu.A gramatika mi nikdy nešla nemal som ju v láske takže za to ja nemôžem že máme tak komplikovaný jazyk
Ja to dobre viem ze vek na to mas ale policajti maju velmi dobry prehlad ako sa sprava mladez v tvojom veku a zober si teraz ze kazdy mladik po 21 ktory ma cisty register bude chciet nosit zbran. Vsak pozeravas spravy co sa v poslednej dobe vyvadza so zbranami ? A to si dovolim tvrdit, ze vela mladych ludi v tvojom veku ich nema. Mas plno moznosti ako sa branit, tak ak mozem poradit skus inu alternativu pokial neprejdes este nejaky kus zivotom a pozries sa na vec ako clovek skusenejsi.
Mas 21, to uz je dost zraly vek na to aby si vypustil Jamesa Bonda z hlavy a zacal uvazovat jak dospely muž.
Cela tvoja situacia urcite nema riesenie v ostrej zbrani chlape sa zamysli to nieje airsoft, ja osobne by som zbran nechcel vlastnit lebo som cholerik a casto konam skratovo, ak si na tom podobne, vydlab sa na to, poseres zivot nielen sebe.
Uplne sa mi to vidi ako situacia... Ja mam frajerku 400km od domu, dojdem za nou, jej ex sa mi s partiou chce pomstit. Tak si spravim ZP kupim zbran a postrielam ich.
Cela tvoja situacia urcite nema riesenie v ostrej zbrani chlape sa zamysli to nieje airsoft, ja osobne by som zbran nechcel vlastnit lebo som cholerik a casto konam skratovo, ak si na tom podobne, vydlab sa na to, poseres zivot nielen sebe.
Uplne sa mi to vidi ako situacia... Ja mam frajerku 400km od domu, dojdem za nou, jej ex sa mi s partiou chce pomstit. Tak si spravim ZP kupim zbran a postrielam ich.
-
javatar
Hardcore addict
V jeho pripade by stacil peprak, taser ci teleskop (aj ked s tym by sa najskor musel naucit narabat).
vidím že vy ste si robili ZP preto aby vám zbran zalahla prachom niekde v šuflíku...pre niekoho je to hobby pre ineho iba pocit bezpečia to je všetko čo vám k tomu poviem
Moja urcite prachom nezalahla 
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Najprv si naštuduj 190/2003, pre prehľad máš rázcestie http://www.legistelum.sk/platne-zakony
Potom klaď otázky.
Potom klaď otázky.
Vsak aj na to je forum nie ? Kym sa len pyta 
Ja mam svoju pri sebe stale (ano, doslova stale) ale ani by ma nehlo ju vytiahnut keby do mna skocil nejaky mantak a mal by som dostat bitku. Dostat par krat bitku je podla mna uplne normalna vec a len dement by kvoli tomu vytahoval zbran a strielal niekoho do nohy. Ludia ako ty by v zivote zbrojak do ruky dostat nemali.Saboter92 napísal:vidím že vy ste si robili ZP preto aby vám zbran zalahla prachom niekde v šuflíku...pre niekoho je to hobby pre ineho iba pocit bezpečia to je všetko čo vám k tomu poviem
Kym na mna niekto nevytiahne kudlu alebo nebudem vidiet ze mi idu piati chlapi odkopnut slezinu, tak mam tazko v pi*i po niekom strielat.