Poistka pri predaji auta
Poistka pri predaji auta
Chcel by som sa spytat ako to je s PZP pri predaji auta. Ja ked mam teraz uzavretu poistku a chcem predat auto tak ju zrusim. A keby chcel clovek, ktory kupi odomna auto uzavriet PZP v tej istej poistovni, na tu istu SPZ, to iste auto len na ine meno, ako sa to riesi ? Kedze pri prepise musi mat novy majitel uz uzavretu positku, no ja ked moju zrusim tak asi sa to nezrusi z dna na den ... a kedze tam este bude ta poistka tak poistia tomu novemu cloveku to iste auto na ine meno ?
Ci aj SPZky sa menia za nove ked je to vramci okresu ?
Ci aj SPZky sa menia za nove ked je to vramci okresu ?
Re: Poistka pri predaji auta
ŠPZ v okrese ostavaju
Ty musis poistku zrusit, on musi uzatvorit novu (v cene poistneho su zohladnovane aj fakty ako pohlavie vodica, vek vodica atd...).
Ty zrusis poistku tak, ze po prehlaseni auta musis ofoteny TP (s novym majitelom) spolu s pisanou odhlaskou odniest do poistovne kde ti to potvrdia a tym si ty skoncil. Novy majitel uz musi mat poistku uzavretu pred prihlasenim vozidla na seba.
Ty musis poistku zrusit, on musi uzatvorit novu (v cene poistneho su zohladnovane aj fakty ako pohlavie vodica, vek vodica atd...).
Ty zrusis poistku tak, ze po prehlaseni auta musis ofoteny TP (s novym majitelom) spolu s pisanou odhlaskou odniest do poistovne kde ti to potvrdia a tym si ty skoncil. Novy majitel uz musi mat poistku uzavretu pred prihlasenim vozidla na seba.
aha, ja som si myslel, ze poistku treba zrusit skor ako predam auto
A s tym nie je problem, keby chcel novy majitel uzavriet poistku v tej istej poistovni, kde je este moja platna ? Kedze sa jedna o to iste auto.
A s tym nie je problem, keby chcel novy majitel uzavriet poistku v tej istej poistovni, kde je este moja platna ? Kedze sa jedna o to iste auto.
nie s tym problem nieje
a ty nezrusis poistku kym auto nepredas
lebo musis predlozit kopiu odhlaseneho TP resp. TP s novym majitelom 
ok, vdaka 
//autoeditácia príspevku (11 Jún 2013, 12:00)
este jedna otazka: auto tiez chodia obzriet na policii pri prepise ? Alebo auto moze byt vtedy doma v garazi ?
//autoeditácia príspevku (11 Jún 2013, 12:00)
este jedna otazka: auto tiez chodia obzriet na policii pri prepise ? Alebo auto moze byt vtedy doma v garazi ?
Kontroluju VIN a podobne zalezitosti, auto tam musi byt
Ano standartne tam musi byt aj fyzicky
V rámci okresu netreba, pri prepise z okresu do okresu treba.. ak teda dobre pamätám z minulého roka. 
a este predsa nieco, ked podpiseme zmluvu ale prepis ma prebehnut az za nejaky tyzden, no zaplatene dostanem teraz, aj zmluva sa podpise teraz. Co vsetko im treba nechat v aute ? Prefoteny TP, karticky o STK, EK a doklad o poistke tam nechat ?
A zobrat si so sebou len original TP (karticku aj papierovy) aby som vedel auto odhlasit ?
A dalsia vec. Mozem aj odhlasit auto a ze potom si ho novy majitel prihlasi neskor ? Je to to iste ako prepis ? Ci nieco je odlisne v takomto pripade ?
A zobrat si so sebou len original TP (karticku aj papierovy) aby som vedel auto odhlasit ?
A dalsia vec. Mozem aj odhlasit auto a ze potom si ho novy majitel prihlasi neskor ? Je to to iste ako prepis ? Ci nieco je odlisne v takomto pripade ?
Co som ja kupoval auto cca 3 mesiace dozadu, nechal mi vsetko okrem velkeho (papieroveho) technicaku, teda dal mi protokoly + karticky z STK + EK, technicak (plastovu karticku), veci k poistke.
Prihlasit to musi dotycny do 15 dni od odhlasenia. Ak to nestihne, treba robit novu KO ci co to..
Prihlasit to musi dotycny do 15 dni od odhlasenia. Ak to nestihne, treba robit novu KO ci co to..
Ked otec teraz kupoval auto tak mu dal predavajuci vsetko okrem velkeho TP, ten mu po odhlaseni na jeho meno poslal postou..
Inak k tej kontrole VIN cisla na vozidle prebieha aj pri prepise v ramci jedneho okresu
Inak k tej kontrole VIN cisla na vozidle prebieha aj pri prepise v ramci jedneho okresu
a este snad uz posledna otazka:
clovek, ktory je v zmluve napisany ako kupujuci musi byt ten, na ktoreho bude to auto napisane ? Alebo mozem uzavriet zmluvu s jednym clovekom a auto bude prihlasene na jeho svagra ?
clovek, ktory je v zmluve napisany ako kupujuci musi byt ten, na ktoreho bude to auto napisane ? Alebo mozem uzavriet zmluvu s jednym clovekom a auto bude prihlasene na jeho svagra ?
moze, podstatne je co je napisane v odhlaske, teda v tom tlacive co budes TY vypisovat pri odhlasovani auta, ak tam napises aj Jozka Dezka tak pri prihlasovani treba Jozka Dezka bez ohladu na to co je na zmluve 
Este taka jedna blba otazka.. Ked je auto uz odhlasene, poistka zrusena, a ja som si este neuzavrel novu poistku, co v pripade nehody?
ved bez uzavretej PZP auto neprihlasis... ? 
/ak myslis tak ze uz niesi majitelom ale medzicasom auto este nieje prihlasene a nieje uzavreta PZP tak myslim ze stara poistka sa "rusi" 14dni pocas ktorych je este platna takze by sa to malo nejako prekryt/
/ak myslis tak ze uz niesi majitelom ale medzicasom auto este nieje prihlasene a nieje uzavreta PZP tak myslim ze stara poistka sa "rusi" 14dni pocas ktorych je este platna takze by sa to malo nejako prekryt/
Ano myslel som presne to obdobie do prihlasenia 
Chcel by som sa este spytat na prihlasenie auta do evidencie: ked idem na policiu, uzavrel som PZP, staci mi tam odniest ukazat bielu kartu ? Alebo treba aj potvrdenie o tom, ze som zaplatil ? ... kedze bielu kartu mam aj bez toho, zeby som uz zaplatil za poistku, poslali ju v elektornickej podobe hned.
ja som ukazoval iba bielu kartu, potvrdenie o zaplatení ma nepýtali.. 
ok vdaka, stacila biela karta