Kúpa bicykla

O športe...
galbavymartin
Light Professional
Light Professional

Re: Kúpa bicykla

Príspevok od používateľa galbavymartin »

Oplatibsa v bicykli kde je cena 400€ mat kotúčové brzdy?
http://www.ctm.sk/model/mtb/quadra-3-0/
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Syfon »

Shimano robi vcelku vydarene hydraulicke brzdy takze moze byt
galbavymartin
Light Professional
Light Professional

Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

su si dost podobne, ale najviac sa mi pozdava Elite 1.0, treba skusit a vybrat to co ti sadne najviac, co sa nosnosti tyka tak to by mal vediet vyrobca ramu, ja som s vyse 100kg zacinal a bike to zvladol :)
galbavymartin
Light Professional
Light Professional

Dnes som bol u nas v meste v cykle a bol mi doporučeny 29 CTM rambler 1.0 ked sa neviem rozhodnut cross vs horsky...kedze na 29 sa da vymenit plášť za tenší
robert656
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa robert656 »

Zdravim, chcem si kupit novy bicykel, pozeral som najprv horske, no tie maju dost siroke kolesa, a na jazdu po ceste, kedze na tej jazdim najviac, nebude vhodna. Pozeral som potom crossove, horske a takisto aj cestne, hlavne znacku meridu. No kedze sa velmi do toho nevyznam, rad by som si nechal poradit odbornikmi. Cena okolo 600€ a skor asi ten crossovy, kedze sem tam by som si zasiel aj do terenu, a takisto v mojej oblasti, nie je velmi idealny asfalt, takze som skor nakloneny ku crossovemu. Boli by ste taki dobri a poradili mi nejaky crossovy bicykel? Dakujem velmi pekne.
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

galbavymartin napísal:Dnes som bol u nas v meste v cykle a bol mi doporučeny 29 CTM rambler 1.0 ked sa neviem rozhodnut cross vs horsky...kedze na 29 sa da vymenit plášť za tenší
29" su teraz strasne v mode, preto ti ho odporucaju :) plast si mozes za tensi - cestny vymenit ci na 26 alebo 29" kolesach, ked sa nevies rozhodnut medzi cross a mtb, chod do predajne a vyskusaj, maju inu geometriu a uvidis co ti bude viac vyhovovat

robert656 odporucam forum mtbiker.sk, najdes co hladas :)
eaten
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa eaten »

Rozmýšlam nad kúpou bicykla, chcem horský, v rodine používame bicykle Kellys a sme spokojní, takže preferujem túto značku. Keďže nie som žiadny veľký cyklista, tak cena sa pohybuje okolo 400eur. Pozerla osm si bicykle na internete a natrafil som na tento. Čo na to hovoríte? Zaujímajú ma nejaké súčiastky, či sú fajn a či za podobnú cenu sa nedá kúpiť lepší alebo tak.
http://www.kellysbike.com/INT/bikes-201 ... ccent/blue
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Mechanicke kotuce su najvacsia kktina aku poznam. Bud si najdi nieco s Vckami a lepsou vybavou alebo priplat za hydraulicke kotuce
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

t0m4s3 napísal:Mechanicke kotuce su najvacsia kktina aku poznam. Bud si najdi nieco s Vckami a lepsou vybavou alebo priplat za hydraulicke kotuce
s tymto musim nesuhlasit, dobre mechaniky sa rovnaju priemernym hydraulikam (co sa ucinku tyka), jazdim avid bb5 uz druhym rokom, ziaden problem, primitivna udrzba, totalne jednoduche nastavenie, sila dostatocna
radsej ako mat nejake priemerne hydrauliky, ktore sa ti zavzdusnia a treba sa tam paprat s olejom, nahodou pocas zjazdu spadnes nejak hlupo, poskodis packu/piestik ujde ti trocha oleja a si v pi*i
udrzba je proste omnoho lahsia na mechanikach, vymena casti tiez

no ale ak mam napisat k veci, na brzy tektro som v zivote nic dobre nepocul takze tak....
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Dobre, mal som upresnit, ze som myslel brzdny ucinok, jednoducho fyziku neo****s
eaten
Light Professional
Light Professional

a tento tu? Celkom vychvaluju na internete, ale na cesty asi moc nebude co?
http://www.decathlon.co.uk/rockrider-53 ... 06682.html
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Ty ho chces na cesty? Ja som minuly rok najazdil 4000km iba po cestach na GT Avalanche 1.0 s hladkymi plastami. Vidlicu som zamkol. Priemerny rychlosti 26-27kmh, co nie je malo. Takze k tvojej otazke, na cesty urceny nie je, ale jazdit sa da v pohode. Ak chces ale jazdit hlavne po cestach, volil by som iny bike.
eaten
Light Professional
Light Professional

praveze som taky rekreacny cyklista, ze obcas idem po cestach obcas to zoberiem do lesa, polne cesty a tak ... viem ze na to su tie crossove ale to sa bojim aby sa to v lese moc neznicilo ked tam nahodou pojdem :). Nie som ziadny expert, nechcem kupit blbost tak sa radsej pytam.

Btw. ten Kellys ma lepsie kolesa na cesty nie?
uNreal_saTch^
Professional
Professional

Príspevok od používateľa uNreal_saTch^ »

t0m4s3 napísal:Dobre, mal som upresnit, ze som myslel brzdny ucinok, jednoducho fyziku neo****s
Brzdny ucinok je vo faze, ked ti zacne koleso smykovat asi rovnaky :-) Iny je akurat sposob stisku samotnej bzrdy. Na hydraulike logicky vyvinies mensiu silu. Toto je ale potrebne najme pri downhilloch, kde mas co robit, aby si udrzal riadenie. Na stlacenie brzd sa tu vyuziva v mnoho pripadoch iba jeden prst. Pri jazde na ceste je hydraulika zbytocna... Prave naopak, s mechanikou si vies ovela citlivejsie pribrzdit, kolko potrebujes. Udrzba je tiez niekde inde. Nie som zastanca ani jednej, ani druhej strany, tolko podla mna len teoria...Na biku mam mechanicke kotuce.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

S mechanikou si vieš citlivejšie pribrzdiť??? Ehm............. :)

Áno, keď prvýkrát sadneš na bike s hydraulikami, jemne stlačíš brzdu.... hneď stojíš (ak rovno nepreletíš cez riadidlá)! ..ale po pár kilometroch si Tvoj JEDEN PRST privykne a budeš ním vedieť pekne jemne dávkovať brzdnú silu. Údržba.. mám hydrauliky od 2007 a až teraz asi budem potrebovať vypustiť trochu brzdovej kvapaliny, pretože mi doštičky šúchajú o kotúč, ktorý je už trochu krivý (včera som spravil objednávku na nový). Ale bežná údržba je snáď rovnaká.. raz-za-čas vycentrovať prasa (ak dávaš dole kolesá) a vymeniť zodraté doštičky.. inak som za tých 6 rokov s hydraulickými brzdami vôbec nič nerobil.. ako si na tom s lankom?

;)

Inak, ak to s bikovaním myslíš trochu vážnejšie, tak naozaj našetri na tie hydrauliky alebo si vyber niečo s kvalitnejšími V-čkami..
eaten
Light Professional
Light Professional

k-u-l-i
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa k-u-l-i »

Zdravim

planujem kupit bicykel od 1000 do 1800 eur.
Horsky, celoodpruzeny...

Bud novy alebo pouzity !

1. prosim poradte nejake kvalitne znacky bicyklov na ktore sa mam zamerat
2. znacky, ktorym sa urcite vyhnut
3. naco detailne sa zamerat co si vsimat
4. ake/ktore creva su kvalitne
5. typ odpruzenia, ktory je o nieco lepsi.. foto 1 alebo 2

+ dalsie cenne rady

Dakujem
Prílohy
1.jpg
2.jpg
ArAsHiD
Professional
Professional

Príspevok od používateľa ArAsHiD »

A ono keď si objednám bike cez internet, tak mi ho pošlú rozložený v krabici? Lebo skladanie je pre laika skoro nemožné (nastavenie bŕzd, prehadzovačiek...).
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

nebude uplne rozlozeny na suciastky, bude dole iba predne koleso a korman, korman mozno bude namontovany ale bude vytoceny aby vosiel do krabice, proste to nebudes skladat ako lego, a bude k tomu navod ;)
Napísať odpoveď