Sťahovanie do BA
Re: Sťahovanie do BA
hmm to je velice zaujimave... 5€...
ked si zoberiem opät svoju cestu do prace, ktora spociva z prekonania cca 3 kritickych miest, vacsina cesty je vlacenie sa zacpami a statie na krizovatkach
21km
ak berieme naklad na naftu iba cestu odo mna do prace (teda za predpokladu zeby stal pred mojim domom) vychadza cca 3€
cesta odo mna do prace trva 40 minut za ktore by "zarobil" 2€ sme na cene 5€.
Teraz. Najom za vysielacku, poplatok za operatora, amortizacia vozidla su vsetko nezaplatene naklady.
Ako sa im moze oplatit taxikovat? Tomuto som nechapal uz v KE.. Nepochopim kym mi to niekto nevysvetli... Z coho ten clovek zije?
ked si zoberiem opät svoju cestu do prace, ktora spociva z prekonania cca 3 kritickych miest, vacsina cesty je vlacenie sa zacpami a statie na krizovatkach
21km
ak berieme naklad na naftu iba cestu odo mna do prace (teda za predpokladu zeby stal pred mojim domom) vychadza cca 3€
cesta odo mna do prace trva 40 minut za ktore by "zarobil" 2€ sme na cene 5€.
Teraz. Najom za vysielacku, poplatok za operatora, amortizacia vozidla su vsetko nezaplatene naklady.
Ako sa im moze oplatit taxikovat? Tomuto som nechapal uz v KE.. Nepochopim kym mi to niekto nevysvetli... Z coho ten clovek zije?
-
Hellboy248
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
o tom som aj ja hovoril, akurat z centra do mestskych casti (dubravka, karlovka, devinska, vrakuna,raca ..) je priplatok +3€ ..teda iny taxik mozno vyjde lacnejsieLaster napísal:za 5 sa dá http://www.easytaxi.sk/bratislava/?sid=2
Ja túto vetu chápem, tak + 3 € - každá ďalšia adresa v rámci mestskej casti, že keď ideme povedzme viacerý z mesta, tak na prvú adresu povedzme do Ružinova to bude stáť 5 a ak kamarát bude chcieť ísť tiež pred dom a tiež v ružinove, tak zaplatí ďalšie 3. Celé to vyjde 8.
A toto + 4 € - každá ďalšia adresa v Bratislave , ja pôjdem do Nového mesta, on do Rače, tak to vyjde 9.
Ale keby som išiel sám do Petržalky napríklad alebo aj do Rače, tak budem platiť 5.
A toto + 4 € - každá ďalšia adresa v Bratislave , ja pôjdem do Nového mesta, on do Rače, tak to vyjde 9.
Ale keby som išiel sám do Petržalky napríklad alebo aj do Rače, tak budem platiť 5.
Je to tak... a medzi casom som si zbehol taku rychlu kalkulaciu nadkladov taxikara na km jazdy, takze s autom, ktore stalo 12k€, spotrebuje 8litrov nafty mestskej premavky a taxikar najazdi 70 000km za rok, mi vyslo, ze naklad na jeho pracu je cca 0,20€ na kilometer, cize moja jednorazova cesta z Dlhych Dielov na Zabi majer (21km v hustej premavke) ho bude stat 21x0,20= 4,20€
Jeho obrat teda 5€, po odvedení dane 4€
este raz, ako mozu existovat??
Jeho obrat teda 5€, po odvedení dane 4€
este raz, ako mozu existovat??
tringelty 
//a radšej prosím ťa pozri do auto-moto a povedz mi čo mám s autom
//a radšej prosím ťa pozri do auto-moto a povedz mi čo mám s autom
Taxíkom neplánujem chodiť, až taký pán veru nie som. Takže sa vráťme späť k téme a nepočítajme zisky taxikárov
Dík
zisky???
snad straty
ja uz som sa ti vyjadril a mozes to brat ako smerodatne vobec nic som neprifarbil, ak mas otazky tak sa pytaj
snad straty
ja uz som sa ti vyjadril a mozes to brat ako smerodatne vobec nic som neprifarbil, ak mas otazky tak sa pytaj
-
Hellboy248
Guru wannabe
tak ako som to napisal mi to vysvetlili na ich tel. cisleLaster napísal:Ja túto vetu chápem, tak + 3 € - každá ďalšia adresa v rámci mestskej casti, že keď ideme povedzme viacerý z mesta, tak na prvú adresu povedzme do Ružinova to bude stáť 5 a ak kamarát bude chcieť ísť tiež pred dom a tiež v ružinove, tak zaplatí ďalšie 3. Celé to vyjde 8.
Nechcem zakladať novú tému tak to napíšem tu..
O pár dní idem na pol dňa do BA. Čo by sme mi odporučili vidieť? Koľko stojí lístok na mhd? Kam chodiť/nechodiť?
O pár dní idem na pol dňa do BA. Čo by sme mi odporučili vidieť? Koľko stojí lístok na mhd? Kam chodiť/nechodiť?
-
TommyHot
Addict
15 minutovy stoji 70 centov, hodinovy (cez vikend 90 minut) 90 centov, sms listok (70 minut tusim) stoji euro a je z mne neznameho dovodu oslobodeny od dane. Neviem co by si chcel vidiet? Prirodu? Historicke budovy? Obchodne centra? Ja rad chodim na Slavin ocumovat vyhlad na celu Bratislavu.
Btw ak sa planujes aj niekde chutne a primerane ku kvalite jedla aj lacno najest, tak urcite Bratislavsky mestiansky pivovar.
Btw ak sa planujes aj niekde chutne a primerane ku kvalite jedla aj lacno najest, tak urcite Bratislavsky mestiansky pivovar.
Pol dna je malo na to, aby si nieco vymyslel. Ak si v BA este nebol, prejdi si pesiu zonu v starom meste, vyslap si to na hrad a ten zvysok casu co ti nedajboze ostane, stravis v nejakom podniku jedenim. A ak by predsalen uz nebolo co, mozes si urobit vyhliadku z restauracie Ufo na novom moste. Ale tazko sa radi, ked nevieme co ta zaujima. Niekomu staci pol dna sa prechadzat po nakupnych centrach..
Necestujem cez celú republiku kvôli nákupným centrám 
Zaujímajú ma skôr pamiatky a pod. veci.
Zaujímajú ma skôr pamiatky a pod. veci.
tak to definitivne zle mesto...
michalska brana
slavin
ba hrad (ktory uz z vnutra vyzera ako galeria obrazov a kancelarske priestory)
michalska brana
slavin
ba hrad (ktory uz z vnutra vyzera ako galeria obrazov a kancelarske priestory)
Ako počul som aj z každej strany počúvam že v BA nie je dokopy čo pozerať. Mal som možnosť tam ísť na 2 dni ale myslím si že mi úplne postačí pol dňa. (Prídem okolo 3 a odchádzam na druhý deň ráno).
Ok hegy vďaka za info.
Ok hegy vďaka za info.
Na Slavín večer, keď je už tma. Vtedy to je fajn.
Hlavne komare z tych tuji ci to to tam je 
z blata do kaluze...na tvoje mierne nadstardantne platove odohnotenie sa celkom cudujem a este sa pritom trepes do roboty cez cele mestoHegy napísal:byval som v Petrzalke, teraz som na Dlhych Dieloch, oboje 0bodov, permanentne obite auto, parkovanie stylom stoj kde sa zmestis a kde sa ta da obist......
sialenec
Spoiler
troska neskora reakcia, nejak mi ostala nepovsimnuta tema
Hodlam to v blizkej buducnosti zmenit 
Je to hruza no ked niesi lenivi si privstat tak sa da uplne v pohode prejst cele mesto za 15-20minut bez toho aby si musel ist jak sialenec.
Je to z blata do kaluze, neviem si predstavit parkovanie o 10 rokov. WOW
Je to hruza no ked niesi lenivi si privstat tak sa da uplne v pohode prejst cele mesto za 15-20minut bez toho aby si musel ist jak sialenec.
Je to z blata do kaluze, neviem si predstavit parkovanie o 10 rokov. WOW
bicykel
wifonky
päť osôb v garsónke
a ještě na tom vyděláš
wifonky
päť osôb v garsónke
a ještě na tom vyděláš
poznam pripady ked typek po dvoch mesiacoch na wifonkoch skoncil na are uplne roztoto