Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Romovia na Slovensku

Príspevok od používateľa guess.whoo »

Avsak z globalneho hladiska je to prave ich komunita, ktora taha tento stat dolu vodou.
Ako konkrétne?
podla teba by sa teda peniaze ktore putuju na podpory a prakticke zivenie tychto ludi nedali vyuzit inak? napr. na renovovanie skolok, stavbu detskych ihrisk, zveladovanie zelene atd atd?

Citácia:
Dostavaju nove byty, ktore zdevastuju za 5 rokov
Tiež odvážne tvrdenie, ktoré určite nefunguje plošne. Vieš ho nejak potvrdiť?

Ci to viem nejako potvrdit? Nepozeras spravy? Nevidis reportaze z casti miest kde byvaju prevazne romovia? Rovnako stare bytovky obyvane normalnymi slusnymi ludmi sa v relativne dobrom stave, obyvatelia sa o ne staraju. A teraz flash na romske byty - vytrhane parkety, povybijane okna, primitivne kachle v kazdom druhom byte, osarpana omietka, praskajuce plafony...nedavno bola reportaz z VK. Cignaka sa stazovala, ze sa jej spravila diera do podlahy. A ked zistovali pricinu tak prisli na to, ze narusili statiku podlahy tym, ze sekerou vytinali parkety zo zeme. V dalsom vchode rastol strom cez 2 poschodia.
Dalsi pripad z okolia. V Lucenci postavili na zaciatku mesta pre neprisposobivych obcanom pekne nove bungalovy s multifunkcnym ihriskom. Do 5 rokov z toho bola zrucanina. Vsetko co horelo bolo odtrhnute, ihrisko rozobrate do zberu atd.
Chces dalsie priklady? alebo budes stale nosit ruzove okuliare a spievat si hipisacke pesnicky?
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa ArkanoviTigrovi »

hughito napísal:Hegy: Napr. tam, kde nabrali Nemci za vojny presvedčenie (alebo aj u nás na SK) o škodlivosti Židov. :wink:

Moje skúsenosti s cigánmi sú také, aké som tu x-krát odpísal. Denne s nimi prichádzam do styku. Pochybujem, že čo i len polovica z vás, čo tu mudruje, cigánov stretáva častejšie. Možno tak na obrázku.

99,9%. Ako inak. :smt015

Arkan: Víťazoslávne? Dal som ho tu, lebo je z istého hľadiska dôležitý a kvitujem tam názor tých ľudí. Inak zabudol som, že tu je dovolené dávať len články, kde sa na cigánov kydá. Polepším sa.

A jedna rada do života. Keď môžeš na moje príspevky (názory) kakať, tak na mňa ani nereaguj, určite ti za to nestojím.

Zase hláška - ako ty vieš, čo som ja zažil či zažívam? To si vyžaduje silný žalúdok na takéto tvrdenia, ktoré nie sú ničím podložené. Ale iba to o svedčí o zaslepenosti a strate súdnosti, ak dôjde k tejto téme a niekto si dovolí mať iný postoj.

A samozrejme, pán kapitán tú predviedol svoju kompetenciu posudzovať globálnu situáciu a presviedča človeka, ktorý má zjavne väčšia skúsenosti a svoj pohľad. To platí aj pre článok, kde ide o obdobný príklad, ale proste Trnavčan a Bratislavčan to neakceptuje, lebo on pozná svoji pravdu a "jedna pani ho nezaujíma." Och, počkať, takáto jedna pani ho zaujíma, ale iba ak sa nakydá na cigánov ako na príčinu všetkého zla, to potom je daný článok totálne relevantný a treba ho okamžite poslať na hojko.

Ja som tu vždy opisoval svoje subjektívne a priame skúsenosti, nijako som nepopieral iné, zväčša negatívne na miestach, kde je situácia určite horšia z viacerých dôvodov ako v mojom okolí.
opytaj sa starych rodicov ako "chranili" oni zidov (spominal si, ze boli partizani...)

ja poznam vela ciganov, mal som "bezpecny pristup" aj na (byvalu) Coburgovu v TT a je to dost velka skusenost na to aby som si vytvoril nazor, mam aj tetku pri PO a to uz je aj oproti Coburgovej extrem...

ano, vzdy sem postnes koko**** a das tam koment ako keby si objavil liek na rakovinu...

ano, volakedy som na teba reagoval stale a uz ma to prechadza, daj mi este mesiac-dva...

o zaslepenosti a strate sudnosti by som na tvojom mieste drzal hubu...

to bola ironia? aka jedna pani? jedna pani si zastava ciganov, a dalsich 30 je na demonstracii, tak koho zaujima len jedna? mna ci teba? inak akeho vsetkeho zla? to je len tvoja trapna obhajoba mojho obvinenia, ktore nikdy nepadlo...

ty si tu vzdy kazdemu vyvracal jeho nazor a presviedcal ho o svojej pravde...

//autoeditácia príspevku (10 Júl 2013, 16:24)
PS 99,9% som vynechal...
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Hotwire napísal:mna udivuje hughito, co vsetko tu dokazes vydavat za "relevantny zdroj" :D
Mňa udivuje, milý Hotwire, že väčšina z vás tu pre istotu žiadny zdroj nikdy neuviedla, zato o dojmy tu nie je núdze.

Hegy na tvoje výplody nemienim reagovať, nestojí mi to za to. Nauč sa diskutovať na úrovni.

guess.who: A odkedy sú správy relevantným zdrojom nejakých tvrdení? Síce, pre teba možno aj a možno si robíš aj štatistiku, ale z princípu - nejde o žiaden zdroj, ktorý by mohol čosi potvrdiť/vyvrátiť. A samozrejme, že pokiaľ sa taký prípad stane a dostane sa do telky, tak takým ako ty sa to vryje tak hlboko do hlavy, že z toho začnete robiť univerzálnu pravdu.

ArkanoviTigrovi:
ja poznam vela ciganov, mal som "bezpecny pristup" aj na (byvalu) Coburgovu v TT a je to dost velka skusenost na to aby som si vytvoril nazor, mam aj tetku pri PO a to uz je aj oproti Coburgovej extrem...
To je problém. Ty si si mal vytvoriť názor na komunitu, resp. na prevažnú časť komunity obyvateľov na Coburgovej, ale ty si si vytvoril názor na cigánov. Krásne príklad, ktorý vystihuje absolútne všetko, čo tu píšem.
to bola ironia? aka jedna pani? jedna pani si zastava ciganov, a dalsich 30 je na demonstracii, tak koho zaujima len jedna? mna ci teba? inak akeho vsetkeho zla? to je len tvoja trapna obhajoba mojho obvinenia, ktore nikdy nepadlo...
Aká jedna zase? Boli tam viacerí ľudia, spýtali sa jednej dvoch. Či čakal si z toho sociologický prieskum? To, že bolo na demonštrácii na opačnej strane veľa ľudí je pravda a nikde som ho nezastieral.
ty si tu vzdy kazdemu vyvracal jeho nazor a presviedcal ho o svojej pravde...
Ja nemám za potrebu nikoho o ničom presviedčať na nejakom fóre. Ja tu diskutujem, predstavujem svoje skúsenosti, názory a postoje, reagujem na vyslovené nezmysly či veci, o ktorých si myslím, že sú komplexnejšie. Nehysteričím tu, neposielam iných ľudí "niekam," nikoho neosočujem a nepoužívam argumenty ad hominem. Tak neviem kto tu zvláda či nezvláda diskutovať a argumentovať.
ano, volakedy som na teba reagoval stale a uz ma to prechadza, daj mi este mesiac-dva...
Pokojne nereaguj, ak ti to ušetrí zdravie a čas. :lol:
Son-Goku
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Son-Goku »

Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Bohuzial, niesom studovany diskusny odbornik problematik, ale predstav si chodim po tomto svete, mam oci, usi, rozum (by si neveril co?) a nepotrebujem naozaj nie nazory inych ludi, a uplne v poslednom rade take pohnute nazory ako mas ty.
Som zapadoslovak, Bratislavcan, rodeny a korenovy...
Vela cestujem, bavi ma to. Vnimam svet, vidim okolie. Mesacne otocim cele Slovensko aj 2-3x ak mam chut a cas :) jedine co mi na tej krajne vadi su cigani a predstav si, zaver som si vyvodil uplne sam pretoze nerespektujem a neakceptujem ziadne medium.
Cestou vidim desiatky osad, casti, oblasti a stavieb...
Ak vidim osadu, je plna ciganov.
Krasnohorske podhradie nema rok na to aby opravilo hlavnu cestu (okrem ineho jeden z hlavnych tahov na vychod), zato o podpore Romov by si vedel kricat. Stovky ciganov ktori si karickuju zelelezo kamsi (isto ho zdedili niekde)
Ty uz pochop ze ja nepotrebujem ziadne tupe studie, tiez si viem spravit pseudonym Eugen Tóth a pustit na internet volaky hlod popr. si vytvorit alternativnu identitu a trollovat podivinov ako si ty sam.
Dojdes do dediny, tam su ludia v rezime "domobrana" vlastnia doma kadejake zbrane vyrobene z cohokolvek a spoliehaju sa na seba (správne!)
Potom dojde nejaky politik s presedenou ritou od stolicky a oci skulave od tych kravin co nacita po tebe podobnych a velkodusne ide radikalne riesit "Romsku otazku" akurat z nespravneho konca.
Bol som sa pozriet aj na slavny Lunik IX, akoze znesiem toho dost, odvahu mam na kadeco ale tam mna uz nedostane nikto... (nie, prekvapivo tam neboli ziadny "biely" (cakam clanok o 1 bielom cloveku co byva na Luniku IX ako argument, tym padom je vyjadrenie ziadny biely neplatne)
V tvojej teorii o poslusnom Romskom narode je moc dier na to aby som to vtlacil do jednej Hojko spravy ale nabuduce ta rad zoberem po Slovensku so sebou a mozme ist peso aj do nejakej osady ak mas na to gule ;)

//autoeditácia príspevku (10 Júl 2013, 17:25)
Fasa, pekne sa vnima fakt ze pred civilizovanym clovekom sa v dnesnej dobe treba branit murom
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

hughito napísal:To je problém. Ty si si mal vytvoriť názor na komunitu, resp. na prevažnú časť komunity obyvateľov na Coburgovej, ale ty si si vytvoril názor na cigánov. Krásne príklad, ktorý vystihuje absolútne všetko, čo tu píšem.
ty co davas? bol si tam niekedy? to bola cisto ciganska ulica ak neratam 2-3 baraky, ktorych obyvatelia s nimi neboli v ziadnej komunite... a tu komunitu tvorili cigani a maximalne tak par narkomanov...
este sem hod video kde je ta smradlava ***** a trepe "prosim pekne" a asi skapem od smiechu :D
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Či boli zlodejmi obyvatelia Lunika IX, nie je dokázané.
toto smrdi jak niecia nitka :oops:
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

napisal som ze to bolo v spravach, lebo keby som napisal, ze tade chodim velmi casto tak mi neuveris..mam ti to pofotit ked pojdem cez vikend domov alebo co? kludne si dam aj tu namahu to najst v archive ak si stale myslis, ze si vymyslam
Son-Goku
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Son-Goku »

chlapi zbytocne sa rozculujete a vediete s nim debatu,komarnansky madar krizeny s ciganom co bol najdalej v nitre.mi co sme videli lunik 9 a tie osady od ziliny po presov vieme svoje.pametam si davnejsie reportaz ako dostali novu bytovku a do pol roka bola kompletne znicena.nieee to vobec nie je ich mentalitou.
hughito
Redeemer
Redeemer

AK:
ty co davas? bol si tam niekedy? to bola cisto ciganska ulica ak neratam 2-3 baraky, ktorych obyvatelia s nimi neboli v ziadnej komunite... a tu komunitu tvorili cigani a maximalne tak par narkomanov...
Vidím, že ty si ani nepochopil, čo som napísal. To je už naozaj ťažký stav anticiganizmu.

guess.who:
napisal som ze to bolo v spravach, lebo keby som napisal, ze tade chodim velmi casto tak mi neuveris..mam ti to pofotit ked pojdem cez vikend domov alebo co? kludne si dam aj tu namahu to najst v archive ak si stale myslis, ze si vymyslam
Ty si tiež nepochopil, čo som písal. Skús si to prejsť ešte raz. Naozaj neviem na základe čoho si dospel k tým kategóriám o neviere a vymýšľaní.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

guess.who: A odkedy sú správy relevantným zdrojom nejakých tvrdení? Síce, pre teba možno aj a možno si robíš aj štatistiku, ale z princípu - nejde o žiaden zdroj, ktorý by mohol čosi potvrdiť/vyvrátiť. A samozrejme, že pokiaľ sa taký prípad stane a dostane sa do telky, tak takým ako ty sa to vryje tak hlboko do hlavy, že z toho začnete robiť univerzálnu pravdu.

pre mna nemusia byt spravy zdrojom tvrdeni. pytal si sa ci mam niecim podlozene to, ze novostavby pre romov su zdevastovane a stavaju sa neobyvatelne aj za menej ako 5 rokov. dal som ti 2 priklady, ale stale sa snazis tocit dookola a odbacas od temy
hughito
Redeemer
Redeemer

Ale ja som nepopieral to, že sa také prípady stali. Išlo mi o tvoju formuláciu a stereotyp, ktorý prevláda a ktorý znie takto: cigáni nové domy, ktoré dostanú, ničia (už je irelevantné dokedy) - konkr.: Dostavaju nove byty, ktore zdevastuju za 5 rokov

Na podopretie mojej hypotézy, že to nie je pravda, som poskytol menší empirický výskum. Nie je to nič extra, ale lepšie ako to, s čím sa tu bežne operuje - teda dojmami, televíznymi správami či subjektívnymi skúsenosťami.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

takze je to tak, ze cigani sa vlastne nastahuju do novych bytov, v ktorych chyba par veci, ktore sa daju normalne dokupit za par eur a nasledne sa tie byty opotrebuju rychlejsie ako byty, v ktorych byvaju zarabajuci ludia? to je nejake zvlastne potom..lebo ja som este v zivote nevidel bytovku obyvanu ciganmi, ktora by bola po nich este obyvatelna.
Dost som sa zasmial este v tom pdf-ku na tom ako prezentovali nainstalovanie vyhodnejsieho typu vykurovania :D :D vyburaju do steny v kuchyni dieru cez ktoru von vystrcia ruru, zacmudia steny a vznika neraz poziar.
A potom su uz v spravach ako bedakaju kde budu teraz byvat.
Este sa ta opytam takto. Keby si majitel pozemku na ktorom stoji ilegalna osada postavena z dreva, ktore bolo "vytazene" tiez z tvojho lesa, ako by si sa k tomu postavil? resp. ake riesenie by si hladal?
hughito
Redeemer
Redeemer

K čomu dospel ten empirický výskum je tu jasne napísané. Čítať viete.
Keby si majitel pozemku na ktorom stoji ilegalna osada postavena z dreva, ktore bolo "vytazene" tiez z tvojho lesa, ako by si sa k tomu postavil? resp. ake riesenie by si hladal?
Určite by som nebol nadšený a riešil by som to, ale takéto hypotetické otázky podľa mňa nemajú zmysel. To ako keby som ja teba spýtal, že ako by si sa postavil k tomu, keby si sa doteraz v živote stretol len s pozitívnymi skúsenosťami s cigánmi, alebo keby sme pretočili rolu tých, ktorí využili cudzí pozemok na svoju aktivitu.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

ja som sa stretol uz viac krat s pozitivnymi skusenostami s ciganmi. Uz som to pisal viac krat. Ale tiez plati, ze tych negativnych je stale viac. Mam aj par kamaratov co su cigani, su poctivo zijuci a pracujuci casto tvrdsie a lepsie ako gadzovia.
To vsak nic nemeni na tom, ze drviva vacsina je parazitujuca na zlom socialnom systeme a stale chcu viac penazi za nic nerobenie. A casto maju vyssi mesacny prijem ako zarabajuci clovek co tiez kusok naserie.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

hughito napísal:K čomu dospel ten empirický výskum je tu jasne napísané. Čítať viete.
Určite by som nebol nadšený a riešil by som to, ale takéto hypotetické otázky podľa mňa nemajú zmysel. To ako keby som ja teba spýtal, že ako by si sa postavil k tomu, keby si sa doteraz v živote stretol len s pozitívnymi skúsenosťami s cigánmi, alebo keby sme pretočili rolu tých, ktorí využili cudzí pozemok na svoju aktivitu.
hypotetické
Ale to nieje hypotéza to je REALITA
Tu je rozdiel medzi tvojim hypotetickym svetom Romov a tym "nasim" realnym svetom Romov.
hughito
Redeemer
Redeemer

A casto maju vyssi mesacny prijem ako zarabajuci clovek co tiez kusok naserie.
Skús načrtnúť taký príklad na základe práce s reálnymi možnosťami rôznych dávok na SK. Ono je pekné, keď sa šíria rôzne hoaxy po nete o horibilných sumách, ale keď si človek zistí fakty, tak zistí, že žiadne bohatstvo z toho človek nevydoluje. A koniec koncov, je to vidieť aj na tých zbedačených cigánov v osadách. Či vy máte pocit, že sú bohatí? Ak je to také super, prečo to nerobíte aj vy? Veď stačí nepracovať a poberať dávky, človek zarobí majland? Super, nie?

Hegy: hypotetické vo vzťahu k mojej osobe. Zariaď si kurz porozumenia písanému textu.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

to nie su hoaxy. to su realne davky pre realnych ludi.
bohatstvo z toho nevydoluju, to som nikdy nepovedal. Dostanu podporu, nakupia za prvy tyzden potraviny na cely mesiac (realne vsak vydrzia ovela menej), za zvysok potom kupuju tabak, cigarety a alkohol. Ciganske deti casto vyzeraju ako z fotiek z Afriky, kde dostavaju deti doslova potravinove soky. Hlavne ale je, ze ostava na alkohol. Potom celu noc spievat a tancovat, rano sa zobudit a ak je za co tak znova to iste. No nie je ten ich zivot fajn? ziadna starost, vsak stat sa postara. Ziadna snaha o nejake napredovanie (az na tie vynimky ktore som uz tiez niekolko krat spominal - maju za to moj velky obdiv a sluzia aj ako priklad toho, ze ked je snaha, da sa zit inak, da sa zarabat a da sa najst robota), ziadna starost o byvanie vsak ak nieco treba zoberie sa pozicka od nebankoviek a ked nie je ako splacat co uz..co zoberu niekomu kto nema nic? Pozicka poskytnuta je, nakolko dnes netreba ziadny doklad o prijme, rucitela a pod.
Znova vyuzit system a nestarat sa co bude zajtra. Osobitna kapitola su tiez pripade ked vznikne dieta incestom. Narodi sa degenerovane a nasledne rodina pobera rozne prispevky, invalid ked vyrastie..Zo susednej dediny je taka rodina (aby si zase nezacal, ze odkial to mam). Su 4 ci 5 bratia, vsetko incest. Kazdy jeden z nich ma papier o nesvojpravnosti. ale kedykolvek sa ho clovek spyta, ci nema pozicat peniaze (aj 500 eur) nema problem. O hodinu je pri tebe s peniazmi. Nevedia poriadne rozpravat, musis si zvyknut na ich styl :D a netrapi ich absolutne co bude ked sa rano preberu. Jedina ich rutina je ist do obchodu, nakupit cuco a tabak a potom sa ponevierat po okrese (za den prejdu aj 30-40km na bicykloch), sacovat smetiaky a brat "volne" dostupne zelezo
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

hughito napísal:Vidím, že ty si ani nepochopil, čo som napísal. To je už naozaj ťažký stav anticiganizmu.
nie nie hughito, to je iny stav, vola sa to "ma svoj svet", neni som to ja ale ty...
ak sa mylim tak mi vysvetli ako si to myslel...

//autoeditácia príspevku (10 Júl 2013, 19:41)
mimochodom navrhujem tuto temu premenovat na:
"vsetci ste koko** a ja som lietadlo" :D
tym lietadlom nemyslim seba :D
hughito
Redeemer
Redeemer

AK: Tak ešte raz: ty si tie svoje skúsenosti s cigánmi u vás v TT vztiahol okamžite na cigánov ako celok, namiesto toho, aby si ich vztiahol na daných obyvateľov Coburgovej, hoc aj cigánov alebo mimozemšťanov.

guess.who: tak keď nejde o hoaxy, pokojne urob modelovú situáciu, údaje na máš na stránke vlády a zistíme, aké cifry dokážu také rodiny získať.

A áno, to čo sa šíri po nete vo forme rôznych obrázkov a statusov, to sú primitívne hoaxy.

Človek, čo nemá problém kedykoľvek požičať 500 € je odkázaný na hrabanie sa po smetliakoch? Ako doteraz som ťa bral, ale uber z toho fantazírovania a pozri sa na tvrdé dáta ohľadom výšky rôznych dávok. Nehovorím, keby sme boli v Nemecku alebo kde, ale tu u nás na SK naozaj nemáme tak silne sociálny štát, aby sa dalo super žiť z nejakých dávok, to je nezmysel postavený na vode.

A opakujem, keď to je také super, tak prečo to nerobíš aj ty alebo ďalší tu? Veď dajte výpoveď a začnite tak žiť, potom môžte referovať o tom, ako ste mali peniaze na každodenné pitie a fajčenie, prípadne ako ste dávali 500€ výpožičky svojim známym.
Napísať odpoveď