Herný notebook do 950€

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Ashok28
Amateur
Amateur

Herný notebook do 950€

Príspevok od používateľa Ashok28 »

Zdravím,

rozhodujem sa medzi týmito dvoma notebookmi: MSI GE60 0ND-465XCZ ktorý má GTX 660M ale len dvojjadrovú i5 3230M a modelom MSI GE60 0NC-485CZ ktorý má slabšiu grafiku GT 650M ale zato 4 jadrový procesor i7 3630QM.
Notebook budem používať na časté hranie hier ako Battlefield 3, GTA IV a chcem mať výkonnostnú rezervu aby som spustil napr. Watch Dogs, GTA V, Saints Row 4 apod.
Takže, ktorý by ste mi skôr doporučili?
DropDead
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Herný notebook do 950€

Príspevok od používateľa DropDead »

keď si všimneš o trošku nižšie je téma ohľadom tohoto, síce je tam NB do 880€ ale spolu s kolegom sme sa tam náhodou zhodli na Lenovo Ideapad Y500 - to označenie má pod sebou viac NB a vďaka trošku vyššiemu limitu ti tu hodím...

základom, prečo ťa okamžite nahováram na ideapad Y500 je, že sú tam DUAL grafiky v Sli, v prvom prípade:

ale ak chceš naozaj notebookovú pecku, tak len tak pre inšpiráciu:
Lenovo IdeaPad Y510 (i7 Haswell, 2x GT750M) 1089€
http://notebooky.heureka.sk/lenovo-idea ... 59-377243/
alebo jej staršia verzia:
Lenovo IdeaPad Y500 (i7 Ivy, 2x GT650M) cca 950€
http://notebooky.heureka.sk/lenovo-idea ... 59-377243/

myslím si, že Sli je najlepšia možnosť... a dve 650 resp. 750 sú o to viac super...a za tú cenu a to ešte k tomu, že je to lenovo podľa mňa nič lepšie nemôžeš kúpiť
Ashok28
Amateur
Amateur

Vďaka za rýchlu odpoveď.
Čítal som väčšinu tých topickov čo sú nižšie ale práve preto, že sa tam diskutuje primárne o tých Lenovo notebookoch som založil novú tému. Značku Lenovo nemám veľmi v obľube, takže do jejich notebooku naozaj investovať nechcem. Tie MSI notebooky čo sú hore mám už odskúšané, doma mám drahšiu verziu GE70 so 17,3 palcovým displejom a som s ním veľmi spokojný, takže by som veľmi rád s MSI pokračoval.
Ten Ideapad Y510 je navyše dosť cez cenový limit, plánujem do notebooku dokúpiť SSD disk, ktorý tiež nie je zrovna najlacnejší, takže taká cenovka nepripadá v úvahu.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Mať zlú skúsenosť s notebookmi Lenovo je rovnako vzácne, ako mať dobrú skúsenosť s notebookmi od MSi.
Ashok28
Amateur
Amateur

Mal som Thinkpad Edge, po prvom mesiaci začala blbnúť obrazovka alebo grafická karta - rôzne ornamenty apod. Reklamoval som, vymenili mi ho. Pol roka všetko v poriadku ale potom sa mi zrazu začali odlamovať mriežky u výduchu ventilátora a skončilo to u toho že mi popraskala skoro celá spodná časť. Skončilo to u toho, že mi ho vymenili za iný notebook (HP Pavilion dv7) a ten slúži doteraz (2 roky+).
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

tak to som este veru tiez nepocul. Ze by odisiel Edge a spolahlivo sluzilo Hp a MSI. Viacmenej si uz rozhodnuty, tak naco si zakladal temu? z tych dvoch ten so 660tkou
Ashok28
Amateur
Amateur

Nó, toto som potreboval počuť. Ok, díky zoberem ten so 660tkou.
Tému som zakladal pre prípad, že by niekto náhodou vedel o niečom ešte lepšom než tie MSI a zaujímalo ma ktorý z nich mám zobrať, čo si mi práve zodpovedal.

Ale nedá mi to nespýtať sa, nebudú tie dve jadrá v budúcnosti problémom? Obidve next gen konzoly majú 8 jadier, nebudú next-gen hry viac optimalizované na 4 jadrá - 8 threadov?
DropDead
Addict
Addict

rob ako myslíš, ale spomeň si na mňa, keď ťa po krátkom čase začne trápiť, že si nejaké nastavenie, čo má síce vplyv na fps ale aj na atmosféru hry nebudeš môcť zapnúť lebo ti grafika stačiť nebude ;)

lebo treba si uvedomiť, že ani tie pomaly najlepšie grafiky v NB nie sú veľmi platné oproti desktopovým verziám a práve preto by som povedal, že mať dve grafiky v SLi je veká výhoda
Ashok28
Amateur
Amateur

Dobre, nútiš ma to zvažovať. Zaujíma ma ako je to s inštaláciou SSD disku. Má tá Y500 voľný mSATA slot? Alebo musím kúpiť klasický 2,5 SSD disk a vymeniť ním klasický?
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

nie, do y500 nenarves SSD ak je to model s SLI. Ak ma jednu grafiku tak mozes dat SSD do ultra-bay sachty namiesto dvd mechaniky napr.
DropDead - 660 je len o kusok slabsia ako 2x650, takze na tom by som velmi nezakladal.
PC hry a ich optimalizacia je uplne ina ako ta na konzoly. Takto sa uvazovat neda, ze ked ma konzola 8 jadier ci ti budu 2 dost. Ci pojde na i5+650sli GTA V na vysokom rozliseni ti nevie povedat asi nikto
Ashok28
Amateur
Amateur

No, ak nie je možnosť dať tam SSD disk, nemá to pre mňa význam. Navyše, ak hovoríš že 650M SLI je len o trošku výkonnejšia než 660M tak to tiež nie je nič, čo by ma presviedčalo ísť do toho Lenova, pretože tie MSIčka sú schopné grafickú kartu automaticky pretaktovať tak že dosahuje výkonu 670M - vlastná skúsenosť aj benchmarky čo som našiel na internete.
Jediné pozitívum čo na tom Lenove vidím je 4 jadrový procesor no ale bez toho sa snáď zaobídem.
DropDead
Addict
Addict

opravím tvrdenie kolegu, pretože to čo povedal je absolútny blud a balamutí ťa...

2x650M je ekvivalentom 670M a miestami aj výkonnejšie a pozri si aká je cena takých NB :)
a čo sa týka toho ssd, vymeniť za pôvodný, ovšem ak sa to dá ;)
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

mas ten notebook? nemas. ja ho mam doma a prave z neho pisem ;) moznost taktovania 650sli je velmi mala a neoplaca sa. V niektorych testoch prekonava 660 (teda vo vacsine) ale v niektorych nie. Urcite vsak neprekonava 670tku.
Y500 sa distribuuje s hybridnym diskom. cize je to klasicky disk s ssd, nie 2x disk. Cize ak by si ho vybral musel by si mat aspon 256gb ssd aby si vykryl kapacitu a ani to nie je dost..cize mas jedine taku moznost ako som pisal
Ashok28
Amateur
Amateur

Pôvodný disk meniť nechcem, potrebujem aspoň 500GB disk na dáta + miesto na OS a platiť za taký obrovský SSD disk nechcem.
S tým, že by 650M SLI bol ekvivalentom 670M nesúhlasím, pozeral som dosť rôznych benchmarkov a 670M takmer vždy vyšla lepšie. Navyše nie všetky hry sú schopné s SLI efektívne pracovať takže nechcem riskovať, radšej pôjdem do single GPU riešenia.
A teraz som si všimol, že to MSI sa distribuuje bez OS, čo je pre mňa veľké plus keďže mám multilicenciu na WIN 7 Ult.

Ešte posledná otázka, plánujem kúpiť tento SSD disk: http://www.alza.cz/kingston-ssd-120gb-s ... 417812.htm. Kapacita mi bohato stačí takže ma len zaujíma či nemáte niekdo skúsenosť s Kingston SSDčkami. Zatiaľ som mal len Intel disk, tak či nebudem náhodou nemilo prekvapený.
DropDead
Addict
Addict

kingstony ssd nie sú vôbec zlé :)
Ashok28
Amateur
Amateur

Ok, všetkým vám veľmi ďakujem za pomoc, idem to objednať.
Obidvom samozrejme k :plus:
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PhYs0c »

aby to tu nebolo úplne bez OT, takisto jak tá baba čo chcela herný notebook tuším do 900€..načo je komu herný notebook? potrebuješ sa hrať v škole, v buse, v práci, na dovolenke? veď si kúpim herný komp 700€ a nejaký shitný noťas za dve tri stovky
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

no na to, ze ked do tyzdna menis miesto kde spis. Napr ides na intrak a kazdy vikend domov..budes so sebou trepat pc?
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

každopádne, dual GK v SLI v NB ? to radšej lepšiu single ako dual ...
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PhYs0c »

guess.whoo napísal:no na to, ze ked do tyzdna menis miesto kde spis. Napr ides na intrak a kazdy vikend domov..budes so sebou trepat pc?
na intráku sa má učiť a slopať :D
Napísať odpoveď