prepojenie kamery s PC
-
*****HERO*****
Guru wannabe
prepojenie kamery s PC
je mozne prepojit starsiu kazetovu kameru "Sony DCR-TR8100E PAL" s PC? Ak ano, ake vsetky konektory a redukcie potrebujem?
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: prepojenie kamery s PC
Predpokladam, ze kamera ma nejaky ten S-Video alebo chinch vystup. Takze pokial mas graficku kartu, ktora ma VIVO - video in/video out, tak by ti mal postacit takyto kabel a software na nahratie videa. Tu najdes nieco o VIVO: http://en.wikipedia.org/wiki/Video_In_Video_Out
Ak nieco taketo nemas, tak sa daju kupit strihove karty: http://www.alza.sk/televizne-karty/stri ... iceUp&Pg=0
Ak nieco taketo nemas, tak sa daju kupit strihove karty: http://www.alza.sk/televizne-karty/stri ... iceUp&Pg=0
-
*****HERO*****
Guru wannabe
graficku kartu mam MSI R3650 --> http://www.cstore.cz/eshop/mainItemImag ... _PCI-e.jpg. mam aj nejake kabliky viz priloha. prvy pouzivam na prepojenie s kamerou a TV/videom a druhe dva boli pribalene ku grafickej karte.
kamera ma S-Video vystup, no grafika, ako mozes podla obrazku grafiky vidiet, ma tiez S-Video a VIVO tam asi nie je. musim si teda kupit tu strihovu kartu alebo to pojde nejak pozapajat ?
kamera ma S-Video vystup, no grafika, ako mozes podla obrazku grafiky vidiet, ma tiez S-Video a VIVO tam asi nie je. musim si teda kupit tu strihovu kartu alebo to pojde nejak pozapajat ?
-
hojko
Site Admin
S-Video je prave VIVO, teda standardne byva. Je moze, ze tam mas napokon len S-Video vystup, ale myslim, ze to bude skor VIVO. Na kabloch mas vsade pisane len vystup, treba kabel pre vstup a skusit to pripojit na kameru, pripadne pouzit nejaku prepinatelnu redukciu.
ale opatrne s tym, ja som si tak uspesne odpalil grafiku.. i ked som nenapajal kameru, ale chcel som prepojit TV a PC cez DVD
a dajak som to pospajal a grafika umrela.. tipujem ze som dal 2 vystupy do seba. aj z dvd aj z grafiky 
-
*****HERO*****
Guru wannabe
ok diky, skusim zohnat ten kabel a dam vediet
-
thesiro121
Novice
Zdravím, mam kameru Panasonic NV-GS17 a chcel by som sa spýtať či sa to da nejako prepojiť z kamery do pc to video .. Nemám k tomu kábel ale niekde som čital že sa to da dokupiť .. Tak prosím ak sa niečo dá napište je to súrne .. mam spustu videii a neviem čo z tym teraz .. 
-
Dildogripak
Medium Professional
kúp si FireWire PCI kartu do kompu, k tomu FireWire kábel z karty do kamery a cez pinnacle alebo podobný program to krásne spravíš z DV kaziet
-
thesiro121
Novice
Ahááá diky ..
Počuj nemohol by si mi tu hodit paru linkov na to čo mam kupit lebo ja som v tom uplný amater .. tak .. 
-
Dildogripak
Medium Professional
-
thesiro121
Novice
Díík..
a ta karta je vlastne načo ak sa môžem spýtať ? .. Ja to idem hned objednat
-
Dildogripak
Medium Professional
Treba ju strčiť do PCI slotu na doske a do nej následne strčíš kábel z kamery.
Bez nej video z kamery do počítača nedosatneš. Možno by sa dal kúpiť nejaký USB prevodník, ale to nemusí fungovať a navyše je toto najpoužívanejší spôsob pri starších modeloch kamier. Dokonca aj môjmu otcovi som to tak poradil a dnes strihá videá z rodinných osláv atď. dosť často.
Bez nej video z kamery do počítača nedosatneš. Možno by sa dal kúpiť nejaký USB prevodník, ale to nemusí fungovať a navyše je toto najpoužívanejší spôsob pri starších modeloch kamier. Dokonca aj môjmu otcovi som to tak poradil a dnes strihá videá z rodinných osláv atď. dosť často.
-
thesiro121
Novice
Ahá ahá .. Dobre Dakujem pekne
ak mi príde objednávka ked niečo nebudem vediet ozvem sa
ešte raz dík .. Tu kartu normalne do USB slotu hej ? 
-
Dildogripak
Medium Professional
Tá karta je určená pre PCI slot
Pred objednávkou sa uisti, že máš aspoň jeden voľný na tvojej doske v počítači.
(toto je len ilustračný obrázok, neviem akú presne máš dosku)
Pred objednávkou sa uisti, že máš aspoň jeden voľný na tvojej doske v počítači.
(toto je len ilustračný obrázok, neviem akú presne máš dosku)
-
thesiro121
Novice
Prosím Ťa .. A to jak by som zistil aku mám tu dosku ?
-
Michaelo
Hardcore addict
Stiahni si CPU-Z alebo otvor PC a normalne s apozri ci tam mas taky slot volny (zvyraznil ti ich na obrazku).
Btw.: zapojim sa do temy. Otec ma este staru kameru na kazety a rad by ich prerobil do AVI, rovnako aj kazety VHS.
Ja som rozmyslal nad klasickym USB prevodnikom, ma niekto skusenosti s niecim nie moc drahym, co sa da zohnat normalne na slovensku?
Cena okolo tych 40€ max. by som povedal.
Btw.: zapojim sa do temy. Otec ma este staru kameru na kazety a rad by ich prerobil do AVI, rovnako aj kazety VHS.
Ja som rozmyslal nad klasickym USB prevodnikom, ma niekto skusenosti s niecim nie moc drahym, co sa da zohnat normalne na slovensku?
Cena okolo tych 40€ max. by som povedal.