Ryan Giggs napísal:
Obaja tu širite bludy. Organizator organizuje, rozhoduju rozhodcovia (šokujuce, však?). A ti nemaju s organizatormi nič, tych na každe preteky (ktore su v kalendari UCI) nominuje a posiela UCI. Orgnizator o limitoch, pokutach, postihoch atd. rozhodovať nemôže. Prave na to su tam nezavisli rozhodcovia z UCI aby si organizator pretekov nemohol robiť čo chce.
Prave v tej inkriminovanej etape bol na STV ako hosť Dvorščik, ktory je tiež rozhodcom UCI. A prave toto vysvetľoval.
ja som ale čítal že UCI nenominuje úplne všetkých rozhodcov a podiela sa na tom aj organizátor, ak som to teda dobre pochopil, takže kto vie ako vzťahy tam sú a podobne...
"Hlavného rozhodcu prideľuje UCI. Pri MS sú cez UCI nominovaní zväčša štyria rozhodcovia, sú tam určené kvóty. Ostatných členov rozhodcovského zboru si musí určiť organizátor. Ak v krajine nie sú domáci rozhodcovia, tak si pozývajú medzinárodných rozhodcov z iných krajín.
Striedam Eurosport a CT, vzdy ked pride reklama tak prepinam Inak oboje maju nieco do seba, Jilek na CT je v pohode a hostia su vsetko pretekari, takze sa clovek dozvie naozaj zaujimave veci
DanielDevil napísal:
ja som ale čítal že UCI nenominuje úplne všetkých rozhodcov a podiela sa na tom aj organizátor, ak som to teda dobre pochopil, takže kto vie ako vzťahy tam sú a podobne...
Lenže ti ostatni rozhodcovia su tiež z UCI. To je jedno kto ich vybera.
to je pravda, ale to máš to isté ako s rozhodcami vo futbale a všetci vieme ako to niekedy je
//autoeditácia príspevku (11 Júl 2013, 11:41)
Inak ako to vidíte po včerajšej časovke? Škoda že Saganovi chýbalo len pár sekúnd k bodom, zajazdil super časovku, dokonca lepšiu ako Velits, Evans a spol...Myslím že Frooma už nezastaví nikto. V tej etape kde mu odpadol tím mali skvelú šancu ale o nič sa nepokúsili. Pritom Froome povedal že keby podobných nástupov aké skúšal Quintana bolo viac mal by problém ich odrážať. Takto má 3,5 až 4 minúty náskok na najväčších rivalov a to ešte bude jedna časovka, aj keď kopcovitejšia ale pochybujem že tam stratí, skôr naopak. A aby mu nadelili 5 minút v tých záverečných horských etapách, nechce sa mi tomu veriť...
DanielDevil napísal:to je pravda, ale to máš to isté ako s rozhodcami vo futbale a všetci vieme ako to niekedy je
Lenže reč nebola o tom či su objektivny, či rozhoduju dobre či nie. To je na inu debatu. Reč bola o tom, že organizator v tychto veciach nema žiadnu pravomoc a o ničom nerozhoduje. Na to su tam UCI rozhodcovia.
no tak prečo nebol Cavendish potrestaný? Podľa mňa jasná záležitosť ak nie na diskvalifikáciu tak aspoň odobratie bodov...podľa mňa rozhodli pod tlakom organizátorov, ale v podstate máš pravdu, na rozhodovanie sú rozhodcovia...
Dnes krásna etapa, škoda že zase vyhral ten... Cavendish (najradsej by som mu dal kladivom do toho jeho úsmevu) no aj tak pekný výsledok, brutálny rozdiel vo výsledkoch, skupina s Contadorom ťahala 54km/h a skupina s Valverdem 40...
Ale aj tak som mal pocit že Froome si z toho nič nerobil a vedel svoje, že v Alpách už nikomu nedá šancu. Snáď sa mýlim
Froome to ale bude mať ešte ťažke. Už je na to viacmenej sam. 2 kolegovia mu odstupili a zvyšok je po tych padoch dosť zdevastovany. Dnes to bolo vidieť keď nevladali nahanať Saxo.
Škoda Movistaru, keby ešte ostali všetci traja v desiatke, mal by to chlapec ešte omnoho ťažšie.
tak Saxo ťahalo veľmi dobre, veď ich tam naháňalo nielen Sky ale aj Katusha a AG2R a neviem či tam ešte niekto sem tam nevypomohol, išli okolo 64 km/h sa mi zdá a neviem do akých čísel sa to až dá vyšplhať...máš pravdu, škoda že Movistar odvolal Costu na pomoc Valverdemu, bol to podľa mňa priveľký risk ale tak sa rozhodli a ostal im tam už len Quintana ktorý myslím že určite niečo v kopcoch skúsi a aspoň nebude musieť hrať na Valverdeho ale skôr naopak, jemu by mali pomôcť kolegovia, Contador sa tiež určite nevzdá bez boja, a jazdci tímu Belkin pôsobia zatiaľ nenápadne ale tiež to nemajú zle rozohraté, už sa teším na tie etapy, dúfam že to časovka príliš nepokazí
čo sa týka dnešnej etapy, že by to Canondale znova skúsil? Priestor na oddych mal dostatočný, nemuseli ťahať pelotón, o celkové poradie nehrajú, vláčiky na špurty nerobia, táto etapa by mala Peťovi sedieť
inak nechapem preco vcera dostal cavendish cenu za najbojovnejsieho jazdca ... ked sa celu etapu len za niekym vozil a ked uz bol aj v tej prednej skupine ani raz nepotiahol skupinu ani na sekundu ... uz sa ani necudujem preco mu nedali trest ked zostrelil toho supera. Na tej tour su z cavendisha uplne dosraty a najradsej by boli aby mal vsetky dresy on. Ani sa nebudem cudovat ked na buduci rok bude zase prva etapa podobna ako tento rok aby cavendish mohol ziskat zlty dres a este ak daju ovela viac uplne rovinatych aby opat ziskal zeleny