zato za tasku negativnych s ciganmi. Odrazu su ti aj Tv noviny dobre ako zdroj na posudzovanie?
Irónia?
uplink: Neviem ani čo dodať na takéto reči. Nemá to zmysel ďalej rozvíjať. Keď budete takéto názory a postoje riešiť verejne a politicky, tak budem stáť na opačnej strane barikády.
http://spisskanovaves.korzar.sme.sk/c/6 ... -urad.html Som zvedavý, či takto "riešia" aj cigánov v osadách, ktorí majú fakt všetci úplne legálne postavené domy, určite na ich pozemkoch. Aaaaale kdežééé, tašunkovia sú chráneným druhom, videli sme to predsa v Krásnej Hôrke, no nie?
Kafiatko bohuzial tie rybky v mori sa zvezu pri tych grazloch.
Ludom z toho uz preskakuje, stracaju nervy, sudnost... Su psychicky v stave casovanej bomby, ja viem ze takychto bomb chodi medzi nami stovky az tisice, zatial vybuchuju pomaly jeden tu, iny tam, ked sa to ale zvrhne presne viem na ktorej strane barikady chcem byt, a to ze hughito padne za obet ma mrzi... (mozno ho tam upecu cigani a zjedia este skorej ako nieco zacne)
seth82 napísal:http://spisskanovaves.korzar.sme.sk/c/6 ... -urad.html Som zvedavý, či takto "riešia" aj cigánov v osadách, ktorí majú fakt všetci úplne legálne postavené domy, určite na ich pozemkoch. Aaaaale kdežééé, tašunkovia sú chráneným druhom, videli sme to predsa v Krásnej Hôrke, no nie?
Vieš ako, je ľahšie poriešiť jedného dobrodruha ako napr. celú osadu alebo hoc len časť 10-15 obydlí, kde je plno deciek. kur*a, však je to problém, ale nevidíte tie jasné rozdiely týchto prípadov? A možno poukázať aj na obrovské čierne stavby zbohatlíkov, ktoré už vôbec nikto nerieši.
Ten prípad kafiatka je presne o tom, o čom píšem. Tí cigáni doplatili na to, že sú cigáni, lebo nejaký inteligent mal v hlave čosi o "99%." To je fakt na grcanie.
A trest smrti? To je tematike úplne irelevantná ku vzťah k cigánom, neviem, čo má s nimi ako spoločné.
Ale kdeže - ja vidím veľmi jasný rozdiel medzi týmito prípadmi. Tým je farba pokožky. A čo sa týka tvojho príkladu "10-15 obydlí" - v Krásnej Hôrke chceli zrušiť 2 (slovom dva) domy a došlo k tomu? Nie. Pretože sú chránení a nad zákonom.
Opäť sa snažíš ospravedlňovať čierne stavby cigánov čiernymi stavbami zbohatlíkov? Ak nie, tak na čo si to tu vôbec spomenul? To mám každý svoj príspevok ošetrovať tak, aby si ma ušetril takýchto hlúpych pripomienok, ktoré sme tu už v minulosti predsa riešili?
Prípad kafiatka ma nezaujíma - ja ti takých bielych nájdem stotisíce, nie je to nič výnimočné, medzi cigánmi asi je, keď to tu tak vyzdvihujete, no nie?
Keď vidíš rozdiel iba vo farbe pokožky, tak to je smutné. A čo sa týka tej KH, tak neprebehla teraz niekde správa o tom, že tam idú čosi búrať? Či to si prehliadol, lebo sa ti to nehodí do konceptu?
Ten prípad kafiatka som narážal na danú časť o zrazení autom.
Ja nie som ten, kto robí takéto rozdiely - smutné je, že ich robia "úrady" a mimovládky. Zbúralo sa tam niečo v tej KH, alebo sa "má búrať"? Jaj...vlastne ty to už vidíš zbúrané, no ja vidím, že ešte sa nič nezbúralo a že sa to bude ešte dlho ťahať po "úradoch" http://www.cas.sk/clanok/254551/prve-bu ... -lesa.html GET YOUR DAMN FACTS RIGHT predtým, ako tu niekoho začneš obviňovať z nejakého "nehodenia sa do konceptu".
no ano. pri KH skupil Kotleba pozemky, na ktorych mali cigani cierne stavby. Tym padom je to v jeho vlastnictve a podla zakona tam moze robit co chce pokial nepacha trestnu cinnost. A mohol zburat tie pribytky? nemohol, lebo by to bolo rasisticke. Co je na tom rasisticke? Dostali upomienku? dostali, a to nie raz. Prisiel s tazkou technikou a mohol ich zburat? nie nemohol. Preco? lebo su tam nastahovani cigani. Kam ti cigani teraz len pojdu? jaaaj uz viem, znova do novopostavenych socialnych bytov.
Keby som ja dostal taky byt hoci aj s nejakymi nedostatkami (ako bolo pisane v tom pdfku) zadarmo, skakal by som od radosti, ze mam kde byvat. Ale oni sa idu stazovat, ze sa do toho bytiku nezmesti cela ich 72 clenna rodina ktora sa dovtedy tlacila v chatrci o rozlohe 10m2
treba vsak uznat, ze existuju stavby, ktore su nacierno postavene bielymi. Ale je ich tak malo v porovnanim s tymi ciganskymi, ze to nemoze obstat ako argument v ziadnom pripade
seth82 napísal:Ja nie som ten, kto robí takéto rozdiely - smutné je, že ich robia "úrady" a mimovládky. Zbúralo sa tam niečo v tej KH, alebo sa "má búrať"? Jaj...vlastne ty to už vidíš zbúrané, no ja vidím, že ešte sa nič nezbúralo a že sa to bude ešte dlho ťahať po "úradoch" http://www.cas.sk/clanok/254551/prve-bu ... -lesa.html GET YOUR DAMN FACTS RIGHT predtým, ako tu niekoho začneš obviňovať z nejakého "nehodenia sa do konceptu".
Však ide sa, ale tu podaktorí hovorili, že cigáni sú proste chránení druh a im sa nič zbúrať nemôže, resp. ani vydať o tom povolenie. Ťahať sa to ešte bude, ako všetko na SK. To už nemá nič spoločné s tým, že ide o cigánov.
Čiže ty tvrdíš, že keby ten Robinson v lese bol cigán, tak mu tam ešte dokúpia plazmu? Prášil by do riti takisto. Ale je čosi iné, ak ide o prístrešok, kde býva celá rodina s malými deťmi. Tam proste nemôže len tak nabehnúť báger, zrovnať to zo zemou a odísť preč, nech aj pokapú.
g.w: K tomu Kotlebovi a KH, neviem, nakoľko je ten článok ešte aktuálny, ale objavila sa u LPR právna analýza.
ciernou stavbou som myslel stavbu postavenu na cudzom pozemku bez predchadzajuceho suhlasu majitela pozemku. Stavby ktore narastu bez stavebneho povolenia tam neratam. Kazdy vie, ze je lepsie zaplatit 500e pokutu ako cakat donekonecna na povolenie. Avsak tieto stavby sa nerealizuju na pozemku niekoho ineho.
A samozrejme, ze sa v tych osadach nachadzaju deti a nemozu ich len tak vysupovat a musi sa o nich niekto postarat lebo ONI TO NEDOKAZU A NEMUSIA
guess.whoo napísal:ciernou stavbou som myslel stavbu postavenu na cudzom pozemku bez predchadzajuceho suhlasu majitela pozemku. Stavby ktore narastu bez stavebneho povolenia tam neratam. Kazdy vie, ze je lepsie zaplatit 500e pokutu ako cakat donekonecna na povolenie. Avsak tieto stavby sa nerealizuju na pozemku niekoho ineho.
A samozrejme, ze sa v tych osadach nachadzaju deti a nemozu ich len tak vysupovat a musi sa o nich niekto postarat lebo ONI TO NEDOKAZU A NEMUSIA
No aj také stavby sa ale predsa nájdu, veď boli medializované ti najexponovanejšie prípady. Často ide napr. o štátne pozemky.
hughito - teraz úprimne. Teba to baví obhajovať tú háveď? Ty sám si róm, alebo si rómomil? Ja mám klienta, ktorý má organizáciu, v ktorej ochraňuje a pomáha rómom, mal som mu robiť web, len sme sa "nepohodli".
Každému je jasé že sú medzi rómami aj normálni ľudia, o to pokoj. Ide o väčšinu. To je ako keby si smädoval na púšti celý deň, bez vody a na konci dňa by som Ti dal dvojlitrovku s morskou vodou v ktorej by bola sladká voda v pomere 100 000:1 a povedal by som Ti že: "Na, napi sa, máš tam aj sladkú vodu."
Asi by si ma poslal do <>, nemyslíš? A Ty robíš v tomto topicu presne to isté. Obhajuješ neobhájiteľné. Všetkým nám je jasné že jeden politik nakradol za svoj život viac, ako nakradne celé rómske spoločenstvo na Slovensku za celý život, avšak s tým nič nespravíme. Nám obyčajným ľuďom ide aj o drobné. A politik mi síce uťahuje opasok, nedobrovoľne, ale aspoň ma neohrozuje na ulici nožom, alebo inou zbraňou a keď ide tlupa rómov, tak sa nemusím klepať či mi neublížia. Tak isto neohrozujú dôchodkyňe v MHDčke a iné. Nesprávajú sa vulgárne a nerobia neplechu.
Je mi jasné že finančne poškodzujú štát 100x horšie, ale aspoň to ku*va necítim a otročím v pokoji. Zatiaľ čo rómovia okrádajú štát + ohrozujú normálny mestský/dedinský život. Robia hluk, nadávajú, zamorujú svojím hurónskym správaním slušné štvrte, etc. etc. etc.
Je to ich etnikum, kričia keď rozprávajú, ja im to neberiem. Ale nech to robia v maringotkách za mestom okolo ohňa v noci a nie uprostred sídliska plného bielych, kde je pokoj a ako taká harmónia.
O toto mi ide, ešte som nečítal ani nepočul o tom ako by biely utláčal rómov svojím hurónskym správaním v rómskej osade.
To bude asi pre ten istý dôvod ako nebudeš nikdy počuť že v Austrálii nejaký jedinec žral krokodílom potravu, jednoducho to tak nefunguje. Buď krokodíla zabije, a vtedy je kretén, alebo ho krokodíl zožerie, čo je oveľa viac pravdepodobné.
Ešte k tomu, že koľko ľudí má aké názory a čo si myslia, keď ste sa tu vystatovali, že aký som sám a pod. Článok, s ktorým sa absolútne stotožňujem a ktorý som sme už dával, získal najvyššiu karmu vôbec. Čiže, nie všetci preberajú stereotypné a čiernobiele videnie sveta.
ja som si dovolil toto tvrdenie obmedzit v ramci tejto diskusie
aaa
aj ked beriem ten clanok bez vypovednej hodnoty do uvahy, videlo ho
přečteno: 223489 x
a co je sice neralne ale beriem to tak kazdy jeden ma rovnaky nazor ako ty.
Ak cele Cesko a Slovensko ma spolu 16 000 000 obyvatelov, tak ste male jedno percento, cize ano. tak ako je to 1:100 na Hojku tak v rovnakom pomere vo "svete". A to som HODNE fandil v tvoj prospech.
k pripadu Kafiatkovej kamaratky:
pochopim ak sa niekto strani romov, ak si dava zvyseny pozor na seba/majetok ak je v ich pritomnosti, ze ma problem nejakeho zamestnat - ale umyselne ohrozit bezbranneho jedinca - to je cisty kktizmus ktory si proste zasluhuje odsudenie (cin - nie clovek)
k sporu hughito vs. zvysok:
na jednej strane si treba uvedomit, ze hugo romov ako takych neobhajuje len vytrvalo odporuje argumentu "to preto lebo su romovia"
v com ma do istej miery pravdu ale nie tak ako to prezentuje sam