vyskladať PC alebo kúpiť notebook?
vyskladať PC alebo kúpiť notebook?
oplatí sa viacej poskladať PC (bedna, monitor, klávesnica, myš, repráky) do cca 800€ alebo radšej kúpiť nejaký notebook (tiež do 800€)?
-na hry, filmy, prácu,...- zo všetkého trocha- povedal by som
osobne som za PC, ale notebook je priestorovo lepší?? ako by ste mi poradili?? +dá sa kúiť notebook do 800€ čo dá aj nové hry na vyššie detaily, prehrá fullhd filmy a zvládne aj nejaký ten program?? ďakujem k+
-na hry, filmy, prácu,...- zo všetkého trocha- povedal by som
osobne som za PC, ale notebook je priestorovo lepší?? ako by ste mi poradili?? +dá sa kúiť notebook do 800€ čo dá aj nové hry na vyššie detaily, prehrá fullhd filmy a zvládne aj nejaký ten program?? ďakujem k+
-
PhYs0c
King
- Kontaktovať používateľa:
Re: vyskladať PC alebo kúpiť notebook?
ak to nechceš nikam vláčiť tak jednoznačne stolný, priestorovo o tú bedňu ak nemáš stol 50x50cm tak to asi nevadí, za tú cenu máš omnoho výkonnejší desktop ako za rovnakú notebook
-
Grim
Darca
...výhoda PC je taká, že za 800€ si vieš poskladať niečo kvalitnejšie ako notebook za rovnakú sumu...a za rok - dva si ho vieš upgradeovať, čo u notebooku neprichádza do úvahy...
miesto nieje problém, to som iba tak okrajovo- aj keď je miesto na velký PC, môže sa neskôr zísť na niečo iné, ak budem mať notebook...
notebooky sme pozerali, (nevyznáme sa), ale najnutnejšie parametre sme si zadali- minimálne 1 TB, full hd displej, veľkosť a pod.- najlacnejší vyšiel za cca 800€- ale ak by taký notebook zvládol to čo požadujem- píšete že PC za takú cenu by bol výkonnejší, to by nepotreboval (je to pre kamoša), ale ak by to utiahol PC aj za 500, bolo by fajn... prenášať ho nebude- položí ho na stôl a pohybovať ho prakticky nebude.. takže jednoznačne stolný PC??
-upgradeovanie, dokupovanie nových vecí (HDD,..) a pod. berieme do úvahy, aj to že chce windows 7- skoro všetky notebooky čo sme pozerali majú 8, atď...
aká MINIMÁLNA cena by bola takého PC (bez monitoru,...)??
notebooky sme pozerali, (nevyznáme sa), ale najnutnejšie parametre sme si zadali- minimálne 1 TB, full hd displej, veľkosť a pod.- najlacnejší vyšiel za cca 800€- ale ak by taký notebook zvládol to čo požadujem- píšete že PC za takú cenu by bol výkonnejší, to by nepotreboval (je to pre kamoša), ale ak by to utiahol PC aj za 500, bolo by fajn... prenášať ho nebude- položí ho na stôl a pohybovať ho prakticky nebude.. takže jednoznačne stolný PC??
-upgradeovanie, dokupovanie nových vecí (HDD,..) a pod. berieme do úvahy, aj to že chce windows 7- skoro všetky notebooky čo sme pozerali majú 8, atď...
aká MINIMÁLNA cena by bola takého PC (bez monitoru,...)??
-
Michaelo
Hardcore addict
Práve tých 500€ je také minimum, ak chce hrať najnovšie hry na vysokých detailoch (nie max).
A 1TB NTB sú drahé, väčšinou sa do NTB dávajú menšie HDD.
A ak chce originál WIN7, tak si musí pripraviť ďalších cca 100€
A 1TB NTB sú drahé, väčšinou sa do NTB dávajú menšie HDD.
A ak chce originál WIN7, tak si musí pripraviť ďalších cca 100€
Ak ho nepotrebujes prenasat, tak jednoznacne ber PC, pretoze:
Lepsi pomer cena/vykon
Vacsi monitor (Full HD je podla mna na 15" notebookovom monitore zbytocne, lepsie sa uplatni na 24")
Lepsia klavesnica
Jednoduchy upgrade
Nizsia hlucnost ak si spravne vyberies komponenty
Lepsi pomer cena/vykon
Vacsi monitor (Full HD je podla mna na 15" notebookovom monitore zbytocne, lepsie sa uplatni na 24")
Lepsia klavesnica
Jednoduchy upgrade
Nizsia hlucnost ak si spravne vyberies komponenty
hej 1TB notebooky sú drahé, ale menej nechce, a mať v notebooku nastrkaných milión vecí tiež nie... originál win asi nie- nepýtal som sa, ale kupovať to je zbytočné... ešte tie hry vo "vysokých detailoch" je myslené tak, že nemusí to byť zrovna full HD- neviem či sa to takto označuje aj pri hrách, ale aby to šlo na minimálne vysoké detaily- skrátka pekný obraz, plynulé hranie, žiadne sekanie a nie hodinové načítavanie... tak teda radšej nechať vyskladať stolný PC okolo 500€??
-
Michaelo
Hardcore addict
JJ taký stolný PC za tých 500 až 600€ má vyšší výkon ako NTB za 800€ a kedykoľvek ho jednoducho upgradneš.
Povedal som 500 až 600 lebo je vhodné mať nejaké € navyše, lebo za 500€ to presne neposkladáš (niekedy stačí príplatok 20€ a máš výkon/hluk/teploty o dosť iné).
Povedal som 500 až 600 lebo je vhodné mať nejaké € navyše, lebo za 500€ to presne neposkladáš (niekedy stačí príplatok 20€ a máš výkon/hluk/teploty o dosť iné).
toto je celkovo zaujímavá dilema...
pravdupovediac ono priamo komponenty ako MB,CPU,GPU,RAM,HDD nie je problém vybrať...ono dôležitejšie je správne vybrať skriňu, zdroj, vytvoriť tam aspoň trošičku air-flow a to možno nakoniec stojí viac ako jednotlivé ceny ostatných komponentov:
CASE: Corsair 300R (54,89€)
PSU: Seasonic 520W 80+Bronze (64€)
MB: Asus H87-Plus (90,49€)
CPU: Intel i5-4570 (168€) + Gelid Tranquillo (22,85€)
GPU: MSI/Asus GTX760 (245€/240€)
RAM: 1x 8GB Corsair Vengeance 1600Mhz CL9 (75€)
HDD: WD 1TB Black (74,28€)
+ nejaký takýto vetráčik Arctic F12 (nie PWM!)...jeden dopredu by som odporučil a podľa chuti (sú lacnučké) buď navrch skrine alebo na bok
a vychádza to niečo pod 800...dalo by sa tam ušetriť na lacnejšom zdroji, 1155 sockete a nejaký nižší model (MB,CPU), lacnejšiu ramku, namiesto WD BLACK len blue alebo green (ale radšej blue), bez vetráčikov a možno ušetriť a kúpiť kartu ala 650Ti BOOST (MSI(154€) / ASUS(150€)), alebo rovno 660 (MSI(170€) / ASUS (187€)) a cena by šla podľa mňa tak na 650-700€
len dúfam, že kolega michalko sa neprivalí a nezkritizuje, že sa snažím pomôcť
pravdupovediac ono priamo komponenty ako MB,CPU,GPU,RAM,HDD nie je problém vybrať...ono dôležitejšie je správne vybrať skriňu, zdroj, vytvoriť tam aspoň trošičku air-flow a to možno nakoniec stojí viac ako jednotlivé ceny ostatných komponentov:
CASE: Corsair 300R (54,89€)
PSU: Seasonic 520W 80+Bronze (64€)
MB: Asus H87-Plus (90,49€)
CPU: Intel i5-4570 (168€) + Gelid Tranquillo (22,85€)
GPU: MSI/Asus GTX760 (245€/240€)
RAM: 1x 8GB Corsair Vengeance 1600Mhz CL9 (75€)
HDD: WD 1TB Black (74,28€)
+ nejaký takýto vetráčik Arctic F12 (nie PWM!)...jeden dopredu by som odporučil a podľa chuti (sú lacnučké) buď navrch skrine alebo na bok
a vychádza to niečo pod 800...dalo by sa tam ušetriť na lacnejšom zdroji, 1155 sockete a nejaký nižší model (MB,CPU), lacnejšiu ramku, namiesto WD BLACK len blue alebo green (ale radšej blue), bez vetráčikov a možno ušetriť a kúpiť kartu ala 650Ti BOOST (MSI(154€) / ASUS(150€)), alebo rovno 660 (MSI(170€) / ASUS (187€)) a cena by šla podľa mňa tak na 650-700€
len dúfam, že kolega michalko sa neprivalí a nezkritizuje, že sa snažím pomôcť