Aky ssd disk

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Aiden
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Aky ssd disk

Príspevok od používateľa Aiden »

pouziva 2 x SSD v RAID 0
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Tak ako napísal Aiden, máš dvojnásobnú rýchlosť, je to celkom citeľné pri práci s videom a veľkými súbormi.
Awattar
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Awattar »

Aaaha, jasne. 2 ssdcka mi zatial netreba a myslim si ze toto jedno mi bude bohate stacit.. ked mi doteraz vyhovovalo a stacilo to co som mal, tak si myslim ze toto bude super:)

Mimochodom, pravdepodobne budem mat na ceste ten 240gb :)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

dve 120tky do raid0 by to vyriešili tiež :D
Awattar
Light Professional
Light Professional

Vyslo by to asi o 50 eur viacej a hlavne uz som povedal-objednal ten 240GB, tak nejdem uz vymyslat..

//autoeditácia príspevku (09 Júl 2013, 12:05)
Prinajhoršom dokúpim časom další :D.
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

uplink napísal:dve 120tky do raid0 by to vyriešili tiež :D
Pri 2x nižšej spoľahlivosti a panike pre resetnutí biosu... :D
Awattar
Light Professional
Light Professional

Zdravim, takze disk nahodeny.. lenze po zapnuti pc mi asi 10 sekund vlavo hore blika lomitko.. potom ked sa spusti tak mi pc nevidi ziadnu novu particiu (ssd). Treba nainstalovat ten intelacky software?
dalsia vec, vsade pisu ze treba vymenit data zo starym hdd(migrate?).. ale to nechcem, pretoze ich budem zalohovat a potom preinstalovavat cely komp.. ked ho preinstalujem tak mi pc uz normalne bude vidiet ten ssd disk alebo treba nieco v biose nastavit-povolit?

na dosku som tu jednu koncovku hodil do portu " sata 3 " lebo v jednotke a dvojke uz nieco bolo, a dalsi kabel som zapojil do kablu od zdroja, tak ako bolo pisane :D.. takze dufam ze toto je ok
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Ja osobne som musel najprv svoje SSD (oba) aktivovat. Na to ho musis mat pripojeny ako sekundarny a v Sprave diskov ho povolit.

// Ja som to takto skusal a neslo mi nan bez aktivacie vo windowse nainstalovat OS. Netusim preco.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Awattar - v biose/efi ho nastav ako boot a šup naňho so systémom, nerobí dobrotu keď ho alokuješ v systéme ako normálny disk, nie primárny a potom z neho spravíš systémový. Robí to v MBR šarapatu.
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Tak použije GPT.. :)
Awattar
Light Professional
Light Professional

Okej, takze teraz to uz necham tak, a potom ked preinstalujem windows tak spravim s tohoto ssdcka primarny?
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Rovno ako ho máš od výroby, najlepší spôsob, aký robím ja ak mám HDD s inými dátami je že tie porty vypnem v biose/EFi ak je nespoľahlvá doska, tak vyberiem manuálne, nainštalujem čistý windows na SSDčko, windows si všetko sám zmanaguje a potom pripojím ostatné disky.

Bulletproof riešenie a máš svätý pokoj.
Awattar
Light Professional
Light Professional

Zdravim, takze spravil som to tak, ze som hodil instalacne cdcko do mechaniky.. nainstaloval som windows na ssd disk a s toho spusteneho windowsu som naformatoval ten velky 1tb hdd. Je to vsetko po instalacnej stranke v poriadku? Ked som to instaloval na ten SSD Disk, tak v instalacnom program w7 mi ukazalo ze ten 1TB je primarny.. Ked som to v kvazi chcel instalovat znova, tak ukazovalo ze oba su primarne a kazdy mal vytvoreny nejaku 100mb particiu

1- Ci mam to spravit odznovu a tak, ze cely 1TB disk odpojim zo zakladky, preinstalujem ssd a potom zapojim tento hdd ktory znova cez " tento pocitac " NAFORMATUJEM ?

2- a este.. ked zapnem pocitac, stale mi pred spustanim windowsu asi 10 sekund blika vlavo hore klavesa " _ " a az potom sa mi zapne pc. Neviem ako to odstranit..

3- a neviem preco ale vytvorila sa mi spominana particia " D: "
4- ako nastavim aby kniznice a cela plocha bola smerovana na decko?

Dakujem!
Prílohy
ssq.jpg
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

No nie je a preto Ti to aj ukazuje rezervované miesto systémom, normálne ten disk nemáš vidieť, ale má byť skrytý. Neinicializoval si to SSD aj v systéme, pred tým ako si inštaloval naň OS? Takto "dokafrané" som to mal len raz, keď som SSDčko na prianie klienta naformátoval vo windowsoch. Na Tvojom mieste by som odpojil 1 TB HDD, nechal LEN ssdčko zapojené v systéme a na doske ho daj do SATA0/SATA1 aby malo najvyššiu prioritu a potom pri inštalácii Windowsu zruš partíciu, vytvor novú, on Ti vytvorí to rezervované miesto, ale po inštalácii ho neuvidíš.
Awattar
Light Professional
Light Professional

Nemam vidiet to miesto (tych 100mb) alebo SSD?
V systeme som nic nerobil, len som v biose prehodil boot device priority s HDD na SSD a este niekde v nejakej zlozke tam, som tieto hardisky prehodil.

Okej, takze komplet odpojim 1TB hdd, SSD dam do SATA 1 (SATA 0 som nevyjde, ale skusim pohladat).
Pri instalaci windowsu sa particia neda zrusit, vyskoci mi tam, ze na aku particiu mam nainstalovat system.

Ako potom s HDD? ked bude SSD preinstalovany, tak HDD iba zapojim do sata 3 ? v dvojke mam mechaniku..
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Pri inštalácii Windows 7 máš na výber keď si dáš inštaláciu systému, ale nie obnovenie že chceŠ vymazať partíciu, tam vymažeš obidve na tom SSDčku a potom vytvoríš jednu [budú dve, ale tú druhú v OS neuvidíš]. Ideš dávať Win 7 či 8?

Sata0 nemusíš hľadať, ak nie je, tak nie je. každý výrobca značí ináč.
Awattar
Light Professional
Light Professional

Áno, už som to v tej instalaci našiel. HDd teda odpojeny a bol tam len ssd a ta 100mb particia. Obe som vymazal, vytvoril to v podstate znova a instalujem to samozrejme na to ssdcko. Instalujem w7. Po instalaci ako ďalej?
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Pri inštalácií winu systémovú patríciu zmaž a zmaž aj recorvery partition (100mb). Potom daj vytvoriť a systém si ich vytvorí odznova na potrebnom disku. Toto platí pre MBR, pre GPT más 2x 100mb a 1x 350mb
Awattar
Light Professional
Light Professional

Okey, je to teda nainstalovane, v systeme vidim len to ssdcko.
Dalsie otazky:

- Ako teraz stym hhdd? staci iba zapojit a uz to pojde? ci treba este v biose nieco nastavit, popripade znova cez system naformatovat?
- Daju sa presmerovat kniznice a plocha na ten 1tb hdd? To ssdcko chcem mat komplet ciste okrem nejakych programov, na ploche mam vela krat rozne voloviny
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

To treba pogoogliť pre tú zmenu tých súborov. Hlavne si otestuj to SSDčko či je v poriadku. Ak máš intel 520, tak si stiahni SSD ToolBox a ak máš intel dosku, tak si nainštaluj Intel Rapid Storage Technology. To sú dvé základné veci, zapni write back cache v iRST.
Napísať odpoveď