jazda v noci na bicykli
jazda v noci na bicykli
dobry vecer, sli sme v noci po hlavnej ceste na bicykloch neosvetleny a bez prilby viem ze je to dost riziko tak ist, zastavili nas policajti, dali nam fukat a zapisali si nase udaje..mam otazku mozem dostat nejake upozornenie domov alebo pokutu? je mi 15
-
sobrancan16
Star
Re: jazda v noci na bicykli
heh oki nič še ci nestane je to len ich bežná rutina
musia si za nočnu službu zapisať že dakoho počas nej skontrolovali 
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
apple1 - jazdiť mimo mesta bez pribly, alebo v zahraničí je protizákonné, avšak policajti to väčšinou neriešia. Jazdiť bez svetiel v noci je prísne protizákonné a trestá sa finančne.
-
sobrancan16
Star
uplink vieš Sobranecký policajti niesu policajti sú to len tajtrlíci a šuflitkari (bežne použivajuce sa slovo na policajtov na východe
)
Nič to nie je, moje údaje si zapisovala polícia už pár krát za "hranie sa" na ohradenom ihrisku keď už nemám 12 či koľko. Zapísali si školu, číslo domu a podobné údaje, ale nikdy z toho nič nebolo.
-
MichalkoOo
Zablokovaný
Možno tak vo vašom malom mestečkusobrancan16 napísal:uplink vieš Sobranecký policajti niesu policajti sú to len tajtrlíci a šuflitkari (bežne použivajuce sa slovo na policajtov na východe)
vazne hocikde mimo mesta? myslel som si, ze napr na polnych cestach by to nemalo vadit.uplink napísal:apple1 - jazdiť mimo mesta bez pribly, alebo v zahraničí je protizákonné, avšak policajti to väčšinou neriešia. Jazdiť bez svetiel v noci je prísne protizákonné a trestá sa finančne.
Tá prilba by mala byť ale za to ti dá pokutu iba policajt s komplexmi ale ked nemáš svetlá tak ohrozuješ okolie a mimo mesta ak sa nemýlim treba mať aj reflexnú vestu. Ale pokiaľ ti nedali pokutu na mieste alebo prípadne si nespôsobil žiadnu škodu tak sa nemáš čoho báť.
Celkovo jazdiť na bicykli v noci po ceste bez svetiel je poriadna blbosť, a takýchto expertov by som najradšej "naťukol" (čítaj jemne zrazil) predtým než ich sundá niekto naozaj a bude mať kvôli neosvetlenému kreténovi na ceste problémy so zákonom a svojim svedomím ak sa cyklistovi niečo stane. Povinné sú aj reflexné doplnky, no ak sa nemýlim nemusí to byť priamo vesta.
-
TommyHot
Addict
Ja chodim bez svetiel, ale po chodnikoch /na cestu medzi tych arogantnych idiotov by ma nikto nedostal/, takze pohoda. Viem, ze porusujem zakon uz len tym, ze som na chodniku, nie to este tym, ze nemam svetla /aj odrazky z kolies som odmontoval/, ale urcite sa nenecham zabit na ceste. Btw predtym, nez si niekto bude chciet kopnut, tak okolo chodcov idem pomalsie nez samotny chodca a idealne aj meter od neho 
Ja som u nás na dedine ešte nikdy nevidel nikoho ísť po ceste, osvetlený a nedajbože ešte aj s helmou ..
-
TommyHot
Addict
V obci prilbu nepotrebujes, ale svetla za zhorsenej viditelnosti ano. Kazdopadne nemyslim si, ze na dedine mate vela policajnych hliadok, takze to tam ma kazdy u prdele. Ale ani v Bratislave to velmi neriesia.. Uz ma tolko fizlov videlo, ze nejazdim podla predpisov a nic...
ja osobne nemam s policajtmi ziadne negativne skusenosti,ale jednemu znamemu dali pokutu ked isiel v centre Ba cez prechod a sedel na nom. Ked je slaba viditelnost tak po ceste vobec nejazdim,
iba opatrne po chodnikoch. Helmu nenosim,ale pohybujem sa sa prakticky stale v intravilane mesta..
iba opatrne po chodnikoch. Helmu nenosim,ale pohybujem sa sa prakticky stale v intravilane mesta..
-
TommyHot
Addict
zaujimave, vsetci tam jazdia cez prechod.. minule ked boli povodne a plne mesto fizlov, tak pri moste SNP kopu cyklistov a ani jedneho nas nebuzerovali, ze sme nezosadli na prechode...
U nás na námestí sa prechádzajú mestskí policajti a doslova buzerujú všetkých čo chodia na bicykli, minule keď som tade išiel tak mi chceli dať pokutu 30€, odvtedy, keď vidím policajta na námestí tak schádzam z bicykla 
Ani na cestu nechoď, raz som jedného tak skoro zabil. Mimo obce, žiadne lampy, nemal žiadne svetlá a tmavé oblečenie. Zbadal som ho asi 10m odo mňa. Keby ho naberiem zozadu v 90tke, tak by moc šancí nemal.TommyHot napísal:Ja chodim bez svetiel, ale po chodnikoch /na cestu medzi tych arogantnych idiotov by ma nikto nedostal/, takze pohoda. Viem, ze porusujem zakon uz len tym, ze som na chodniku, nie to este tym, ze nemam svetla /aj odrazky z kolies som odmontoval/, ale urcite sa nenecham zabit na ceste. Btw predtym, nez si niekto bude chciet kopnut, tak okolo chodcov idem pomalsie nez samotny chodca a idealne aj meter od neho
-
TommyHot
Addict
Na cestu nechodim prave preto, ze nemam svetla. Aj keby mam, tak sa neodvazim ani v meste, nie to este mimo mesta na nejakej neosvetlenej ceste.
-
PhYs0c
King
keď sme pri tom aká je povinná výbava cyklistu?
prilba
vesta
osvetlenie
ešte niečo?
prilba
vesta
osvetlenie
ešte niečo?
-
ktozesomja
Medium Star
nie som si isty, ale asi na bicykli by mali byt reflexne prvky ... bezne su na (skoro) vsetkych bicykloch a tych co si to odmontuju a chodia po tme by som nakopal do prdele. Jednak ohrozuju seba a taktiez aj vodicov. Ked ma clovek tie reflexne prvky v kolesach, na pedaloch, vzadu pod sedlom a vpredu na riadeni tak vodic hned vidi uz z dialky, ze tam nieco je.
-
TommyHot
Addict
V meste - reflexne prvky na pedaloch, na kolesach, v predu a vzadu, svetla vpredu a vzadu a to je vsekto. Mimo mesta este k tomu aj prilba, vesta asi nie.