Aka vysoka skola ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Re: Aka vysoka skola ?

Príspevok od používateľa ropman »

vyrazne mu to nepomoze ale na slovnesku mu ziadna skola nepomoze vyrazne. bude mat titul, povie si mam VS, som inzinier a obmedzeni hlupi ludia ktorich je na slovensku vela ho budu vnimat inac ako keby ten titul nemal. to je cele.
Markoff
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Markoff »

A v čom by mu mala pomôcť? Veď píše, že ten dotyčný už pracuje, vlastní sbs len chce mať 3 písmenka pred menom, čiže je v podstate jedno čo vyštuduje. Tá VŠBM v KE by bola preňho práveže dobrá lebo by sa nemusel popri práci veľa učiť.
etc.
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa etc. »

Tam by sa musel vôbec niečo učiť? :hmm:
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

pochybujem :)
Phase
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Phase »

Idem studovat na EF UMB a potreboval by som nejake blizsie informacie, tipy a rady ohladom internatov. Najlepsie ak by sa mi niekto do spravy ozval, vopred velmi pekne dakujem :-)
demovic_svk
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa demovic_svk »

Ahojte, od septembra idem na VUT Brno ucetnictvi a dane ...myslite ze som si dobre vybral ? je to uctovnictvo ine aku tu na SR ?alebo nieco podobne ?

A nahodou teraz uz nenajdem ziadnu skolu na SR kde by som mohol studovat externe ? NR, TN, BN ? alebo okolie :D

//autoeditácia príspevku (28 Júl 2013, 20:40)
ci uz je az moc neskoro ? :/
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Zdravím, FIIT STU zverejnila výsledky poradovníku ubytovania prvákov, a internát som nedostal. Nedostala ho väčšina prvákov, čo je choré, ale neriešim. Každopádne, teraz som okolo 10. miesta v poradovníku z dokopy 154 čakajúcich, ktorí nedostali. Ako mám postupovať? Oplatí sa podávať odvolanie? Ak áno, nejaké bližšie info? Pretože som nič nenašiel, jedine v prípade zdravotných ťažkostí. Taktiež niekto, kto zo skúsenosti vie, či je možné, aby 10-15 ľudí nevzalo ubytovanie ešte pred začiatkom školského roku? Ak áno, kedy sa dozviem, že mi ho pridelili, respektíve, že niekto o ubytovanie stratil záujem? Mám hľadať nejakú alternatívu, alebo čakať? Ohľadom týchto vecí som toho moc nenašiel. Vďaka za všetko info! :(
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa viper1993 »

Pochybujem ze uz s pridelovanim skoncili, tiez som nedostal ale termin je "najneskor 31.7.2013". Takze este nestresuj a pockajme. :wink:
Hensym
VIP
VIP

Pokiaľ viem, pridelovali naraz. Najneskôr do 31.7. je konečný dátum pridelenia. Napríklad FEI-ka má pridelené už asi týždeň, a ešte sa to nezmenilo. Jediná šanca je, že niekto odstúpi, nezaplatí. Alebo?
Radioactive_Mouse
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Radioactive_Mouse »

do zaciatku sa tie poradovniky este trocha posunu ... ale musis brat do uvahy aj fei poradovnik. Inak uvolnovat sa zacne aj pocas skolskeho roka ked to postupne budu vzdavat prvaci a potom po prvom semestri sa uvolni tolko miest ze bude este aj nazvys :D...
Hensym
VIP
VIP

Ako myslíš FEI poradovník, viem o tom, že majú rovnaké intráky.
Príde mi dosť nefér, že vzhľadom na to, že FEI a FIIT majú rovnaké internáty, tak FEI prijala takmer DVA KRÁT toľko prvákov (!!!) ako FIIT, pričom počet žiadateľov sa až tak radikálne nelíšil. Ako je toto možné? FIIT prijala 138, FEI až 260. Pričom rozdiel v počte žiadateľov bol podstatne menší (300/380). FIIT teda prijala IBA 46%, a FEI prijala až 68%, čo je podľa mňa na hlavu. Teraz mám pocit, že kopa ľudí z FIIT nedostala ubytovanie na úkor toho, že FEI-ka pridelovala o niekoľko dní skôr.
Radioactive_Mouse
Light Professional
Light Professional

no myslel som to tak ze ked si 10. vo fiit poradovniku neznamena to ze si aj celkovo 10. ked zoberes do uvahy aj fei poradovnik ... neviem sice ako to potom prideluju ked sa uvolnia miesta, ale sa mi zda ze feikari dostavaju skor. Inak mozne je to asi tym, ze fiitka je najmladsia fakulta ktorej len pred rokom dostavali budovu (snad je postavia aj intrak :D) tak mozno preto menej ludi z fiit dostava intrak lebo to bol kedysi feikarsky

inak ides na FIIT/FEI tak sa necuduj tolko ... tu nedava skoro nic zmysel :D
Hensym
VIP
VIP

Teraz som si všimol, kamarát mal maturitu na percentil 76, a body v evidencii ubytovania má 176 celá nejaké drobné. Ja som mal maturitu na 65,2, ale v evidencii mám iba 154 celá nejaké drobné. Môže to byť chyba, mám sa im ozvať?
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

:lol: o intraku ani nesnivaj, vsak neostali peniaze ani na prednaskove miestnosti.

Hensym: Obaja ste z rovnakeho mesta, tam sa body prideluju podla vzidialenosti, niekedy sa aj odpocitavaju.
Hensym
VIP
VIP

Áno, sme z rovnakého mesta.
FIIT-ka nerozlišuje či si z Nitry alebo z Košíc, akurát odpočítavajú, ak bývaš menej ako určitú vzdialenosť od BA. Napísal som im, snáď to je chyba, a posunie ma to.
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa viper1993 »

Preco by to mala byt chyba? Ja mam 64 a bodov 151. Takze podla mna to je ok.
Hensym
VIP
VIP

Tak potom to, že kamarátovi to vyšlo presne ako perc (76 - 176) je asi len náhoda. :)
Škoda, každopádne, ako rýchlo sa tam uvoľňujú miesta ak je niekto 14. v poradovníku? Môže to byť ešte po jednom-dvoch mesiacoch štúdia?
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

AJ vela tych, co ubytko dostali, tak si ho nakoniec nemusi zaplatit alebo tam nebude chciet byvat..to mas este celkom dobre sance si myslim.
Hensym
VIP
VIP

Už som sa posunul o tri miesta v poradovníku, ale počet pridelení sa nezvýšil. To je ako sakra možné? Či sa niekto preplatil/prefajčil na vyššiu pozíciu predo mňa? :x
Radioactive_Mouse
Light Professional
Light Professional

Ale klud, mozno len niekto kto bol pred tebou zrusil ziadost na intrak
Napísať odpoveď