Gekon madagaskarský

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
dzuri
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Gekon madagaskarský

Príspevok od používateľa dzuri »

Zdravim chel by som kupit sestre Gekon madagaskarský no neviem co vsetko potrebujem do teraria cital som ze priemernu teplotu by mal mat cca 28stupnov no nvm ci bude stacit lampa ? Mozete mi sem hodint nejake linky napr aku lampu potrebuje ake kamene a tak ekdze moc sa vtom nevyznam budem moc vdacny Dakujem
Noobsz DJ
Guru
Guru

Re: Gekon madagaskarský

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Chov: Jde o poměrně snadno chovatelného gekona. K chovu skupiny 1,3 stačí terárium 50 x 40 x 30 zařízené pískem, úkryty, miskou s vodou a vytápěné žárovkou na 28 - 32°C. Můžeme také umístit větev po které občas šplhají. I přesto že je chov snadný vyskytují se některé problémy. Prvním je častá rachitida. Řešením je posypávání substrátu rozemletými vaječnými skořápkami. Paroedury je dokáží vybírat a sezobat. Dalším problémem je brzké připouštění samic. Samice jsou schopné množení již v 6 měsících ale brzy se vyčerpají. Proto je lépe je dávat k samci až v jednom roce. Také s tím souvisí velikost skupiny, nikdy nechovejte jediný pár vždy skupinu alespoň 1,2. Třetím problémem bylo, že se mi dvakrát za sebou nedokázala svléci mláďata. První mládě uhynulo druhé jsem vysvlékl pinzetou. Od té doby jsem do odchovny vkládal vlhký motouz papírových kapesníků a nikdy se problém se svlekem neopakoval.
Krmení: Jak jsem již zmínil musíme dbát na dostatek vitamínů a minerálních látek. Ke krmení Paroedura pictus se hodí veškerý hmyz přiměřené velikosti (cvrčci, šváby, luční kobylky, občas moučný červ, a dospělý samec sni i novorozené myší holátko). Snadno se naučí přijímat potravu z pinzety.
Charakteristika: Jedná se o menší druh gekona, který je poměrně snášenlivý. Chová se v páru nebo ve skupině s jedním samcem a 2-3 samicemi. Pro chov potřebujeme terárium o rozměrech cca 50x40x40 cm. Terárium vyhříváme na cca 27-32°C, lokálně na 33°C. V noci by teplota měla klesnout na 22-24°C. Jako substrát použijeme písek, směs písku a zeminy, rašelinu. Do terária umístíme kameny a větev pro šplhání - je to zemní druh, šplná jen málo. Nutná je miska s vodou, kterou pravidelně vyměňujeme. Aktivita převažuje noční.
Myslím, že z tohto sa dá veľmi ľahko vyčítať, čo všetko potrebuješ na chov toho gekóna. A ako je spomenuté, chovajú sa v skupine. Takže by si mal kúpiť jedného samca a dve samice.
dzuri
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa dzuri »

Diki moc... a este by som potreboval najst nejaku tu vyhrevnu ziarovku ktora to terarko vyhreje na 28stupnov a vnoci na 22. takze nebude asi nejaka obicajna ale nejako sa jej sila svietenia musi nastavovat no nic take som ennasiel :/
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

Oživím tému, ako čerstvý majiteľ tohto gekona. Chová tu ešte niekto felzumy?
foto: post2212978.html#p2212978
Napísať odpoveď