New bike

O športe...
Steju
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: New bike

Príspevok od používateľa Steju »

To tvrdíš len preto, že si si nezajazdil s poriadnymi kotúčovkami, ver mi, už by si na Včka ani nepomyslel. A vôbec sa nemusí jednať o nejaké drsné zjazdy.. Tiež som mal taký názor ako ty, kým som nebol nútený po rokoch vymeniť Včka za kotúče (kvôli rámu ktorý nemal návarky). Včka nikdy viac, čím dlhší výjazd a čím viac zjazdov tým väčší rozdiel to je, ruky si oveľa viac odpočinú, dávkovanie sily je tiež presnejšie a najväčší rozdiel je v zlom počasí - vlhku a blate, tam sa to ani nedá porovnávať. A samozrejme brzdenie jedným prstom je na nezaplatenie :)
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Steju
v blate nejazdim a v hustom dazdi tiez nie,viacmenej iba po rovinke resp iba mensie kopce,
takze u seba ten zmysel moc nevidim. A tiez zavisi kolko vazi jazdec,je urcite ine ubrzdit bajk napr s 75 alebo 100kilovym clovekom.Apropo to musis jazdit ine hory, ked ta z brzdenia ruky bolia :) :wink:
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

No ak jazdíš po rovinkách a len v dobrom počasí tak je jasné že je to jedno :) ak však hovoríme o mountain bikingu kde si v sedle hodiny (a nehovorím že pri tom musíš najazdiť závratne veľa kilometrov) a teda ťa určite skôr či neskôr zastihne zlé počasie a jazdíš hore-dole-hore-dole po kopcoch tak je to podstatný rozdiel, aj v tých rukách. S hmotnosťou súhlasím, ale aj pre najľahších jazdcov je to výhoda (viem, lebo som to napr ja) a pri narastajúcej hmotnosti sa už tá výhoda kotúčoviek len zväčšuje...
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

PhYs0c, zalezi aj od dlzky noh nie len od vysky, ty si tak na rozhrani medzi 18 a 20" ramom, ja mam 183 a 20" ram mi je ako uliaty, treba skusit na com sa budes citit lepsie

Na bezne jazdenie uplne stacia Vcka, maju ovela jednoduhsi a lacnejsi servis, odjazdil som na nich co to v horach horach, sneh, blato, voda a dalo sa. Teraz mam kotuce (Formula RX) a nemenil by som za nic, lenze nove platnicky stoja zhruba 50€, raz bude treba odvzdusnit co tiez nie je najlahsie a lacne, takze pre hobby cyklistov su Vcka uplne v pohode :) Radsej ako do brzd by som investoval do lepsej vidlice
Napísať odpoveď