Plasti Dip
Re: Plasti Dip
myslím, že zapisovať sa nemení, veď nemeníš farbu vozidla de iure iba de facto
http://www.telecom.gov.sk/index/index.php?ids=101769 napísal:V prípade, že k zmene farby vozidla dôjde nalepením fólie, čo navonok pôsobí dojmom inej farby, než je pôvodná farba, tak v tomto prípade možno konštatovať, že sa jedná o zmenu farby vozidla, a je potrebné vykonať zmeny v evidencii vozidiel a vykonať zápis zmeny farby do dokladov vozidla. Nie je pri tom podstatné, či k zmene farby vozidla dôjde napr. trvalým prestriekaním základnej farby vozidla, alebo nalepením fólie. Z hľadiska policajnej praxe je rozhodujúce, ako vyzerá vozidlo z celkového vizuálneho hľadiska, čo je dôležité pre plnenie úloh Policajného zboru, nakoľko farebné vyhotovenie vozidla sa používa aj ako jeden z dôležitých identifikátorov vozidla v systéme pátrania po vozidlách.
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
kazdu zmenu farby musis hlasit a nechat aj prepisat v TP, je jedno, ci je to zmena trvala alebo docasna... KO nie je potrebna ... vyhodou je, ze ak to chces docasne, mozes sa to pokusit obist a pri kontrole sa branit zakonnou 30-dnovou lehotou, pocas ktorej si povinny tuto zmenu nahlasit... cize v podstate mozes neustale tvrdit, ze k zmene farby doslo napr. pred tyzdnom... ale zmena zapisu v TP nie je az taka zlozita, nebude s tym nikto robit problemy...
// ...tak predsalen treba ten posudok z KO
prikladam aj citaciu z minv.sk:
Pri zmene farby vozidla je potrebné predložiť:
- vyplnenú žiadosť o zmenu,
- osvedčenie o evidencii časť II, alebo pôvodne vydané osvedčenie o evidencii alebo technický preukaz vozidla a osvedčenie o evidencii vozidla,
- čipovú kartu osvedčenie o evidencii časť I, ak bolo vydané,
- platný doklad totožnosti,
- ak je držiteľom vozidla podnikateľ, originál výpisu z obchodného registra alebo živnostenský list,
- splnomocnenie, ak je držiteľ alebo vlastník vozidla zastupovaný, s úradne overeným podpisom splnomocniteľa,
- potvrdenie o poistení zodpovednosti za škodu spôsobenú prevádzkou motorového vozidla,
- pri zmene farby sa predkladá aj odborný posudok o kontrole originality vozidla nie starší ako 15 dní, s výsledkom "spôsobilé". V tomto prípade sa vydávajú obidva nové doklady – papierové osvedčenie o evidencii časť II a čipová karta osvedčenia o evidencii časť I. Vydanie každého dokladu je spoplatnené sumou 6 €, t. j. celkovo výmena dokladov vozidla 12 €.
- tiež uvádzame, že je možné požiadať o tzv. urýchlené vydanie čipovej karty osvedčenia o evidencii časť I do dvoch pracovných dní. V takomto prípade je poplatok vo výške 30 €.
// ...tak predsalen treba ten posudok z KO
prikladam aj citaciu z minv.sk:
Pri zmene farby vozidla je potrebné predložiť:
- vyplnenú žiadosť o zmenu,
- osvedčenie o evidencii časť II, alebo pôvodne vydané osvedčenie o evidencii alebo technický preukaz vozidla a osvedčenie o evidencii vozidla,
- čipovú kartu osvedčenie o evidencii časť I, ak bolo vydané,
- platný doklad totožnosti,
- ak je držiteľom vozidla podnikateľ, originál výpisu z obchodného registra alebo živnostenský list,
- splnomocnenie, ak je držiteľ alebo vlastník vozidla zastupovaný, s úradne overeným podpisom splnomocniteľa,
- potvrdenie o poistení zodpovednosti za škodu spôsobenú prevádzkou motorového vozidla,
- pri zmene farby sa predkladá aj odborný posudok o kontrole originality vozidla nie starší ako 15 dní, s výsledkom "spôsobilé". V tomto prípade sa vydávajú obidva nové doklady – papierové osvedčenie o evidencii časť II a čipová karta osvedčenia o evidencii časť I. Vydanie každého dokladu je spoplatnené sumou 6 €, t. j. celkovo výmena dokladov vozidla 12 €.
- tiež uvádzame, že je možné požiadať o tzv. urýchlené vydanie čipovej karty osvedčenia o evidencii časť I do dvoch pracovných dní. V takomto prípade je poplatok vo výške 30 €.
-
martinez13
Light Professional
a keď si dávate na kapotu nejakú foliu, napr. karbonovu? to sa nepovažuje za až takú zmenu farby auta nie?
-
RATZINGER666
Darca
nie, potrebny prepis je az vtedy, ak sa zmena farby tyka viac ako polovice vozidla... vzdy musis mat zapisanu tu najdominantnejsiu, aj ked mas auto hoci aj viacfarebne...
// tak aj tam udajne prebehla nejaka zmena popri novych technicakoch a po zavedeni doplnkovej farby, takze uz to tak nie je, tu je citacia:
Čiastočná zmena farby napríklad olepenie kapoty alebo strechy vozidla nemožno považovať za trvalú zmenu farby vozidla, ale iba za zmenu údajov na vozidle, nakoľko nedochádza k trvalej zmene farby vozidla a pôvodná farba vozidla sa nemení, mení sa len doplnková farba. Držiteľ vozidla je povinný podľa § 116 ods. 1 písm. f) zákona č. 8/2009 Z. z. požiadať o zmenu doplnkovej farby vozidla (v tomto prípade nie je potrebné predložiť odborný posudok o kontrole originality vozidla).
// tak aj tam udajne prebehla nejaka zmena popri novych technicakoch a po zavedeni doplnkovej farby, takze uz to tak nie je, tu je citacia:
Čiastočná zmena farby napríklad olepenie kapoty alebo strechy vozidla nemožno považovať za trvalú zmenu farby vozidla, ale iba za zmenu údajov na vozidle, nakoľko nedochádza k trvalej zmene farby vozidla a pôvodná farba vozidla sa nemení, mení sa len doplnková farba. Držiteľ vozidla je povinný podľa § 116 ods. 1 písm. f) zákona č. 8/2009 Z. z. požiadať o zmenu doplnkovej farby vozidla (v tomto prípade nie je potrebné predložiť odborný posudok o kontrole originality vozidla).
tusim tu niekto na hojku ma cadiho cts tak sa moze inspirovat
-
martinez13
Light Professional
zdravím chcel by som nastriekať plasti dipom (sprejom) klučky alebo teda držiaky vo dverách pretože mi tam schádza farba, dávam ilustr. obrázky o čo sa jedná. Tie držiaky sa dajú polovične rozobrať teda ten vrch ale druhá čast je pevne pripevnená k tapacírom dverí. Jediné nad čím si lámem hlavu tak či sa to dobre bude dať nastriekať kedže su tam záhyby, a či tam teda dobre chytí ten sprej. Poprípadne máte nejaké nápady? objednal by som tento sprej http://plasti-shop.sk/10-plasti-dip-sprej.html bude to stačiť na všetky 4 dvere?
-
p4ra
Redeemer
smejo, co si za to vyhodil, ak to nie je tajomstvo?
videl som uz viacero pripadov, kedy si ludia tieto interierove listy a drziaky/madla striekali, ale osobnu skusenost s tym, zial, nemam... v interieri to ma dokonca aj jeden znamy a ten si to celkom pochvalovalmartinez13 napísal:zdravím chcel by som nastriekať plasti dipom (sprejom) klučky alebo teda držiaky vo dverách pretože mi tam schádza farba, dávam ilustr. obrázky o čo sa jedná. Tie držiaky sa dajú polovične rozobrať teda ten vrch ale druhá čast je pevne pripevnená k tapacírom dverí. Jediné nad čím si lámem hlavu tak či sa to dobre bude dať nastriekať kedže su tam záhyby, a či tam teda dobre chytí ten sprej. Poprípadne máte nejaké nápady? objednal by som tento sprej http://plasti-shop.sk/10-plasti-dip-sprej.html bude to stačiť na všetky 4 dvere?
uz som to niekde spominal, v MO cenach okolo 500€p4ra napísal:smejo, co si za to vyhodil, ak to nie je tajomstvo?
Hlavne to predtym natri PRIMERom a potom daj plastidip.martinez13 napísal:zdravím chcel by som nastriekať plasti dipom (sprejom) klučky alebo teda držiaky vo dverách pretože mi tam schádza farba, dávam ilustr. obrázky o čo sa jedná. Tie držiaky sa dajú polovične rozobrať teda ten vrch ale druhá čast je pevne pripevnená k tapacírom dverí. Jediné nad čím si lámem hlavu tak či sa to dobre bude dať nastriekať kedže su tam záhyby, a či tam teda dobre chytí ten sprej. Poprípadne máte nejaké nápady? objednal by som tento sprej http://plasti-shop.sk/10-plasti-dip-sprej.html bude to stačiť na všetky 4 dvere?
ohladom madiel dveri - striekal som asi pred dvoma tyzdnami, daval som viac vrstiev a zatial sa mi to dost pozdava, vyzera to dobre a aj na dotyk je to fajn (nemam pocit, ze sa toho nemozem ani dotknut, aby som to neposkodil), casom dam vediet ako sa to vyvija 
BTW, prikladam aj nejake nove foto
BTW, prikladam aj nejake nove foto
-
martinez13
Light Professional
smejo: ako sú na tom madlá? zatiaľ všetko v poriadku? Už som si dal dole z madiel pôvodnú gumu pretože to bolo dosť vyšúchané a idem objednať čierny sprej, koľko si dal vrstiev? Budú stačiť 4? A chcem sa spýtať, mám si objednať aj tú utierku určenú nato alebo stačí obyčajná nejaká handrička s ktorou to pretrem? Vďaka. Už mám kúpený aj ten primer tak sa pustím najbližšie do toho.
zatial je to gut, ale ja som daval (aj to odporucam) viac vrstiev, resp. urcite viac ako 4 - kludne aj 8, pricom prva vrstva sa zvykne davat taka "lahsia" (rychla a jemna)
ps: ak to budes striekat, tak pri striekani z vacsej dialky to "poprasis" a dostanes drsnejsi povrch, ked budes striekat z mensej dialky "mokre" vrstvy, ktore sa budu zalievat, tak po uschnuti dostanes hladky povrch (plasti dip nezvykne velmi stekat, ale ak to fakt prezenies, tak moze, cize treba mat mieru... najlepsie je si to odskusat)...
co sa tyka cistenia, tak cistit to mozes akoukolvek handrou, ktora nezanechava chlpky (svedske utierky, utierky z mikrovlakna, jelenice, synteticke jelenice...)
ps: ja som mal rozobraty cely tapacir, teda striekal som kazdy diel demontovany, odporucam si dat zalezat najma na hranach
ps: ak to budes striekat, tak pri striekani z vacsej dialky to "poprasis" a dostanes drsnejsi povrch, ked budes striekat z mensej dialky "mokre" vrstvy, ktore sa budu zalievat, tak po uschnuti dostanes hladky povrch (plasti dip nezvykne velmi stekat, ale ak to fakt prezenies, tak moze, cize treba mat mieru... najlepsie je si to odskusat)...
co sa tyka cistenia, tak cistit to mozes akoukolvek handrou, ktora nezanechava chlpky (svedske utierky, utierky z mikrovlakna, jelenice, synteticke jelenice...)
ps: ja som mal rozobraty cely tapacir, teda striekal som kazdy diel demontovany, odporucam si dat zalezat najma na hranach
-
martinez13
Light Professional
dobre vedieť, vďaka za rady.. inak nejak 15 minútové prestávky medzi striekaním jednotlivých vrstiev? 1 sprej by mohol vystačiť na všetky 4 madlá keby som dal povedzme 6 vrstiev, prípadne koľko si ty spotreboval? hej hej, tapacíre a demontáž dielov som mal aj ja dole keď som odstraňoval tú starú gumu
trošku si zrejme pokračoval zo striekaním aj za tie hrany/záhyby aby tam bol pekný prechod nie?
trošku si zrejme pokračoval zo striekaním aj za tie hrany/záhyby aby tam bol pekný prechod nie?
-myslim, ze postaci aj nejakych 5-10 minut medzi vrstvami
-jeden sprej postaci urcite
-striekal som to tak, ze som si dal rukavicu a dany diel som drzal z "vnutornej" strany za nejaky uchyt/kolik a otacal si to podla potreby, kludne to mozes na hranach zastriekat (a v podstate sa tomu ani nevyhnes) aj zvnutra
GL
-jeden sprej postaci urcite
-striekal som to tak, ze som si dal rukavicu a dany diel som drzal z "vnutornej" strany za nejaky uchyt/kolik a otacal si to podla potreby, kludne to mozes na hranach zastriekat (a v podstate sa tomu ani nevyhnes) aj zvnutra
GL
-
RATZINGER666
Darca
smejo: je ten plastidip nejakym sposobom "ohybny"? potrebujem nastriekat velke zasterky, ktore su z tenkeho PU plastu a pocas jazdy sa vplyvom prudenia vzduchu (nehovoriac o odletujucom bordeli od kolies) dost hybu... snad sa rozumieme 
A je vôbec plasti dip odolný voči takémuto odlietajúcemu bordelu od kolies?RATZINGER666 napísal:(nehovoriac o odletujucom bordeli od kolies)
Je celkom dosť elastický (vidieť to napr. vo videách, kde ho strhávajú). Zatiaľ sme ho nedávali niekam, kde by ten materiál v podstate stále pracoval, ani som sa nad niečim takým doteraz nezamyslel. Určite by nemal problém s "občasným" ohýbaním, ale keď sa to hýbe permanentne, tak je to ťažko odhadnúť. Vyslovene sa toho nebojím (skúsil by som to), ale pripúšťam možnosť skrátenej životnosti.
Kamienky - rovnako ako na laku, niektorý spraví jamku až po kov, ďalší nemusí byť vidno ani na laku. Odolnosť to má (čím viac vrstiev, tým lepšie), ale zas nepriestrelne to nie je. Zatiaľ som mal max len také skúsenosti, že to spravilo ďobku v Plasti Dipe, ale do laku to neprešlo.
Kamienky - rovnako ako na laku, niektorý spraví jamku až po kov, ďalší nemusí byť vidno ani na laku. Odolnosť to má (čím viac vrstiev, tým lepšie), ale zas nepriestrelne to nie je. Zatiaľ som mal max len také skúsenosti, že to spravilo ďobku v Plasti Dipe, ale do laku to neprešlo.
-
RATZINGER666
Darca
brm: preto som vyslovne nenapisal kamienky, je mi jasne, ze voci nim bude odolne maloco... sotolinu zatial aj tak nejazdim, ale na sneh, prach a blato by to stacit mohlo... konieckoncov, nech to nastriekam cimkolvek, proti kamenom odolne nebude nic 
smejo: ja by som to rad vyskusal, este som s tym nepracoval ani blizsie nestudoval vysledok, a mozno by aj bolo zaujimave otestovat to na takomto povrchu... budem pokusnym kralikom?
smejo: ja by som to rad vyskusal, este som s tym nepracoval ani blizsie nestudoval vysledok, a mozno by aj bolo zaujimave otestovat to na takomto povrchu... budem pokusnym kralikom?